![]() |
Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...
Tema je zamišljena da pomognemo jedni drugima u pronalaženju trgovina van RH jer je poznato da je vani sve jeftinije nego kod nas.
Eto mene zanima ima li koji outlet keramike i sličnih proizvoda u Sloveniji (Brežice). |
Ne znam za Brežice, Italko ima poslovnicu tamo, no outlet im je u Celju.
Domžale isto ima neki https://italko.si https://www.keramikaoutlet.si |
Može li netko preporučiti pouzdan izvor domaće hrane?
|
Citiraj:
Znaci ostaje Slovenija i Madjarska ali Madjari zadnjih mjeseci kupuju kod nas jer je kod njih sve opako poskupilo (vese nego kod nas) od kad su prestali "stititi" cijene.... |
Citiraj:
Gdje u Sloveniji i Njemačkoj (Munchen) gledati alu felge? Od Slovenaca znam za Furlana i Lašiča, nije neki izbor. |
mađarski lidl, a ponekad i penny imaju bolje cijene piva i mnogih drugih prehrambenih proizvoda :D
|
Evo moje iskustvo s Mađarskom.
Nisam bio u shopingu tamo 30 godina. I sad često idem na izlet u Mađariju, pa stao da malo nakupujemo špeceraja. Uglanvom, većina toga ista/skuplja nego kod nas. Sirevi, Dolce Gusto kava, žestica, meso, sve skuplje nego kod nas. Gorivo skuplje. Pive i sokove sam kupio skoro 50% jeftinije nego kod nas. Da ne bi bilo da je do mene, vozio i starce malo na Balaton i Budimpeštu, stali na kraju Penny, Cosco, Lidl, ne znam jesmo li svi zajedno potrošili 100EUR na špeceraj. Svako neku sitnicu, 2 kartona sokova i par pivi. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Što znači u osobnoj prtljazi u rečenici:
Za mlijeko, meso i druge proizvode životinjskog podrijetla iz svih država članica Europske unije (EU) nema ograničenja ako ih unosite u osobnoj prtljazi ili kao pošiljku šaljete privatnim osobama. Znači mogu otići u shoping i kupiti razne sireve bez problema i unijeti u HR? Nisam shopingirao vani ima jedno 5-6 godina sigurno ako ne i mrvicu više. Pitanje: ima u Brežicama trgovina sa tehnikom? Čisto da malo usporedim cijene. |
Citiraj:
Ono sto sam prije nosio kao Vegeta, Gavrilovic pastete, Podravka Ajvar, Salate u staklankama (to je bilo 30-40% jeftinije nego kod nas), razne smrznute proizvode (Ledo-Frikom) vise nista ne prolazi (sem ribe u konzervi to moze, neznam zasto riba moze a pasteta nemoze ??). Posto njihove proizvode bas nisam kupovao ni prije (osim eventualno Munchmallow i Jaffa te pokoji chips/grackalice) sad se isplati otic samo po pivo/sok s time da su u trgovini tamo i Fructal sokove (kod njih se zove "Life") tolko nabili cijenom da su jedva 1-2kn jeftiniji nego kod nas a one neke njihove sokove koji su jeftiniji nisam kupovo ni inace... |
Sokove kupujem u Žapcu kad je blizu istek roka trajanja tako da više manje ne mislim kupovati sokove vani (u Žapcu se zna naći recimo Ananas 100% po cca 1,10 €).
Da, prije par godina kada sam bio kod frenda u Dardi išli mi u Srbiju na izlet pa i pokupovali svašta. |
Nažalost, Žapca ima samo u ZG. Kada idem u ZG, obavezno svratim u njega i to uglavnom u onaj kod kolodvora.
|
Danas u Brežicama u Sparu:
Argeta pašteta 0,96€ (konzum 1,52€) Instant kava DeSpar 4,2€ (konzumova 5,35€) Jamnica u paketu 4 x1,5l 2,13€ - 0,53€ po boci, u konzumu je trenutno 0,93€ Milka sladoled na štapiću paket od 3kom 2,99€, u konzumu trenutno 6,99€ Tuna rio mare 7x80g - 7,79€... Zvijezda majoneza 620g 2,99€, u konzumu 4,79€ King sladoledi isto bili 40% sniženi Uostalom: https://www.spar.si/letak/katalog-3023 https://www.spar.si/letak/katalog-2923 Masa stvari snižena 20-40%, a i bez toga su jeftinije, pogotvo HR proizvodi :D Usporedba s konzumom nije za pljuckanje na konzum nego imaj usve cijene online pa je lakše usporedit. Uz to u Hoferu uzeo svježeg mlijeka i jogurta, Choceur slatkiša, na kraju nisam u njihovom Lidlu ni stao :D |
Citiraj:
Ima relativno sličnih proizvođača i po istri ali to je uglavnom dosta čupavo i dosta je slabo tržište. Iako mislim da postoji određeni interes, koliko god budale bauljale centrima i kupuju što god da je u ponudi. |
Citiraj:
|
Danas u Brezicama, u Sparu Pepsi Cola 0.89 eur 1,5l (kod nas nigdje ispod 1,3 eur nisam zadnjih tjedana vidii ni kad je na akciji, u Lidlu dimljena tuna s grckog tjedna 1,75 eur kod nas 2,25 eur, u hoferu svjeze mlijeko 50% snizeno, s istekom roka za par dana, uzeo tri litre jer se potrosi brzo.
Samo tih par artikala vratilo mi gorivo, napravio zalihe tunjevine i pepsija :D |
Gdje ima dobar izbor bio prehrane kad su Slovenija, Mađarska i Bosna u pitanju?
|
Otvorio temu a još nisam otišao u šoping u Slo. Kako sve ošlo gore, ode ja u Slo ovaj mjesec samo da se prvo izvučem iz ovog sranja prehlade/viroze što li me uhvatilo (mislim prvenstveno klimatizirani prostor).
|
Ako misliš kupovati veće količine, vjerojatno bi ti se isplatilo potegnuti do AUT. Međutim, treba uračunati cijenu SLO i AUT vinjete u to a je isplativost upitna.
Meni se isplati potegnuti dodatnih 40km do TS u odnosu na Il. Bistricu. Izbor je veći, a cijene manje. Čak i u istim lancima postoje razlike u cijeni između HR, SLO i IT. |
Brežice su mi najbliže. Prvo ću tu otići i vidjeti. Prije jedno 8 godina sam s jednom ekipom (nas troje) ošli i napuni Clia svak sa svojim stvarima. Taman nam je bio. I bilo je ok. Kasnije se ekipa razišla jer nisu više bile solo.
|
Nezz jeli ikome palo napamet, ali na Amazon.de ima nekvarljive robe, kozmetika, higijena, čak hrana ko grickalice i konzerve koje su ponekad dosta jeftinije od naših i jos provizija mailbox.de,
Tipa kupio sam 5 senzodin pasta za zube za 10 eura, u nas je jedna 5.... tako kupim nekih gluposti kad uzimam nesto drugo sa amazona, ustedim finu svoticu. Ali neke stvari su jeftinije, neke skuplje, bacit oko i moze se dobro ustedit. |
Citiraj:
Sada je dostava besplatna u RH ako je iznad 49 eura, piše na amazonu. Sredstava za perilicu su valjda 2-3 puta jeftinija nego kod nas,grickalice, m&m, Lindt čokolade. Problem je mailbox.de što su dosta digli cijenu, i Amazon zna rascjepkati narudžbu u 4-5 paketa, pa izgubiš pare na povezivanju paketa. |
Citiraj:
Nekvarljive robe kupim i ja više kada je na akciji. Recimo koristim Paradontax zubnu i to uredno kupim više komada tako da mi traje jako dugo. Sad pogotovo pošto koristim električnu četkicu pa onda ne ide puno paste na nju. Paradontax sam znao nalaziti po 2.5-3 €. |
Redovito idem po špeceraj u Sloveniju. Ili Lendavu ili Ljutomer, zavisi di sam. 99% vremena odlazim u Hoffer.
Ugl, jedan ili dva velika shoppinga s punim kolicima mjesečno. Na iznos od 100-150€ po kolicima u Slo uštedim 60-80€ s obzirom na naše cijene. Neke stvari se ne isplati uzeti (ulje, svježa riba), pojedini artikli imaju sličnu cijenu kao i mi, a 80% ostalih proizvoda je jeftinije. Od tjestenine, riže, konzervi raznih, kiselih salata, povrća, voća, salame, sirevi, majoneza, soja sos, prašci za veš...ugl, ako vam put nije trošak veliki, nemaš kaj mislit. S tim da i Hoffer ima svoju marku Tandil (tipa kao Sparov Budget, Konzumov K-plus...), tako da se može proći i još jeftinije. Primjer, Tandil omekšivač za veš je duplo jeftiniji od Lenora koji košta isto ko i kod nas. Meni je 12km od kuće do Hoffera u Ljutomeru. |
Kako mi je granica relativno blizu, često po namirnice idemo u Slo (Lidl,..) i Italiju.
Evo prošli tjedan, italija tuna Rio Mare 12x80g za 12€, kava Segafredo 1kg po 6€, pasta za zube neka bolja 1,2 do 1,6 svatko svoju kupuje :) Zna se naći i za 2€ dvije paste,... Sir ribanac ne najbolji, ali solidan 9€/kg - kod nas ne znam da sam uopće vidio za manje od 20€/kg. Uglavnom tjesteninu, kavu, sir, paradajz, keksi, brašno (ne radi cijene nego radi izbora, talijani imaju jako dobrih kombinacija). Ostale namirnice pokupimo u Slo na povratku :) Neprehrana isto tako nekako. Jedino izbjegavam preko sezone ići preko granice jer znaju biti gužve, pogotovo vikendom :) |
Ja nisam dugo išao "vani" u šoping za hranu, ali mislim da ću početi u Ilirsku Bistricu barem za probu
Vidim da tamo ima Lidl, Hoffer, Tuš, SPAR... |
Od RI do tamo imate koliko, pola sata?
Ma najgore u cijeloj priči što za nešto ušparati treba pratiti sve te neke kataloge itd. Srećom to supruga odrađuje, ja ne bi imao živaca :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:01. |