|
|||||||||||
|
|
#91 |
|
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Sve 5, al budimo realni, pričamo o SSDu kikiriki veličine gdje je wearout brži nego da je na 250GB. I drugo, radi se o 12% godišnje, dakle disk bu izdržal 8 godina. Za kućne uvjete tko živ tko mrtav, na 80% wearouta započneš izmjenu za nove kikiriki diskiće i mir. A tema je homelab, savršeni uvjeti za igranje sa enterprise filesustavima. ![]()
|
|
|
|
#92 | ||
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#93 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mdadm pristup mi izgleda kao dodatna komplikacija i dosta ucenja i ovaj put cu ipak otici linijom manjeg otpora. Nisam svima odgovorio na pitanja jer ni sam nisam siguran sto bi mi bilo najjednostavnije. Cilj mi je samo da to radi oke (a radit ce), a ako krkne da cim lakse vratim setup u pogon jer rezervni hardver imam spreman. Bude bila na kraju opcija 3 od tomeka, back to the roots, jel - mali disk samo za OS (ext4) i jedan disk za VM/LXC (LVM-thin/ext4). Zelim imati opciju snapshota VM/LXC-a. ISO/templateove drzim na NAS-u. Na dodatni treci disk cu testirati backup OS-a na neki od predlozenih nacina, pokusati automatizirati taj proces, poigrati se da taj backup ode i na NAS i sl. Nisam jos proucio predlozene alate/metode, siguran sam da se da sloziti nesto bolje od rucnog gasenja hosta, bootanja clonezille i rucnog rada ![]() Morat cu malo poraditi i na dokumentaciji. Mozda se napokon natjeram da sve skupa organiziram na jedno mjesto, a ne da mi bude rastrkano posvuda u obliku screenshotova, .txt uputa itd. (kao sto je sada slucaj). Hvala na savjetima, sigurno cemo se jos tipkati ![]()
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 13.11.2025. u 11:36. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ovo me potaklo da bas provjerim kod sebe. Trenutno je 24 dana uptime, i ukupno pisanje na sistemskom disku u 24 dana je 140GB. Dakle, ne brinem se....
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|