|
![]() |
#91 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Lacy, pa hebote, na onom drugom linku kao da je netko copy/paste specke s 8800GTS na 9800GTX ![]() |
|
![]() |
![]() |
#92 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
700kn = 6GB DDR2 rama + kava = 640GB SATA HDD + večera = bolji cooleri za mirnije živce =.... jeli tih 4% performansi (na stocku) bolje od ovih primjera gore navedenih? pošto nisi naveo konfiguraciju nigjde u profilu ne znam kako stojiš, ali mislim da bi dobio više od 4% performansi da si stavio nešto od gore navedenoga... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
mene jedino zanima di se to nabavi 8800gts 512 za 1150 kuna... gledam u linksu ni nemaju karticu... u vemilu preko 1600 kuna, u hg-u isto tako znam da je u linksu bila zotacova tak jeftino al sto je sad? nije valjd poskupilo?
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
#94 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
|
e da, tamo ima, a kak to moze doc do osijeka za te pare? ![]()
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
#96 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#97 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Citiraj:
uostalom, potkopao si samog sebe (a to ti ne treba). činejnica je da su te tvije kartice praktički iste (neću ulazit u onih par % više FPS-a u korist 9800GTX), a ako je 8800 jeftina jer ne vrijedi niš, onda je 9800gtx extra precijenjena, ista stvar za duplu cijenu, jel da? obzirom da su kartice vrlo slične. kad aje nešto koštalo onoliko kolko vrijedi? ajt molim te. kak je neko već tu napisao, svaki cigan svog konja hvali, to je tak i tako će i ostat. a svaki "cigan" mora nekad bit realan, i pogledat usporedne testove dvaju "konja" koji ga zanimaju, pa će vidjet konkretne rezultate. bezvezno prepucavanje. testirajte doma kartice, i postajte rezultate, ako je to tolko bitno, čija je brža i "čiji je veći". ![]() |
|
![]() |
![]() |
#98 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
bas ste se raspisali, citam ovo i ne vjerujem, svi iznose cinjenice i sve je vec dobrano ispeglano i opet neki ne zele stavit ruku na srce i priznat da su se sjebali... evo ja sam prije tocno godinu i pol izvalio 2500kn za gainward 8800gts 320mb, ne kazem, grafa je bila prejebena, i sto je najbitinije stvarno je tada bila nesto novo - ali sam se dobrano zajebao!!! pa pogledajte cijene te grafe sada, nabavi se za 600kn! i nije samo cijena nevjerojatna, nego i performanse... (i btw, danas 9800gtx nije ama bas nista novo) ne bi mi bilo zao da sam neki bogatuncic, pisao sam krv za nju i uvjeravao se svaki dan da je grafa do jaja, da je super i sve naj, ali nije bila... no sto je bilo bilo je, na greskama se uci... iako opet ponavljam, da sam neki bogatuncic kupio bi si GX2 za 4iljade i mislio kako sam najcool silente, ne vrijedi ti se zivcirat, imas dobru grafu i to je to, uzivaj u njoj dok mozes. Moje pitanje tebi je samo zasto nisi (ako vec planiras preci na intela) pricekao i za tih 1000kn uzeo jos jednu 3870... |
![]() |
![]() |
#99 |
Premium
|
posto sam si dao vremena da ovo procitam i moram rec da je ovo sve jedan veliki ![]() ![]() A evo moje zalosne price uzeo 8800GTS 640mb u 9mj dao 2900kn za karticu okey bila je onda 2 po snazi i bila je super karta ali 2mj kasnije 8800GT 2000kn po snazi tu negdje evo bacio 900kn u vjetar ajde bar imam 5god garancije ali svejedno zajeb svjetski... ajd sad pri velkim rezama kartica dolazi do nekog izrazaja sa tih 640mb ![]() ![]() ![]() Od kada sam na forumu i slusam savjete pametnijih ljudi ovdje nikad se nisam zeznio i uvijek sam profitirao. McG razer i ekipa znaju to bolje od tebe sigurno ko i wolv i neki koji imaju dosta vise staza od tebe. E da jos nekaj da dodam posto kako potrosit 700kn kupit s1 150kn + vent cca 50kn -80kn (imat isti takt ko 9800GTX) ostalih 500kn stavit u dzep (potrosit na nesto drugo) osjecaj neprocjeniv. |
![]() |
![]() |
#100 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Pročitajte BUG-u od prošlog mjeseca (opet se pozivam na njih al ovaj put su dali stvarne retultate) baš su testirali 9800GTX, 8800GTS, 9800GX2 al mi je samo žao što nisu ubacili 8800GT. GTX premašuje GTS u svim testovima za poprilici 2 do 3 FPS-a što znači da je bolja al da neko da 700kn više ne isplati se nikako. ISTINA je da je GTX nešto VEĆA od GTS-a al to nema veze nikakve veze. moj savijet svakom ko kupuje novu grafulju neka uzme GTS jer nemre pogriješiti nikako jedino ak mu se više sviđa naziv i ono preljepo glatko kučište nek uzme GTX. Sami ti čak i oni navode da nema razlike nikakve samo je malo prepakirana. Zadnje izmijenjeno od: filipac. 14.06.2008. u 22:56. Razlog: Krivo ime grafe |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Kao sta sam reko i ja cu napraviti nesto pa eto template sa mojom novom intelovom konfom i 9800gtx OVDJE IDE NA 850 A OCEKUJTE USKORO I VISE |
![]() |
![]() |
#102 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
....ako su tebi važne slike i paint na kartici, onda zbilja neznam zašto se toliko mučiš sa uloženim/dobivenim (kaj se tiče performansi) ....best buy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#103 | |
Premium
|
Citiraj:
a sada ocekujem tvoju na stocku na 850 ako to nemožeš postić nemamo više o ćemu prićat ovdje |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pokušati ću samo ukratko komentirati ovu temu i odjavljujem se sa iste. Silen-hunter mislim da si prvo tvrdio da je 9800GTX brža od 8800GTS na defaultu (onaku kako se kupi u trgovini) i to je točno. Međutim clockanjem si sam pobio svoj prvobitni argument. No kako su ti kolege rekle čak da potencijalni kupac i ne misli clokati premala je razlika u cijenu u odnosu na povećanje performansi (isti chip). Ovo što si ti postigao (850MHz) na 100% ventu i nije baš nešto, mislim da je meni išla i više ali ne želim imati vent na 100%. Vidim prošao je 3dmark a što je sa artifaktima? Opet se više isplati 8800GTS (isti chip) + neki bolji cooler koji će stvarati manju buku od ovog na 100%. Na taj način dobiješ istu karticu (isti chip), manju buku i isti/veći overclock. Moraš već jednom shvatiti (nakon 141 posta) da je to potpuno isti chip! P.S. Označio sam crveno i boldano ono bitno što se proteže kroz cijeli ovaj thread. Osim što je isti chip ima i jednaku količinu memorije ali nema DX10.1! Tako da prodaj to što prije i kupuj novi ATI kad izađe ![]() Edit: silent hunter kako se zoveš? Podsjećaš me na jednog našeg dragog (bivšeg) člana.
#105 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
reci mi jel uopće možeš razmišljat uz tu grafu kad je vent na 100%? btw kad postaš temperaturu onda se obično stavi load temperatura npr stavi screen ATI-toola dok radi artefakt scaner na tim ferkvama i pored toga Riva Tuner gdje se vidi temp i brzina vrtnje ventilatora (dakle ono kak sam i ja postao)
#106 |
Premium
|
Ma nema problema ovo sam na brzaka uspio odradit,napravit cu ja pravi test i da ne baca artefakte na 850. budem ja evo sada pokrenu test stabilnosti itd...ak cu imat vremena a jednom ocu sigurno btw taj vent za razliku od nekih grafa gotovo je i necujan na 100% EDIT:nista ja ne kazem ono sve sta su ljudi rekli stoji,al napocetku smo se ja i razor dogovorili da cemo vidjet koja kolko ide na stocku on je tvrdio kolko ja vidim da nece moci niti na 835 al mislim da se prevario |
![]() |
![]() |
#107 |
Moderator
|
#108 |
Premium
|
Sta sada opet ne valja ,najprije je bilo da nemogu klokat gtx onda dokazem da ide i da ne baca artefakte i sada mi osim financija jos i ljecnika prepisujete pa ovo nije opce normalno. btw wolverine ovako u zagrebu si dodji do mene mozes i danas ja ulozim svoj komp ti svoj ako baci ijedan artefakt na 850 nosis moj komp ako ne baci ja nosim tvoj al odmah uzmi komp cini mi se dobar za prodat |
![]() |
![]() |
#109 |
Premium
|
jelc ili neko nek ovo vise zakljuca jer stvarno vise ovo nema smisla bolesna je cinjenica sto ste u 1danu nagruvali 143posta 5 stranica teksta od cega se vecina svodi na jedno te isto nemos neke ljude u nekaj uvjerit silent hunteru vjeruj mi sa razerom se nemoj zezat sa clockom sigurno ce vise potegnut od tebe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
|
Nisam ja reko nista, da razer nece vise potegnut ali sa stockom i bez moda hm malo teze, al eto ja sam dokazao da ona rad na 850 evo sada sam imo sa ati 5 minuta test stabilnosti i nije pronaso niti jedan error ako to nesto znaci na 850 sa nvidio sam radio test stabilnosy to jest stress 10 minuta nije nista se desilo temperatura maksimalna 52 stupnja u full loadu A sada to je to ja ono sta sam tvrdio sam i dokazao.da ide preko 835 bez greske |
![]() |
![]() |
#111 |
Moderator
|
na koliko se vrti tvoj vent kad je na 100% btw evo slika jednog i drugog ![]() ![]() btw ja nisam reko da moja radi na 850MHz ali koliko vidim ti se sad pokušavaš izvuč na sve moguće načine Prvo je bilo da kartice nisu iste (dokazali da imaju isti čip i istu memu) Onda je bilo da ti pokažem test gdje su podjednake na istim taktovima, jesam i opet ti nije dobro Onda je bilo ...e ali moja se bolje kloka ... e pa vidiš to ovisi od primjerka do primjerka kaj još ti hoćeš? Stvarno nisi čista osoba Prvenstvno je tema bila da se radi o karticama koje na istom taktu rade isto jer imaju isti čip...i to je dokazano... svakom članu to bi bio E.O.D. a čak i ako ih želimo usporedit na default ova ne opravdava toliko višu cijenu.... Ovdje se sve vrti oko isplativosti... to kaj netko ima para i kaj mu 700kn razlike nije puno je drugi par cipela.... ovdje pričamo o isplativosti P.S. vidim jako puno tvojih zadnjih postova ovdje a i jel teško piknut neki screen ati-toola
#112 |
Premium
|
Evo da ne pricam gluposti i da se sve ne radi samo na rijecima sada sam jos jednom pokrenu ati tool da mi pronade artefacte al nista evo nema artefakata na 851 edit: imate jos kakav problem samo recite nema greške ocigledno vi imate problema,jer mi stalno nesto suprostavljate itd.... vidi se da 9800gtx bolja na defaultu a pitanje je dali 8800gts moze radit sa stockom na 850 bez artefakata e sada cekam rezultat od wolverine jer on ima obicnu karticu a ovaj ima s1 i pitaj isusa sta je sve sa njome napravio da bi nesto postigo |
![]() |
![]() |
#113 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
1. To kaj u 5 min nemaš artefakta, ne znači da nečeš imati nakon 2 sata. Odvrti par sati torture, pa pošalji ss. 2. Vidim da ne znaš citati, GTS i GTX su iste kartice, i da GTX ima veći OC potencijal ne znači da se isplati kupiti. Moguće je da GTX radi i na većem naponu, ili si jednostavno dobio dobar clockabilni primjerak. 1150kn ili 1870kn nije svejedno. |
|
![]() |
![]() |
#114 |
Premium
|
gilbert slazem se sa tobom al posto je meni wolverine posto da nema artefacta 4 minute mogu ja poslat da nema 5 minuta sta ne? a posto tolko zelite test napravit cu ga samo za vas od jedno 1 sat a sada idem na roštilj sa zaručnicom a vi se tu raspravljate nema mi niko tu ništa govorit dok mi neda ss od 8800gts od 850 3mdark06 i test stabilnosti i sve to na stocku jer to od pocetka potezemo da nemoze gtx ovo da nemoze ovo al vidim da je suprotno pozz i uzivajte |
![]() |
![]() |
#115 |
Premium
|
Wolw je otvorio ovaj thread u svrhu toga da ukaze da je 9800GTX totalno neisplativa kupnja jer se za 65% manje novaca moze dobiti kartica gotovo po performansama jednaka 9800GTX (razlika na def. je tricavih 4%) I sad mislim da nekome tko je normalan i tko kupuje grafu, ono sto je napisao u prvom postu dosta da zakljuci sta ce kupit.. Ali nebi to bilo, da se ne pojavi neki tihi lovac u mutnom mulju i da pocne uvjeravat kao je on ipak bolje proso sa svojom kupovinom.. I kako ga ekipa (dokazano) razuvjerava on se lovi za slamke, i sad je zadnja da se njegova ipak dobro kloka?? OMFG ili jos bolja mu je (kao velika prednost) da podrzava 3-way SLI?? OMFG^2 ![]() Naravno da se svatko tko kupuje racunalne komponente bar jednom posteno zayebao..I to ne mozda svojom krivnjom..recimo ja.. ![]() Kupovao sam komp u 12 mjesecu u vrijeme kad je izasla tada nova 8800GT. Cekao sam ju 3 tjedna, opsjedao ducan i na kraju je dobio za 2200 kn. Danas vrijedi, pitanje jel i 900 kn.. Znaci popusio sam 1300 kn u 6 mjeseci..fino ![]() Ali to je onda bio besbuy i alternativa mi je bila 8800GTs 320 za iste pare koija bo danas vrijedila 600 kn..tak da sam u biti dobro i prosao.. DA se vratim na temu, sve je pametno receno i normalni su shvatili..ostatak vjerovtno ionako nikad nece ni shvatit.. Predlazem LOCK.. EDIT: @ silnet hunter Sta da ti covjek kaze nego, jadna tvoja zarucnica s tobom.. nadam se da si njoj objasnio da je 9800GTX trenutni bestbuy na trzistu.. |
![]() |
![]() |
#116 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Kupil si karticu i preplatil je, no zadovoljan si i to je ok. Ali nastupaš kao rambo i jednostavno nisi u pravu. Razer je vrtil 8400 na preko 1000MHz za core, pa ne priča bajke o toj kartici. Pozdravi zaručnicu i napapaj se da bi imao snage za obraniti dignitet presvete GTX. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#117 |
Guest
|
Financije: 8800GTS 512+prehebeno vodeno hlađenje samo za nju+cca20ak KN za V-mod+nešto pameti u tintari=9800gtx stock cooler(namjerno ne pišem V-mod,jer to pokušavati na stock cooleru znači da se i nema baš pameti ![]() Performanse: Jel' uopće trebam ovo ispuniti? Silent,čak i da ova tvoja poteže više na stock-u,kakve to veze ima? U situaciji gore-jasno je koja će ići više. Zaključak: Jel' bolja? Je malo. Jel' skuplja? Je puno. Šta je bolja kupnja? Ono što kaže matematika (frame/kuna) i ono što kaže većina forumaša. Dakle 2:0 za 8800GTS 512 ![]() ![]() A to koliko koja ide preselite na OC podforum. LP |
![]() |
#119 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidim tu se ne gubi vrijeme ![]() @silent-hunter - neloš primjerak kartice kako vidim...inače, kad mi se vrati kartica, budem izvrtio max OC na stock naponu, kako sam i obećao, ne brini se ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Premium
|
ja se sad sve više i više bojim... nego jel netko zna očel možda opet doć zotac 88gts 512 u links po 1200 kuna?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|