|
![]() |
#1081 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Oke ploca za tu lovu.Grafika on board vrti Aero bez beda,a chipset ti podrzava nadolazece 45nm proceve. http://www.optimum-online.hr/shop/vi...ch=DG33&page=1 |
|
![]() |
![]() |
#1082 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
znam da je tema dosta stara, ali moram ovo podijelit s vama: danas mi dosla Abit IP35-E i mislio sam ju sebi ubacit u konfu umjesto Gigabyte P35-DS3, ali sam ju najprije isao istestirat da vidim kako to radi i mogu reci da mi se zivot zgadio kad sam to radio... kao prvo: na svaki neuspio pokusaj dizanja meme (citaj: preveliki takt ili preniske latencije) sam morao radit CCMOS kao drugo: vdrop je ogroman, stavim u biosu napon proca na 1.4025 i pada mi ispod 1.33V kad ga opteretim kao trece: ploca nema solid kondenzatore i "zatvorene" zavojnice i to mi se bas ne svidja kao cetvrto: nema sanse da natjeram E6400 iznad 3.6GHz dok je na gigabytici isao na 3872MHz kao peto: bundle je nikakav, 1 IDE kabel, 1 floppy kabel i 2 sata kabla, manual i cd s driverima je sve sto se dobije s njom nakraju sam od svega lijepo odustao, ubacio abita u drugu konfu, stavio E4300 na 3GHz i tako ce radit, a sebi ostavio gigabyte s kojim sam prezadovoljan zakljucak: zadnji abit kojeg sam imao, a koji je valjao je bio NF7-S v2.0, zalosno... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1083 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
mislim da netreba radit ccmos već samo par puta pritisnuti restart. a sto se tiće vdropa, zar je stvarno tak velik? mozda budemo u mogucnosti mjenjat ploću pa razmišljam o ip35pro, sad me zanima iskustvo ljudi koji imaju tu ploću jel stavarno dobra za tu cijenu ili bolje da ništa ne mijenjam ili da uzmem gigabyte x38-ds4. moram komentirat što je kolega gore naveo. abit nikad nije imao best buy proizvod, jbg ono što je dobro treba i platit više, dok se za gigabyte to nemože reč. Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 09.01.2008. u 21:01. |
![]() |
![]() |
#1084 |
Banned
|
a ono, ta ista stvar se na gigabytici rijesi ovako: kad je preveliki takt ili preniske latencije ploca nakon prvog pokusaja sto vidi da nemoze bootat na tim postavkama gasi komp, pali ga opet i boota sa "defaultnim" postavkama, ali ne mijenja postavke u biosu i onda mozes lako promijenit tamo gdje je problem dok kod ovog Abita nije tako i to mi se ne svidja... kaj se tice vdropa, da, takav je, nisam mogao vjerovat kad sam to vidio, evo, na mojoj P35-DS3 E6400 radi na 3.3GHz sa 1.35V u biosu (pada na cca 1.33V pod loadom), a kod ove mi se srusio nakon 5min primea na 1.375V u biosu, pa i na sljedecem koraku isto, pa jos jedan korak gore i tek na 1.4025V mi je prolazio prime (pod loadom je padao na cca 1.33V) na tvome mjestu ja nebih nista mijenjao, mislim da ti je ova ploca koju imas sasvim dosta, radije umjesto ove x1950 upikni HD3850 ili HD3870 radeonku, imat ces vise koristi ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
...ah taj abit,windizel kaj velis na ovo ? ![]()
![]() |
#1087 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
hd3870 će bit u kompu za par dana i vjerovatno druga mema (supertalent cl4), pa sam mislio malo zaletit proc na 4ghz više manje, samo za superPI.. |
![]() |
![]() |
#1088 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@Bravo - bilo IP35 non-Pro, bilo Pro verzije su odlične ploče, imao sam obje i to jamčim. Zašto sam otišao na Abit? Jer su mi GB-ice prečesto rikavale...u prosjeku jedna u 3 mjeseca. Tako da sam dosada imao nekih 5-6 GB-ica (bilo 965 DS4 bilo P35 DS4 modela). Daleko od toga da su dotične ploče loše...no eto ne odgovaraju im neki ekstremniji uvjeti. Tako da sam napravio malu stanku sa GB-om. ![]() Inače, mijenjanje ploče koje imaš za IP35 Pro, nema baš nekog smisla. Ono što je meni važno je OC potencijal, koji je bio isti ili veći u usporedbi s GB-om. Priznajem da je GB po pitanju opremljenosti same ploče jači (kako po pitanju hlađenja tako i po pitanju dodatnih bracketa, SATA portova i sl) @mad max - treba imati na umu da tvoja GB-ica ima 6-ero faznu regulaciju, dok Abitica ima 4-ero faznu, što im je ujedno i najveći minus (vdrop). U vezi cold boota (kako se to inače zove), ista stvar se dešavala i kod GB-a i kod Abita - nakon podešavanja postavki u BIOS-u, potpuno gašenje komp, i paljenje u slučaju prihvaćanja i dva reboota nakon neuspjelog OC-a. Bundlea se ne budem doticao, jer mi isti ne znači puno, i nije presudan u izboru ploče, čak štoviše, ovaj ''siromašni'' kod Abita mi je sasvim dovoljan. |
![]() |
![]() |
#1089 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1090 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
evo ja sam uzeo za svoj novi E6750 Gigabyteovu P35C-DS3R, i ploča je odlična. praktičan raspored, puno USB priključaka (8 na samoj ploči + 2 za ulaz preko kućišta)... ak budeš je uzimao, uzmi u ADMu, tamo sam dobio rev 2.0, ne znam dal i drugdje imaju iste te revizije ploča. 1.x imaju 4 USB priključka i parallel port (koji je sad više nepotreban osim ak nemaš neki stariji printer)...a rev 2.0 ima 4 dodatna USB priključka umjestog paralelnog porta. ![]() sve u svemu. odlična ploča. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1091 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
e8400 i DS3 965
jel bi to radilo zajedno? buduci da ds3 podrzava 333mhz fsb i da su oboje socket 775 ali ne vidim da pise 45nm support mozda bude neki bios upgrade? tnx |
![]() |
![]() |
#1093 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Mislim da je samo asus stavio podrsku na svoje P965 ploce za 45nm
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#1094 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
heh, steta ali ako moze asus, moze i gigabyte, pitanje je samo dal hoce, jel tako? |
![]() |
![]() |
#1095 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Nisam bas siguran da ce gigabyte updejtat svoju podrsku: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307 http://www.giga-byte.co.uk/Products/...ProductID=2453 ak ne podrzava nijihov najjaci model tog chipseta
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#1096 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Gigabyte P35C i IDE HDD ?
Sastavljam si jedan komp, i naišao sam na problem ? Matična je Giabyte P35C-DS3R ima samo jedan IDE port, a pošto trenutno imam na raspolaganju samo Baracudu 160GB IDE htio bi na nju instalirati windowse dok si ne nabavim neki SATA disk. Ali problem je što mi BIOS uopće ne prepoznaje taj disk (koji u drugom strojuradi bez greške, jumperi su ispravno podešeni, ...), ploča ga uopće ne vidi... Ima li neka caka, da ne razbijam glavu uzalud ? |
![]() |
![]() |
#1097 |
EMP moderator
|
U BIOS-u uključi Onboard SATA Controller (tako nekako se zove) i postavi ga u IDE mod. Driveri ti ne trebaju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#1098 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
asus p4p800 de luxe
Zna li netko zašto ne podiže niti BIOS već kad se komp upali na zvučnik javlja system BIOS failure???Probao sam zamijeniti bateriju,ali ne pomaže.To mi je radio i prije pa bih zamijenio mjesta ramu,ili pročačkao malo kablove,ali sad ni to više ne vrijedi. |
![]() |
![]() |
#1099 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vjerojatno je ploča otegnula papke, probaj izvaditi BIOS chip van ako nije zalemljen i pažljivo ga namjestit natrag, prebriši sve kontakte (RAM, grafa i ostalo bitno) provjeri sve naponske kablove ali ako je tako kako veliš postupno "blesirala" onda je vjerojatno R.I.P.
#1101 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 12.01.2008. u 14:03. |
![]() |
![]() |
#1102 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Tenx, radi ![]() Znači li to da taj IDE port zapravo radi preko SATA kontrolera ? I znači li to kada kupim SATA disk onda isto tako mogu simulirati IDE port pa se ne moram zafrkavati sa SATA driverima dok ne instaliram windowse ? |
![]() |
![]() |
#1104 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Gigabyte GA-VM900M - Cijena 355.80 kn IQ Zagria Gigabyte ASROCK 4CoreDual-SATA2 - Cijena 393,83 kn Diskont24 ASROCK ASUS P5VD2-VM - Cijena 367,09 kn Diskont24 ASUS To sam našao jer je ploče za 2 IDE-a teško naći. U Ve-milu je bilo ECSovih ploča ali izgleda da više neće dolazit. Pogledaj okolo, ako ništa drugo kupi što kažu, ATA kontroler i ploču iako sada baš gledam da ti kontroleri nisu jeftini... |
![]() |
![]() |
#1108 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
updejt biosa na INTEL grant country ploči
ovako , imam ovu plocu intel BLKD101GGCL grant countra m lga775 , ati radeon xpress 200 chipset , na njoj je stari bios phoenix awardbios v6.00pg i htio bih ga updejtati na noviji m kako da to napravim?
#1109 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini BIOS i onda klikni na Read Me gdje ti je detaljno objašnjeno šta da radiš http://downloadcenter.intel.com/filt...4&submit=Go%21
#1110 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
u read me opisu trazi se floopy i prazna disketa , to ne koristim vec 3 godine niti imam igdje , jel ima koji drugi nacin?
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|