Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2007., 03:08   #1051
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Ne, opet ne.. ako se spajaš sa tim trafikom đubrad ti svejedno naplaćuje brzinu a ti optimi plaćaš samo promet tj. mini flat u iznosu od 70kn. Nesmiješ se spojit preko t-scuma da ti ne naplate početni paket, tih 20kn no ti imaš i dalje njihov ADSL priključak a koristiš ulaz od optime, kužajiš sad ?

Znači imaš dva načina: sve preko optime i t-scumu neplaćaš ništa a drugi je sa tim trafikom gdje t-scumu plaćaš brzinu a optimi promet. Spajaš se odakle god hoćeš sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

Sad koristim t-com adsl, paket prometa 5gb, i sad ako bi prešao na optimu adsl Traffic, naravno njima bi plačao promet ovisno o paketu, a brzinu t-com, e a pitanje je , promet od t-coma ne bi koristio e ali ako se prispojim sa brzinom t-com i optiminim trafficom, jel dobijem račun za t-com promet, iako ga ne koristim, jel sam se prispojio na t-com brzinu (tj. vezu ADSL) sa optima adsl traffic. To bi bilo previše za moj ukus pa pitam. Hvala unaprijed.

Zadnje izmijenjeno od: vita. 02.05.2007. u 05:32.
vita je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 06:40   #1052
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Dobijes racuna za t-com promet samo ako si na 5gb ili flat paketu, ako si na start ne dobijes, jer nema veze s cijom se "vezom" spajas, vazno je ciji promet trosis...
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2007., 11:10   #1053
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
nije bitno kod nijednog operatera koji je reseller, tj. koristis samo njihov promet, da li imas neki ugovor vec

i nijedan operater ne trazi da potpises ugovor (opet, govorim za resellere)

EDIT: neki za***, stisnem zadnju stranicu i stavi me na 102. str

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 17:06   #1054
64VT
Guest
Moj komp

meni je žena na telefon rekla da čim prođem optiminih 5 gigabajta naplaćuje mi sljedeći paket 20kn za 2 gigabajta, jel to istinaa
64VT je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 17:21   #1055
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Citiraj:
Autor vita Pregled postova
Sad koristim t-com adsl, paket prometa 5gb, i sad ako bi prešao na optimu adsl Traffic, naravno njima bi plačao promet ovisno o paketu, a brzinu t-com, e a pitanje je , promet od t-coma ne bi koristio e ali ako se prispojim sa brzinom t-com i optiminim trafficom, jel dobijem račun za t-com promet, iako ga ne koristim, jel sam se prispojio na t-com brzinu (tj. vezu ADSL) sa optima adsl traffic. To bi bilo previše za moj ukus pa pitam. Hvala unaprijed.

Ne vidi ja ti nemam nikakav ugovor sa t-comom (hvala bogu). Ovaj šta to znači da bi trebo sa ovog paketa spustiti na 2 GB da mi ne naplate. Ako uzmem optimu adsl traffic naravno nisam se mislio ni jednom prespojiti na t-com promet.
Samo brzinu njihovu ču koristiti pa zato pitam. Znači trebo bi bi spustiti sa paketa 5 GB na 2 GB.
vita je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 17:54   #1056
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Citiraj:
Autor 64VT Pregled postova
meni je žena na telefon rekla da čim prođem optiminih 5 gigabajta naplaćuje mi sljedeći paket 20kn za 2 gigabajta, jel to istinaa
da, sta je tu cudno? ako prodjes 5gb+512mb onda ti tek naplati 20kn za 2gb, sto je povoljnije nego kod t-coma
Staro 03.05.2007., 15:17   #1057
CoreDownloader
Skidaj se do kraja ;-)
Moj komp

CoreDownloader's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor h3lld Pregled postova
da, sta je tu cudno? ako prodjes 5gb+512mb onda ti tek naplati 20kn za 2gb, sto je povoljnije nego kod t-coma
puno povoljnije jer tamo čim pređeš 1.01 naplati, + paket je samo od 1 gb ..no to već svi znmo..
Staro 03.05.2007., 22:18   #1058
64VT
Guest
Moj komp

ali neznam ko je tu koga krivo shvatio. žena mi je rekla da čim prođem 5 gigabajta, znači megabajt više od 5gb, naplaćuje mi dodatnih 20kn, a vi ste mi rekli da tek kad prođem 512 dodatnih, što je sad istina*?
64VT je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2007., 23:08   #1059
Killer Death
Murderer
Moj komp

Killer Death's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Evo ti citat s njihove stranice:
Naplata Internet prometa vrši se prema principu pravednog korištenja (fair usage). Nakon potrošnje inicijalnog paketa prometa, svaki slijedeći započeti paket prometa naplaćuje se tek nakon potrošenih 512 MB.
Tako su meni i racunali.
Killer Death je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2007., 10:12   #1060
noobcic
Registered User

Kakav vam je ping poslje 22:00? Meni skoci s 130 na 800-1000 i tako stoji, i to u par minuta.
noobcic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2007., 10:20   #1061
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor noobcic Pregled postova
Kakav vam je ping poslje 22:00? Meni skoci s 130 na 800-1000 i tako stoji, i to u par minuta.
meni vec oko 21:00 pocne lagano iti oko 100 a poslje 22:00 skoci na 300 i vise .. uglavnom se krece oko 400 ...
... nedavno smo bas ljepo bili pwnani u cod2 ... jer smo zahvaljujuci mojem pingu igrali 5 na 4 ... bas je bilo ljepo .. doletim u sobu s "tomijem" nutra 4 protivnicka igraca .. ja pucam pucam a oni se svi ljepo okreneju i hbijeju me ... trcim po ulici .. bacim bombu .. pretrcim jos malo i tek onda vidim kak ta bomba leti .. tj tek nakon cca 3-4 sekunde je protelea iznad moje glave

... poslal sam njim puno e-mailova .. a oni isto tak i meni i svaki put da radiju na prosirenju .. i tak vec mesec dana .. onda veliju da nek uzmem opti adsl od njih .. ali to bu dostupno u kolovozu .. a onda me vec nije birga jer bu mi onda i metronet dostupan ..

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2007., 12:41   #1062
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
E da Fisherman, zaboravio sam ti rec, otkako sam na Voljatel flatu (256/128) ping mi je u prosjeku 40, maximum 53, u bilo koje doba dana ^^
Staro 05.05.2007., 13:10   #1063
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
256?! psss, ne znam dal bih se mogla vratit na 4x manju brzinu.... s tim da mi ping u životu ne znači puno

Inache, danas je 5. a već imam 9 gb na plećima, woohoo, i rule so much
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2007., 13:51   #1064
noobcic
Registered User

Neznam...razmisljal sam o tome voljatelu, ako bi uzimal, onda bi to bilo ona najveca 768/160.
Fisherman...ja igram world of warcraft, ping ok i odjednom vidim 800 i vise.
Staro 05.05.2007., 23:29   #1065
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
256?! psss, ne znam dal bih se mogla vratit na 4x manju brzinu.... s tim da mi ping u životu ne znači puno

Inache, danas je 5. a već imam 9 gb na plećima, woohoo, i rule so much
Znam na što misliš, ali vjeruj mi da sam se preporodio. Iako download ide max 30kb/s, ne moram gledat na sat, veza je stabilna, pucanja NEMA, sve klizi, a ping mi je kao na t-comu, čak i manje ponekad. To mi je onak, dosta važno. Tako da, 50kn je sića za zadovoljstvo. Na Optimi sam znao imat super brzinu, a znao sam imat kao i sad poslije 22h. Tako da, na kraju dođe mi na isto.
Staro 06.05.2007., 12:08   #1066
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Otkad sam se prebacio na iskon XXL adsl (promo flat), zdravlje mi je bolje, imam više uspjeha kod žena, rasturam ekipu na tenisu / nogometu, pomogao mi je da izgubim višak kila, te kupim novu rezidenciju u Švicarskoj.
Hvala ti Čang.., ... ovaj XXL adsl!

Staro 07.05.2007., 10:28   #1067
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

šta je opet optima noćas štrajkala? samo 1,5gb prometa za cijelu noć..ccccc

loše budem vidio danas..ako će se opet vući opet ću ih obasipati "ljubavnim" mailovima
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2007., 10:50   #1068
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Otkad sam se prebacio na iskon XXL adsl (promo flat), zdravlje mi je bolje, imam više uspjeha kod žena, rasturam ekipu na tenisu / nogometu, pomogao mi je da izgubim višak kila, te kupim novu rezidenciju u Švicarskoj.
Hvala ti Čang.., ... ovaj XXL adsl!

aaa same here!

ljudi me po cesti zaustavljaju i traze autograme, racunalo doma mi je zadovoljnije ventilator se veselo okrece u ritmu flat-ratea , lampice na mom osvjetljenjom thomson mdoemu svijetle u ritmu cajki iz winampa ... ma savrseno!

@ladybug ja sam radio studiju , prosjenom korisniku optime , islim flatmina , se vise isplati prec na voljasmart 256 , vise skines (mislim , ak ti je torent promet bitan jel)
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2007., 10:55   #1069
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Evo, cim ste vi osli s optime, meni sve sljaka kako treba i preko noci i preko dana, ja takodjer sretan ...
Staro 07.05.2007., 11:27   #1070
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
@ladybug ja sam radio studiju , prosjenom korisniku optime , islim flatmina , se vise isplati prec na voljasmart 256 , vise skines (mislim , ak ti je torent promet bitan jel)
Je, al je fora u tome da je meni jedino kaj je brzo na kompu je internet... Aj zamisli da na 1.3 ghz kompu imam 256kbps net. Ne možeš zamisliti koliko je to sporo.... Dok se ne prebacim na Amis sljedeći ili mjesec nakon toga, morma reći da se Optima FAKAT poboljšala, neki dan stavila skidat neš od 700mb, i drugo jutro viola! Skinuto, rekoh, woohoo
Staro 07.05.2007., 13:10   #1071
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Citiraj:
Je, al je fora u tome da je meni jedino kaj je brzo na kompu je internet... Aj zamisli da na 1.3 ghz kompu imam 256kbps net. Ne možeš zamisliti koliko je to sporo.... Dok se ne prebacim na Amis sljedeći ili mjesec nakon toga, morma reći da se Optima FAKAT poboljšala, neki dan stavila skidat neš od 700mb, i drugo jutro viola! Skinuto, rekoh, woohoo
Eto, ja na voljatelu stavio skidat oko 20h navecer isto nešto od 700mb, i jutros oko 11 bilo spremno za pregled. Sad ću stavit da se skida još nešto slične veličine, do navečer je gotovo kad dodjem doma. Uz dobar ping i stabilnu vezu bez pucanja. Nema mene više na Optimi.
Staro 07.05.2007., 13:20   #1072
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
yup, nema šanse da se vraćam na išta sporije od 1024kbps...pa makar nudili flat za kunu
a uostalom, nisam takav dl freak da odmah dobivam slomove ak skinem u danu manje od 2GB
Staro 07.05.2007., 13:28   #1073
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor fairy Pregled postova
a uostalom, nisam takav dl freak da odmah dobivam slomove ak skinem u danu manje od 2GB

ti to nešto želiš meni reći?
Staro 07.05.2007., 13:30   #1074
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
ti to nešto želiš meni reći?
ma kakvi... svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna
Staro 07.05.2007., 13:43   #1075
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

istuci cu te

ma gle..ja samo ocu da mi se isporuci ono što platim
ne želim biti potkradan
sorryite na OT
Staro 07.05.2007., 13:53   #1076
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor fairy Pregled postova
LOL reci kako spada fairy! Je, Hamm dobiva fraze ako mu u noćnim traffic statistikama nije sve tip top svake noći, već ga se dežurni u Optimi boje Hihi j/k
Staro 07.05.2007., 14:25   #1077
noobcic
Registered User

Izgleda da se optima opet vraca u fazu u kojoj je bila prije mjesec dana, a to je da poslje 22:00 sve stane i zablokira.
Molio bi nekog ko je na Voljatelu da mi nabaci speedtest ovdje na forum, pogotovo za brzine 512/160 i 768/192
Staro 07.05.2007., 16:20   #1078
feelthemotion
Registered User

Datum registracije: Jan 2007
primjetih i ja da je zadnjih par dana sve po noci u q...

a prije je oke bilo ... neznam kaje sad...
feelthemotion je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2007., 17:02   #1079
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ja sam znao po tjedan dana imat 100% opterecenu vezu ... al 256k mi ubija volju za skidanjem. skinuo sam sve sta me zanimalo, sad mi treba da sto brze skinem svaki ponediljak 2 epizode, srijedom i cetvrtkom po jednu i da yutube da mi ne steka
Skroz je neobicno prec sa 1mbit(doma) nazad na 256k(vz)
Staro 07.05.2007., 23:02   #1080
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

evo napisao sam opet jedno prekrasno ljubavno pismo na optimu mora da me vole..iz tolke ljubavi ću im poslati i CV možda me zaposle za odnose s javnošću

uglavnom download je koma...njihov bandwith meter kaže "581 kbps" e da ga hebes di nestalo mi je 50%

jaooo..pa kako ih volim. ništa ćekat ću odgovor

mislim da jednom moram uz par pivica napisati dopise u dnevne novine..nek se pozabave time ako im se da...

laku noc gasim komp jer nema smisla
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno