|
![]() |
#1021 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#1022 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne. Max se malo traljavo izrazio...VTT i nema toliko veze kod velikih frekvencija FSB-a...valja odrediti jednu fiksnu vrijednost istog na nekih 1.2-1.3v, ovisno o procesoru, te se onda igrati sa toliko spominjanim GTL-om. A ne raditi stvari tipa... u jednom ulasku u BIOS promijeniti 10 stvari odjednom (uključujući i VTT i GTL) i ne znati što se napravilo i zašto. Kad se clocka, treba odvojiti više vremena za to, a ne očekivati čuda za 10min (iako je i u toliko moguće napraviti posla, oviso o sposobnostima i iskustvu). Na kraju, kako je i Žile rekao, prije svega se treba pozabaviti s ostalim naponima, a tek kasnije se igrati s VTT-om i odnosom istog sa GTL vrijednostima (procesora/NB-a), osim ako imate DFI-jeve ploče (pod ovim prvenstveno mislim one iz P45 serije)...u tom slučaju se valja pripremiti na sve po redu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: Melani. 21.03.2009. u 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Procesor ima potencijala,ali ploča ne da više... ![]() http://img12.imageshack.us/img12/150...0e04815mhz.jpg Morat ću nabavit neku "stable 600 fsb" ploču.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Banned
|
Napon sam isprobao na 1.25 - 1.30 - 1.35 ...staje na 535... MCH stavio na 1.125...loadline calibration na enable... Tako je bilo i sa bivšim E6750...ne da ploča... Staje na 535 i sa manjim množiteljem... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Banned
|
Hehe ! Naravno da bi je "nafrljio" kad bi bios dao više od 1.35... To je max napon koji bios dopušta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
.
|
Maralda, ti malo miješaš kruške i jabuke... Ne možeš MCH (Memory Controller Hub, aka NB) ostaviti na 1.125v... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1031 |
Banned
|
Hehe ! ![]() Imam dvije mogućnosti...v-mod ploče ili zamjena za neku drugu s višim potencijalom... Ma bitno mi je da je stabilan na 4 gige...meni dosta... ![]() Ej reci razer...tvoja pomoć je dobrodošla... Trebam mijenjat i MCH ? Kako da to onda postavim za viši fsb ? Hebiga...nisam ja znalac poput tebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
MCH ti je voltaza northbridgea, ovo sta si rekao da si dizao (1.25 - 1.30 - 1.35) nemam pojma sta je to, jedino mi pada na pamet voltaza southbridgea |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
.
|
Siguran sam da ova ploča može poteći preko 550MHz, isto kao i memorija. Samo se treba malo poigrati naponom. Komotno digni MCH napon na oko 1.4v...valjalo bi i da staviš neki vent na NB dok to radiš, jer temperatura, između ostalog, također utječe na OC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Banned
|
Isprobao sam razne napone ali ne ide...fsb staje na 535... Poigrat ću se još sutra kad budem imao vremena pa možda urodi plodom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1036 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo, probal sam nekaj poštelat voltaže, i sad sam trenutno na ovoj kombinaciji ! Samo me zanima jel sve ok, jel nisu prevelike voltaže, i kaj se tiče ovog MCH jel to ok vrijednost koju sam stavil(kak se to računa, kak da izračunam da dobim kolka je vrijednost)? Da, sve bi to bilo bezveze da nisam dobil 0,9GHz veći OC, sad jel to moguće.....ja neznam, da je to zezalo tolko! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |
|
Citiraj:
![]() AA znaci MCH je ustvari voltaza NB dali bi na 400x9.5 , dizanje voltaze na NB ( samim tim sto imam i 4 GB rama ) ,poboljsalo stabilnost proca i na nekoj manjoj voltazi ili da ostavim na vrijednosti koja i je ?Trenutno je NB core voltage 1.15V a FSB VTT 1.19,dal da dignem to malo, ( npr NB sa 1.15 koliko je sad na 1.20) ili da ostavim na 1.15 i koja je neka normalna granica do koje se dize ta voltaza(pitam zbog 4 gb rama)trenutna temp chipseta je 52 stupnja,tak bar senzori kazu,jel to puno?sry zbog zagrada i svega al nije mi se dalo pisat citavu Bibliju ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 26.03.2009. u 03:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Kod mene je MCH 1,45V jer memorije koju ima pod "Moj komp" nije htjela raditi na default 1000MHz imao sam dosta problema ali sam uz pomoć kolege @žile uspjeo i to riješiti.Memorija je na 2.0V i dalje nisam isprobavao glede MCH napona možda bi još išlo dolje.Bio sam stavio na 1.53 po savjetu te sam pomalo smanjivao i sad je vrijednost koju sam naveo i istestirao Memtest-om sve stabilno i OK. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
.
|
@xulos - komotno možeš dati 1.25-1.3v za NB odnosno MCH-u. S obzirom na velik multi procesora, to i nije toliko potrebno, jer bi s takvim naponom ploča sigurno potegla 500MHz i više, no čisto da znaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Resident Arse
Datum registracije: Feb 2009
|
Imam C2D E8500 pa ma zanima koje temperature se smatraju srednjim a koje visokim za taj procesor. Jer mi je temperatura u idleu oko 28°c a Freezer 7 Pro je dosta bučan pa bi mu smanjio broj okretaja. I sa kojim se to programom može uopće? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
|
A hocu li s dizanjem MCH na 1.25V dobit sta na stabilnosti jer imam 4GB rama ili se to dize samo pri velikom FSB?Pitam i zbog grijanja NB-a
![]() |
#1043 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
a evo slusaj, ja sad imam 6gb rama (2x1gb+2x2gb) i nema sanse da mi stabilno rade bez 1.4v na NB dakle da, ako je problem u voltazi NB-a, pomoci ce btw. Razer, 1.4v je max OK za zracni active cooling NB-a kolko sam shvatio jel? (temp je cca 45c) Zadnje izmijenjeno od: Astral. 26.03.2009. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 | |
Resident Arse
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() A kaj se tiče gluposti, moraš se složiti da je gluplje čitati tako ogroman sticky za jednom dvije temperature u radno vrijeme. ![]() Uglavnom ako netko zna odgovor na prvo pitanje, hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
srednje bi bile nekih 35-40°, a visoke oko 65° |
![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
.
|
Valjalo bi. S druge strane, kako je i Dizel rekao već par puta, pitanje je dali je to zbilja temperatura NB-a ili nečeg drugog. Ako si siguran da ti hlađenje dobro nasjeda na NB, a pasivac je mlak, valja ignorirati takve temperature. P.S. ako nisi, valjalo bi ti da promijeniš pastu na NB-u i SB-u, jer je ima puno previše: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
|
Da u Idle je 52 chipset (smartguardian kaze i everest isto da je 52 C) ali je pasivac mlak na dodir kako Razer kaze .Promjenut cu pastu ,nije bed ,dali moram vadit maticnu iz kucista ili mogu dok je prisarafljena?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|