|
![]() |
#991 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislio sam da je P45.Da,probaj za +0,2 povisit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Budem se malo poigrao s tim vrijednostima pa ću vidjet kakav će rezultat ispasti... I da...imam u biosu ove dvije vrijednosti FSB overvoltage (G)MCH overvoltage Na koliko da dižem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#995 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Banned
|
Evo...za sada...nemam ga vremena više gazit...imam pametnijeg posla... http://img11.imageshack.us/img11/1148/e8400e0o.jpg MCH na 1.25 kako mi je Chome preporučio... Kad skupim malo više vremena onda ću ga natjerat do krajnje granice da vidimo kakva pluća ima mali... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Maralda. 21.03.2009. u 13:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#998 |
Banned
|
Ma nema teorije da ga mučim više od jednog sata... Evo malo sam ga nabrzinu našamarao... http://img10.imageshack.us/img10/668...0e04500mhz.jpg Dobar dečko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Banned
|
Onda se ostavi OC-a jer ćeš si samo štetu napravit.Kakvih 6 sati? 10 makar.Meni je nakon 18 znao bacit grešku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Banned
|
Autor žile... "Onda se ostavi OC-a jer ćeš si samo štetu napravit..." Da tata...poslušat ću te sigurno...ipak je život u pitanju ! Ma dosta mi je 4ghz za 24/7...sve preko je samo za lagani bench... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
TK
|
Citiraj:
Ako se ne odvrti pošteno onda nikako ne može komp biti za normalan rad jer ti može npr. usred kodiranja nekog filma ili igranja igre izbaciti grešku neku a onda se pitaš jeli zbog OC-a ili nečeg drugog.
![]() |
![]() |
#1005 | |
Why so serious
|
Citiraj:
I zake mi je CORE 1 GTL i CORE2 GTL različit, a to nisam diral, da stavim istu vrijednost na oba? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
tako i treba biti, 0/2 je 0.63, a 1/3 je 0.67 da ti samo znas koliko je mene bila Biostarka izjebala sto se tice VTT-a i MCH GTL-a... uff do +0.25V VTT-a MCH bi trebao biti na 0.61, a ako dizes VTT iznad +0.25V onda se spusta MCH GTL... tako sam barem ja vidio da najbolje odgovara Zadnje izmijenjeno od: maX. 21.03.2009. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Lako vama papcima sa E0 revizijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
A zašto to uopće ideš dirat i komplicirat si život? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Banned
|
Autor žile... "Dobro,sad kad smo konstatirali da ništ pametno ne radiš na kompu pa si možeš priuštit koji BSOD tu i tamo,idemo dalje..." Ajd prestani sitničarit...moj procesor i moj komp i radim s njim što JA želim... A ti si lupaj orthos i 50 dana ako želiš...uopće me ne zanima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Smirite strasti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Banned
|
Citiraj:
Došao si tražit savjet,savjet ti je dan-između ostalog ja sam ti ga prvi dao. Onda ti se ukaže kako idu standardne OC procedure i onda se ti počinješ bahatit i grčit kad taj posao što radiš ne liči na ništa. Samo daj,radi sa svojim kompjuterom šta te volja,ali malo kulture bi mogao uvest. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Naj se ti meni živcirati,nisi zato žile valjda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Why so serious
|
Citiraj:
ŽILE@ ma nije to da si kompliciram, nego jednostavno da radim nekaj, igrice više ne igram pa kad imam vremena onda se s tim igram, a i kažeš da kad to poštelaš netrebaš tolko CPU voltage dizat za željeni clock, a moj je 4.0GHz pa oču isprobat dal mgu kaj izmust, a i nevolim da je na AUTO nešto ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Banned
|
Baš i nije jednostavno izvući stabilnih 4 ghz sa E7300... Potreban je dobar primjerak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
Banned
|
Citiraj:
Kao i ja na početku,nisi shvatio koncept.GTL ti neće omogućiti neko značajno smanjenje napona potrebnog za određeni takt.Možda će ti dat onaj milimetar ajmo reć koji ti fali do stabilnosti,neće ti dati ništa ili će ti omogućit spuštanje napona za jedan stupanj,dva najviše u situcijama gdje se taj višak napona koristio u kompenzaciju odstupanja vrijednosti unutar jednog strojnog ciklusa. Neke ekstra rezultate nemoj očekivati,a misliš li se s time malo žešće zajebavat,ovo je obvezno štivo: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=202292 Imaju inžinjera elektrotehnike tamo koji im to objašnjava,jedan od najboljih tema koje sam ikada čitao. Također,GTL ti slobodno može biti na auto jer tada se odnosi na ~67% vrijednosti VTT-a.To nije primjenjeni napon koji ti može spržit procesor nego se prije odnosi na prag koji procesoru definira gdje tražiti je li logički sud istinit ili ne,tj. jel 1 ili 0.Najgore što se može desiti lošim tweakanjem jest nestabilnost. Veću frekvenciju ili osjetno manji napon nećeš tako postić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Why so serious
|
Hvala, to sam htel znati, nije mi još sve posve jasno al bude nakon kaj pročitam 3x ! Idem isprobati max-ovu teoriju, pa da vidim jel ću šta dobit! thx Ajd, 4.0GHz, malo sam pretjeral, al za 3dMARK ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 | |
Why so serious
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Banned
|
Piše pod moj komp... Povisio sam MCH i dobio stabilnost na nižem naponu... Stabilnih 4050 mhz na 1.328V...bez podizanja mu je trebalo 1.36V... Gle...neće ti to puno pomoći ako imaš loš primjerak procesora... Rijetki E7xxx idu na 4 gige stabilno... Na koliko si ga najviše digao i uz koji napon ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|