|
![]() |
#1021 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
E super, vic je što još nisam upoznat sa stvarnom situacijom pa skupljam intel prije operacije ![]() Bojim se da bi moglo biti podataka i na C: pa ga ne želim dirat sa reinstall-om (da pitam "jel ima" dobio bi odgovor "C-šta?", što odmah objašnjava i ovaj dio zašto je došlo do štrajka u kućištu). Pokušat ću prvo sa damn small linuxom dignut OS pa dobit pristup podacima. Kada su podaci na sigurnom ide naravno opće rušenje ![]() (a možda je i neš skroz ošlo pa ne želi palit, ovo pitam da bi bio spreman za sve situacije, ak ne pomogne za ovaj slučaj, jednom će zatrebat i bit ću spreman ![]() I ne, nemam običaj bit potrčkalo koje instalirava printere, ali ovd moram pomoć ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
spoji ga na svoj komp preuzmi ownership nad podatcima i to je to. najbezbolnije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Osobno u 95% slucajeva rusenja windowsa, pokusavam i uspijem vratit staru instalaciju. Dali mi ERD commander pomogne, win cd, hiren's boot cd, nije vazno ali jednostavno sam sebi olaksam na neki nacin. Ima i opcija repair u windowsima bez diranja ikakvih non-win datoteka. Pitanje je samo sta se tocno desava?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Samo jedan prijedlog: onemoguči autorun na drugom kompu prije nego uštekaš ovaj disk. Vjeruj mi, onemogučavanje autorun-a je najbolja prevencija sranja. Tko zna šta sve ima na tom disku. Gpedit.msc i ugasi autorun za all drives, ne samo cd-rom. Kad su ti ostali dali prave savjete što da napraviš, eto ja se onda brinem za tvoju sigurnost ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Registered User
|
Dobar savjet ![]() Uglavnom problem je riješen, podaci spašeni, računalo leti... manjeviše ![]() Hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Crko WD 200GB sata - vasa misljenja?
Pozdrav, Imam problem sa hardom WD 200GB SATA. U jutro sve normalno radilo i normalno ugasio racunalo. Dođem doma s posla i upalim racunalo i umjesto da udje u winblowse 7 pise na ekranu “Loading operating system Failed to load Operating System, insert the CD into CD/DVD drive” Hard disk se uredno vidi u biosu i prikazuje ispravni kapacitet ali kad metnem dvd od winblowsa i dodjem do dijela gdje se postavljaju particije za frisku instalaciju winsa kliknem na format diska i izbaci gresku da ga nemore formatirat. Tek tolko, recovery ne funkcionira jer kaze da nema winsa pa me automatski baca na cisti install winsa. Probao sam dic ubuntu sa cd-a i pomocu njega formatirat disk, ista stvar, ne sljaka. Dakle disk je (vrlo vjerojatno) otisao u vjecna lovista, ali mozda je netko od vas imao slican problem pa uspio rijesit. Da li je netko od vas koristio usluge firme koja se bavi spasavanjem podataka da mi moze reci okvirne cijene? Podatci mi nisu toliko bitni da bi opravdali neke velike izdatke... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Kako si ga već pokušavao formatirati, a podaci nisu toliko bitni za plaćanje turboskupih usluga spašavanja, ne košta ništa ako probaš WD alat Data Lifeguard Diagnostic for DOS (odaberi model diska). Upute u PDF-u: www.wdc.com/en/library/other/2779-701022.pdf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1032 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Hvala decki. Ahab, probat cu to iako ne gajim neke nade. calypso, sve navedeno isprobano. Nije ovo prvi put da mi je krepao hard (bilo je tu samozapaljenja maxtorovih, pa crkavanja seagatea i konacno jedan WD crko). Jedino me muci to kaj ovaj nije crko totalno, to sto se vidi u windowsima i u biosu pa sam mislio mozda se netko susreo sa takvim problem. Edit: Isprobao DLG i svi testovi zapnu na prvom dijelu Check cable. I kaze mi da provjerim kablove koji su u redu. Isprobao sve moguce kombinacije kablova i portova i nis. Ima da nekaj napravim od tog diska, mozda ventilator od motora i plutenog cepa ![]() Zadnje izmijenjeno od: bas. 13.09.2010. u 19:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Nestala particija
imao sam problema sa mbr-om i nakon ubacivanja dvd od sedmice to sredio i poslje toga mi je nestala particija od 450 gb puna mjuze i filmova, piše sam unlocated jel zna netko kako vratiti to
![]() |
#1034 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Partition Recovery si probao? Ako ne ide onda sa nekim od recovery alata spasit sto se da, i fomratirat.. http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/158 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Premium
|
sad skeniram sa active partition recovery, to će potrajati par sati valjda će iti nešto isprobat ću sve, valjda će nešto upaliti edit: uspio sam sa active partition recovery ali ne sa dos verzijom nego win verzijom trajalo je 10 ssekundi a sa dos verzijom skenirao 3 sata i na kraju nije mogao snimiti partition table hvala na savjetima
Zadnje izmijenjeno od: vranjba. 20.09.2010. u 02:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
![]() Pozdrav Radi se o sljedecem, na laptopu imam 2 harddiska - tri particije c ,d ,e. I isao sam rusit windowse i sve bootao i formatirao C, a druge dvije particije ostavio kakve jesu jer su mi na D slike i sve bitno. I odradim sve i prikikom prvog pokretanja windowsa odmah ulazim na my computer i na vidim sve sta triba bit folderi program files i windows itd, naokn toga ulazim na D i vidim sve isto kao I na C sve isti folderi, uglavnom kriva particija je formatirana ali mi nije jasno kako jer sam formatirao C ali sad je gotovo, ima li ikakve sanse da se povrate podaci jer mi je jako bitno...svaka ideja dobrodosla FALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Happy hippo
|
MOgu se vratiti filovi al vjerovatno ne svi. Sve ovisi sta si radio s particijom nakon formatiranja. Sve u svemu bilo sta radio nemoj dirat vise tu particiju. Imas program koji se zove "Recover my files". Skini ga pa probaj preko toga. Btw sta ti dode rusenje windowsa ? i o kojim se windowsima radi uopce ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Znaci bootao san xp sp3 i formatio quick NTFS i instalirao xp i kad je instalacija zavrsila usao u windowse i u my comp i vidia da je kriva particija formatirana a sa C particijom san radia jer su mi bitne stvari na E i D i evo sad san trazio po netu i nasao software Eseus Data Recovery Wizard jel taj tvoj pouzdanjji sto si mi predlozio? E ali sad mi je to glavna praticija ta sta je nisan smia izbrisat i na njoj su goli windowsi bez icega |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Happy hippo
|
Evo na ovom linku ti je top 10 programa : http://data-recovery-software-review.toptenreviews.com/ hmm. ajd malo pocekaj da se jos neko javi. Ja osobno nisam imao nikad problema s time al ima sigurno ljudi na forumu koji jesu. Mogu ti jedino preporucit neki od ovih programa na linku koji sam ti dao al mozda postoji neka jednostavnija opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
N00B
|
Probaj neki od ova tri: -Recover My Files -EasyRecovery Professional -GetDataBack |
![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
znaci instalirao si winse na particiju koja je prije bila D i na kojoj su bili bitni podaci? Ako jesi, vadi hard i napravi recovery na drugom kompu sa nekim od gore spomenutih alata. Iako ces malo toga spasiti poslje instaliranja winsa na tu particiju. sretno quick format je bio. bar je tako napisao |
![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Bilo koji od ovih programa je dobar samo racunaj na slijedece. Dio particije na kojem su instalirani Windowsi ("napisani" na disku) je prakticno izgubljen. Sa preostalog djela se da spasiti podatke iako to traje (zavisi od velicine)
![]() |
#1045 | |
N00B
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Banned
|
quick format mu u ovoj situaciji dođe ko i običan (duži) format, podaci su vjerovatno nepovratno izgubljeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|