Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2015., 13:32   #991
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
jedan dan nisam sa New Mexicom mogao ništa pogoditi. Samo overpenovi ili sve granate lete oko meta
+1 jucer.

sa kongom sam pucao po kumi, omahi, jok, il kroz njih il oko njih. ispizdio sam.

igrao sam i radnom, kakvih tamo debila ima, cudo jedno.

Edit:
Htio sa reci ranked

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 19.12.2015. u 19:01.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2015., 14:36   #992
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
Igru sam tek nešto u startu igrao i ubrzo napustio, sad ide novi acc pa molim savjet u kojem smjeru krenuti? Više mi leže cruiseri i battleshipovi, pa koju naciju uopće krenuti igrati?
Ako misliš ić do kraja sa BB i CA definitivno IJN linija. Zao i Yamato na T10 su OP naprema svemu ostalome na T10. Yamato pogotovo.

Prva dva IJN BB-a su 'haos, ali od Konga nadalje svaki (osim možda Izuma) je izvrstan BB. Dok je kod amera Montana na T10 trenutno UP, a tu su još i Colorado koji je škaljiv, skupa sa "squishy" North Carolinom i Iowom koje jednom kad okreneš bok vrlo lako se probija citadela.

Ako ne misliš ić do T10 onda su ameri jako konkurentni i zabavni za igrati. Wyoming na T4 je super zvjerka a na T6 nema lošeg BB-a na niti jednoj liniji.

Nisam igrao sa IJN BB-ima, s amerima sam pred Coloradom - pa ovo gore uzmi sa zrnom soli jer su to svari koje čitam po forumima i neka općenita mišljenja. S druge strane, pričekaj malo jer u Q1 2016. nam dolaze Kriegsmarine BB. A sudeći prema Tirpitzu koji je najbolji BB na T8, non Premium verzija bit će Bismarck = Tirpitz s malo slabijim AA i bez torpeda.

Za CA do T6 imaš dobar izbor, sve linije su podjenake s nekim prednostima i manama. IJN Furutaka na T5 je općeprihvaćeni drek, dok je to Karsruhe na T4 kod njemaca. Nurnberg je ploveća citadela na T6, iako osim toga sasvim solidan brod. S druge strane na T6 Cleveland je najpopurniji CA i najlakši za igrati.

T7+ se situacija jako mijenja kod amera. Ako ti se ne igra support, ameri nisu za tebe. Ameri gube torpeda već na T6 ali imaju brutalan AA. Tako da je IJN najviše za ofenzivu, dok su njemci "glas cannon" snajperi za daljinu s najboljom AP municijim koja ozbiljno može i BB kljucat na daljinu (pogotovo s punging fire).

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2015., 15:26   #993
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Al su me danas razjebali u Kievu nekoliko partija zaredom. Svaku partiju odu mi 2 topa, i onda me još CV torpedira, nisam jednog DDa uspio potopit... Čini mi se da ću izbjegavat WoWs ostatak dana
Lun je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2015., 16:03   #994
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor Lun Pregled postova
Al su me danas razjebali u Kievu nekoliko partija zaredom. Svaku partiju odu mi 2 topa, i onda me još CV torpedira, nisam jednog DDa uspio potopit... Čini mi se da ću izbjegavat WoWs ostatak dana
S njim nema opuštanja..jedan pogodak u kupolu i baj baj..i sad još kad mu i ako mu srežu HP....ali kad se uspijem skoncentrirat da sam stalno u zig zag i da ne usporavam ni malo - onda ide...

@Thore večeras imam neku večeru..ali možda dođem do 23h...maloprije odigrao dvije partije s NY...dakle sve više mi se sviđa...prva partija jako dobra a u drugoj sam one shotao furutaku..mislim da sam ukupno podijelio nekih 15ak citadela tu drugu partiju...za mene super....sve mi se više sviđaju ove mrcine haha.....Problem je kaj dosta debila igra BB, možda i više nego u drugim klasama. Jednostavno ih igraju skroz krivo...Ja prvo ciljam CA koje derem ko majmune sa AP i to s veće daljine i onda tek druge...nikad ne srljam...

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 18.12.2015. u 20:10.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2015., 10:18   #995
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Igrali Smoki i ja jučer. Par brutalnih partija. Najjača uvjerljivo je bila DD divizija koju smo složili. On Gnjevni, ja u Mutsukiju. Rješili zajedno Colorado, pa Nagato. Taktika: on HE spama i privlači paljbu na sebe sa ~10 km dok ja sa manje udaljenosti neotkriven lansiram torpeda. Capali dve baze i rješili oba BBa = insta win za naš tim.

Protpisujem poraz sa New Orleansom. Jednostavno ne mogu s tim brodom pobjeđivat i sve ide puževim korakom. Uvelike zato što me stalno baca sa T10 ekipom. Ako nisu Mogami HE spameri onda su to Shimakaze torpeda ili 16" granate sa drugog kraja mape. NO bi po meni puno bolje sjeo u T7, jer je to defakto malo bolje oklopljena Pepsi sa lošijom pokretljivosti odnosno isto kao Cleveland. Samo što Cleveland ima sitnu citadelu za razliku od NO koji ima veći hitbox od Pepsi. Nadam se da će 0.5.2 malo popravit ekonomiju jer su mi T9-10 partije užasno dosadne. Nitko se ne usudi krenut naprijed, ako i ideš pratit Yamato skoro nitko ne ide s tobom. Blah... Možda je zabavno kao BB ili DD, ali support CA kad nema CV-a baš i ne. Brod jednostavno nema dovoljno topova i pije citadele kao i Pepsi. Samo što ih s Pepsi možeš izbjeć jer je strašno okretna.

Tako da sam vratio kapetana s NO na Pepsi i odmah nanizao 4 pobjede za redom, s 2-3 killa u svakoj. Naprema NO Pepsi mi se čini OP.

EDIT: Thread na službenom forumu o New Orleans CA. Iznio sam svoje mišljenje. To je trenutno najslabiji T-8 CA. Mogami ima HE spam, Atago Repair Party, a Hipster brutalne AP granate i domet.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 19.12.2015. u 11:17.
Staro 19.12.2015., 11:52   #996
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Cleveland je malo zajeban sa citadelom, al samo zato sta nije na istom mjestu ko i drugim cruiserima.

Npr, nije ispod dimnjaka. Cleveu je iza zadnjeg dimnjaka i ispred prednjeg dimnjaka. Tako da gadjajuc u centar i ako pogodis, ne napravis nista. Al ako promasis centar broda, napravis citadelu

Linky

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2015., 12:25   #997
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Da, Cleveu nije lako pogodit citadelu(e), zato i je toliko izdržljiv. No ako znaš što radiš - jučer s Pepsi jedno 4 citadele skinuo dva Clevelanda. Jednom čak i plunging fire (valjda je ušla kroz dimnjak lol) dok je bježao i bio mi defakto na nož.

Najveća razlika koju sam primjetio u oklopu New Orelans vs. Pensacola je kad si u klinču sa Clevelandom. U dva navrata mi je Cleve bio na 6km i samo su se granate odbijale od mene u New Orleansu. S druge strane, jučer morao uletit u naš CAP da spasim partiju sa Pepsi koji su capali Cleveland i Omaha. Spustio sam ih oboje ali su me pojeli sa HE granatama. Da sam ih držao na iznad 10km ne bi mi ništa mogli. Taj jači oklop samo radi kontra uslugu kad ti sleti 16" granata jer ima više mesa pa se lakše aktivira - nije overpen.

Staro 19.12.2015., 12:57   #998
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Clevea rješavam s BB tako da opalim AP salvu skroz na prednji dio i citadelam ga ko majmuna....BBi su zakon i nemrem vjerovat kako sam ih podcjenio odn. podcjenio sebe u smislu da sam mislio da mi ta klasa ne leži...ipak su mi DD najdraži bili kolko god ranjivi...
Staro 19.12.2015., 13:04   #999
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Ne treba niti jednu klasu podcjenjivat. Svaku treba isprobat jer onda znaš gdje su prednosti i mane i poboljšavaš svoju igru. To je barem moja logika.

Još malo pa do Zuiha. Dobivam partije s Hoshom a imam dojam da ništa ne radim u njima. 8/9 dobivenih za sada. Nedostaje ta zadovoljština kad slete citadele sa BB ili CA, ili puna salva torpeda sa DDom.

Staro 19.12.2015., 13:06   #1000
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Hehe.... Ja odoh vidit jel netko zaboravio zatvoriti prozore na citadelama Pa,ako se netko hoce pridruzit,bit cu na TSu 10 ak min,ak se nitko ne pojavi,idem jednu dvije solo
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2015., 13:14   #1001
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Ooooh,ODLICAN challengde.... Budi top 3 u timu po XPu i dobis 1.3 XP na commandera
Staro 19.12.2015., 13:19   #1002
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Odličan dok ne vidiš što je na NA serveru: ista stvar ali nagrada nije X1.3 već X2 odnosno nije +30% već +100%...

Pridružio bih se ali sam na poslu, tučem prekovemene (i zabušavam tu na forumu ).

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 19.12.2015. u 13:34.
Staro 19.12.2015., 13:34   #1003
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova

Protpisujem poraz sa New Orleansom. Jednostavno ne mogu s tim brodom pobjeđivat i sve ide puževim korakom. Uvelike zato što me stalno baca sa T10 ekipom.
Meni je ista priča sa Myokom. Nemogu dvije dobre partije spojit sa tim brodom jer me non stop baca u t9, a tu me riješe mogami HE spammeri.
Lun je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2015., 13:34   #1004
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Evo,ja kupio 1 dan premiuma.. tih 8 kn cu preyivit ... i idem diyat rusa
Staro 19.12.2015., 13:39   #1005
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor Lun Pregled postova
Meni je ista priča sa Myokom. Nemogu dvije dobre partije spojit sa tim brodom jer me non stop baca u t9, a tu me riješe mogami HE spammeri.
Kak s Myokom u T9?? To je T-VII brod i češće bi trebao viđat T8 ekipu od T9. Igrao jednu rundu s Mitrom gdje sam ja vozio Pepsi on Myoko i išlo nam je super. Držali smo bok na Two Brothers mapi od Clevelanda i ostalih najezda i preživjeli da pričamo o tome.

Znam da Myoko ima super spore kupole IIRC, tako da se mora malo razmišljat unaprijed i uzet upgrade + Expert Marksman skillove. Što nije taj brod općenito prihvaćen kao jako dobar ovdje?

Po mojem iskustvu, T7 ekipa može birat plus minut tiere, dok T10 ekipa ima samo svoje i niže za birat. Tako da T8 češće završi u T10 i ima gori MM od T7 jer se MM slaže u rasponu od 3 tiera.

Staro 19.12.2015., 13:56   #1006
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Myoko je T7, a spread za MM je +/-2, tako da moze uletit u T9 bez greske. Mogami ulece na Yamatoe i Montane, a to znas kako zavrsava.

Inace je Myoko fenomenalan brod. 203 ima dmg, ima preciznost i domet od 16km. Izbusi cruisere i BBove ko od shale. A popravak broda je 64k ako te potope, tako da mozes grindat pare posteno.
Inace je Myoko bila T8 a Mogami T7 brod, onda su WG kreteni zakljucili da je Mogami overperformala za svoj tier i zamjenise im mjesta (bez rebalansa brodova). Tako da sad Myoko, da iskoristim running man quote, jebe i rastura u svom tieru.

Staro 19.12.2015., 14:27   #1007
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Znam da je Myoko super. Mene je s Pepsi bacilo u T9-10 ekipu možda dva puta u 81 borbi koliko imam s njom. Dok s NO u preko pola. Zato se i čudim.

Mogami overperforma isključivo radi HE spama. To je Cleveland na T8 sa puno boljim putanjama granata.

Staro 19.12.2015., 14:28   #1008
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Istina, al je brod samo tako tanak, cijeli broadside je jedna velika citadela. A ako non stop pucas, non stop te vide, a ako te BB vidi, onda trlja ruke na dmg koji ce nafarmat na tebi. Znam kako ih ja gledam

Staro 19.12.2015., 14:30   #1009
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Točno. Ali s pet kupola, HE granate koji imaju veći DMG i super liniju leta to je noćna mora za bilo koji DD koji se nađe u blizini pa tako i CA ispod 10 km.

I još ima torpeda. Mogami, Atago i Hipper imaju svoju ulogu, bolje topove i više HP-a od NO. NO nema nikakvu funkciju osim AA koja je beskorisna ako je u igri T10 CV jer ionako T10 BBi imaju puno bolji AA od tebe. Jedino što im možeš pružiti je defensive fire da se razbije gustoća topreda i bombi.

Staro 19.12.2015., 14:45   #1010
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Ma znam, Mogami je na papiru odlican brod, brz, super RoF, super putanja shelova.
Al sve to mozes iskoristit samo u odredjenim situacijama, jer te svi gadjaju prvo jer je najlakse probusit, a na 10km gdje moras pric, nemas nekog skrivanja, to je nazalost brod sta nemoze primit dmg. Cak i cruiseri 2 tiera ispod pune AP na tebe i buse bez greske. Da bi to izbjegao, moras anglat armor extremno da ti 2, max 3 turete mogu pucat.

Staro 19.12.2015., 15:14   #1011
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Prema mojem iskustvu (na primajućoj stani ), i do 12 km je Mogami vrlo efikasan. Definitivno ima bolji domet s tim HE spamom nego Cleveland na istoj daljini. A HE granate rade em super dmg em imaju brutalno visok postotak šanse za vatru (ne sjećam se točno ali je veći nego USN 203mm topovi).

Svaki CA je osjetljiv na AP granate u T8-10 borbama. Zato je meni T7 za CA zlatna sredina. Myoko nisam vozio, ali ako je upola dobar kao što je meni Pepsi možda jednog dana i potegnem do njega. Yorck će prema svemu sudeći u 0.5.2 patchu postat njemačka verzija Pepsi kad mu prepolove (odnosno poduplaju brzinu) okretanje kupola.

Sve što sam vidio na T8+ partijama nije me se previše dopalo. Jedna greška i natrag si u luci. A nitko ne igra kak spada radi brutalno visokih troškova. Zato i nema dovoljno brodova iz T9-10 ranga pa T8 vrlo često popunjava rupu u MM-u.

Staro 19.12.2015., 15:27   #1012
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Lako za T8-T10 AP sta kolje cruisere, Kad te 6-7 buse ko od shale u Mogami, tu je problem.
Brod je odlican, al ga je prelako ubit, troskovi su ogromni tako da igranje nije zabava.

Dok je T7 Myoko slabiji glede RoFa, al nekako ima bolji hitbox i bolji MM. Em su popravke puno podnosljivije. Drazi mi je Mogami, al je igranje sa Myoko lakse.

Staro 19.12.2015., 18:39   #1013
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Koliki je ROF od Myoka? Čisto usporedbe radi, Pepsi je 15sek = 4/min.

EDIT: Našao na netu, 4.3 odnosno 14 sek. Mogami sa 155mm je 6 odnosno 10 sek. Sa 203mm je 4 kao Pepsi. NO je 4.3 nadograđen.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 19.12.2015. u 19:44.
Staro 20.12.2015., 20:36   #1014
Tvrdi
Sremium
Moj komp

New Mexico je u luci...I sad kad mu sve modove istražim i kupim (upgrejde već jesam) onda idem štedit lovu za (ranije istraženog) Mutsukija. Pa da vidimo hehe.
@Thore - koji t4 skill za kapetana predlažeš kod New Mexica?

btw Pljeskawica je sad u premium shopu solo za 150kn..previše...jedno kaj će bit bolja od Kieva kad ga nerfaju a isti tip broda...Zanimljivo da neće nerfati Gremya koji ima iste topove kao Ognevoi, Gnevny i Kiev (čiji će damage nerfati)...ipak je premium hehe...koji seronje. A to kaj sam grindao ko konj da dođem do kieva nikom ništa....
Staro 20.12.2015., 21:04   #1015
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ja cekam da stave Murmanska na neki popust il u neki paket

Krenuo ja ponovo sa BBovima igrat, jos malo pa sam na New Mexicu.
NY je bas fini brod al uzasno spor u odnosu na DDove i CA
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2015., 21:43   #1016
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ja cekam da stave Murmanska na neki popust il u neki paket

Krenuo ja ponovo sa BBovima igrat, jos malo pa sam na New Mexicu.
NY je bas fini brod al uzasno spor u odnosu na DDove i CA
Ni New Mexico nije brži ali meni ne smeta dok god citadelaju s APom ko budale...
Staro 20.12.2015., 23:03   #1017
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Koji usrani dan, poraz za porazom. Grindao 4th skill za Mogami, to nije normalno koja ekipa igra. Ameba bi bolje razmisljala nego ovi idioti.
Doslo mi je da kupim Atago od muke (jos nisam). Al eto, nagrindao skill, sad pazarit sta golda i respecat kapetana.

Ako koga zanima stealth shooting tabela, iskopao sam sa reddita.
LINKY

Domet + upgradeovi + whatever = koliko imamo fore za pucanje da nas ne spota nitko.

Staro 20.12.2015., 23:18   #1018
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
New Mexico je u luci...I sad kad mu sve modove istražim i kupim (upgrejde već jesam) onda idem štedit lovu za (ranije istraženog) Mutsukija. Pa da vidimo hehe.
@Thore - koji t4 skill za kapetana predlažeš kod New Mexica?
Sa Mutsukijem budi spreman za užasan stock grind i torpeda od 6km (WG logika, ista torpeda kao Minekaze samo 1km manji domet WTF). Nemoj izbjegavat zadnji Hull s njim, dobiješ samo dvije ali jako okretne kupole što je rijetkost za IJN DD i s njima je super završavat neki DD na malo HP-a. Da ne velim kako Hull C AA sruši avion ili dva samo tako (ako nisi popušio AA topove ranije u partiji).

Za New Mexico i bilo koji BB ja uzimam AFT. Alternativa je Demolition Expert ako ćeš puno HE koristiti jer NM granate imaju 30% šansu za vatru. AFT po meni jer imaš veći domet do aviona i DDa sa secondaryima.

No, ja bi ipak preporučio ubost High Alert & Superintendent u kombinaciji sa RPII za 22500 credita svaku partiju. Onda možeš propisno tenkirat kao nobody's business jer su ti najveća prijetnja HE spameri s obzirom da imaš manje HPa od japanaca. Meni fali još malo do 13 skilla s njegovim kapetanom pa imam i AFT i gore dva navedena. S obzirom da nisam brod novi uzimao dosta dugo već, imam nagomilano kredita pa koristim i DCII za dodatnih 22500 po rundi. Kako ovo dijeli dmg ko od šale, uvijek sam u dobrom plusu unatoč tim troškovima.

EDIT2: Što se tiče nadogradnji, uzeo sam:
  • Main Battery Modification 1
  • Damage Control System Modification 1
  • Gun Fire Control System Modification 1
  • Steering Gears Modification 2 *
* Obavezno radi izbjegavanja torpeda

Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Koji usrani dan, poraz za porazom. Grindao 4th skill za Mogami, to nije normalno koja ekipa igra. Ameba bi bolje razmisljala nego ovi idioti.
Odigrao jednu partiju s Pepsi pred spavanje. U protivničkom timu Atlanta i ... Chester. Insta win.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 21.12.2015. u 09:58.
Staro 21.12.2015., 09:33   #1019
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Hvala Thore. Ove upgrejde sam sve točno tako i uzeo. Kapetana ću kako sugeriraš. Inače prva partija sa NM je bila ok. SAd imam samo propulsion mod, ovo drugo moram izgrindat i kapetan još malo pa je retrainan. Druge dvije partije koma. Prvo me baci sa t7 i t8 brodovima (sjetio sam se tvoje spike o stock brodu i match makeru) a onda u drugoj partiji s debilima koji mi nisu dali support i koji su čučali na spawn pointu a ovi nas izflankali ko majmune. Danas je novi dan pa bumo vidjeli hehe
Staro 21.12.2015., 09:57   #1020
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Nema frke. Ono kaj je najveći problem kod NM je pazit da se ne zaletiš naprijed previše, odnosno u situaciju iz koje ne možeš pobjeć jer si spor. To se meni par puta dogodilo. Jer kad se svi skoncentriraju na tebe niti dobar oklop ne pomaže.

Možda stignem bacit partiju dvije večeras, ako si online može i neka NM divizija pasti.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno