Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2016., 15:54   #961
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
koja je poanta minijaturnog mobitela sa velikim kapacitetom? filmovi nisu, znaci slike i mjuza?

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Pa koja bi inace bila poanta? Unatoc iCloudu/Googleu Photosu/itd., dosta slika drzim na storageu zato sto ih zelim odmah dostupne. Osobno na mobitelu drzim dosta glazbe, a gdje su tu tek aplikacije?

Pa sam navigon sa mapama dosta uzme. A aplikacije su sve vece i vece, jos ako netko voli gejmati na mobitelu (nisam taj, no primjera radi...)...

Ako se mobitel kupuje da bi se nakon par mjeseci preprodao i promjenio, onda mozda i ne treba ici na vise storagea. Ali ako se isti planira duze koristiti, 16GB je bacanje love. Jer kad tad ce dodirnuti taj limit, i onda slijedi griznja savjesti zasto nisam uzeo vise storagea..
Staro 10.10.2016., 16:36   #962
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Hoce mi netko preporuciti neki kamera app za iphone u kojoj mozes rucno riktati shutter speed (nocno snimanje npr, mrak u sobi itd)
Te za snimanje timelapsea.

Po appstoreu sve neke.aplikacije po 10$ wtf
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2016., 17:43   #963
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Hoce mi netko preporuciti neki kamera app za iphone u kojoj mozes rucno riktati shutter speed (nocno snimanje npr, mrak u sobi itd)
Te za snimanje timelapsea.

Po appstoreu sve neke.aplikacije po 10$ wtf
Slow Shutter Cam ako misliš na light trail ili općenito slikanje u mraku.

Za video snimanje, MoviePro ili Hydra. MoviePro ima ručno podešavanje svega (uključujući i opcije za anamorphic ili dslr adapter), dok Hydra po defaultu ima dobar dinamički raspon.
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2016., 18:30   #964
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Znaci, da mogu staviti shitter speed od 5 sekundi ili vise
Staro 10.10.2016., 20:45   #965
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Znaci, da mogu staviti shitter speed od 5 sekundi ili vise
Slow Shutter Cam ima opciju od 1/4 do bulb, odnosno kompletan spektar. Pored toga, ima i intervalometer opciju za timelapse.
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2016., 20:49   #966
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ima li sto dzaba, samo zelim isprobati zenin 6s i usporediti sa svojim noteom, nemam uopce namjestenu kreditnu na istoreu.
Staro 11.10.2016., 08:23   #967
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
A metoda buy it, try it, f* it, refund it? Dodati karticu na apple id nije neki bed osim ako je uopce nemas
Staro 11.10.2016., 10:10   #968
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Jailbreak pa isprobavas i bez kartice
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 10:10   #969
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

A i u tom slucaju imas bonove koje lako kupis online. Osobno koristim bonove jer imam USA account, a nemam USA karticu
Staro 11.10.2016., 11:12   #970
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Opcenito, zasto ne kupis mobitel na rate u istyleu ili sl. ducanu? Neces osjetiti udar na dzep, a mobitel je tu. Da ga planiram kupiti, isao bih na tu soluciju.
imas pravo, bas sam pregledao dućane, istyle, store, hgspot, svugdje je ~7400

na njuškalu neće do božića takva cijena bit, nema nti jednog jedinog

e sad hoce li neki od navedenih dućana imat kakve popuste uskoro ili nekakve kupone za kupovinu, Ag008 di si?

Oglas
Staro 11.10.2016., 12:32   #971
kvaju
Registered User

kvaju's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam koristio FreeMyApps, ali moraš imati us račun za to, preko 300$ aplikacija kupljenih.

OP3 Tapatalked
kvaju je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 15:07   #972
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Malo usporite sa oglasima sa njuškala i komentiranja istih. Nema veze sa temom
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 17:41   #973
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Staro 11.10.2016., 17:52   #974
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Retardiran clanak. Naravno da ima sporiji storage. Flash storage je kao i SSD po tom pitanju. Ista serija, isti proizvod, no brzi ce biti onaj koji ima veci storage. Zato jer mu treba veci storage da bi uopce dosegao te vece brzine.

Pogledaj recimo najnovije Lenovo laptope, kao i macbookove. 128gb je osjetno sporiji od 512gb recimo. Ista stvar je i na samsung mobitelima, htc, itd.
Staro 11.10.2016., 17:59   #975
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
A metoda buy it, try it, f* it, refund it? Dodati karticu na apple id nije neki bed osim ako je uopce nemas
prvo ZENIN mob, ne zelim trositi vrijeme na dodavanje kartica, kupovanja, refundiranja, itd.

samo zelim neku faking free aplikaciju koja moze dati shutter speed duzi od sekunde. Pa jel toliko apple store osao k vragu da sada svi traze novce za svakakvo smece od aplikacija. Iznenadio sam se kad sam vidio da se sada uredno trazi po 5-710 dolara za random bezvezne aplikacije.

Prije 3-4 godine, valjda jako jako rijetki appovi su bili vise od doalra, a 7 ili 10 dolara se smatralo bezobrazno skupim i stvarno su rijetki appovi toliko kostali (uglavnom navigacije i slicno)
Staro 11.10.2016., 18:07   #976
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Apple store nije u kurcu radi toga, vec je bas radi toga odlican store. Hrpa odlicnih, ali stvarno odlicnih aplikacija koje se primarno rade za iOS, ili pak nerijetko i jedino za iOS. Bas zato jer kao developer mozes zaraditi. Pricam i iz osobnog iskustva.

Za takvu vrstu aplikacije ti na zalost ne mogu pomoci, jer takve stvari osobno ne koristim
Staro 11.10.2016., 18:26   #977
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ne mogu tvrditi jer sam se makao sa applea osobno prije 3 godine kompletno, zena ga i dalje koristi.

no sto sam primijetio trtazeci po storeu tu mutavu aplikaciju, da je to hrpa generickih aplikacija, koje doslovno jednako izgledaju, ne znam jel postoji neki build kit gdje je vec sve predefinirano pa developer samo malo doda svoj personal touch ili sto?

meni to izgleda kao da svaka baba danas moze slagati appove. Jos mi nije jasno tolika pomama za milionima appova, ne sjecam se kada sam nesto novo stavio na mob niti da mi treba. ne kuzim.
Staro 11.10.2016., 18:36   #978
vorda22
Guest

Citiraj:
Apple store nije u kurcu radi toga, vec je bas radi toga odlican store. Hrpa odlicnih, ali stvarno odlicnih aplikacija koje se primarno rade za iOS, ili pak nerijetko i jedino za iOS. Bas zato jer kao developer mozes zaraditi. Pricam i iz osobnog iskustva.

Za takvu vrstu aplikacije ti na zalost ne mogu pomoci, jer takve stvari osobno ne koristim
ovo je neka cudna logika kladim se da sto god apple ima, ima i android, a po vasim pricanjima ocigledno i za manje para.

Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 18:43   #979
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
da je to hrpa generickih aplikacija, koje doslovno jednako izgledaju, ne znam jel postoji neki build kit gdje je vec sve predefinirano pa developer samo malo doda svoj personal touch ili sto?
Istina. 95% toga ti je genericno, a to na sta ti mislis nisu nikakvi developeri, vec reskineri.

chupamobile stranica, otvori istu i pogledaj ponudu. Sramotno i smijesno. Ali neki masnu lovu na tome zgrcu.

Citiraj:
ovo je neka cudna logika kladim se da sto god apple ima, ima i android, a po vasim pricanjima ocigledno i za manje para.

Cudna logika? Vecina, ali velika vecina aplikacija, igara, itd. primarno se razvija za iOS, a onda se radi port na Android. A to da i jedni i drugi imaju sve - imaju, to nitko ne spori. No neke aplikacije su ipak samo za android, a neke samo za iOS.

Logika je sve samo ne cudna. Pogledaj zaradu developera na iOS-u, pogledaj na Androidu. Vrlo jednostavna logika koja ima svoje zasto i kako.

Uzmi za primjer da ti sad razvijas neku igricu za mobilne uredjaje. Onog trenutka kad skuzis kako zelis zaraditi na istoj, tog trenutka kreces primarno za iOS razvijati. Osim naravno ako ti je od love vaznija 'ljubav' prema nekoj platformi?

Naravno da ima i iznimki, ali ono...
Staro 11.10.2016., 18:49   #980
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:

Jesi li ikad bio iOS user u smislu da si imao iPhone duže od mjesec dana?
Staro 11.10.2016., 18:53   #981
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Jesi li ikad bio iOS user u smislu da si imao iPhone duže od mjesec dana?
samo ipad. iphone 6 mi je preskup za ono sto daje...ovi ostali mi imaju premali ekran

Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 18:56   #982
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ove price da su appovi bolji na iphoneu u odnosu na android ne pusim ni sekunde. Imao i imam jedno i drugo i to je malo tezi bullshit.

Mogu malo vizualno drugacije izgledati, ali da su ios bolje, je tesko preseravanje i fanbojizam.

evo Mileni mi je potvrdio ovo za genreicke aplikacije, i sada imas takvih 90% na apple storeu, ali je glavno da se apple store hvali brojem aplikacija, a kvaliteta je Nula jer su masovno reciklirane iste aplikacije pod drugim imenom.

Jedino sto meni ide na jetra je sto te aplikacije (nebitno jel ios ili android ne znaju iskoristiti i ne kuze velicinu displaya. znaci, jednako je dizajnirana za 4.7 i 5.5 ekran, dok je display realestate daleko veci na 5.5 i aplikacije bi se trebale prilagoditi i iskoristiti to.
ali ne, dobijem samo uvecane ikone i dalje isti dpi
Staro 11.10.2016., 19:02   #983
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
evo Mileni mi je potvrdio ovo za genreicke aplikacije, i sada imas takvih 90% na apple storeu, ali je glavno da se apple store hvali brojem aplikacija, a kvaliteta je Nula jer su masovno reciklirane iste aplikacije pod drugim imenom.
Pa na playstoreu imas vise aplikacija nego na app storeu
A po pitanju genericnih ti je ista stvar, jer 99% genericnih su igrice, i to multiplatform igrice.

Ako si vec kupi kod od neke igre, onda ces istu naravno izbaciti na obje platforme.

Apple se pokusava protiv toga boriti, ali bezuspjesno. Google ni ne pokusava. Niti mora, jer rezultat je isti - hrpa generickog sranja na oba storea.

Citiraj:
ove price da su appovi bolji na iphoneu u odnosu na android ne pusim ni sekunde. Imao i imam jedno i drugo i to je malo tezi bullshit.
Ne moras ti nista pusiti. Pogledaj napopularnije 3rd party frameworkse, od game enginea pa sve do frameworksa za aplikacije. Isti primarno podrzavaju iOS, tj. kad Apple izbaci neki novi feature, svi hrle da isti podrze u roku od 2 tjedna. Kod androida nije neka zurba, jer nije tolika ni pomama.

Nadalje, pogledaj iPad recimo. Hrpa korisnih i odlicnih aplikacija. Od aplikacija za editirati mjuzu, slike, 3D, video obrade, pa na dalje. Probaj to pronaci za android tablete.

A onda pogledaj recimo ove najvece firme (Adobe, autodesk, itd.) i pogledaj podrsku za iOS, pa usporedi sa Andrid podrskom.
Staro 11.10.2016., 19:10   #984
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Pa google aplikacije su bolje na iosu nego androidu, u to sam se sam uvjerio prije nekih godinu i pol, sad neznam kak je

Jutub mi je na iosu bio bolje izveden npr

Ima i dosta clanaka na temu "why are google apps better on ios than android"

Ovako nesto http://www.theverge.com/platform/amp...earch-hangouts
Staro 11.10.2016., 19:11   #985
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

@vorda22
Ajd dobro. Ovak mi se čini kao da nisi koristio appove osim defaultnih.

@Gabre
Za tebe je Nokia 3310. Nema aplikacija, nije bugovita i baterija traje abnormalno dugo, budući ti niš ne valja i sve ti je zaqrac.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 11.10.2016. u 19:19.
Staro 11.10.2016., 19:21   #986
vorda22
Guest

Citiraj:
@vorda22

@Gabre
Za tebe je Nokia 3310. Nema aplikacija, nije bugovita i baterija traje abnormalno dugo, budući ti niš ne valja i sve ti je zaqrac.
a dobro, ios mi nece nikad bit interesantan za telefone, nemaju dual sim i dual app support ko miui

ipad air 2 radi ko zmaj

Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 19:39   #987
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Pa na playstoreu imas vise aplikacija nego na app storeu
A po pitanju genericnih ti je ista stvar, jer 99% genericnih su igrice, i to multiplatform igrice.

Ako si vec kupi kod od neke igre, onda ces istu naravno izbaciti na obje platforme.

Apple se pokusava protiv toga boriti, ali bezuspjesno. Google ni ne pokusava. Niti mora, jer rezultat je isti - hrpa generickog sranja na oba storea.

Ne moras ti nista pusiti. Pogledaj napopularnije 3rd party frameworkse, od game enginea pa sve do frameworksa za aplikacije. Isti primarno podrzavaju iOS, tj. kad Apple izbaci neki novi feature, svi hrle da isti podrze u roku od 2 tjedna. Kod androida nije neka zurba, jer nije tolika ni pomama.

Nadalje, pogledaj iPad recimo. Hrpa korisnih i odlicnih aplikacija. Od aplikacija za editirati mjuzu, slike, 3D, video obrade, pa na dalje. Probaj to pronaci za android tablete.

A onda pogledaj recimo ove najvece firme (Adobe, autodesk, itd.) i pogledaj podrsku za iOS, pa usporedi sa Andrid podrskom.
u to ne ulazim jer mi tableti ne sluze nicemu osim gubljenju vremena za gledanje tv/film/igrica
jos da se patim na njima gurajuci prstom editirajuci nesto. bitch please
Imam doma 3, odnosno, 2 u funkciji, LG Gplay 8.3 gplay edition, i Samsung TabS 10.1, to su super igracke, pogotovo ovaj TabS, zvijer za gledanje multimedije. Ekran je SF

Citiraj:
@vorda22

@Gabre
Evo ja trazim FREE camera aplikaciju sa osnovnim funkcijama za kontrolu shutter speed-a, i to je nemoguca misija od kolicine govana koja se nudi na appstoreu. znaci, ne trebam editing, efekte, filtere, gluparije koje trpaju u te appove.

idem sam napravit aplikaciju lol posto i to ocito nije komplicirano ako je moguce imati toliki broj aplikacija na appstoreu, nisu sve programeri skolovani da ga jebes
Staro 11.10.2016., 23:14   #988
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
u to ne ulazim jer mi tableti ne sluze nicemu osim gubljenju vremena za gledanje tv/film/igrica
jos da se patim na njima gurajuci prstom editirajuci nesto. bitch please
Imam doma 3, odnosno, 2 u funkciji, LG Gplay 8.3 gplay edition, i Samsung TabS 10.1, to su super igracke, pogotovo ovaj TabS, zvijer za gledanje multimedije. Ekran je SF

Evo ja trazim FREE camera aplikaciju sa osnovnim funkcijama za kontrolu shutter speed-a, i to je nemoguca misija od kolicine govana koja se nudi na appstoreu. znaci, ne trebam editing, efekte, filtere, gluparije koje trpaju u te appove.

idem sam napravit aplikaciju lol posto i to ocito nije komplicirano ako je moguce imati toliki broj aplikacija na appstoreu, nisu sve programeri skolovani da ga jebes

Molim te napravi ju sam, ili evo ja cu ti donirat 5kn samo da kupis vise tu aplikaciju ))

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Staro 11.10.2016., 23:25   #989
vorda22
Guest

65kn je cijena

Reply With Quote
Staro 11.10.2016., 23:26   #990
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ocekivao sam da cu dobiti brzi odgovor od velikog ios communitya na forumu, a ono kifla. Slabo se koriste ti iphoni onda za fotkanje cini mi se :P
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno