Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.07.2014., 20:34   #9811
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Uh, zajeb, baš otvorio jedan, Bangood mi nije poslao mobitel iz Engleske...
Superior je offline  
Staro 07.07.2014., 20:35   #9812
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Ako Ag008 opet negdje lupeta o ebay trgovcima nemoj shvacat ozbiljno, a sto se tice crne liste za paypal kao maknut ce mogucnost placanja Hrvatskoj mogu samo reci ha ha ha
stops je online  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.07.2014., 20:37   #9813
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
nemojte otvarati dispute na paypalu jer ce nas staviti na crnu listu, a nakon toga ce nas ukloniti sa liste svojih korisnika, pa necemo moci ni placati preko paypala.
Stvarno si to napisao? Još uvijek se nadam da haliram...
partwish je offline  
Staro 07.07.2014., 20:38   #9814
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Da sad kad sam i ja opet procitao nadam se da je sarkazam....
stops je online  
Staro 07.07.2014., 21:13   #9815
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor stops Pregled postova
...sto se tice crne liste za paypal kao maknut ce mogucnost placanja Hrvatskoj mogu samo reci ha ha ha
Ma nisam mislio da će nas banirat kao zemlju, ali možda ipak imaju neku analitiku (siguran sam da imaju razne analize po svemu živom i mrtvom) i možda ta analitika govori nešto o nama kao kupcima, a onda se i PayPal ponaša adekvatno toj analitici.
Ja iskreno nemam pojma o tome, ali postavio sam teoriju zavjere.
GoodLooker je offline  
Staro 07.07.2014., 21:20   #9816
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Slav3n Pregled postova
Jesam, ali već neznam po koji put, komp ne prepozna mob kad ga uštekam!
Jesi direktno updajet radio na uređaj.. Kada spojiš uređaj odi pod device manager na kompu.. Tamo će ti pisati negdje unrecognized device.. Ili nešto slično.. Vidjet ćeš razliku od ostalih.. Desni klik na to i tu negdje imaš Update driver.. Nakon toga bi trebao update napraviti jednim od tih drivera koje si već pokušavao instalirati
CubeS je offline  
Staro 07.07.2014., 21:32   #9817
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Može netko link za Color OS za Coolpad F1, skinio sam neki ali ne ide dalje od Logo screena. Kad instaliram onaj standardni rom sve radi normalno.

edit: I da nije sa baidu, jer mi od tamo skida sa 20kbps -.-
Staro 07.07.2014., 21:38   #9818
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Čuli smo se na PM, pa da nastavimo ovdje. Kako si instalirao standardni rom?

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 21:43   #9819
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Ubacio samo zip na sd karticu i kroz recovery. Sad je i recovery na eng
Staro 07.07.2014., 21:53   #9820
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Ljudi pomagajte. Instalirao sam xposed na JiayuG4S, kad je trazio reboot, potvrdio sam i samo se smrzo i pise Jiayu na ekranu. Izvadio sam bateriju, upalio ga, ali i dalje isto, krene Jiayu animacija i tak ostane. Kaj da radim?
Probam malo prije iz zahebancije spojiti na drugi komp, pritisnem volume up + power i uspijem napraviti factory reset. Hvala svima koji su pomogli.

Jedino kaj je sve bilo na kineskome, uspio sam prebaciti na eng, ali i dalje je pola stvari na kineskome, vjerojatno treba drugi rom :/
Slav3n je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.07.2014., 21:58   #9821
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Probam malo prije iz zahebancije spojiti na drugi komp, pritisnem volume up + power i uspijem napraviti factory reset. Hvala svima koji su pomogli.

Jedino kaj je sve bilo na kineskome, uspio sam prebaciti na eng, ali i dalje je pola stvari na kineskome, vjerojatno treba drugi rom :/
Skini sad jiayu.es app sa play storea. Imaš recoverye tamo koje ti automatski skine, romove, toolove razne. Sve je lijepo posloženo. Prvo si rokni root, pa CWM, pa neki počišćeni rom i miran si.
bg_4_l je offline  
Staro 07.07.2014., 22:15   #9822
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Iz vlastitih primjera možeš samo potvrditi da nisi imao takvo iskustvo.
Iz vlastitog primjera mogu potvrditi da je sasvim, vrlo i neupitno točno.

Našao sam gorespomenuti Coolpad za samo 132.5 USD
Seller mi izgleda OK na prvi pogled
baš sam jutros gledal tu mobitelčinu i stavil si ju u favorite .... da ne zagubim link ak slučajno dobim na lottu
dak0001 je offline  
Staro 07.07.2014., 22:19   #9823
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Ubacio samo zip na sd karticu i kroz recovery. Sad je i recovery na eng
Sad obavezno napravi backup na SD karticu iz recoveryja.

@dak0001
Gledao sam na Zol-u i ocjena je 3. Negativni komentari se u većini odnose na malo memorije
ali je izgleda riječ o pretrpanosti kineskim bloatware programima.
Na JD-u je ocjena 91% što je lošije od F1 i Honor 3c, ali bolje od onog Amoija opjevanog par stranica prije.
Na Taobao ima isto solidnu poziciju

P.S. Nitko ne komentira onu usporednu recenziju Xiaomi Note i Coolpad 7320?

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 07.07.2014. u 22:31.
Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 22:38   #9824
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Citiraj:
Jesam, e sad, treba mi jedino još link za ColorOS
Staro 07.07.2014., 22:43   #9825
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:

@dak0001
Gledao sam na Zol-u i ocjena je 3. Negativni komentari se u većini odnose na malo memorije
ali je izgleda riječ o pretrpanosti kineskim bloatware programima.
Na JD-u je ocjena 91% što je lošije od F1 i Honor 3c, ali bolje od onog Amoija opjevanog par stranica prije.
Na Taobao ima isto solidnu poziciju

P.S. Nitko ne komentira onu usporednu recenziju Xiaomi Note i Coolpad 7320?
Sutra mi napokon s carine dolazi zenin hongmi note, a meni na putu iz kine navedni coolpad
robik666 je offline  
Staro 07.07.2014., 22:45   #9826
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Ma nisam mislio da će nas banirat kao zemlju, ali možda ipak imaju neku analitiku (siguran sam da imaju razne analize po svemu živom i mrtvom) i možda ta analitika govori nešto o nama kao kupcima, a onda se i PayPal ponaša adekvatno toj analitici.
Ja iskreno nemam pojma o tome, ali postavio sam teoriju zavjere.
Točno, Paypal se ponaša prema nama upravo zbog raznih muljatora koji naručuju.

Tako na jednom drugom forumu se čovjek žalio na MY/Malezijsku poštu i ja mu sam mu odmah na forumu odgovorio tj. citirao svoj post od prošle stranica da samo kontaktira Talijansku poštu preko twitera kao što je na pcekspertu objašnjeno i da će mu odmah onda doći paket. On je šutio a ja sam mu poslao i pm da ako nema twiter, da ja mogu u njegovo ime poslati twit na što je rekao hvala, ne treba.
Kasnije se pohvalio (za tjedan-dva) da je dobio povrat novca od trgovca, odmah zatim kontaktirao talijansku poštu preko twitera i paket mu je za 2 dana nakon toga završio u Zagrebu.
Žalio se i na našu carinu jer mu je zaglavio još 2 tjedna i sada je dobio mobitel i uživa te se pohvalio "dobio sam besplatan mobitel od 1500kn, ne namjeravam im vratiti pare".
Zbog takvih ljudi Paypal presuđuje u korist trgovaca a ima nas i puno balkanaca koji muljaju u svemu pa ako paket s ebaya poslan bez trackinga, došao ili ne prijavljuju da nije došao nakon mjesec-dva i onda traže povrat.
Nažalost zbog muljatora i lopova ispaštaju oni pošteni koji doista imaju problem.

A Aliexpress isto mi nije pouzdan, kao i ebay puno trgovaca i ništa ih ne primorava da mi poprave mobitel/proizvod u razdoblju jamstva. Ništa ne obvezuje ni ove trgovine no ipak su popravljali mobitele i donekle iza njih stoji ime i puno narudžbi.
Staro 07.07.2014., 23:07   #9827
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Opet vi pilite o svemu a ne o mobitelima. Oćete se molim vas prebacit u temu za to, ako mislite o paypalu raspravljat?
Brko je offline  
Staro 07.07.2014., 23:13   #9828
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

@brodjo ColorOS

@robik666 past će onda i kakva recenzijica?

@ag008 Aliexpress ima puno trgovaca ali lako vidiš koji je trgovac stvarno dobar i vidiš kakve su reakcije kupaca na trgovca i robu što je sprdačina u odnosu na "recenzije" kupaca na stranicama banggooda, pandawilla itd. (da samo navedem najpoznatije)
Ako trgovac ima 99% zadovoljnih od 5-10 tisuća kupaca onda mu svi oni o kojima najčešće
raspravljamo nisu ni do koljena.

Evo za primjer prodajne statistike za 3 najjača ili bar među najboljima
Fantacy
Matrix
Chinatronic

Komentari nisu šminka jer za lošije trgovce padaju prijetnje i uvrede i sve se objavljuje.

Dakle, u onom prvom dijelu - u narudžbi, sigurnosti plaćanja, kontroli kvalitete i isporuci, aliexpress šije standardne kineske trgovine.
U drugom dijelu - rješavanju problema u jamstvenom roku - e to ne znam jer nisam imao
takvih iskustava pa nisam ni obraćao pažnju. Vjerojatno netko ovdje zna više...

Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 23:25   #9829
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Fantacy
Nisi nigdje siguran s ovim kinezima, ovome sam ja reklamirao i dobio refund 5$ jer mi je uvalio fake screen protector za hongmia
Na slici je protektor koji je ultra clear, ja dobio neki mat grubi ko brusni papir gradacije 80. I nije bio samo slučaj da je kriva slika na webshopu. Lijepo sam mu poslao i slike gdje se vidi da je pakiranje malo drugačije na xiaomi siteu, a šifra proizvoda isto ne štima. Jbt kinezi krivotvore sve od Xiaomia, mislim ono , ići foliju za ekran krivotvoriti
c-shadow je offline  
Staro 07.07.2014., 23:28   #9830
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nisi nigdje siguran s ovim kinezima, ovome sam ja reklamirao i dobio refund 5$ jer mi je uvalio fake screen protector za hongmia
Na slici je protektor koji je ultra clear, ja dobio neki mat grubi ko brusni papir gradacije 80. I nije bio samo slučaj da je kriva slika na webshopu. Lijepo sam mu poslao i slike gdje se vidi da je pakiranje malo drugačije na xiaomi siteu, a šifra proizvoda isto ne štima. Jbt kinezi krivotvore sve od Xiaomia, mislim ono , ići foliju za ekran krivotvoriti
Jest, ali si nakon tretmana s tom folijom imao istančan osjećaj dodira
Je li bar refund išao bez problema?

Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 23:31   #9831
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

@Dakok, baš nema nigdje dalje osim na Baidu? Ide kao u vrijeme dial-upa
Staro 07.07.2014., 23:37   #9832
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Dao sam ti link na modaco sa svim potrebnim stvarima za F1.

Ovako:
Skini Orbit downloader (pazi na adware pri instalaciji) ili FlashGet
Koristi Chrome za skidanje datoteka s Baidu diska
Kad krene download idi u Chrome meni na Preuzimanje i kopiraj (desni kliki) mišom
adresu fajla kojeg skidaš. Onda možeš prekinut download.
Zalijepi taj link u FlashGet kao novi download.

Ovo je sve potrebno jer Baidu skriva pravi dload link, a flashgetom download ide ugl. brže
bar 2-3 puta i datoteke ugl. stižu bez oštećenja.

Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 23:50   #9833
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Jest, ali si nakon tretmana s tom folijom imao istančan osjećaj dodira
Je li bar refund išao bez problema?
Refund je išao začuđujeće brzo i bez problema. Općenito moje iskustvo s alijem iz par kupovina (manje stvari) je da šalju vrlo brzo, nema zajebancije, to sve brzo dolazi i eto do ovoga sam imao sreće pa je sve bilo ok. Baš me zanima kakva su iskustva korisnika s garantnim rokom kod Ali trgovaca. Izgleda da moramo čekati da nekome crkne koji kineski odron iz tog izvora pa ćemo vidjeti
c-shadow je offline  
Staro 07.07.2014., 23:53   #9834
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
@brodjo ColorOS

@robik666 past će onda i kakva recenzijica?

@ag008 Aliexpress ima puno trgovaca ali lako vidiš koji je trgovac stvarno dobar i vidiš kakve su reakcije kupaca na trgovca i robu što je sprdačina u odnosu na "recenzije" kupaca na stranicama banggooda, pandawilla itd. (da samo navedem najpoznatije)
Ako trgovac ima 99% zadovoljnih od 5-10 tisuća kupaca onda mu svi oni o kojima najčešće
raspravljamo nisu ni do koljena.

Fantacy
Matrix
Chinatronic

Komentari nisu šminka jer za lošije trgovce padaju prijetnje i uvrede i sve se objavljuje.

Dakle, u onom prvom dijelu - u narudžbi, sigurnosti plaćanja, kontroli kvalitete i isporuci, aliexpress šije standardne kineske trgovine.
U drugom dijelu - rješavanju problema u jamstvenom roku - e to ne znam jer nisam imao
takvih iskustava pa nisam ni obraćao pažnju. Vjerojatno netko ovdje zna više...
Potrudit ću se
robik666 je offline  
Staro 08.07.2014., 00:25   #9835
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ajd evo jedno nagradno pitanje. Zašto mi ColorOS na mome TURBO ODRONU Jiayu G2F ide u reboot loop kada stavim SIM karticu a bez kartice radi OK. Inače to je verzija ColorOS 2.0 i probao sam tri verzije od tri različita lika i isti drek. Starija verzija ColorOS 1.0 i 1.2 radi OK. Mislim da nije do kartice jel na svim mogućim romovima radi ok samo na ovome sere.
tommyman1507 je offline  
Staro 08.07.2014., 00:33   #9836
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ima neki zaheb sa SIM karticom. Meni na coolpadu
ne ucitava kontakte sa simice.
Mozda nije kompatibilan recovery?

Dakok je offline  
Staro 08.07.2014., 00:40   #9837
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Vidiš to još jedino nisam probao. Da stavim drugi recovery. Sada imam TWRP na engleskom a ovaj drugi je na kinezerskom koji nema prijevod na netu pa ti sada znaj na šta moram ići. Morat ću kontaktirati mog DING DONG prijatelja na QQ da mi prevede. Šteta što neće raditi kako treba jel ROM leti naspram svih drugih i taj mi je najbolji.
tommyman1507 je offline  
Staro 08.07.2014., 01:07   #9838
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ma jok. Cini ti se. Kako bi neki kineski rom
mogao biti dobar?

Dakok je offline  
Staro 08.07.2014., 02:09   #9839
nvn
Registered User

Datum registracije: Jun 2014
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
nemojte otvarati dispute na paypalu jer ce nas staviti na crnu listu, a nakon toga ce nas ukloniti sa liste svojih korisnika, pa necemo moci ni placati preko paypala.
dobra..

bas se trenutno sporim za biciklisticku lampu, poslali mi punjac koji ima krivi adapter i battery pack koji je mrtav..odlicno..

Zadnje izmijenjeno od: nvn. 08.07.2014. u 02:36.
nvn je offline  
Staro 08.07.2014., 06:46   #9840
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Vidiš to još jedino nisam probao. Da stavim drugi recovery. Sada imam TWRP na engleskom a ovaj drugi je na kinezerskom koji nema prijevod na netu pa ti sada znaj na šta moram ići. Morat ću kontaktirati mog DING DONG prijatelja na QQ da mi prevede. Šteta što neće raditi kako treba jel ROM leti naspram svih drugih i taj mi je najbolji.
Imaš na needromu za tvoju verziju recovery na engleskom, pa probaj s njim..
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno