Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.07.2014., 16:04   #9781
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Čitam o iskustvu lika s nabavkom na Pandawillu, pa da podijelim ovdje i vlastito iskustvo
s istom trgovinom i Paypalom:

Poruka je od prije mjesec dana

Citiraj:
mmk67:
Dragi prijatelji dobio sam jutros razocaravajuce pismo.Moj spor sa pandawill paypal je presudio
u korist pande.Znači samo njihov broj za pračenje koji su dali presudio u njihovu korist i zatvoren
je claim.Ja sam stvarno razočaran sa paypalom jer sam mislio da je kupovanje preko njih 100$
sigurno izgleda da nije. I paypal mi predlaze da se dogovorim sa pandawill a kako kad sam več
2 puta im pisao a oni mi samo jednom ogovorili i poslali samo broj za pračenje i ništa više. Šta mi
vi predlažete da uradim.lp

Ovo dolje je moje iskustvo s kraja prošle godine (isto Pandawill):
(Pandawill je poslao paket, ali je zapeo na odlaznoj pošti i nije se nikad pojavio)

Citiraj:
Paypal:
The seller has provided valid tracking information on the above case. As a
result, your appeal can not be granted at this time.

We encourage you to contact your seller for resolution.

We value your business and regret that you have had this experience.

Thank you for your cooperation.

Sincerely,
Nathan
Protection Services
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao
boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 16:06   #9782
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kad sam vikao da je taj Pandawill odron i da su to cura i dečko koji iz svog stana šalju robu i da su obični prekupci i šverceri, smijali ste mi se.
Brko je offline  
Staro 07.07.2014., 16:10   #9783
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ne kužim, pa zašto PayPal ne bi presudio u korist Pande?
Ne vidim u čemu je točno problem, možda malo više detalja o sporu?
GoodLooker je offline  
Staro 07.07.2014., 16:11   #9784
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Znam da je nedavno bilo govora o tome, pa bih molio da mi pomognete. Danas su mi, nakon 50 dana, s everbuyinga stigle slušalice BIDENUO G500. Trazio sam ne preskupe, a da imaju i mikrofon i tipke za saltanje muzike. Međutim, kako sam se i bojao, nekompatibilbe su s neom n003, zvuk je prigusen i normalan je tek kad uprem tipku za spustanje/dizanje slušalice. Postoji li nacin ili neki dio koji bi mogao ovo učinit upotrebljivim ili da ih bacam
pokra89 je offline  
Staro 07.07.2014., 16:13   #9785
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
A zasto bi? Dali su tracking a paket nije stigao (nema tracking updatea poslije slanja ako sam dobro dakoka skuzio). Otvoris claim i od paypala ga dobijes u guzu s ovakvom presudom, a kao zastita paypala je tu...
Staro 07.07.2014., 16:23   #9786
razorinc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2013
Tako sam ja izgubio spor s bangodom i njihovim puknutim displayom. Isto je paypal presudio u njihovu korist...
razorinc je offline  
Staro 07.07.2014., 16:39   #9787
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela
Daj malo vise detalja, ja nista ne kuzim kaj se tu dogodilo.
the_ghost je offline  
Staro 07.07.2014., 16:41   #9788
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Da nije ekran krepa?
Evo pokusavam upaliti sa ukopcanim slusalicama al nista. valjda bi bilo nekakvog zvuka. Može li biti do roma?
puding22 je offline  
Staro 07.07.2014., 16:59   #9789
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Stigao coolpad f1, dok ga upogonim i dok splasne nerdgasm proc ce par dana ili tjedan i onda cu nabacit par rijeci.
Uz coolpad sam dobio i san disk se karticu od 4 gige. Nije puno ali čovjeka veseli. Makar za prebaciti na stari mob a 16 iz njega u ovaj...
Staro 07.07.2014., 17:06   #9790
nvn
Registered User

Datum registracije: Jun 2014
Citiraj:
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao
boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela
prije tocno godinu dana sam imao borbu s Etotalkom i Paypalom, dosao mi je Lenovo P770 s neispravnim ekranom, titrala je slika.
Kada sam prijavio problem Etotalk je odugovlacio, 100 puta mi odgovarao da opisem problem, slao genericke mailove i gluposti.
Posto sam vidio da to ne vodi nikamo otvorim case na paypalu, posaljem mobitel s tracking brojem, dode mobitel u kinu i NIKAD se ne updatea status na pracenju da je Etotalk dobio mobitel..
Meni je Etotalk potvrdio da su dobili mobitel mailom, ali da ne vide ikakav problem
Paypal mi zatvorio case jer kao tracking broj nije validan, poludio sam tu. Etotalk nije zelio potvrditi paypalu da su dobili mobitel, na pola mailova mi nisu ni odgovorili i na kraju se uopce nisu javljali (i tom trenutku sam bio i bez mobitela i bez zastite paypala).
Slao sam 10ak puta mail na paypal sa screen shotevima maila od etotalka, cak sam iz nemoci otvorio i facebook account da im tamo na wall lijepim poruke da gdje je moj mobitel
Na kraju sam uspio isposlovat od paypala da mi isplate nekakav iznos(mislim da sam na kraju izgubio 200kn cca)..ali to je bilo ono bilo mucenje od oko 3,4 mjeseca

Etotalk se pokazao kao katastrofalan seller kada je reklamacija u pitanju, a paypal se uopce nije iskazao u proucavanju slucaja, 100 puta sam im slao mail sa detaljima, razliciti ljudi su preuzimali case itd..

Zadnje izmijenjeno od: nvn. 07.07.2014. u 17:33.
nvn je offline  
Staro 07.07.2014., 17:33   #9791
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ovo u vezi Paypala je jednostavno.
Naručiš mobitel.
Dobiješ TN i vidiš da je paket zaprimljen u Singapuru.
I to je sve. Paket tu nestane i tracking ne pokazuje napredak.
Digneš dispute i kasnije claim na Paypalu.
Pandawill odgovori Paypalu da su poslali i pošalje TN kao dokaz.
Nakon isteka roka, Paypal mi se javi da je slučaj zaključen jer je trgovac poslao dokaz da je poslao paket (???????????)
Nakon toga mi je Pndawill napravio refund, a uskoro sam dobio i poziv od pošte da potpišem
izjavu kako nisam primio paket od Pandawilla.

To je to u kratkim crtama. Planirao sam dignut frku Paypalu u stilu da posvetim mjesec dana života u online proklinjanju svega živog i mrtvog ocu im i majci lupeškoj ali me
ugasio PW refund.

Zbog toga su mi sada na top listi 3-4 trgovca s aliexpressa i još par trgovina s paypalom
(ali ne zbog paypala, nego zbog relativne pouzdanosti samog trgovca)

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 17:48   #9792
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Mislim da ne smeta ako nisu spojeni postovi jer je zanimljiva stvar.

Izašla je recenzija za Coolpad 7320, pa bacite oko (ili leću):
Coolpad F1 recenzija

Video recenzija

(8-jezgreni za oko 137 USD)

Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 17:52   #9793
Danndy
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Totalno offtopic, ali samo sam se zbog ovoga registrirao :-). ovo što se gore spominje za PayPal, iz više desetaka primjera vlastitih mogu potvrditi da nije točno . ja i kao seller i kao prodavač sam bio u tim situacijama. Vezano za mene kao prodavača, imao sam tracking, koji je pokazivao da je paket stigao u Baku, ali nije pisalo dostavljen, jer njihov domaći tracking to ne piše...PayPal presudio u korist kupca...komentar- tracking mora pokazivati da je stvar dostavljena i potpisana. Više puta sam to okusio, tako da moj savjet je svakako žalit se paypalu preko help centra, jer osoba koja je vodila case je budala.
Čisto da bude nešto na temu, jel neko možda naručio i dobio NEO M1? Ili ako znate neku recenziju, ali baš neke privatne osobe.
Danndy je offline  
Staro 07.07.2014., 18:01   #9794
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor Danndy Pregled postova
Totalno offtopic, ali samo sam se zbog ovoga registrirao :-). ovo što se gore spominje za PayPal, iz više desetaka primjera vlastitih mogu potvrditi da nije točno .
Iz vlastitih primjera možeš samo potvrditi da nisi imao takvo iskustvo.
Iz vlastitog primjera mogu potvrditi da je sasvim, vrlo i neupitno točno.

Našao sam gorespomenuti Coolpad za samo 132.5 USD
Seller mi izgleda OK na prvi pogled

Dakok je offline  
Staro 07.07.2014., 18:26   #9795
chief_wolfinjo
Guest

ne želim pametovati ali paypal katkad nije uopće sigurnost kod kupovine....
prije je vaša banka sigurnost... barem u mojem slučaju. ponavljam, ako vas paypal zahebe onda pokrenite chargeback

Staro 07.07.2014., 18:38   #9796
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ne želim pametovati ali paypal katkad nije uopće sigurnost kod kupovine....
prije je vaša banka sigurnost... barem u mojem slučaju. ponavljam, ako vas paypal zahebe onda pokrenite chargeback
Da, paypal nije 100% siguran i oni to ofrlje rade. I ja imam takvo iskustvo, ali nije da imaš puno alternative.
partwish je offline  
Staro 07.07.2014., 18:40   #9797
brus55
Registered User

Datum registracije: May 2014
Lg l90

Pozdrav svima!
Postoji li još neka internet trgovina (osim mobicity-ja) koja u ponudi ima LG L90 a da je po približnoj cijeni kao i na mobicity-ju?
brus55 je offline  
Staro 07.07.2014., 18:47   #9798
Slav3n
Premium

Citiraj:
Autor razorinc Pregled postova
Slaven xposed neradi na svim romovima, posljedica tome je bootloop... e sad ili ces stavit novi rom preko custom recoverya ili ces ga flashat sa pc. Ajd za pocetak povezi uredaj s pc putem usb kabla i istovremeno pritisni power+vol up. Tak cemo vidjet jel imas custom recovery. Nemoj brinut mob nije izgubljen
Kad to stisnem, pojavi se boot loop. Neznam kaj da radim da ga komp prepozna? Instalirao sam 10ak drajvera, ali komp ga ne očitava, samo se počne puniti kad ga spojim.
Slav3n je offline  
Staro 07.07.2014., 18:49   #9799
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor brus55 Pregled postova
Pozdrav svima!
Postoji li još neka internet trgovina (osim mobicity-ja) koja u ponudi ima LG L90 a da je po približnoj cijeni kao i na mobicity-ju?
Maksimalno si fulao temu.
partwish je offline  
Staro 07.07.2014., 18:58   #9800
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 07.07.2014. u 19:04.
GoodLooker je offline  
Staro 07.07.2014., 19:02   #9801
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

@Slav3n, jesi pokušao sa SP Flash Tool stavit novi ROM, klasićnom procedurom?
Citiraj:
Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6592_Android_scatter_emmc.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery. - "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
- You can now safely disconnect your phone and turn it on.
@Brko sorry, daj spoji postove, ne znam kaj mi je bilo, ruke brže od mozga.
GoodLooker je offline  
Staro 07.07.2014., 19:08   #9802
Danndy
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Iz vlastitih primjera možeš samo potvrditi da nisi imao takvo iskustvo.
Iz vlastitog primjera mogu potvrditi da je sasvim, vrlo i neupitno točno.

Našao sam gorespomenuti Coolpad za samo 132.5 USD
Seller mi izgleda OK na prvi pogled
Da, uglavnom moj savjet je da se žali putem helpa, i traži reviziju. nekoliko puta sam tako promijenio odluku paypala.Najzgodnije je nazvat ih
Danndy je offline  
Staro 07.07.2014., 19:09   #9803
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Biće ti ban Jelačić
Brko je offline  
Staro 07.07.2014., 19:11   #9804
Slav3n
Premium

Jesam, ali već neznam po koji put, komp ne prepozna mob kad ga uštekam!
Slav3n je offline  
Staro 07.07.2014., 19:30   #9805
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Paypal je pomalo počeo olako presuđivati u korist kupca i sad odjednom kao da su okrenuli ploču. Imao sam 2 disputea 2010/2011 i glatko sam dobio novce nazad. Sad sa Ajnjuom i kineskim dućanom sam podnio dispute i pratio neko vrijeme da vidim što će biti. Nakon cca 15-ak dana mi je dispute jednostavno nestao kao da ga nisam ni podnio. Na dva maila mi nisu niti odgovorili , a na treći su mi odgovorili da nemaju podatak da sam podnio dispute i da je vrijeme isteklo. Zato nisam vraćao Ajnjua u Kinu jer bi izgubio i novce i odrona.

@Brko, znači ako naručim Điđu G4c/s i ne ostavim originalni rom, navigacija će raditi out-of-the-box?
Staro 07.07.2014., 19:34   #9806
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ne, nego, ako maknes multilanguage rom i staviš orginal LeWa OS, tada će ti sigurno raditi GPS. Na dostavljenim ML romu će raditi možda ili ovako na jedvite jade kao meni.
Mada, G4C ti se je isplati kupovat kad ti je G4S/L isto košta ili je i jeftiniji.
Brko je offline  
Staro 07.07.2014., 19:39   #9807
razorinc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2013
Stigao neo m1, mobitel odlično izgleda al brate mili poslat eu punjač koji neide u nijednu utičnicu, brutala... i mali minus za to2c, sve što sam tražio ( hrvatski jezik, eu punjač, root) ništa nisu napravili al dobro, glavno da je uređaj ispravan...
razorinc je offline  
Staro 07.07.2014., 19:58   #9808
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

E vidite to se dešava kad silujemo PayPal, siguran sam da imaju neki "filter" za Hrvatsku, jer postalo je jako popularno otvarat dispute i claim, ljudi se po forumima hvale kako su zajebali kineze.
Gotovo sam siguran da smo detektirani kao neka vrsta rizičnih kupaca. A kako čitam na drugoj temi, sve veči broj eBay prodavača ne dostavlja u Hrvatsku.
Nisam siguran u ovo gore što sam napisao, ali nekakmo mi ta teorija ima smisla.
GoodLooker je offline  
Staro 07.07.2014., 20:00   #9809
GreenM
Registered User
Moj komp

@Slav3n
predložit ću ti svoju metodu od danas; probaj naći cwm recovery koji se može flashati preko sp flash toolsa za svoj mobitel i samo njega flashaj, nakon toga probaj pri paljenju mobitel ući u taj recovery power +-, ako to uspiješ onda mozes dalje flashati zip romove iz njega

edit: isprobaj "metodu 2" sa twrp recoveryom i nađi rom koji se fleša preko twrpa
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=835403

Zadnje izmijenjeno od: GreenM. 07.07.2014. u 20:26.
GreenM je offline  
Staro 07.07.2014., 20:22   #9810
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
nemojte otvarati dispute na paypalu jer ce nas staviti na crnu listu, a nakon toga ce nas ukloniti sa liste svojih korisnika, pa necemo moci ni placati preko paypala.
pokra89 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na