Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2006., 13:13   #901
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Sam Fischer
Mene zanima kako naći stakleni armor i oružje...
Ja imam stakleni mac (16) a nasao sam i stakleni luk, i warhamer (13). Za mac se ne sijecam da li je bilo u Anvilu ili negdje drugdje (mislim da je bilo u nekom fortu), dok warhamer nades u questu "hunt nesto" gdje ides traziti onog nestalog kockara iz Anvila. Uzmes onu barkicu i "doveslas" do fort-a. Na kraju questa "dobijes" (uzmes) warhamer
Staro 12.05.2006., 13:40   #902
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Cought In The Hunt!
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2006., 15:12   #903
.: Tyrael :.
Archangel Of Light

.: Tyrael :.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Jelc
Pa probaj ga ubit ak ti ide na živce.

Ja sam se sinoć konačno riješio onog kretena (andoring fan)
Ne da je mrtav nego je
Pa koji je problem rijesiti se onog seljaka, ja sam otisao u sumu negdje u 3. pizd. mat... i rekao mu da me ceka tamo, do sad sam hvala bogu zaboravi gdje sam ga ostavio

.: Tyrael :. je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2006., 15:13   #904
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
god mode)
2) Sistem borbe, neki kombo potezi, zbilja za pohvalu jer borba nije svedena samo na stiskanje jedne tipke na mišu.
3) Nema više onih gluposti da svaki čuvar govori kad prođete pokraj njega kao u morrowindu.

Evo to je odprilike to. Ja sam jako razočaran, nadam se da bude nešto patch popravil, ili ekspanzija ali vjerojatno ne.
-->
Evo konačno stavljam i ja dojmove. Pokušati ću smanjiti post koliko je to moguće. Kao prvo želio bih reći da sam igrao morrowind/tribunal/bloodmoon jedno 3 godine. Također želio bi pitati zar nitko nije razočaran sa oblivionom?

Po meni Oblivion ima puno velikih propusta, ali također ima i neke dobre strane.

Propusti:
1) lame main quest, nije radnja razrađena onako kao što je to bilo u morrowindu. Zatvaranje vrata postaje prava dosada.

2) Fast travel, iako je ta opcija izbor, ako se upotrebljava uništi dinamiku igre, također konji su beskorisni, mislim ono ako imate veliki speed brži ste od konja.

3) Mapa,[edit] zapravo kompas mislim ono pa zar mora biti prikazano gdje se nalazi svaka špilja, svaki fort kad još nisam to otkril pa to su gluposti.

4) Način na koji funkcionira večina questova, zelene strelice, točno se zna kud treba ići, koga treba pitati šta, ili gdje koga pronaći, što je po meni totalno retardirano.

5) Konzolitis, čitaj inventorij, isprane teksture, mogli su mirne duše ostaviti način funkcioniranja inventorija iz morrowinda.

6) Nemogućnost nošenja hlača, košulja ispod armora, totalna glupost, ako su željeli smanjiti količinu custom itema mogli su na drugi način.

7) Cijeli oklop u jednom dijelu, neodvojena ljeva i desna rukavica, kao što je bilo u morrowindu i svaka se mogla posebno napuniti posebnim moćima neznam kak da to drugačije kažem.

8) Nemogućnost kreiranja itema kao što je to bilo u morrowindu, nego sada se ja moram učlaniti u guild, pa tek onda mogu stvarati iteme, totalna glupost

9) Sada više guild nema requirement, nego ako sam čisti fighter mogu dogurati do glavnog u mages guildu, što je po meni glupost, i više nemam motivacije da igram sa drugim likom, kad sa jednim mogu sve, što se u morrowindu nije moglo.

10) Premalo guildova, i previše reducirani skillovi, tj. u morrowindu je bio puno veći izbor skillova, trebalo mi je i do 30+ min da si kreiram lik, igrao ja 1 ili 10 put. U oblivionu je izbor previše reduciran. Također prilikom odabira rase trebali su staviti da je odmah vidim bonuse koji se dobiju i posebne mogućnosti, a ne da ja moram odabrati tu rasu i onda iti gledati preko inventorija.

11) Mislim ono tak mi na živce ide kad ja zblokiram sa štitiom udarac, i onda ja nemrem dojti k sebi 5+ sekundi, a živina lamata po meni ko blesava.

Dobre strane:
1) Creature level up. Po meni jako dobra stvar, kako se ja jačam, jača je i gamad, što uklanja god mode iz morrowinda i igra je uvjek izazovna ( kad ste jednom level 20 u morrowindu---> god mode)
2) Sistem borbe, neki kombo potezi, zbilja za pohvalu jer borba nije svedena samo na stiskanje jedne tipke na mišu.
3) Nema više onih gluposti da svaki čuvar govori kad prođete pokraj njega kao u morrowindu.

Evo to je odprilike to. Ja sam jako razočaran, nadam se da bude nešto patch popravil, ili ekspanzija ali vjerojatno ne.
Staro 12.05.2006., 16:48   #905
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
..a čuj,ako ti je do toga svega..baldur2 je daleko najjača rpg igra za pc-a..pa
probaj tj. vrati se...
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2006., 16:49   #906
Archangel Of Light

Citiraj:
Autor [Red]Dragoon

Po meni Oblivion ima puno velikih propusta, ali također ima i neke dobre strane.

Propusti:

2) Fast travel, iako je ta opcija izbor, ako se upotrebljava uništi dinamiku igre, također konji su beskorisni, mislim ono ako imate veliki speed brži ste od konja.
3) Mapa,[edit] zapravo kompas mislim ono pa zar mora biti prikazano gdje se nalazi svaka špilja, svaki fort kad još nisam to otkril pa to su gluposti.
4) Način na koji funkcionira večina questova, zelene strelice, točno se zna kud treba ići, koga treba pitati šta, ili gdje koga pronaći, što je po meni totalno retardirano.
S ovim se u potpunosti slažem, također sam igrao Morrowind/tribunal/bloodmoon i to jako jako puno vremena i s dosta različitih likova sam počinjao iznova, i s ova 3 gore navedena faktora, oblivion je izgubio oko 50% cari koje su prethoni nastavci imali...

Citiraj:
6) Nemogućnost nošenja hlača, košulja ispod armora, totalna glupost, ako su željeli smanjiti količinu custom itema mogli su na drugi način.
Ovo me je na početku prilično zbunjivalo, u prethodnim djelovima sam uredno imao enchantani robe preko armora i ne vidim razlog zbog čega to nebi bilo moguće i u oblivionu...

Citiraj:
Dobre strane:
Uz sve nabrojane mane, ipak je trenutno jedini pristojni RPG koji se da igrati po nekoliko sati uzastopce, iako sam razmišljao da poslije Obliviona ponovo instaliram Morrowind.. Ali sve u svemu mene je također dosta razočarao, previše su uništili dinamiku i izbacili onaj avanturistički duh koji je pokretao Morrowind...

Ali opet ga svaku vecer igram od 10h pa dok se ne onesvijestim

--CUT--
Citiraj:
Autor thedream
.a čuj,ako ti je do toga svega..baldur2 je daleko najjača rpg igra za pc-a..pa
probaj tj. vrati se...
BG je zakon igrica ali ipak je linearna priča, tako da nije niti do koljena Morrowindu...

Staro 12.05.2006., 18:29   #907
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
stavio još 1gb rama mogu reć,super,sad sam još toga upalio,sad više nema glupog iscrtavanja kamenja 2 metra ispred,jest nisam palio sjene,refleksiju i aa,ali i ovako je super,zanimljiv konj,ipak je brži od mene.

demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2006., 22:29   #908
Archangel Of Light

Citiraj:
Autor demetrius
zanimljiv konj,ipak je brži od mene.
shadowmare, ja sam svog netragom izgubio smrc

Staro 13.05.2006., 11:34   #909
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor .: Tyrael :.
shadowmare, ja sam svog netragom izgubio smrc
hehe
I ja sam svog popušio negdje na mapi
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2006., 11:37   #910
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Ja se za sad vozam na nekom my paint horse za 500golda - malko je spor ali je dobar, nije sad da cu se natjecati sa imperial city guardsima ko je brzi od skingrada do anvila i da me pritom gađaju strijelicama pa da i konj mora imat puno healtha.
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2006., 11:39   #911
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor .: Tyrael :.
Pa koji je problem rijesiti se onog seljaka, ja sam otisao u sumu negdje u 3. pizd. mat... i rekao mu da me ceka tamo, do sad sam hvala bogu zaboravi gdje sam ga ostavio

Ma, meni je služio i kao lampa u jednom "skladištu" gdje sam buksao stvari...ali je ipak veći gušt vidjeti ga mrtvog
Jelc je online   Reply With Quote
Staro 13.05.2006., 11:54   #912
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

E jelc,jesi se možda uspio učlanit kao u onaj kult,negdje u planinama u 3pm.šta ti summona dremoru,potrebnu za main quest..ona shema kao da nisi bad enough..da bi mogao biti njihov član ?
Jel itko zabrijao na full evil karaktera : roller : ,baš me zanima...mene neće ni primirisat sa 42jkom u pozitivi...: nono :
Staro 13.05.2006., 13:02   #913
Shadow69
misli da ste ludi!
Moj komp

Shadow69's Avatar

Datum registracije: Apr 2006

Kak da ne, svaki cuvar i gradanin mi se stalno okrecu i pocinju neke govore. Cuvari su pogotovo dosadni, pocne mi pricat o sta je znam, povijesto ovoga i onoga, a nisam ga ni pogledao.

I jos nesto sto smeta, kad sam u nekoj krcmi, sjednem se za stolac i primim jabuku iz velikog tanjura na stolu, ne uzmem, nego primim sa Y tipkom, i cijela krcma se pocne derati: LOpov lopov! Ja izadem van i odma cuvari na mene ko da sam opljackao banku.

i smeta sto moramo silaziti s konja da bi se borili.

I kad ja nekome provalim u kucu, mene prati cuvar unutra, mi se pocnemo boriti i ukucani pocnu napadat cuvara, ubiju ga i onda samnom pricaju pa idu spavat ponovo.

Ne smeta meni to sve tako previse, jer za svaku manu ima pregrst dobrih stvari.
Mozda prezahtjevna, no barem dobro izgleda.
Staro 13.05.2006., 16:02   #914
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Citiraj:
Autor Shadow69
Kak da ne, svaki cuvar i gradanin mi se stalno okrecu i pocinju neke govore. Cuvari su pogotovo dosadni, pocne mi pricat o sta je znam, povijesto ovoga i onoga, a nisam ga ni pogledao.
Ma oni samo dobace nesto ako ne stisnes space te pricaju medusobno (vec skriptiranim razgovorima) kako bi se dobio dojam velikog svijeta u kojem si ti samo jedan od sudionika. Zamisli da svi samo stoje na predefiniranom mjestu (kao u vecini izometrijskih RPG-a, i nekim 3D) i sute dok ti ne zapocnes razgovor...

Citiraj:
Autor Shadow69
I jos nesto sto smeta, kad sam u nekoj krcmi, sjednem se za stolac i primim jabuku iz velikog tanjura na stolu, ne uzmem, nego primim sa Y tipkom, i cijela krcma se pocne derati: LOpov lopov! Ja izadem van i odma cuvari na mene ko da sam opljackao banku.
To je dobra stvar...Kad ti je ruka crvena, ili vrata ili nesto znaci da krsis zakon pa ne diraj ako te netko vidi, a ono sta ukrades nemozes prodavati u normalnim ducanima... Ako samo obijes vrata ili uzmes jabuku platit ces kad te uhvate 5 golda i gotovo, a ako ukrades nesto skupo ili nekoga nevinog ubijes visina kazne se penje...

Citiraj:
Autor Shadow69
i smeta sto moramo silaziti s konja da bi se borili.
To i mene smeta. Nije nesto posebno brz, lako ga ubiju, lako pobjegne(ako ga netko napadne, odjase ti par tisuca zlata ispret neprijatelja, dobra je stvar sta odvuce neprijatelja losa sta vjecno, ili do smrti trci ispred njega ) ne mozes se borit na njemu, moras uvijek ici do stablesa ispred grada cak i ako si npr. blizu zapadnih vrata i planiras ici na zapad ako je konj "parkiran" ispred istocnih vrata moras propjesacit do njega i onda cjeli dzir oko grada na zapad...

Citiraj:
Autor Shadow69
I kad ja nekome provalim u kucu, mene prati cuvar unutra,
Nemoj da te vidi kad provaljujes. Suljaj se (CTRL) i kad ti je kursor proziran odi na lokpick.
Da ima nedostataka, ima, ali te uvuce u svoj svijet... Jos da nema dosadnih gateova i da ima malo manje borbe, a vise razmisljanja bilo bi bolje
Staro 13.05.2006., 16:49   #915
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Hey, bilo mi dosadno pa sam reko onom panju u brotherhoodu da me ugrize. Pa eto sad sam vampir. I sto sad kad naidem na nekog lovca na vampire?
Staro 14.05.2006., 18:20   #916
Shadow69
misli da ste ludi!
Moj komp

Shadow69's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ljudi stalno nesto dobacuju, mrvicu iritira.
Ovo s jabukom je glupo je je u krcmu bila na stolu u velikoj posudi. Inace je dobro kad se deru lopov, ali inace ne kradem dok su ljudi okolo.

ja sam u biti rogue, napravio sam si svoju klasu, jedan put me slucajno pratio cuvar kad sam provalio. inace kradem an veliko. usao sam u Thieves Guild.
Mogu li jos negdje prodavat ukradene stvari osim u Brumi?
Igra je u biti savrsena, ne mogu oni napraviti da svima sve pase.
Staro 14.05.2006., 18:37   #917
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

jedno pitanjce,kako se mjenja normalna sa otrovnom jabukom??,mislim u kojem meniju,kad sam čistio darkhood su mi po podu padale jer sam ih bacao,a ne na stolu umjesto zdravih.
Staro 14.05.2006., 21:34   #918
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor thedream
E jelc,jesi se možda uspio učlanit kao u onaj kult,negdje u planinama u 3pm.
Na kaj misliš?
Na one lovce ili nekaj drugo?
Staro 15.05.2006., 16:08   #919
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Namira cult,kao : ..they will only summon Dremora to someone repulsive..
iliti moraš bit totalno zlo da bi uletio među njih,meni je fame na 43..tako da nemam šanse baš..a infamy na 6,tu negdje..

E usput,bio u raju i loadao nazad par sejvova..nema šanse da mogu išta unutra napravit,makar ne sa lv17..: suicide ,očito sam malo požurio sa igrom..bar main q...: Drone :
Staro 15.05.2006., 22:21   #920
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
kako da napravim skrinšot, ne radi mi printskrin ????
vex je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2006., 22:21   #921
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Moraš enejblati u oblivion.ini screenshot
Staro 15.05.2006., 22:52   #922
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor thedream
Namira cult,kao : ..they will only summon Dremora to someone repulsive..
iliti moraš bit totalno zlo da bi uletio među njih,meni je fame na 43..tako da nemam šanse baš..a infamy na 6,tu negdje..

E usput,bio u raju i loadao nazad par sejvova..nema šanse da mogu išta unutra napravit,makar ne sa lv17..: suicide ,očito sam malo požurio sa igrom..bar main q...: Drone :
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Namira
Staro 15.05.2006., 23:14   #923
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Citiraj:
Autor SniperWolf
Moraš enejblati u oblivion.ini screenshot
jeasm al ne šljaka
Staro 15.05.2006., 23:52   #924
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

rješio sa frapsom...super programić

Jednostavno predobra, neviđena grafika...

Gdje se vidi najbolje razlika HDR - AA ???

Pokazao bih vam kako to izglea kod mene , ali screenovi su po 5 mb veliki lol
Staro 16.05.2006., 01:24   #925
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Citiraj:
Autor vex
Gdje se vidi najbolje razlika HDR - AA ???
Odsjaj sunca na zgradama i ulici te lica ljudi po danu...

Citiraj:
Autor vex
Pokazao bih vam kako to izglea kod mene , ali screenovi su po 5 mb veliki lol
Zato jer su po defaultu bitmapi (.bmp) pa ti to lijepo otvori sa paintom i save as jpeg (.jpg) ili jos bolje ako imas Photoshop s njime mozes smanjivati koliko zelis i "igrati" se sa slikom kako zelis
Staro 16.05.2006., 13:27   #926
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Jesi siguran da si editirao pravi .ini? Postoje 2, jedan je u game dir jedan je u my documentsu, a trebi treba ovaj iz my documentsa (my docs my games bathesda oblivion itd)
btw meni se ipak cini da one texture zidova u imperial city i npr market district kad ful zacrvlji sunce skroz bijelo, ipak malo pre više.
za editiranje slika preporučujem irfan view (use google) vrlo jednostavan i moćan
Staro 16.05.2006., 21:09   #927
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

slika pejzaža u 1024x768 bez aa i ostalog,našo umbru i sredio je uz dosat muke,slučajno švrljao po mapi i našao je,mač ima napad 18.
Staro 16.05.2006., 22:14   #928
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Čudno, fraps ne snima skrinove ako je slika u većoj rezi od 1600 x 1200. Ja sam htio vidjet kako izgleda igra u Full_sve_do ibera, i to;
2048 x 1536, 6xAA, itd itd...
Zapravo ide bolje nego sam očekivao haha , 5-10 fps-ova hahaha:clap:
Evo skrinova...

u 1600 je čak i igivo...

Staro 17.05.2006., 01:35   #929
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
vex, na kojoj je to konfi?

Skini se one modove za texture u daljini, nekak sugavo izgledaju...

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)