|
![]() |
#62 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
tako je to kad se ljudi samo ravnaju prema 3dmarku, a u igrama i programima koje svakodnevno koriste u svakodnevnom radu porast performansi ne donosi niti 10-15%...ja sam isto razmisljao da se prebacim na s775, ali vidim da mi se to nece previse isplatiti pa cu ostat jos neko vrijeme na s939 |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
zato djeco najbolje kupiti najskuplji Q proc i mirni ste 2 tjedna ![]() ![]() procesor je isto bitan kao i grafička i memorija i bilo koja komponenta u kompu..sve je bitno. barem meni, |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
60 sam rekao onako, napamet, za primjer. Pojedine igre su "tvornički" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Sva sreća pa engineima igara nije... ![]() Citiraj:
Da se razumijemo niko nije na to imun (niti ja) ali ipak treba bit realan kad se već "argumentira" kupovina onda bar s nečim smislenim... ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ne znam koji k ga nisu isprobali sad kad su imali ovu skulltrail kantu kod sebe ovi s PCeksa pa da konacno vidimo jel to moze vrtiti dirt kako treba i rijesimo tu misteriju ![]() btw, yedwy je sve dobro rekao. a i mene je drzalo to oko procesora nedavno, utjecaj raznih nedoprcanih kretena s foruma i neta opcenito koji seru li ga seru vjerovatno. srecom, kako sam slab s lovom neki prijatelji su tako nasjeli prije mene i razocarali se. ucio sam na njihovim greskama i ustedio si pun k love koju ionako nisam imao nego bi da sam se zaletio i dan-danas placao kredit za nesto od cega ne bi imao previse koristi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
također razmišljao o zamjeni cjelokupnog sustava radi tema proc preslab za grafu...zamijenio za 300 cuna 3200+ za ovoga i sve sljaka cisto fine...jest da jedina igra koja je na kompu je WoW :P, al kaj mos...valjda ce AoC raditi kako spada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dirt trza pod Vistom32 na 8200(3600mhz) i dve 8800 gts 512mb,pod XP ide skoro savrseno.Cryisis se vrti sa oko 45 fps prosjecno na very high 1280x1024 min oko 25. Nedavno sam prodao Amd 6000 i k9n platinum i uzeo 8200 sa Msi p7n .8200 na stock je brz ko 6000 na 3400mhz.Kad se 8200 nabrije na 3600 brzi je 10 fps u Crysisu na very high od 6000 na 3400.Sa svakim novim driverima Crysis je sve brzi i brzi ako koristite malo zesci SLI i igra se glatko na very high. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() tko se zeli igrati s maksimalnim bonbonima koje danasnje igre pruzaju, mora prestati biti skrtac ![]() ![]() imah doma amd x2 4400 konfu, te e6750 konfu. i 8800gtx sli. isprobah i jedno i drugo. nebo i zemlja. znaci, graficke NISU BILE nikakav kocionicar, vec je sve ovisilo o ostalim komponentama, ponajvise procu. razlika je toliko ocigledna da je svako daljnje komentiranje suvisno. ![]() uglavnom, smijesno mi je citati bisere koji se ravnaju prema nekakvim testovima i slicnom. upali x2 na 1920x1200 pa onda to napravi s e6750...naravno u sliju. to je pravi realni test snage kompa(probano i sa sli i sa samo jednom gtx), naravno, ako je komp slozen SAMO za igru.i ako je testiranje posveceno SAMO igrama. ![]() stoga, niti je SAMO proc, niti je SAMO grafulja vazna za kvalitetno igranje. sve se to skupa mora posloziti da radi kako spada. ![]() no, sve to ovisi kakvo igranje volis. ja volim nagraditi svoje oci i dusu sa maksimalnim detaljima koje mogu dobiti od igre, pa tako i brijem.netko kome nije vazno dali je aa i aniso 2 4 6 ili XX puta ili je dinamic lighting na medium ili maximum zasigurno ce se isto tako dobro zabavljati na medium ili low postavkama kao i ja na maximumu. cak me i boli ona stvar kad igram igre u kojima low detalji daju prednost jer se bolje vidi enemy. libo me..igram se onako kako bi to bilo recimo u stvarnosti. i sa travom, i odbljescima i sjenama i oblacima i svime kaj god su se programeri dosjetili staviti u igru. jeb'ga...takav sam si sebi ![]() dok drugi, pak iskljucuju sve kaj se da iskljuciti samo da bi dobili neku prednost nad neprijateljom. znaci, tu fps ne igra neku bitnu ulogu. no nekima je vazno opet, da fraps pokaze par fpsa vise, i to ih veseli. svakojakih nas ima. ali, to ljudi najcesce zaborave, pa krecu od necega kaj drugi kazu i kako drugi briju. no kad podes od sebe samoga i onoga kaj ti osobno volis i toga da si priznas kakvo zapravo igranje volis, dobiti ces odgovor dali je proc ili grafa ili kaj god usko grlo tvom igranju ![]() p.s. sve je ovo pisano samo u svezi igranja. i izvlacenja maksimuma iz igara.i poanti da za maksimalno ugodno uzivanje trebas i jak komp. za sve ostale kombinacije low-medium detalja mozes svasta iskombinirati, pa cak i od starijih kompova. i to je to. ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
i da, zaboravih nekaj reci..kad probas i odigras igru u maksimali koju ona pruza, hmmm nisam siguran da ces vise htjeti igrati igre u polovnoj varijanti. ok, za to treba dati puno previse novaca, no, jednom zivimo. meni je dopizdilo non stop gledati testove i reviewe igara u kjojima vidis jebene slike i citas o nekim nebeskim fpsovima, a doma imas zrnato trzavo igranje. gurnuh ruku u dzep, i mogu vam reci da se isplatilo. stvarno je zabavno se tako igrati. i ne, nije ovo preser vec samo gola istina koju mi uvijek potvrdi ekipa kad dode do mene: o jebote, ovo se fakat brzo vrti i predivno izgleda. i je, upravo je tako. uzitak u svakoj sekundi koju provedem igrajuci se. ![]() istu stvar zna i ekipa koja komp pak koristi za recimo dizajn. pa kad upali u cadu neki model, nije mu svejedno je to iscrtava za par sekundi ili par desetaka sekundi.naravno, radi cad i na prastarom stroju, i mnogi jos uvijek rade na takvim strojevima. no daj tom covjeku da sjedne za neki uber stroj i sigurno ce promjeniti misljenje pa ce poceti razmisljeti o boljem stroju. i tako u krug...nikada neces moci imati beskonacno dobar hardwer. i uvijek ces morati biti u gubitku s novcima ako zelis pratiti novi softwer. no, zivimo li mi to 500 godina? ![]()
![]() |
#76 |
Premium
|
nazalost seres ko grlica, igras na rezama na kojima procesor postaje bitan (1920x1200) kao sto je to vec zakljuceno u ovom ili slicnom threadu na OC podforumu (tko ce li ga vise zapamtiti di se sve sta pise ![]() naravno da ne mogu dvije gtx u sli-u raditi s procesorom od prije 5 godina. no recimo bas jucer sam citao tekst od downclocku 4000+ (jednojezgrasa). zanimljivo je bilo gdje su im pocele padati performanse u procesorski neosjetljivom 3dmarku 05. naravno, pricam o grafickom scoreu i nije mi nesto dalo mira, spustio sam clock svome na 1,6 Ghz (sa 2,6 na kojima je stajao) i malo se probao igrati, pad je bio nepostojeci na 1280*1024 (osim AC u kojem se vidio pad od nekih 4 FPS u min/max vrijednostima). na vise ne mogu testirati (i za ovo sam morao trpiti jebenih 60hz i sad me glava boli ![]() dosta od mene na ovom threadu, mislim da su pametnima neke stvari jasne. ostali nek se prepucavaju ![]() btw, bas sam jucer grafu otplatio - da stvarno mislim suprotno od svega sto sam na ovom threadu napisao mislis da bi me nesto sprjecavalo da odem i uzmem neki nabrijani proc i plocu pa bilo to i na 20 rata? cekovi za polog mi jos uvijek stoje u trgovini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
|
ma sve napisano je iz razloga da ekipi postane jasno da sa starim kantama nema kaj traziti na visokim rezolucijama. i to je to. obol sveg mog napisanog. no trenutak te odnese pa propises puno toga..korisnog a bogme i nekorisnog ![]() ono, ekipa masta o 24" monitoru...pa se cudi kako mu onda igre stekaju..a ima bemti 9800 karticu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle Građanine ti svom silom pokušavaš sebe i nas (a više nas očito) uvjeriti kako mi nemamo love da si priuštimo c2d ili quad (dok ti eto imaš), moram te razočarati jer ja si mogu priuštiti sutra ujutro otić u dućan i kupit bilo kakav (iole normalan) quad proc i ploču i DDR2 rama kolko god stane na nju a da neću ništa morati otplaćivati idućih par godina, nemam neku uber plaču ali za to je dovoljna, ja isto trošim na gušte (ne samo komp) i nikad mi na to nije bilo žao dat lovu ali postoji kupovina za gušt koja ima smisla i postoji ona koja nema smisla u datom momentu, ako imam smeće od zvučnika i oću bolji zvuuk ima rezona kupit dobre ali ako imam dual core koji daje sa mojom grafom 140 FPSa u nečemu a sa quadom nek imam recimo 190 - meni to nema smisla, makarr vjeruj mi da je jako malo igara di bi i to dobio jer usprkos tvom uvjerenju da nije tako tvoja grafa jest slabija od bilo kojeg quad proca, pa čak i dual core proceva, ali religija je (skoro) slobodna stvar u ovoj državi pa tako i ti možeš vjerovati kaj oćeš... Uživaj mi... P.S. Odustajem ubuduće od diskusija u ovakvim threadovima jer vidim da je besmisleno...
![]() |
#81 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Premium
|
ma niste obojica skuzili bit. i drzite se opcepoznatog skrtog stava prosjecnog 'rvata: racionalnost! ok, nema bespotrebne rasprave.i fakat nema niti jednog slova kojim bi istaknuo svoj materijalni status prema nekom drugome, niti cu to ikada raditi.neznam u kojem si ti to djelu procitao i zakljucio. stvarno ne kuzim smisao toga kaj me pljujes, a kako i sam vidis, imam SAMO JADNI 1000kn VRIJEDAN proc u kanti koju imam. stoga, fakat se trsis bez veze i valjanog razloga. uglavnom moze se to i ovako reci. za igranje u rezoluciji 1920x1200 i visoj, tj za maksimalni vizualni dozivljaj u igrama na 24" 27" ili 30" monitorima i njihovim nativnim rezolucijama potrebno je imati hi-end pc. a ti budi racionalan koliko god te volja. ne kuzim zakaj se uvijek ide u tu krajnjost da se iz razgovora makne realnost, pa se ubacuju klasicne spike poput: preseravas se lovom i slicnim. jebote, da to hocu, odavna bi imao neki quad extreme za 1000 eura, tri sli ultra i slicno u stroju. najzanimljivije je kaj se u tu spiku uvijek javi ekipa koja drzi klosarski stav pod spikom racionalnoga. ok, svako si priusti ono kaj zeli. to kaj si ti racionalan khm khm mene ne sprjecava da kazem kako imam to kaj imam. pogotovo ne toliko da bi se ja sad osjecao posramljeno jer si me ti popljuvao svojom racionalnoscu. LOL cu ti samo reci...zivjela opcepoznata 'rvatska racionalnost ![]()
![]() |
#83 | |
Premium
|
Citiraj:
i bilo bi ok da ljudi prestanu igranje usporedivati samo s brojem slika u sekundi. kad ce vise ljudi shvatiti da nije stvar hi-end kompa u njegovoj samoj brzini, koja je naravno bitan faktor, vec je bit u tome da na toj brzini ali prije svega, na visokim rezolucijama, moze sasvim glatko vrtjeti igre s maksimalnim grafickim detaljima..poput 16xaa, 16x anisotropic, upaljenim svim mogucim dinamickim svjetlima i sjenama itd itd. to je cijela bit ovih mojih dosadnih khm preseratorskih slova. sve ok kad je u igri 19" i neko medium igranje. no kad pozelis okusiti one postavke koje su ti vise manje sive i nedostupne, ili kad ih upalis igra ti se srusi, skuziti ces o cemu ti pricam. eto ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Registered User
|
Također,sve igre osim Dirta mogu igrati na high detaljima bez ikakvih problema na svojoj,tliko zastarjeloj, rezi od 1280x1024.Mislim da je to još uvijek kvalitetno igranje barem prema mojim kriterijima a sobzirom da mi okolina govori da sam prekritičan... i da govoriti o nekim uber detaljima a igrati se u dx 9..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Premium
|
Citiraj:
bemti kako to pises da mora covjek quotati ama bas sve? ![]() tko te napao? ja sam ti odmah napisao da to sto ti patis na 24/27/30" (i koji je na kraju od tih svih?) ne znaci da mozes neke stvari stavljati kao cinjenicu. a iz tvog posta se dalo shvatiti da nema igranja novih igara bez jebenog quada ili barem nekog od najacih c2d. sto nikako nije istina. a to sto ti nisi htjeo isticati "ja imam a ti ne" stav si popusio u ovom zadnjem dijelu posta gdje sve one koji imaju muda suprostaviti se tvojom misljenju nazivas (istina, na fin nacin) klosarima jer logicno samim time sto ne slijede tvoju filozofiju nemaju ni usporedive kante. zar nam stvarno trebaju ovakve kretenske i besmislene rasprave ovdje na forumu? u threadu je receno sve sto se o temi moglo reci, daljnje natezanje oko toga tko ima veci ostavite za kavice po gradu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
|
Jedno Pitanjce. Da li je bolje uzeti novi proc (Q6600, stari je P4 631 3Ghz) ili novu graf (3870 ili 8800GT, stara je 8600GTS) Posto je otprilike jednaka cijena, pa me zanima cime bi vise dobio u novijim igrama, tj. zanima me da li bi moj P4 bio usko grlo za Ati-a, ili npr 8800 GT? Unaprijed Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
hd3850 + e2160 je ono sto tebi treba kao kombinacija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Beskorisna bitanga...
|
Slažem se sa Fleksom... Singlecore i 8800GT ili 3870 definitivno nemaju smisla, isto tako (za gejmanje i kućni rad) quad i 8600 nemaju smisla - ovo kaj on veli je najpametnije...
![]() |
#90 |
Premium
|
ne, sry na klosarima, nisam to htio reci tako..vise osvrt na non stop neke kojima nikad nis nije ok....ovo moje doma je SAMO potreba zbog velikog monitora. da sam ostao na starom 19" nebi tako brijao.bila bi sasvim dobra i stara 850xt ![]() ocigledna je razlika u briji, neko se fura na 1280x1024 i to mu je ok, neko na 1920x1200 i to je pak njemu ok. ali u globalu, igramo istu igru, i vjerujem da uzivamo istim zarom u njoj bez obzira na to kaj i kako cije oko gleda. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|