|
![]() |
#62 |
Guest
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#64 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#65 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
uff 33, bizim na more, inace na poslu di radim (u restoranu na sanku), danas smo izmirili 41, klima ima i to kakva od >400KKn, al je nepalimo puno bas jer konobari stalno idu vanka di przi i imaju probleme sa glavoboljom, ja se uskuvao, posli smo malo upalili i bilo je 32-35 cilo popodne, ono izdrzljivo jer je zrak suh, btw, kada sam isao na posao oko 4 pogledao sam termometar preko oka (na vratima stoji), bilo je nekih 36-37, strasno!!
![]() |
#66 | |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Nadam se da si mislio 4k (4 kilo kune ![]() Za kafić/restoran, kojega griju svi ti frižideri i aparati, klima od 4000 kuna nemre biti dovoljna! Barem dvije takve ti trebaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
dobro si procitao nije greska, cilu kucu (koja i nije prevelika) hladi klimatizacija od 120K DEM ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo trenutna temp je ugodnih 26C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja cu samo reci ovo... na C2D koji trenutno radi da defaultnoj frekvenciji od 1,8GHz (E4300), ali sa hebeno undervoltanom voltazom (0.992v) - PLUS - otvoren mi je komp, temperatura je u IDLE-u 53 STUPNJA (rijecima PEDESETiTRI faking stupnja)!!!!... ne... nije mi hladnjak krivo legao, jednostavno zadnji kat zgrade i zapadna strana moje sobe kada je cijelo popodne prozor okupan u suncu cine svoje... nemam pojma koja je temp u mojoj sobi, ali strah me i doznati. Gotovo po cijele dane visim po kaficima i ne da mi se dolazit doma... doma jedino spavam, a ni to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#72 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Majko mila, Nammoth, bjezhi iz tog stana, pa makar na stubishtu chitav dan proveo!! A mozhda da...masivno emigriramo negdje u Skandinaviju kao besplatna radna snaga, vazhno je da nam osiguraju stan i hranu. Ok, ok..moozhda da nam i pokoje pivce daju (za zhivce). Pivce koje bi nam servirala...mlada shvedjanka spremna udovoljiti...svim nashim potrebama. Hmm... Pa se na kraju ljeta vratimo u HR. Ili ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Noćas sam spavao na balkonu, bilo je barem 5°C hladnije nego u sobi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Kod mene u potkrovlju je bez klime oko 31°C, i u dnevnoj i u spavaćoj. Dnevna se proteže u pravcu sjever-jug, ali su 3 krovna prozora na južnoj strani (imam sjenila na prozorima), a na sjevernoj strani je balkon koji samo ujutro ima sunca. Spavaća je na sjevernoj strani, ali je isto vruće jer ne mogu kako treba ohladiti - propuha ima, ali ne vrijedi kad cirkulira vrući zrak (vani je ovih dana 38°C-40°C u hladu). A kad upalim klimu (namjestim na 26°C) spusti se temp na 26-27°C u dnevnoj, a kad navečer otvorim vrata da hladi još i hodnik i spavaću, uspijem u spavaćoj spustiti na nekih 28°C (ne ide niže jer tada moja klima od 3.5 kW hladi prostor od 49 kvadrata). Komp? Hardovi ne idu ispod 40°C (ali ni puno iznad), proc oko 37°C u idle-u, kad su ventovi negdje na medium.
![]() |
#77 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Jucer na poslu donijeli termometar ali ga na 34 brzo iznesli van ![]() Ured na katu, ravna betonska deka iznad, 4 kompa unutra (2 preskija) i kopirka na kojoj skoro stalno netko nesto radi a ured oko 30 kvadrata. Pa nek ja nesto radim ![]()
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
kolko čarđaš ugradnju? on topic na kucnom termometru je 30 , hard je 42 , procesor necu ni gledat maknute su strane kucista la egdje goriii ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
The All Seeing Eye
|
@Domy_Os, meni je E4300 na 2,7GHz i Idle temp mi je cca 27 celzija, a Load temp mi je cca 43 celzija ![]() ![]() ![]() @Hrvoje, nemreš samo tako preporučiti klima uređaj! Da bi se nešto moglo preporučiti, moram znati kvadraturu prostorije, kubikažu ako je visoku strop, da li su prozori na sunčanoj strani, koliko ima staklene porvršine u prostoriji, tek onda ide neka preporuka! Ako želiš klimu koja bu ti radila godinu, dvije i ako si željan takve lutrije, odeš si u Metro ili Pevec i kupiš neki NoName koji bu hladio par sezona! Takve klime su ispod 2000 kuna! Ako želiš neku sredinu, za 2000 kuna možeš dobiti 2,0kW klimu koja hladi samo 20 m2! A za neku pravu mrcinu, za 2kW moraš izdvojiti cca 5000 kuna ![]() Ako baš želiš preporuku, uzmi si Mideu jerbo ima Toshibinu licencu, Toshibin kompresor, a cijenovno je JAKO prihvatljiva! Definitivno Best Buy na tržištu! OT: Danas je pakao, doma mi rade obje klime i u stanu mi je faking 30 stupnjeva, a i vlaga je visoka! Zadnjih par dana smo radili dosta servisa jerbo su klime počele prokišnjavati, tolika je vlaga u zraku da je odvod iz klime nemre odvoditi dovoljno brzo! Ovo su definitivno extremni vremenski uvjeti i ako vam klime ne rade kak spada, nemojte se brinuti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Prije će biti da se klime ne mogu nositi sa ovakvim vremenom ![]() Ili su silovali uređaj a kad dođe majstor onda se lagano prave grbavi..."nisam majsoremateremi...držim je na samo 5c niže od vanjske" ![]() A stavio je na 18c i otišao na posao...
![]() |
![]() |
#82 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne valja ti nešto... Ne može ti temp proca biti 27°C, a u sobi 30°C... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
The All Seeing Eye
|
@Domy, te temperature su mi bile prije 2 dana u kompu, evo danas mi je Idle 32-33 celzija, Load još nisam probao jerbo nikaj ne radim na kompu (sam net)! I nemreju mi baš 3 različita izvora krivo pokazivati temperature ako se poklapaju ![]() @Jelc, dosta je visoka vlaga u zraku! U kući/stanu ti je uvijek viša nego vani na cesti! Čim se prekomjerno znojiš, kužiš da je vrlo visoka vlaga! Od vručine se gotovo ništa ne znojiš, samo od vlage! Jučer na servisu je iz odvoda klime doslovce curila voda kao iz pipe (onak lagano, nije kapala nego je curila)! To u životu nisam vidio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
I to svinjske ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
The All Seeing Eye
|
Klima ne uvlači vanjski zrak! Unutarnja jedinica ti sa gornje strane uvlači/siše zrak iz prostorije i hladi ga preko rashladnih limova te ispuhuje sa donje strane! Vanjska jedinica ti samo prima vručinu sa rashladnih limova unutarnje jedinice preko freona i hladi ga sa velikim ventilatorom! A pošto u sobi imaš gro vlage, to je još gore nego da siše vruči zrak iz vana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
samo 32 uz ventilator ![]() ![]() a ispred prozora pol u hladu pol na suncu samo 44 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() tnx. za info kako to funkcionira, ne mogu reći da sam znao takve detalje. Ja sam krenuo od onog zdravo-seljačkog da je po ovom vremenu bolje ne stavljati ruku na kompresor frića ili škrinje-ne znam kaj se koristi u klimi ali gledajući temperature kompresora koji mi rade doma ne vidim način kako bi se riješilo pitanje razlika temperature. A da ne bude obilne kondezacije po ovakvom vremenu.
![]() |
![]() |
#88 |
The All Seeing Eye
|
Nemreš se toga rješiti! Najbitnija uloga klime ti je skidanje vlage, tek onda hlađenje i filtracija zraka! Ispravna klima ti može u jednom satu rada skinuti i do 2 litre vlage iz zraka! Daj si to zamisli, napuniš flašu od Cole sa kondenzatom u sat vremena, strava i užas ![]() Nek te ne brine kondenzat, što ga više ima to bolje jerbo znaš da klima radi svoj posao! Jedino se zna desiti da je kaufleks (odvod) pre tanki (mali promjer) da odvede sav taj kondenzat pa klima može procuriti na unutarnjoj jedinici! OT: Stara je stavila pizzu peč u kuhinji, tamo nemam klimu, e temperatura je valjda preko 40! Nemreš disati u njoj, stavili smo je u rol i pobegli van ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
43,5 izmjereno na trgu osijeka ![]() kod mene 21...klima =) |
![]() |
![]() |
|
|