|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Znam da je prva 4:3 reza, nju koristim na kompu. Ali kako wide tv moze imati tu rezu, onda bi slika trebala biti razvucena? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
sve su to wide formati, samo ovisi do skalera unutra i o obliku samog piksela... imaš reze 1024x768, 1366x768, 1024x720, 1280x720, ...... ugalvnom, kod takvih ekrana se gleda samo zadnja brojka, znači ovo 768, 720... ovo ispred je manje više nebitno... ![]() ma baš je super tema, oćemo nakon ove Golf vs. ostali auti? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
Wide screen ti stavi crne barove lijevo i desno.Slicno kad pokrenes 16:9 format na 4:3 displaju pa ti stavi crne barove dolje i gore. Naravno ti mozes razvuc sliku preko cijelog ekrana samo onda to izgleda uzasno lose imo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
|
Gabre citaj sto pisem. -_- Napiso sam DA MOZES razvuci sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Lika u mom srcu
|
čitam ja sve. ti želiš reć da je onda na widescreen plazmi reze 1024x768 default format prikaza slike 4:3 i da moraš sav materijal razvući preko cijelog ekrana da bi dobio wide prikaz slike? kako se onda na takvim ekranima prikazuje pravi 16:9 format? ![]() a ako se pita što se događa sa slikom kada se na plazmu pusti tv program koji je u 4:3, onda svaka plazma ili LCD imaju mali milion modova za strtchanje slike, zumiranje, rezanje, tako da dobiješ praktički pravi 16:9 bez rastezanja ili stiskanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
lol ne ja zelim reci da ako pustis wide film na 4:3 ekranu da ce ti stavit gore i dolje crne barove, a kad pustis 4:3 sliku na 16:9 ekranu da ce ti stavit crne barove lijevo i desno. Ti mozes razvuc sliku preko cijelog ekrana. Inace svako mijenjanje deafultnog aspecta uzasno degradira sliku i nema tog mode koji ce ju poboljsat.Ajde mi samo reci koja su tvoja iskustva s HD materijalima s obzirom da puno pises o tome. Moja su 1TB podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Najvece je sranje u svemu tome sto je vecina novih filmova u formatu 2.53:1 ili slicno neznam sad sigurno tako da i na 16:9 televizorima imas crne trake gore i dole.
![]() |
#70 |
Lika u mom srcu
|
onda podijeli i s nama te terabajte podataka... na čemu ih gledaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
A ocito na monitoru pod lupom od +15 dioptrija. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Mislim ovi izrazi tipa..razvaljivati, objesi maču o rep... ![]() Da je razlika tolika LCD ne bi preživio... Razlika je sve manja i manja uostalom pogledaj: http://www.youtube.com/watch?v=1vCiG...elated&search= |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Lika u mom srcu
|
hvala na videu, još se k tome tip zove Gabrijel ko i ja. ![]() sve je rekao kako treba, i više od toga nemam za reć. osim ovoga ![]() trenutno je plazma isplativija i bolja. kakvi će biti LCD-i za godinu dvije , ne znam, ali trenutno bi moj izbor svakako bila plazma. end of discussion za mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ne da mi se čitati sve... simple: ako gledaš puno zemaljske i generalno non-hd ili non-native sadržaj - plazma ako gledaš upscale-ni dvd ili neki slični izvor native rezolucije odabranog ekrana - lcd naravno imaš plazmu za 7k i za 70k... isto vrijedi za lcd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Premium
|
Kako bi ti da ja to podijelim s vama? Ako imas HD filmova i serija nije bed mozemo se mijenjat. Gledam ih na 226bw. Sluzi svrsi trenutno. Citiraj:
Evo 2 slike... Source http://sdobart.com/upload/public/52/shot00062.png I moj rip filma koji imam. http://www.myfilestash.com/userfiles...nap-510145.png Razvuci moju sliku u 1080p i reci da nema razlike. Sad zamisli kolko ja razlika na 50 incnom TVeu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Ove diskusije o LCDu i Plazmi kao da me vracaju jedno 3 god. unatrag. Alo, pobornici plazmi i LCDa, sam tip display panela je vec odavno prestao biti presudan faktor u kvaliteti prikaza. Vec godinu-dvije unatrag to je preuzela elektronika zasluzna za skaliranje signala - Faroudje, DCDi, native upscaleri i sl. Dobar LCD sa dobrim upscalerom ce imati bolju SD sliku od nekih jeftinijih plazmi, i to je cinjenica. Dokaz - prouciti npr. Hitachi 9700 seriju, Philips modele od 7332 pa na gore (PP2, PP2+, PP2 HD, PP3), Samsung F71, R8x, M8x serije, te Sony V i nova D serija. Svi ovi LCDi imaju fantastican prikaz SD signala i dobro nadomjestaju nedostajece linije (480/576 -> 720/768/1080). Naravno da ce doci do odredjene degradacije slike, jer se te linije ne mogu stvoriti iz nicega. Ali treba usporediti nove tehnologije i nove modele, a ne vrtiti iste spike kao pred par godina. Plazma tehnologija je vise-manje stagnirala u to vrijeme, dok je LCD grabio naprijed ogromnim koracima svakom novom tehnoloskom generacijom i serijom modela. U ovom slucaju, kupovina novog modela nije reklamni trik namjenjen izvlacenju love iz djepa konzumera, vec je zaista donosila skokove u kvaliteti. Takodjer, ne donosite zakljucke iz usporedjivanja TVa u izlogu ducana, jer su tamo spojeni preko raznih signal splitera koji ionako degradiraju los SD prijem. Cast izuzecima sa HD samplovima i test diskovima.
![]() |
#77 |
Premium
|
Sasvim ok, kod mene je Philips 7332 ja sam stvarno zadovoljan slikom kako sa kablovske gdje malo varira zavisno od kanala tako sa dvd-a.
![]() |
#78 |
Premium
|
Ali sto ti znaci HD signal i test slike kad ces koristit TV za gledanje obicnog TVa i obicnih DVD barem jos godinu dana? U godini dana se jako puno toga promijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
![]() HD-DVD playeri su pali na oko 500ak eura -> LJINK, a filmovi 10-15 GBP. Kroz pola godine-godinu, cijene ce pasti na razinu boljih DVD playera, a filmovi na razinu DVD-a pred cca. god. dana. Ja planiram uskoro uskociti na taj vlak.
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
|
Da ali poanta je to da dok cijena padne uredjajima i filmovima i dok budu dostupni kod nas bice BOLJIH panela za manje novce. Vani HD nije rasiren tolko jer previse kosta a di smo mi tu s svojim niskim standardom. Imo treba cekat OLED displaye(PHOLED) ili nesto deseto. My 2 cents. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
mislim da je ipak prioritet dijagonala, fućkaš superkvalitetnu sliku ak je gledaš ispod 1m dijagonale, iako je po meni minimum 130cm za kvalitetno i ugodno gledanje i uživanje u vizualnim doživljajima. vidio sam ima u tehnomaxu (kingcrosss) izloženi neki 52" ili 53" LCD mislim da je philisov, ali nisam siguran, moram priznati da je to prvi LCD na kojem mi slika ne izgleda predigitalno, meni osobno najveća mana LCD ekrana (uz šugavu 1080i rezoluciju). odličan LCD ali i skup. nisam siguran dali je 1080p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
|
Ma ne do groba nego kupis kad ces to sto kupujes moci iskoristiti u potpunosti. Znaci HD tv kad imas HD player i kad bude HD filmova u videotekama i ducanima. Sta ti znaci 1080p kad ces gledat na njemu Zvijezde plesu na HRT-u. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Premium
|
Ja sam mjenjao prije dva mjeseca televizore u kuci dobio sam neke pare i naravno da sam kupio ono sta je aktuelno sebi 32" LCD zeni 23", jesam u jednom momentu bio kupio Samsung slimfit tv i to mi je bio za*** zivota slika uzas, nevalja fokus, geometrija kao da je pijan pikaso slikao po njemu i jos jako izrazen moir efekat na rubovima ekrana, srecom radi mi kolega u toj firmi pa sam vratio grobinu nazad i uzeo lovu.
![]() |
#85 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
aj da se i ja u nečemu s tobom slažem ![]() upravo zbog ovoga je trenutno plazma isplativija, DANAS ima bolji prikaz od LCD TV-a, i to ne skupi modeli. za 10k kn se kupi jako dobra 42" plazma, a bogme je teško nać 42" LCD za te novce, a da je takvih kvaliteta... a što će biti za godinu dana, nitko ne zna... OLED je još daleka budućnost, i pitanje je hoće li ikada zaživjeti u tako velikim dimenzijama... trenutno je max 20" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Narucio Philips 50PF7321/10, 127cm, Plasma ,jako mi se svidio prikaz , pozitivno u Vemila :15 000 i nesto kn ( svugdje drugdje je bio preko 18-19) ![]() ![]() Lcd il Plazma sigurno ce bit 10000 puta veci gust gledat dvd nego na samsungu 225BW (kao dosad). Hvala na pomoci (citaj kako ste me isp****li i dodane dileme doveli ). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Extreme Air Cooler
|
Ne bih ja bas rekao da HD vani nije zazivio. Ako se ogranicimo samo na Evropu (Amerima je ionako HD kao "dobar dan" vec par godina), Englezi gledaju Sky+ HD besplatno (trial mode) vec skoro godinu dana, a Svabe Premiere HD za sitnu cifru. AV Forums vrvi od rasprava o HD materijalu i opremi, a 1080p se vec podrazumijeva kao normalna stvar. TVa kol'ko hoces, HD playerima se cijena opasno priblizava DVD playerima, a ni filmovi nisu toliko skupi (150ak kn za HD film u 1080p? r u kidding me? DVDi su bili skuplji do pred malo, pred navalu novinskih srot DVD izdanja). Jedino je TV program jos uvijek SD, ali sto bi uopce gledao? Politicke kontakt emisije? Sprajca i Hloverku u HDu? ![]() Citiraj:
Sada je upravo suprotna situacija sto se kvalitete tice - plazma je dobro low-cost rjesenje za ljude koji na silu zele sto vecu dijagonalu, a ne kvalitetu i featurese.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|