|
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo isprobao sa identičnim diskom i radi bez problema... Nosim u ponedjeljak na reklamacije... Je li moguće u ve-mulju uzeti nešto drugo umjesto toga? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#64 |
Premium
|
Hvala. A jel mogu dvije ili više stvari, a da zajedno koštaju kao taj disk ili više? Cijena diska je 573kn za gotovinu. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Je, jedino Seagate ima dobar način pakiranja pojedinačnih diskova (zove se SeaShell, ako se ne varam), ali manji je problem u pakiranju koliko u rukovanju tijekom prijevoza i skladištenja.
![]() |
#68 |
Premium
|
ma u ve mulju sam dobio disk u vrećici, hitachi 250GB sata2 u hg-šrotu sam identičan disk dobio u nekakvoj antišok plastičnoj kutiji pa si vi sad mislite... sve sagate koje sam tamo vidio su bili isto u vrećici kao i maxtori |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Moderator
|
Ja sam dosad sve Seagate diskove (komada 3) dobivao u tom SeaShell pakiranju, a ostale (WD, Maxtor, Hitachi) u antistatičkoj vrećici (zapečačenoj, ne bih nikada uzeo otpečačeno). No, tko zna s ovim našim uvoznicima i trgovcima.
![]() |
#70 |
Premium
|
Ma došao je i ovaj u vrećici potpuno zatvoren, znaći morao sam strgat vrećicu da ga otvorim, ali što vrijedi kad ne radi... Ovaj što sam dobio u toj plastičnoj kutiji šljaka, a preko otvora je bila zaljepljena hgšrotova naljepnica...Na kutiji piše Hitachi i još nešto za tu kutiju patent pending... No sutra furam disk na reklamaciju i tražit ću da mi zamjene za nešto drugo ili ide disk na prodaju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam svoje Hitachije dobio u kutiji...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad već svi iznose svoja iskustva dobio jedan 80GB Hitachi u vrećici, drugi 250GB u kutiji i sva tri (2x 160GB i 1x 250GB) Samsunga u kutiji
![]() |
#75 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
Naime kao sto sam i do sada pisao o problemu da mi komp ne prepoznaje hard pojavio se jos jedan problem....Hard disk sam spojio na ulaz RAID Promise,,, i spojio ga na Primary Sata i u MBFastBuild utility namjestio na auto setup i tada sam bez problema instalirao windowse na taj disk.Nakon nekog vremena odlucio sam spojiti jos jedan ATA hard disk i windowsi mi uopce nisu htjeli dignut windowse i sve se totalno zakompliciralo.Nakon sto sam malo bolje procitao Users Guide skuzio sam da je na ulaz na koji sam spojio zapravo za RAID mode.Tato sam ga iskljucio i premjestio na gornji ulaz VIA VT8237 chipset i pokusao instalat windowse ali nista,opet ga ne prepoznaje..ni kada ubacujem drivere sa diskete....E sada ja sam mislio da je on u SATA 2 modu ali nije kada sam uspio instalat Windowse na njega prije.Vec ludim i neznam sta da radim.... Ako sam malo zakomplicirao ili bio nejasan,nemojte zamjeriti jer ovo pisem pod informatikom dok profa ne gleda.... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Moderator
|
Pa da slušaš profu šta priča možda bi lakše rješavao ovakve probleme... ![]() ![]() Jel ti kontroler ugrađen u čipsetu (VT 8237) radi u IDE modu? Ako radi u IDE modu onda ne ubacuj disketu već normalno instaliraj. Ako ne radi, onda naredi u BIOS-u da radi...
![]() |
#77 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A ja znam da ga je ploca ocitala pri bootanju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
evo ovako posto jos nisam uspio uspostaviti hard,odlucio sam ga spojiti na Via vt8237 ulaz a ne na Promise 3rd... zbog toga sto je valda taj za RAID mode.I tako spojim ja ga na taj gornji VIA VT 8237 ulaz,isklucim u biosu ONboard promise kontroler stavim na disketu drivere za viu vt8237 i tijekom instalacije stsnem f6 i sve super odaberem driver i na kraju instalacije kaze da nema diska... wtf ludim ve....prvo sam mislio da je hard u SATA 1 modu ali vec sam bio instalo na njega windowse pa nije sta bi jos moglo biti... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
segate hm imao sve ali vjeran sam segate trenutno sata 2 imam 2 kom
|
|
Oglas
|