![]() |
Dilema Hitachi ili Seagate
naime namjeravam uzimat jedan od ova dva diska.
Hitachi http://links.hr/index.php?naziv=HDD+...kl=051.510.002 ili Seagate http://links.hr/index.php?naziv=HDD+...kl=051.510.013 znaci tisina ili hladnoca mi nije bitna vazno je samo da je brz....i kvalitetan pozz |
Hitachi ;)
|
Seagate sigurno nije ništa manje kvalitetan,još k tome ima 5 godina garancije,a slovi kao jedan od najbržih sata diskova trenutno!Zaključak izvuci sam....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali ako se npr. dvoumiš između 7200.10 i hitachija onda nemaš kaj razmišljati, svakako seagate... |
I mislio sam na desetku.....
|
Citiraj:
|
ma mislim da nebus fulal ni s jednim,oba diska su odlicna!
|
Što se tiče tišine 10-ka nije tiha.
Ima vrlo iritirajući visoko-frekvencijski zvuk vrtnje ploča (neznam kako je kod čitanja), ali kad sam to čuo - odmah nazad u dućan. |
ja bi samsunga ili wd-a
hitaci vibrira seagate nema aam |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
imam ja 250GB Samsung i ne vibrira ništa za razliku od Hitachi-a koji vibrira onako u valovima A što se tiće dvojbe definitivno bi išao na Hitachi od ona dva. |
Mislim da je ovaj:
http://links.hr/index.php?naziv=HDD+...kl=051.510.024 Dobro on ima neko šrotex kuciste bez amortizacije za diskove pa je mozda i do toga (u svakom slucaju vibrira mu vise nego hitachi 160 ATA100). |
samsung naspram hitacija stoji ...
evo kod mene u kompu najvise vibrira hitachi a onda wd pa samsung. |
Taj nije ziher jer ja imam takvog i disk je mrtvo miran.
Imam Hitachi 250GB SATA2 i taj Samsung i Hitachi lagano vibrira a Samsung je miran |
Potvrdjujem ovo za Samsunga. Iznimno tih i gotovo nikakve vibracije. Istina, WD 800JB mi je bio nesto hladniji, ali i puno glasniji u idle-u te je stvarao nesto vece vibracije.
|
Citiraj:
potpisujem za taj hard ni neznam i mogu reci da sam jaaaako zadovoljan . Iako mi je wd vise kraj srca :) |
Ja sam poprilično siguran da je taj - uzeo ga je prije cca. mjesec dana i tako izgleda.
|
svi tak izgledaju ;)
ali opet možda je potrefio nekog lošeg ko ja kad sam dobio dva od 160GB koji su cvilili |
Je li ima 250GB Samsung aam?Razmišljam o novom hardu,pa pitam
|
Koliko znam, svaki Samsung SpinPoint u zadnje 3-4 godine ima AAM...
|
da ima AAM kao i svi ostali Samsungovi SATA2 diskovi
|
dodaj još 300kn i kupi 320gb kao ija, sata 2 7200.10
|
Citiraj:
|
u vezi one moje dileme,za hitachija uopce ne pise dali je 7200.9 ili 7200.10,ali mu pise da je sata 2 3.0....pojasnite
hvala |
To 7200.x označava seriju Seagate diskova...a ovo kod Hitachija Serial ATA II 3.0 označava brzinu prijenosa podataka (to ti piše kod svakog diska...)
|
Nije brzina prijenosa podataka nego sučelje na koje se spaja disk...
|
sata jest sučelje, ali ako piše sata onda je 150mb/s, a ako piše sata 2 onda je to 300mb/s...što je ako se ne varam brzina prijenosa podataka ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:46. |