|
![]() |
#62 |
locked in server room
Datum registracije: Mar 2004
|
Sa ovim friškim lomom cijena sam se susreo pred par dana, kada mi je četiri godine stara ploča riknula (MSI KT3 Ultra-2 - solidna ploča i za današnje pojmove, ako se ne gleda zadnji krik tehnologije).... Pitanje je bilo - što sad....loše sam se osjećao bez kompa, nemogu na internet, od ADSL-a ništa (flat-rate).... ![]() Preostalo mi je surfanje po domaćim web-shopovima....Hgšrot, Ve-mil, Links.... cijene socketa 939 i 940 u onim "budget" varijantama i nisu toliko različite... U mom slučaju, presudnu ulogu je odigralo preživjelih 768 mb RAM-a sa stare ploče (krasi zid moje sobe)...a i dobar frend mi je poklonio Radeona X800 GTO (Gigabyte)....pa više nije bilo dileme -> S.939 ploča i to: Foxconn NF4UK8AA - solidna, ima sve što mi treba a košta manje od kakve DFI sa nForce4 chipsetom. Izbor među procesorima je pao na A64 3500+, te dvije komponente sam i dobio bez PDV-a, što dodatno poboljšava odnos uloženo-dobiveno... ![]() Kako se inaće bavim računalima, u više navrata sam čitajući Bug i Vidi došao u napast - "da li da slažem novi komp ili ne"....sad kao ponosni vlasnik novih komponenti mogu samo reći da sam vrlo zadovoljan, osjetim bolje performanse, ali definitivno tvrdim da se nova tehnologija obićno (pre)skupo plaća i ne daje uvjek toliko veće performanse da bi je mogli proglasiti isplativom.... Mene je athlon xp 1800+ u tom pogledu još uvjek zadovoljavao, a sad, naravno da može i bolje.... Sljedeće što planiram je barem 1Gb rama na 400 mhz (ovaj koji imam je na 333 mhz i poklonit ću ga starcima - pa neće biti neiskorišten) i kakav novi disk od cca 300 Gb - opet neka "best buy" kategorija - tek toliko da ne preplatim komp.....i ponovo sam miran dvije godine...: goood : Ako je nekome pomoglo ovakvo razmišljanje, bit će mi drago. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Eddie
|
Doktore, vidi sig. MP3, COD2 na netu, filmovi, snimanje i sisanje torrenta. Šta će mi išta bolje?! Nakon dugo vremena vrtim neku igru a da nije COD, to je Prey. I jako lijepo ide. Šta će mi bolje?! Uleti 250GB Hitachi, X530 i drugo, tj. tiše napajanje i miran duuugo. Naravno, kad se naleti na nešto povoljno i bolje nego što imam, a da moram izvuči 100-200KN nema problema. Da prijeđem na 939 treba mi cca 150KN, ali mi se ne da zahebavati jer mi je i ovo previše.
![]() |
#64 |
locked in server room
|
Pa eto, ja se slažem. Upravo je poanta u tome da ako nisi tehnofil i nemaš para na bacanje, a komp te zadovoljava, nije vrijedno izdvojiti par tisuća kuna za "sve novo"...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|