|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ja se dam kladit da ti kao poslodavac nemozes zaradit ni cetvrtinu ko moj gazda, sad smo poceli raditi gps pracenja, dvajst minuta posla 500 kn (jedini smo u hr sto to radimo) ni ja ni sef nemamo fax, ja sam jedva zavrsio srednju a dobim po danu 400 kn (kako kad, neki put i vise) i ko mi god brije da se bez faksa nemre je debil, NHF Moj stari ima sest samoposluznih aparata za kavu i sokove i od toga mu dodje 12k kn tjedno (jedino sta je krenuo od nule pa je za automate morao dizat kredit, pa nije sve sto dodje doma cista lova) inace je automehanicar po struci. Stara je zavrsila ekonomski i bila je sefica racunovodstva u jabuci u importane centru, jabuka se raspala i sada radi na centrali u bolnici za plu. bol. jordanovac ( to je sredio stari preko debele veze ) pa ti vidi..... Faks ima smisla jedino ako ne mislis radit nesto samostalno, ili ako si isao u neku gimnaziju pa neznas nista raditi, ti i da radis u nekoj vecoj firmi makar imao deset fakseva uvjek ce netko biti iznad tebe, i morat ces se ulizivat ko zadnja suga, da bi mozda dobio neku prekomandu za bolje radno mjesto ili malo bolju placu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
pawa..mislim da mi idemo u europu...a znanje se uwijek cijeni...i "uwijek che ispliwati na powršinu"...kada tada to che ti se isplatiti...iako ne mora značiti...moja je teta zawršila 2 faksa...ekonomiju-pedagogiju i sada je pedagog i zarađuje 6000kn,a ima mutikaša koji na šwercajnju auta zarade tri puta wiše od nje...JA MISLIM DA JE U TOME KAKO SE TKO MOŽE SNAĆI ZA SEBE... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() Nebi sad o tome koliko zaradjujemo,ali ti mogu odat godisnji promet koji nije tajna,iz relevantnih papira godisnji promet se krece od 15-20 mil kuna s godisnjim rastom od 20%,mi ovdje radimo ozbiljan posao i nismo mala firma.Lijepo je bit obrtnik i zaradjivat 500kn,i ja bi tako...to je cista lova koju ne prijavljujes drzavi.Ali ima i ljepsih stvari,ugradnja kamina i peci,800kn po ugradnji,tip radi kao nas montazer,i mnogih drugih...2-3 komada dnevno ugradi,2400kn... Diploma je diploma,ti i slicni tebi pricajte sta ocete...svi cete se jednog dana nac u situaciji kada cete pozalit sto niste nastavili skolovanje.Za 1 stepenicu si nize,cinjenica. EDIT: I mi smo krenuli od 0,kreditom,i to jako velikim...isplatili smo ga tek nedavno,dakle 15 godina otplacivanja,no sada vrijedimo 20x vise,ne samo jer je firma stvorila veliku imovinu,nego brand,firma je postala respektabilna van hrvatske,nalazi se u knjizi "Who is Who" svih vrlo profitabilnih firmi,inace knjiga potjece iz Engleske...A u Hrvatskoj je u Zlatnoj Knjizi poduzetnistva i nalazi se medju 5% najuspjesnijih firmi u lijepoj nasoj,a to prijatelju moj nebi bilo ni blizu moguceg da se moj stari nije skolovao 18 godina,dobio odlican posao,bio sef jedne tvornice keramike Potpican koja je izgradila cijelu Ex Jugoslaviju,pa i Rijeku...Evo,odlican primjer...mislis da bi dobio takvo radno mjesto da je imao samo srednju skolu?Ima mnogo primjera,a stari mi je lijepi primjer po kojem i ja mislim ic... Za mene je Diploma kao osnovna skola,osim ako ne pucas nisko u zivotu ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 13.05.2006. u 09:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
MCSA=Minesweeper Consultant Solitaire Asistant : lol2 : NHF Hamm, inače skup i vrijedan tečaj, ali nisam mogao odolit.
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Premium
|
Citiraj:
Skola je skupa,ali jebiga...ni to im nebi moj barba omogucio da se nije skolovao kao moj stari,bio je diretkor Ina-e u Londonu,a obojica su bili bez oca i hodali bosi,nosili lubenice da bi prehranili sebe i svoju majku koja je cistila stubista da bi zaradila... Istina je,moras bit karakter i kao osoba sposoban tako visoko otic u zivotu,diploma je samo nesto sto ti omoguci da se dokazes ako imas sta dokazat... Ja imam 2 vrhunska primjera ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Sinko, Mupovče, drž se ti škole, daj si šansu, pusti ove "dobronamjerne" kaj ti predlazu "poso", ak oces radit mozes uvjek radit i s faxom i bez, za bit propalica uvjek imas vremena. Ak ti vec starci omogucavaju normalan zivot i priliku za skolovanje, iskoristi je, covjece ko zna di ce te zivot bacit, ak se ne potrudis sam za sebe - a ko ce? Sve moze propast i prilike se propustit ali znanje ti niko nemre ukrast. Naravno, bolja skola i vise osobnog truda=vise znanja. Vidim imas volje za nastavak skolovanja - samo tako naprijed. P.S. Imam ja kolegu kojem sam do jucer bio sef , covjek zavrsio fax (uz rad) i sad je on meni sef, a ko mi je kriv kad sam lijena budala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
lol...ma kakvi HFovi ![]() ![]() ![]() ili imas onu shemu... kako otjerati cisco programera ispred vrata? platiš mu za pizzu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
She`s back...
|
@ thoro, oprosti, ali Štokić je dobio nagradu za managera godine 2000., ako se ne varam. Dakle, po našim mjerilima, on je bio uspješni manager. Sada je na sudu, ali pojeo vuk magare. A i pitanje je hoće li mu išta uspjeti prišiti. Vrhovnik je priča za sebe. Poanta je da bi ovu dvojicu trebalo preliti katranom, umočiti u perje i takve ih pustiti na Korzo(svakome dati kartonsku tablu sa imenom i prezimenom da ljudi znaju koga mlatiti). Danas je u Novom listu gospođa Jagoda Marić napisala jedan izvrstan članak. Naime, ona se osvrće na najnovije istraživanje jedne od najuglednijih svjetskih institucija(bilo je prije nekoliko dana na tv-u i u novinama) prema kojem su hrvatski poduzetnici na posljednjem mjestu od 61 ocijenjene zemlje. Za usporedbu, naši radnici, za koje naši "divni" obrtnici-poslodavci tvrde kako su skupi i nefleksibilni, nalaze se na 28. mjestu od radnika 61 ocijenjene zemlje. Dakle i nisu baš tako skupi i nefleksibilni. Glavni je uzrok katastrofalnog stanja u hrv. gospodarstvu to što poduzetnici misle da moraju imati vile, jahte, apartmane i brdo love, a da bi njihovi radnici trebali biti presretni što uopće dobivaju minimalac(ne zavaravajte se prosječnom hrvatskom plaćom...radničke se plaće kreću od 1700 do 2000 kn). U svakom slučaju, preporučam pročitati članak gospođe Marić. Nalazi se u onom subotnjem prilogu Novom listu. A jesam ga O.T.-ao : wtf : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a jeste svi navalili s tim faxom toliko kao da si bez njega nista ajme a koliki sa zavrsenim faxom nemaju posla ili rade kao cistaci i slicno,,,,, u HR sa ili bez faxa nema bas prevelike razlike, kako se snades tako zavrsis,,, i naravno ako imas vezu sve leti,,,,,,,,, ae znam dosta obicnih "automehanicara" samo 4god srednje (prije bilo 4 sada se ide 3) pa zive ko carevi, fino svaki par autokuca i uzifancija,,,, a bez ikakvog faxa,,,, j*** ti poslodavca koji te nece zaposliti ako imas znanje, znas raditi i sfe ali nemas certifikat i sad samo zato da ne zaposli tebe nego nekog balavaca koji je dosao s faksa nezna nista bas ono kao sa je prije vec navedeno "tatica platio faks" ima certifikat pojma o zivotu nema i sad je takav lik bolji od nekoga tko nema papir ali zna to sa treba,,,,,,, nema smisla inace vani je papir zadnje sa se gleda prvo se provjerava koliko se zna i tako se odlucuje koga ce se zaposliti ili ne.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
paaa djelomicno bi se slozio s tobom..ali fax je ipak dobro imati..ja primjerice radim posao za koji je potreban fax a ja ga nemam ![]() ![]() a ono kaj je vani me se ne tice jer ovdje zivim i ovdije moram prezivjeti ![]() ali nadam se da ce bar taj dio doci do nas..ta neka shema da te pita dali to znas raditi i dali si to voljan raditi a ne da te pita kakvo obrazovanje imas..tj.nek pita ali to nek ne bude presudan faktor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Mislim da ste pomiješali riječi fax (kao ekonomija, promet, pa čak i pravo) sa fax (kao medicina, strojarstvo ili elektrotehnika). Ovo prvo je luk i voda; ekonomista i pravnika ima ko pljeve. Ako se mene pita to su faxevi koji stvaraju ljude zrele za burzu. Dalje, ako je čovijek snalažiljiv uspijet će u životu i bez diplome, no takvih nema puno. I na kraju današnja maldež se ugleda na snalažljive ljude koji su (čini se) na lagan način došli do visokih primanja. To nema veze sa istinom ! Ti ljudi osim što su snalažljivi su i veliki radnici. P.S. Ako pitate studente ekonomije što oni misle što će jednog dana raditi, odgovor će uglavnom biti "menadžeri". Mislim da ti ljudi žive u oblacima. ![]()
![]() |
#76 |
:)
Datum registracije: Mar 2005
|
Nije stvar samo u faksu u hr je teška financijska situacija kad se treba radnicima isplatiti plaće.Teško je sa faksom naći dobro plaćen posao a kamoli bez njega burza je puna dipl.oec ko pljeve ferovca i sličnih da ne pričam.. Evo gdje sam ja radio kolegica sa ekonomskim faksom imala je plaću 4200 a trgala se od posla a ja ko student prčkao nešto po kompovima za nešto manju od nje.. Ljudi misle završit ću faks imat će se para ovo ono vozit ću ferarija i živjet ko bubreg u loju-negdje vani možda da ali svi zaboravljate da smo balkanci i živimo u banana državi koja će otič u 3 pm za koju godinu kad uđemo u uniju.. Ovdje se može jedino dobro živjeti ako si privatnik i zarađuješ na budalama koje te blijedo gledaju kad im se ispostavi račun što i čine večina ljudi sa životnom i autoškolom zarađuju više nego saborski zastupnici.. He he treba samo biti lukav i nema tog fakulteta koji te može nad***************ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Mrzim one koji seru po našoj državi pogovotov kad govore banana država i slično. Ak ti ne odgovara ovdje odi van radit. Tko te drži? Čini mi se da baš neznaš kak neke stvari funkcioniraju (bez uvrede), ali ovo nije forum za takve rasprave. Kaj misliš da je vani tak sjajno? Varaš se. Vidio sam to na jednom tipu. U 20 godina su ga uništili i sad se vratio doma, a ne može još u penziju jer mu treba još 15 god. Da sam moderator ovo bih zaključao i doviđenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|