|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
zvao ja danas i evo sta sam saznao: kroz mjesec dana se spaja Špansko, Stenjevec i nesto s V (nisam dobro cuo) ili Vrbik ili Vrbani. a ostalo ce ici po principu potrazanje. o cem se radi? kad pocnu slat te promidzbene letke, ako se masa ljudi iz nekog kvarta zainteresira, onda idu tamo, znaci uslugu uvode po "zainteresiranosti kvartova". e da, kvartovi sa zgradama imaju OOOGROMNU prednost i to ce biti sto brze moguce rjeseno. znaci sto se vise ljudi zaintereira, oni sto prije dolaze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Princip potražnje znači da se prvo mora javit dovoljno zainteresiranih iz tog i tog kvarta da bi oni odlučili uvest uslugu u isti. Recimo T-nazijeva akcija Heroj Ulice je slično 'funkcionirala'. Špansko kažeš... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#65 |
Guest
|
Ja sam voljan preci na nekog drugog providera s t-coma, odnosno iskona, cim mi ugovor istekne cist zbog toga da se konkurencija podigne. Jel netko radio ovdje s otpikom kad, zanima kaj se tice pinga i tih stvari kako to u praksi funkcionira. |
![]() |
![]() |
#66 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#67 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja jedva cekam optimu koliko sam ćuo oni su već dobili opremu i počinju sa spajanjem kvartova. Do kojih će ići svojom infrastrukturom i od tamo se spajat na t comovu tak da im što manje plaćaju i da što više koriste svoje kabele. Po ovome planiraju infrastrukturu http://www.optima.hr/dsl.aspx
![]() |
#68 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Uptime 99.99%
|
To je oke ali recimo vec si u startu u prednosti za tih 15ms jer ne treba toliko da dodes do njihovog cvora, jos kad isp ima sredeniji routing onda se to vec penje i do 50 ms. Primjer: traceroute to www.l.google.com (64.233.183.104), 30 hops max, 40 byte packets 1 192.168.100.1 (192.168.100.1) 1.910 ms 1.379 ms 1.319 ms 2 bdr04.ip.t-com.hr (172.29.252.37) 13.265 ms 14.727 ms 12.324 ms 3 172.29.1.13 (172.29.1.13) 12.681 ms 11.976 ms 13.079 ms 4 gdr01-gdr02-ge.ip.t-com.hr (195.29.252.198) 14.379 ms 15.512 ms 15.269 ms 5 gtr01-gdr01.ip.t-com.hr (195.29.240.30) 14.054 ms 11.923 ms 13.285 ms
![]() |
#70 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | ||
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Narafska stvar da su zgrade u velikoj prednosti štoviše čovjek mi je rekao da još nisu ni sigurni da li će raditi privatne kuće.
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
A kad ce Rijeka doci na red? ![]() ![]() Sto se tice Optime ja dezuram ispred njihove zgrade s palicom. ![]() Oni su se slizali sa T-scumom. Jos su u 9. mjesecu prosle godine vrbovali po Rijeci za ADSL i tel. a sad je 5. mjesec i nista nisu napravili. Katastrofa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
a što se tiče optime, ja dežuram ispred njihove zgrade sa sjekirom : axeman : , pa opet ništa... svakih mjesec dana im šaljem mail kad će početi adsl a oni samo odgađaju... ili im tržišno gospodarstvo nije jača strana ili je optima firma koju je osnovala ekipa sa po 5kn u đepu misleći da će se tako munjevito obogatiti(telekomunikacije, jelte..) isto je i sa wimaxom... sve u svemu totana pušiona za nas krajnje korisnike. doživotno osuđeni na t-com na hrvatski način i njegove trabante...: baad : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Hvala bogu da konačno neko daje konkurenciju t-comu!!! Živim u Samoboru u zgradi, i ako će to bit moguće uvest kod mene odmah prelazim na to. Štoviše pod ugovorom T-comu sam još 24+ mjeseca (mjenjao sam modem za wlan paket), al s guštom ću im isplatit tih 2000+kn i rješit ih se jednom za sva vremena jer je stoka lopovska kakve nema nigdje. Razmišljam da ću uzet 10Mb/10Mb paket mjesečno postavit antenu na zgradu i bit mini provajder za one koje se žele spojit preko mene za cijenu duplo jeftiniju od t-coma. Ma da dam 1Mb/1Mb flat za 150kn po osobi četvorici totalno mi pokriju sve troškove interneta...lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
|
BTW. Ispravak netočnog navoda, za polaganje optike u postojeće DTK kanale ne treba raskopavati ceste.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem je sa vlasništvom postojećih dtk kanala. T-com tvrdi da su u njihovom vlasništvu, ako se ustanovi da nisu, razvoj konkurentske infrastrukture bi se mogao znatno ubrzat.
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#84 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
|
Za tu lovu i ja bi ga uzeo. Brzinu lako nadoknadiš količinom kroz mjesec dana. Na 384/64 sam imao oko 35 kbs čistog d/l, a sada na 512/128 imam oko 52 kbs.
![]() |
#87 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Cek kolka bi onda cijena flata bila 199+100kn? Ako sam dobro skuzio flat na 2/2 Mbita je 300kn. Pa to nije lose ako uzmes u obzir danasnje stanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Ma da?! Pa o tome ovdje svi i pricamo. Kod t-scuma ti to isto samo 4x sporije i jadnije s overheadom i bog te pita kojom sugom izade minimalno 450 kn za flat i pretplatu za telefon (378 + 74kn) Kod Vodatela za 300kn + 20 programa + još 60 min razgovora(na tescumovih 60). ______________________________________________________________ Znaci usteda od 150 kn + 20 programa + PUNOOOOO bolja kvaliteta usluge |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
Još da je i dostupnost malo solidnija. Računam da će dok meni istekne ADSL (03/07) 3play biti puno dostupniji, a vjerojatno će i drugi ponuditi nešto slično.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|