PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Vodatel triple play (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37326)

Dawar 11.04.2006. 14:33

Vodatel triple play

http://www.poslovni.hr/10215.aspx
Vidim da se radi nekaj ali me bodu u oči tih 2GB limitiranog prometa:grrr: al ajde gradi se konkurentska infrastruktura do privatnih korisnika i to optika nadam se da će uskoro flat. :)
I nadam se da će se za 200kn moč uzet 2mbit flat a TV i telefon nek se hebu šta će mi to

MadBoY 11.04.2006. 15:02

Citiraj:

Postojeća TK infrastruktura u Hrvatskoj, odnosno današnja nacionalna telefonska mreža, uglavnom je zasnovana na bakrenim žicama i sličnim medijima koji imaju ograničenu propusnost. S druge strane, propusnost optičkog kabela je neograničena.
: roller :
Ma nista od svega toga ako tako misle : lol2 :

OveRkiLL 11.04.2006. 15:15

Citiraj:

Autor MadBoY

: stoopid
: bonker : idioti...

brentaal 11.04.2006. 17:57

Citiraj:

Autor MadBoY

: quake : shame on them : quake :

Codiac 11.04.2006. 23:09

a bar se nesto radi...

Dawar 19.04.2006. 21:22

http://www.kingsatonline.com/jumpto....&cat=1&id=1529
super, flat 100kn znači za 300kn dobiješ 2/2mbita flat 20 tv programa 120 besplatnih minuta. Kad dođu do Ferenščice uzimam odmah

MadBoY 19.04.2006. 23:09

Kul...samo da to dovedu do mene ja hepi :D

Mad_Duke 20.04.2006. 01:23

Zašto gradite vlastitu triple-play infrastrukturu kad biste preko infrastrukture "zadnje milje" ili kroz suradnju s kabelskim operaterima mogli brže prikupiti nove korisnike?
- S jedne strane, postojeća T-Comova nacionalna infrastruktura i lokalne koaksijalne mreže operatera kabelske televizije kudikamo su manje kvalitetne od Vodatelove optičke mreže koja ide do krajnjeg korisnika. S druge strane, komercijalni uvjeti koje nude T-Com i kabelski operateri nisu nam poslovno primamljivi. Točno je da će oni telekomi koji se odluče ponuditi triple-play uslugu preko T-Comovih žica ili kabelskih operatera biti u prednosti nad nama jer će brže pokriti veće geografsko područje i prikupiti veći broj korisnika. No ta je prednost kratkoročna. Iskustvo nam je pokazalo da na tržištu pobjeđuje kvalitetnija ponuda, a ulaganja u TK infrastrukturu su velika pa nas zato ne zanimaju kratkoročni uspjesi.

Ovo mi se čini kao veoma zrel stav. Pisalo je u članku da se prvo počelo nuditi na Vrbiku. Weeehoo, ja sam na Martinovci, znači, prvom prilikom, isplatilo bi se u to uložiti itekako novce!

Bran 20.04.2006. 08:53

Citiraj:

Autor MadBoY
Kul...samo da to dovedu do mene ja hepi :D

I do mene.

Xan 20.04.2006. 14:01

Citiraj:

Autor |RRSAF|Mad_Duke
Ovo mi se čini kao veoma zrel stav. Pisalo je u članku da se prvo počelo nuditi na Vrbiku. Weeehoo, ja sam na Martinovci, znači, prvom prilikom, isplatilo bi se u to uložiti itekako novce!

pa nisu oni od jucer...

mene zivcira t-com koji isto nije od jucer, pa se ponasa ko n00b... kratkorocno je to profitabilno, ali na duge staze mi se cini da ce konkurencija sve vise i vise oduzimat kolac njima...

mat 27.04.2006. 11:38

e pa ovo je zakon!
300kn mjesečno ću im dat odmah za 2/2 flat i 2h džabe razgovora i TV
samo mi nije jasno koja je spika da se nemre gledat na telki, zakaj se nebi moglo?! na kraju krajeva spojim s-video i iz grafe i gledam na telki

na vrbiku su počeli? ja preko puta na cvijetnom. aj baš me zanima kak će to funkcionirat

EDIT:

DOPLATE (mjesečni iznosi):

TELEVIZIJA
1) STB za gledanje IP TV-a na televizoru: 50 kn, u cijenu od 50 kn uključeni su: dodanih 60 TV programa (ukupno 80), VOD, EPG (elektronski programski vodič).

dat ću im i tih 50kn opće nije bed

mat 27.04.2006. 11:45

Citiraj:

Autor Xan
pa nisu oni od jucer...

mene zivcira t-com koji isto nije od jucer, pa se ponasa ko n00b... kratkorocno je to profitabilno, ali na duge staze mi se cini da ce konkurencija sve vise i vise oduzimat kolac njima...

u njemačkoj za 45€ mjesečno dobiš 6/6Mbit ADSL flat i voip flat (unutar zemlje)

ovdje dobiš 512/256 flat za 560kn

znači za duplo veće novce ti daju 12 puta manju brzinu DL i 24 puta manju brzinu UL, a o voipu možeš samo sanjat, kamoli voip flatrateu LOL

e da, jesam napomenuo da im je sad world cup akcija i da je prvih 2 mjeseca flat besplatan? znači plačaš 35€ (10 je flat). ako ne želiš voip plačaš 25€.

LOL

raf 27.04.2006. 12:07

Citiraj:

Autor mat
u njemačkoj za 45€ mjesečno dobiš 6/6Mbit ADSL flat i voip flat (unutar zemlje)

Nesto si pobrkao adsl obicni, ne adsl2+, ide max 8mbitDL i 1 mbitUL. Znaci da je nesto drugo.

Zvijerko 27.04.2006. 12:33

Mislim da većini stvarno ne znači i da se zove ADSL22+, ako za tu cijenu dobiju ono što dobiju ljudi u njemačkoj

Perki 27.04.2006. 13:12

Citiraj:

Mislim da većini stvarno ne znači i da se zove ADSL22+, ako za tu cijenu dobiju ono što dobiju ljudi u njemačkoj
Prevario bi se. Upravo ta većina mahnito napuhava balone, trči po cesti i nagovara susjede na MAXadsl , slini nad TRIPLEplay i tome slično. To naši operateri na čelu s pink panTerom dobro znaju, i zato je tak kak je, a ne kak je u Njemačkoj.

Ak je Vodatel u stanju ponudit tripleplay s 2 megabitnim flatom za 300 Kn, što mi nebi ponudili kakav halfplay, recimo samo megabitni flat bez voip i tv za cca 50 Kn. Pa da onda vidim dugoročnost. Mož' si mislit i paz' da nebi.

mat 27.04.2006. 14:44

da to je adsl2, al dobro ti veli, bas me briga kak se zove kad dobim to sve za tu cijenu...
a ovo da ti daju "single play" ili kako već - nema smisla. oni žele min 200kn mjesečno i zato ti daju to sve. nema poslovne računice za išta manje žišku

Jelc 27.04.2006. 14:46

Ja Vodatelu ne bih poklonio ni krepanu mačku a kamoli platio za nešto.

Imao sam net preko njih još od kad su se osnovali, sve je to bilo lijepo i krasno.
Jedno vrijeme.

Onda su gospoda odlučila promijeniti spiku i orjentirati se isključivo na velike korisnike pri čemu smo mi mali tak jasno najebali.

Od šugavog news servera (meni osobno jako bitno), prekidanja i nemogućnosti konekcije malo-malo (nekaj staviš skidati i odeš čorit, prestane skidati ali uredno plaćaš), nikakvih obavijesti o radovima, bezobrazne i neuke "tehničke podrške"...

Ovo zadnje pogotovo.
Jedanput nazovem za info zakaj se ne mogu spojiti, tip mi doslovno odbrusi da ako mi se ne sviđa mogu slobodno otići drugom provideru...
Poslje saznam da pola Zagreba nije imalo neta.(jer je net4u nekaj radio)
Ali te oni uredno prave kretenom.

Itd...itd...

Mogu oni sad biti i najpovoljniji u cijeloj EU, od mene neće dobiti ni lipu.

NE-DAM.

Perki 27.04.2006. 16:05

Citiraj:

oni žele min 200kn mjesečno i zato ti daju to sve
Upravo u tome i je problem. Oni žele naše novce i mi ih spremno vadimo iz džepa.

A što se poslovne računice tiče... ak' su pravi igrači i stvarno misle imat svoju optiku, investicije su toliko velike da im je potpuno svejedno dal će to prvih par tisuća korisnika plaćat 50, 100 ili 500 kn. Ja se bojim da će se ta njihova "dugoročnost" svest na razvlačenje pol metra kabla godišnje.

U Hrvatskoj nema ni poštenih osnovnih TK usluga, a ovi su već treći il' četvrti kojima su puna usta Tripleplay-a.

mat 27.04.2006. 16:19

gle cijena je 350kn za 2/2 flat, 80 programa na telki i kompu i 2h besplatnog razgovora... iako je vani nezamislivo da to bude toliko skupo, za nas je to jako jako jeftino jer drugi nemaju ni priblizno takvu ponudu

Perki 28.04.2006. 08:07

Ma, kužim ja to. Kad nema bolje dobro je i to.
Samo mene nekaj drugo muči. Svi slijede istu logiku i politiku. I ne mislim samo na TK operatere, tu su i banke, auto dileri,..
Izgleda da je prosječnom Hrvatu lakše uvalit paket od 3 ili 5 usluga kao novom korisniku, nego starom korisniku ili kupcu koji već koristi neku uslugu pokušat prodat još jednu. Zato se nitko i ne trudi stvoriti (pre)veliku bazu korisnika i u startu ponuditi nešto opako dobro.
Mi smo malo i jako nerazvijeno tržište u kojem kupac i potrošač još nema razvijenu (kolektivnu) svijest o tome da svojim ponašanjem može utjecati i da utječe na trgovce da svoje ponude prilagođavaju njemu. U principu prihvačamo što se baci pred nas upravo po toj filozofiji... Kad nema bolje.

mat 28.04.2006. 15:35

Citiraj:

Autor Perki
Mi smo malo i jako nerazvijeno tržište u kojem kupac i potrošač još nema razvijenu (kolektivnu) svijest o tome da svojim ponašanjem može utjecati i da utječe na trgovce da svoje ponude prilagođavaju njemu. U principu prihvačamo što se baci pred nas upravo po toj filozofiji... Kad nema bolje.

točno to! TOČNO TO!
to govorim već duže vrijeme! vani potrošaći znaju koliko vrijedi njihov novac i traže tu vrijednost. a ovdje dozvoljavamo da pružatelji usluga diktiraju cijene. a u biti MORA biti obrnuto! jer pružatelja će uvijek biti - kupac bira prodavača a ne prodavač kupca

mat 02.05.2006. 00:51

e a zasto nema one ponude iz clanka na njihovoj stranici?

www.vodatel.hr

Mad_Duke 02.05.2006. 00:53

kolektivna svijest
sve se tocno zna
i tko je lud
i tko je normalan
.......
sve za novac
sveti novac
prljavi novac
zato neka se cudo desi

Nema tu kaj drugo, heh. Prelako smo trziste, a osim nekog ogromnog prosvjeda protiv cijena na ulici s nekoliko mrtvih nece nista od toga biti.

Dawar 04.05.2006. 12:15

Evo krenuo
http://tripleplay.vodatel.hr/public_...cgi?menu_id=60
Ali instalacija 990kn to me smeta da nije tolika odma bi naručio

sNNooPY 04.05.2006. 13:11

hm...pa za sad zvuci ok. daaaleko bolje nego T-com, al opet necu jos ulazit u to dok se malo ne prosiri i dok ne cujem komentare ljudi first hand.

MisterM 04.05.2006. 15:22

Citiraj:

Autor Dawar
Evo krenuo
http://tripleplay.vodatel.hr/public_...cgi?menu_id=60
Ali instalacija 990kn to me smeta da nije tolika odma bi naručio

Da se opet nebi neko ponadao prije vremena. Ljudi su u fazi istraživanja ko bi i gdje to uzeo.
Za one u stambenim zgradama bolja vijest jer je mogučnost dofuravanja kabela veča.
Za one u privatnim kučama - još ne znaju da li će to raditi jer ih godišnje održavanje 1 kilometra kabela košta 10000 Kn ( nebju valjda vukli za jednoga i još me pita da li znam koliko bi ljudi u ulici/kvartu bilo zainteresirano - valjda da idem okolo i mukte to nudim za njih).
Sreče imaju samo oni koji su jako, jako blizu njihovog čvorišta ( odokativno 1-2 metra:D )
Kad sam pitao gdje je čvorište u VG čovjek veli - "NEMAM POJMA!": lol2 :

Znači kad odluče negdje dovesti to moraju prvo raskopati ulice i položiti kabel itd.......:(

Dawar 04.05.2006. 18:00

Citiraj:

Autor MisterM
Znači kad odluče negdje dovesti to moraju prvo raskopati ulice i položiti kabel itd.......:(

Al zato imaju svoje kabele i potpuno su neovisni od T coma

MisterM 04.05.2006. 19:27

Citiraj:

Autor Dawar
Al zato imaju svoje kabele i potpuno su neovisni od T coma

Super je ideja - da postoji bili bi super - i bili bi neovisni od T-šljama.
Ali ne postoji - nemaju još kabel, a čisto sumljam da su napravili i jedno čvorište - i zato:(

atha 04.05.2006. 19:45

nadam se triple playu. za rijeku pishe uskoro - a sad uskoro je shirok pojam.

pava 04.05.2006. 20:26

Ma nedam 200kn za 2gb prometa, to ja pozderem za dorucak, 120min besplatnog razgovora prema svim fiksnim mrezama, sad imam 150 besplatnih min. a za TV tu je dreambox.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:59.