Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2006., 14:08   #61
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Dawar
Ma nije istina da treba zabranit skuplje komponente jer nekima to koristi da bi samo pokazivali u sigu dok drugima kao gamerima i treba takva jer igre su zahtjevne i zbog njih se kupuju takve komponente. A oni koji surfaju netom i rade u wordu i imaju 7800gtx i dual core oni su luuuuudi

Nisi shvatio ono što sam htio reć...Nitko nema GTX jer je to jedina kartica na kojoj može igrat nego da pokaže u sigu kako on ima GTX

EDIT 400. post:clap:
žile je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 14:12   #62
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ma shvatio sam i znam da se može i sa puno slabijom kartom igrat no stvar je u kojim detaljima i kojoj rezi i sa kojim fpsom. Ima ljudi koji po cijele dane igraju pa zato žele uživat što više u tome. To ti je isto ko i ljudi koji voze ferrari ili rolce roys kaj će im takav skup auto kad za manje pare se nađe isto auto koji vozi.

Oglas
Staro 28.03.2006., 15:16   #63
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Dawar pravo zbori...
Moj sig govori o mojim gaming potrebama, mozda tjedno potrosim 5h na igranje i to uglavnom igram UT99 na net-u i tiberian sun kad se zazelim strategije.Jos mi fali DVD-R snimac ali ima vremena,jos me sluzi moj 5g star LG CD-RW 8x.
Nemam potrebe za Radeonom 9800 tek toliko da ga imam i da pise kad u biti nicemu ne bi ni sluzio osim za prikaz slike.
Inace svakome tko voli hardware pocne rast adrenalin kad vidi nesto dobro na trznici samo sto ja volim kupovat starudije i rijetke stvari koje kostaju max 150kn
Staro 28.03.2006., 16:38   #64
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor žile1942
Nisi shvatio ono što sam htio reć...Nitko nema GTX jer je to jedina kartica na kojoj može igrat nego da pokaže u sigu kako on ima GTX
To jednostavno nije istina.
Kad sam nabavio X800XT/PE nisam je stavio u sig jer me živo i zdravo boli ona stvar za sig.

Sig bi trebalo uvesti pravilima da se zna kaj imaš u kompu kad postaš za neki problem ili se kurčiš sa rezama u benchmarku/igri..

A ne sto pitanja koji hard, OS, grafa...proc...

Svako troši koliko može, kad te ulove neki drugi prioriteti-nećeš dati par somova na hardware....
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 16:54   #65
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Talking

Citiraj:
Autor celduce
Dawar pravo zbori...
Moj sig govori o mojim gaming potrebama, mozda tjedno potrosim 5h na igranje i to uglavnom igram UT99 na net-u i tiberian sun kad se zazelim strategije.Jos mi fali DVD-R snimac ali ima vremena,jos me sluzi moj 5g star LG CD-RW 8x.
Nemam potrebe za Radeonom 9800 tek toliko da ga imam i da pise kad u biti nicemu ne bi ni sluzio osim za prikaz slike.
Inace svakome tko voli hardware pocne rast adrenalin kad vidi nesto dobro na trznici samo sto ja volim kupovat starudije i rijetke stvari koje kostaju max 150kn
Hm..vrlo slicno meni... do pred godinu i pol sam imao Celerona 500... i kako volim kupovat polovne stvari koje u pravilu daju bolje "bang for $", u njemu je bilo 20MB SDRAM-a, SiS Xabre400 graficka, cd przilica koju sam nabavio novu u pola cijene (u to vrijeme sam dao 300kn , a ostale su kostale 550-600), HDD od 6,4GB, modem... i na tome 19" Samsung kojeg sam kupio jer studiram strojarstvo, pa sam imao potrebe za vecim monitorom (a imao sam 15" prije toga).

Onda sam si preko ljeta radio i zaradio cca 5000kn... 1300kn je potroseno na moj prvi digitalac u zivotu, a 3000kn na prvi pravi upgrade mog kompa nakon 6 godina! Kupljena je ploca, RAM, HDD, proc, DVD ROM i napajanje.. od starog kompa je zadrzana grafa, modem i kuciste. Kasnije sam grafu trampio za GF4 MX440 samo zato sto je imala probleme s nekim aplikacijama koje sam koristio za fax. Cijena nadoplate zamjenom=0kn. Kasnije kad sam se zazelio nekih modernijih igara tj. da ih mogu pokrenut makar na najmanjim detaljima, kupio sam polovnu GF FX 5600 za 240kn sa postarinom. Staru prodao za 100kn... uglavnom, jako malo trosim na komp u odnosu na mnogo ljudi ovdje. Mislim da sve skupa na komp i njegovu opremu nisam potrosio 14000kn u 8 godina... s tim da me je prvi komp kostao 8500kn (celer300, intelova i740 grafa i 64MB RAMa, sam zaradio preko ljeta do zadnje lipe..radio k'o crnac 3 i pol mjeseca) i monitor me je dosao u to vrijeme 2800kn (od toga 2000kn sam si sam zaradio.. ostalo mi starci dokrpali). Ovu TV karticu mi kupili frendovi za rodjendan...

Uglavnom, vecinu love koju sam dao za komp sam si sam zaradio jer me bilo glupo zicat starce za moj hir... i shodno tome sam si sam kupovao ono sto sam mislio da mi treba, a ne da mogu vikat po kvartu(selu u mom slucaju ) kako "imam najveceg" . No kad sam jednom kupio osnovu tj. prvi komp, dalje sam nekako vecinom kupovao polovne komponente kad su mi zatrebale (pa i ram na starom kompu...)

Uglavnom.. fora su sve te brze i nove komponente.. no ja nemam tvornicu love niti tu kod mene lova ne raste po drvecu... tako da... no, you get the point

Jesus Christ, al' sam se raspisao....
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 17:23   #66
žile
Banned

žile's Avatar

I ja sam radio prošlo ljeto cijelo i onda to u šutu spizdio na X850XT.Kasnije se rođendan poklopio s prodajom starog kompa tako da sam od starih komponenti i te grafičke kupio matičnu i grafičku te mi je stari kupio proc na firmu...U biti većina nas neradi,al nađeš nekako da uštediš.Recimo ne ideš par subota van,umjesto marlbora pušiš walter i tako te spike...
Ja volim imat dobar komp,iako to nije u điru kod mojih prijatelja...
Staro 28.03.2006., 17:36   #67
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Dawar
A oni koji surfaju netom i rade u wordu i imaju 7800gtx i dual core oni su luuuuudi

slažem se
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 17:59   #68
McG
-------

Čitam ovaj topic i vidim da bome ima ljudi koji su se fino istrošili na ovaj ili onaj način. Ja sam se nakon cca 5 godina odlučil kupiti (za svoje pare) kolko tolko noviji komp i dosad sam u njega uložil manje nego košta neka high-end/must have grafička. Pošto nisam gamer (daleko od toga), grafička mi je u desetom planu i čisto me zaboli kaj neko ima ovaj XTX ili onaj GTX, kad bu ta ista kartica za cca 2-3 godine koštala neku smiješnu cijenu (u odnosu na trenutnu) i onda bu to (po meni) best buy.....meni je bitno da komp dela i da bu delal u godinama koje dolaze, a oni koji kupuju ultra skupe komponenete samo da ih onda mogu staviti u sig i misle da su s tim nekoga zadivili ili da im neko na tome zavidi.....ne da su u krivu, nego su u najmanju ruku (oprostite na izrazu) blesavi.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 18:45   #69
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!! Ja vas pitam ako za 2-3 mjeseca kartica gubi na vrijednosti 1,5K kolko bude izgubila za 6mj ili nedaj bože za 1god??? Dok ako pogledamo 7800GT koje su se za vrijeme izlaska mogle nači za cca 2700Kn (Gigabyte u Ve-milu) još danas drže približno sličnu cijenu te ako ih ide vlasnik prodavati gubi cca 500Kn...
IMHO Ultra-end i High-end kartice služe samo za "show off", ali također daju "best bang for $" kad izađe nova high end generacija . (X850XT, 6800GT/Ultra sve palo na cca 2000Kn kad su izašle X1 i 7 kartice)

Kaj se tiče igranja na Ultra end karticama... IMO ako kupiš za cca 3K 7900GT mogel budeš igrati na istim rezolucijama s više-manje istim postavkama sve igrice ko i na duplo skupljem GTXu a onih 10-15% više fps-a nebuš ni skužil jer je tak i tak >60.
-->
Po meni nikad nije imalo smisla kupovati ultra skupe komponente... Ja spadam u one koji pokušavaju pribaviti stavri koje su im potrebne (makar je i ovo "potrebne" diskutabilno) te koje rade "best bang for $$"... Primjera radi! Prije nekih 2-3 mjeseca X1800XT došel je cca 4800-5300Kn (>5000 tvornički OC kartice od Sapphirea ili ASUSa) danas za 3800Kn već možeš kupiti novu X1900XT za 3800Kn!!! Znači "budala" (sry T-B ali stvarno si dobar primjer --> za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!! Ja vas pitam ako za 2-3 mjeseca kartica gubi na vrijednosti 1,5K kolko bude izgubila za 6mj ili nedaj bože za 1god??? Dok ako pogledamo 7800GT koje su se za vrijeme izlaska mogle nači za cca 2700Kn (Gigabyte u Ve-milu) još danas drže približno sličnu cijenu te ako ih ide vlasnik prodavati gubi cca 500Kn...
IMHO Ultra-end i High-end kartice služe samo za "show off", ali također daju "best bang for $" kad izađe nova high end generacija . (X850XT, 6800GT/Ultra sve palo na cca 2000Kn kad su izašle X1 i 7 kartice)

Kaj se tiče igranja na Ultra end karticama... IMO ako kupiš za cca 3K 7900GT mogel budeš igrati na istim rezolucijama s više-manje istim postavkama sve igrice ko i na duplo skupljem GTXu a onih 10-15% više fps-a nebuš ni skužil jer je tak i tak >60.
Staro 28.03.2006., 19:09   #70
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!! Ja vas pitam ako za 2-3 mjeseca kartica gubi na vrijednosti 1,5K kolko bude izgubila za 6mj ili nedaj bože za 1god??? Dok ako pogledamo 7800GT koje su se za vrijeme izlaska mogle nači za cca 2700Kn (Gigabyte u Ve-milu) još danas drže približno sličnu cijenu te ako ih ide vlasnik prodavati gubi cca 500Kn...

X1900XT za 3800kn ???? To mora biti greska!!Jer toliko dodje X1800XT gdje god gledam!Zabunili su se...

EDIT:Ajme vidi stvarno,ne mogu vjerovat...super cijena!
-->
Citiraj:
Autor psf[i]-[Tomek]
Po meni nikad nije imalo smisla kupovati ultra skupe komponente... Ja spadam u one koji pokušavaju pribaviti stavri koje su im potrebne (makar je i ovo "potrebne" diskutabilno) te koje rade "best bang for $$"... Primjera radi! Prije nekih 2-3 mjeseca X1800XT došel je cca 4800-5300Kn (>5000 tvornički OC kartice od Sapphirea ili ASUSa) danas za 3800Kn već možeš kupiti novu X1900XT za 3800Kn!!! Znači "budala" (sry T-B ali stvarno si dobar primjer --> za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!! Ja vas pitam ako za 2-3 mjeseca kartica gubi na vrijednosti 1,5K kolko bude izgubila za 6mj ili nedaj bože za 1god??? Dok ako pogledamo 7800GT koje su se za vrijeme izlaska mogle nači za cca 2700Kn (Gigabyte u Ve-milu) još danas drže približno sličnu cijenu te ako ih ide vlasnik prodavati gubi cca 500Kn...

X1900XT za 3800kn ???? To mora biti greska!!Jer toliko dodje X1800XT gdje god gledam!Zabunili su se...

Oglas
Staro 28.03.2006., 19:18   #71
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B

cccc..... Sramota jel ja to vidim još X1800XT u tbom sigu... Ajde brzo u Autronic po X1900XT : hitthewa : hitthewa : hitthewa
Staro 28.03.2006., 19:36   #72
joolka
music freak

joolka's Avatar

...toliko o bolesti...
Staro 28.03.2006., 19:55   #73
AC Thunder
Premium
Moj komp

za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!!
Ha cuj ti njega, majstor u potvrđivanju očitog, pa znam i ja da sam ispo budala kad sam kupio x1800xl za 3400 kn, među prvima koje je isporucivao sSys, nemoras mi ti to govorit (na kraju krajeva, reko sam ja to sam jos prije oho-ho vremena. Ali ima tu jos nekih finesa zbog kojih ja kupujem kako kupujem ali da ne razglabam bespotrebno.
-->
Citiraj:
Autor psf[i]-[Tomek]
Znači "budala" (sry T-B ali stvarno si dobar primjer --> za ispriku X1900XT ti dođe 3800Kn u Autrnicu ) koja je kupila za 5K prije par mjeseci X1800XT ako ju ide danas prodavati gubi minimalno 1500Kn!!
Ha cuj ti njega, majstor u potvrđivanju očitog, pa znam i ja da sam ispo budala kad sam kupio x1800xl za 3400 kn, među prvima koje je isporucivao sSys, nemoras mi ti to govorit (na kraju krajeva, reko sam ja to sam jos prije oho-ho vremena. Ali ima tu jos nekih finesa zbog kojih ja kupujem kako kupujem ali da ne razglabam bespotrebno.
AC Thunder je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 19:58   #74
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor psf[i]-[Tomek]
cccc..... Sramota jel ja to vidim još X1800XT u tbom sigu... Ajde brzo u Autronic po X1900XT : hitthewa : hitthewa : hitthewa
: stoopid
Staro 28.03.2006., 20:24   #75
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Evo nekoliko mojih računa iz "dobrih starih vremena". Znao sam da će mi se isplatiti čuvanje računa...

Slučaj prvi:
27.07.99.
Reno Prom

-Monitor KFC : roller : 17"(obični) 2150kn (trenutno kupi prašinu i ne vrijedi više od 50 kn)
-VGA Voodoo3 2000 AGP 1345 kn (prodana nedavno za 50 kn) : suicide

Slučaj drugi:
05.07.00.
MDS doo.

-CPU Celeron 500 MHz PPGA 950kn (kasnije prodan za 50kn) : hitthewa
-DIMM PC-133 MB SDRAM (2x64MB) 1240kn (skurilo se) : nono :
-Modem GVC, PCI interni 221kn
-Dif adapter PPGA-SLOT1+CPU cooler PPGA 90kn (otišlo s procom)
-CD ROM Delta 48x IDE 319kn (R.I.P.) : hitthewa

Slučaj treći:
23.07.02.
MDS doo.

-CPU AMD Duron 1200 MHz 498kn
-Cooler P3/XP1900 T.I.T.I. 85kn : nono :
-MB EPOX 8kta3+PRO 266 sA 690 kn
(ovo sve iznad nedavno je prodano za 200 kn )
-HDD WD 40 GB 7200 710 kn (još u mom posjedu, slži kao pričuva )
-INNO GeForce MX 440 64 DDR TV-out 800 kn : hitthewa : hitthewa

Slučaj četvrti(možda i najbizarniji):
27.07.01.
Hobit

-PC volan Thrustmaster Ferrari FF 1619 kn : stoopid

Zaključak? Puno bačenog novca...

Ali i puno stečenog znanja i još više ugodnih trenutaka uz igranje.
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 20:29   #76
teofil
Udaram Ljude Za Pare

teofil's Avatar

Pa dobro svi su dali masu love za kompove a to ne znači da će svaki dan mjenjati komponente.
Npr ja.ubacim si u sig dual core(i to je upitno) i miran sam 3godine s jebenim računalom
Grafa može pokrenuti svaku igru kao i 7900 ili šta ja znam već kakve boleštine proizvode.
I opet ce ljudi govoriti da se isplati(ne usplati) uzimati dual core ali će polako svi početi kupovati jer@Budala radi ono što budala vidi@

Zadnje izmijenjeno od: teofil. 28.03.2006. u 20:46.
teofil je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 23:29   #77
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor teofil
Npr ja.ubacim si u sig dual core(i to je upitno) i miran sam 3godine s jebenim računalom

Budi siguran da nećeš tu stat...Zato i razglabamo ovdje
Staro 28.03.2006., 23:52   #78
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Matesonik
jel Fleks, kak ti je to uspjelo???

Jako jednostavno.

Covjeku je hitno trebala ploca sa ISA portom. OK nema problema. Kupi mi p4 pa bumo razgovrali.

SCSI kontroler + 7 diskova od 4gb za neki server. OK.

100001 kazetica za one HPove writere il kak se vec zove. Imo toga na bacanje.

I da plocu sam dobio tako da sam covjeku dao Dual plocu za tulca.

Naleti se na ljude da nesto trebaju. Hitno trebaju, a mora biti pouzdano itd.

Mema ja bila ak se ne varam tehnicki visak i ja sam ga rado udomio.

Ali nikako da uspijem nabavit inzinjerski primjerak intelovog proca

Al bude i to
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2006., 18:13   #79
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

donedavno i ja trosio svaku zarađenu kunu na komp, al doslo mi do mozga(bar mislim). Ali ipak moram jos nest ulozit (krepala mi 9800 pro), tako da jos samo uzimam neku bolju (od ove u sigu, te toliko da se moze normalno igrat AA) grafu do 400kn i nest rama i stisam to i trudit cu se ne ulagat vise u komp....
drugi komp sam sklepao sam zato da ne cekam red na svoj komp i kostao me 1000kn

kao sto je neko rekao; prosla su ona vremena kad smo drmali po igrama cijele noći i to se nemoze vise NIKAKO vratit....
Staro 29.03.2006., 18:34   #80
teofil
Udaram Ljude Za Pare

teofil's Avatar

Citiraj:
Autor žile1942
Budi siguran da nećeš tu stat...Zato i razglabamo ovdje
Imaš pravo,razmišljao sam o 4gige rama
Ajd već kad sam spomenuo;dali je netko "sanjao" o 4gige??
teofil je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2006., 19:09   #81
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Citiraj:
Autor FERRYS
kao sto je neko rekao; prosla su ona vremena kad smo drmali po igrama cijele noći i to se nemoze vise NIKAKO vratit....
Zakaj prošla vremena!?... Kaj ti ne čitaš statistike!? Pa nisu gejmeri djeca... Dobna granica prosjeka je davno prešla 30setu...

Pa da bi drmal cijele noći po igrama netreba ti ultra skup HW...
Staro 31.03.2006., 20:14   #82
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Da i ja nešto napišem... Dakle @Tomek i neki ostali - Uglavnom on je "budala" što je to kupio,a i ti kupuješ nešto stalno... A ti onda budi "budala" pa čekaj,jer uvijek cijene padaju i izlazi šta novije;tako da ćeš za kojih 10 god. vjerojatno moći kupiti i quad-core Kentsfield,za kojih 1000kn...ali nemoj ga ni tada kupiti,već ti "budi pametan" i čekaj opet... Sve u svemu to se svodi da onda nikad ništa ne moraš ni kupit jer će sve uvijek pojeftiniti.

@Općenito : Slažem se da ne treba stalno mijenjat komponente,jer to nije nužda...i isto tako da se highend-ovi ne kupuju kad su to (sami po sebi generacijski gledano jesu),već kad dođe sljedeće generacija koja ih potisne i relativno dosta pojeftini...
I da mi treba jak komp. tipa minimalno s.A sa gigom rama-treba! Ali da mi treba sve najnovije,najskuplje ili najbolje,to nikako.

Za kraj investicija:
U 9-om mjesecu prošle godine 10k kuna dao za s.939;jer sam se prebacio sa socketa A...i od onda još kojih 8k kn uložio po komponentama,stim da sam stare prodao za kojih 5k kuna To što sad imam mi je dovoljno i ne planiram neku nužnu nadogradnju,osim kad dobijem pare od osiguranja (pa će biti i viška...) si možda uzmem neki A64 x2 (dakle neću ni mijenjati na AM2 jer mi nije nužda) i možda još kakvu malo jaču grafu...

EDIT:
Da ne pišem novi post... Dakle krivo sam napisao nick,ali da,mislio sam na tebe.
@McG: A šta sam ja rekao,sačekati da izađe novija generacija i onda kupiti jer cijena dosta padne tada. A obzirom na to kako nove stvari dolaze dosta brzo,nije potrebno čket više od 2-3 mj. do max. pola godine da uzmeš highend koji je to bio prije navedenog vremena...
Tako da mi je logično da ću uzet x1800xt kada je već uzela malo maha ova x1900xtx,ili još bolje kad dođe još noviji i jači model-ako će to biti dosta skoro... S druge strane čekati recimo da dođe AM2 da bi se uzeo s.939 je također isplativo,ali nekako sa prevelikom zadrškom,barem meni...
@Tomek (da ispravno napišem) - kad ti već Ivan aka T-B nije ništa napisao,po (mom zakonski dozvoljenom mišljenu...filozofe),ti si njega uvrijedio time što si napisao da je budala,dečka znam i sve,tako da ako njemu i ne smeta,meni smeta...i zato si ti u mojim očima šupak,eto-ne mijenjam to osim ako ti ne editiraš post,kad si već išao srat njemu,on je budala...: bonker2
Koji je K on budala,ima dečko svoju firmu...ima para i može ih stuć kako hoće,a šta ti imaš faco...
Još nešto,ja sam sad napisao svoje mišljenje i nadam se da me nećeš napadat,mislim da sam ipak malo stariji od tebe,i zreliji nadam se! I nisam prodao stvari na tržnici možda kao ti,ali barem se nitko meni nije žalio da sam ga zalevatio,ili da prodajem nove stvari (podrazumijeva se garancija),a da za iste nemam garanciju...: bonker2

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD

Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 01.04.2006. u 00:55.
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2006., 21:58   #83
McG
-------

@Ozy
Nitko ne govori da je neko budala....
Istinabog nitko razuman ne čekal pun qrac (čitaj godinama) da si kupi neku malo skuplju komponentu, ali da se isplati pričekati koji mjesec da se malo ustabile cijene i izvidi situacija.....e bome to se (po meni) splati. Na primjer: kad su izašle ATi-eve kartice X1800 serije, svi koji su bili u financijskoj mogućnosti su si dotične zapikirali i naposlijetku kupili i naravno bili sretni i zadovoljni s high-end karticama.

E, ali u roku nekolko mjeseci izašle su kartice X1900 serije i svi oni koji su već posjedovali X1800 kartice, bili su u najmanju ruku ljuti i na ATi i na tajming izdavanja novih kartica, a bome i na same sebe, jer su do prije neki dan dali pare za nekaj kaj je u roku od samo par mjeseci postalo mainstream klasa, a oni su platili high-end.

Isto to vrijedi i nVidia-ine 6800GS kartice... Kad su stigle na tržište, koštale su kojih 1.500 do 1.700 kn, a imale su iste i/ili bolje performanse od 6800GT/Ultra kartica. Naravno da su si ljudi zapikirali kartice i odlučili ih kupiti. Nedugo iza njih stigle su 6800GS Bliss kartice s 512MB RAM-a, a cijenom nisu jako odstupale od "običnih" 6800GS.

Naposlijetku stigle su i 7600GT kartice s vrlo sličnom (čak i manjom) cijenom od prije spomenutih 6800GS kartica.....i sve to u samo nekolko mjeseci. Da se nvida i ATi malo skorigiraju i ne izdaju svakih 2-3 mjeseca nove/jače/bolje, a u većini slučajeva i jeftinije kartice.....svaki od nas bi si kupil karticu i trajala bi mu jedno dulje razdoblje.

Ovak kupiš i još ne stigneš skužiti kaj sve ta kartice more i iskoristiti ju do kraja, a oni već imaju nekaj bolje, a za manje para. Zato bum ja, rađe malo pričekal, nego odma (skočil na prvu loptu) kupil nekaj kaj je sad najbolje/hit...

Unaprijed se ispričavam svima koji su se našli uvrijeđeni čitajući ovaj ili neki drugi moj post u svezi glede ove teme/topica.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2006., 22:10   #84
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

@Ozzy - Ako se to odnosi na meni onda barem napiši NICK točno jer je on Tomek, a Tommek ti je neko drugi na ovom forumu!

Ja ako nekaj mijenjam relativno često to su grafičke kartice... Ali ne mijenjam ih svakih 2mj. ili svaki put kad nova serija izađe.... (onaj ko to radi u mojim očima je budala (pričam o high-end grafama) i nemam namjeru se nikom zbog toga ispričavati jer je to moje osobno mišljenje na koje prema zakonu imam pravo). Kaj se tiče "malo pričekati". Hardware brzo gubi na cijeni i razlika od nekih mj - dva može dosta umanjiti cijenu.

Zadnje izmijenjeno od: psf[i]-[Tomek]. 31.03.2006. u 23:13.
psf[i]-[Tomek] je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2006., 23:06   #85
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

kada se zazelim malo odmorit od ludnice kupovanja i igranja makar se rijetko igram, ja uzmem stari pentac133 maticnu 32MB edu hard od 1.4GB sa win98 i modem za net, pa imam zadovoljstvo slagat ga i jos se malo odmorit od stalnog trosenja para, a ipak si slozio "nov" komp. i zakon je za surfanje, na 98-icu nece virus niti jedan (nece grom u koprive)
Staro 01.04.2006., 00:59   #86
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Gornji post je editiran,ali da dopišem samo još ovdje,neka mi netko kaže da mu je i više nego dovoljna kartica slabija od recimo GF2 ili tako nečeg...
Pa ajde upalite power dvd/intervideo,i još uz to recimo WMP,jedan izlaz na grafi mi je spojen na telku,a drugi je na monitoru,i vrtim di šta hoću. I sad će mi netko reći da i to nije potrebno...e pa meni jest,a da i nije dobro dođe!

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2006., 23:00   #87
Xedni
a.k.a. Krompirator™

Xedni's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja sam u svoj komp samo jednom uložio, sve ostalo je bila prodaja i kupnja novog uz iznimno minimalne nadoplate...
Rijetko sam spušio...

Evo što sad imam:

AMD 3200+ 64
1GB ram
80GB HDD
NEC DVDRW
X800XL
Epox 9NPAJ Nforce4
19" LCD Profi monitor Hyundai...

Na cijelom kompu cijenim najviše montitor...
Osim tog kompa imam još i ovaj

Intel Pentium 1,8 Northwood
Epox matična ploča 845E chipset
768Mb ram
60GB HDD
Geforce 4 MX440
Samsung 17" CRT flat monitor
+
LG 15" CRT

I sad shvacam, vec mjesec dana gubim interese općenito za kompjutere....

imam 1200/384 ( upload +/-) net, i ja uopće neskidam torrente, kako je DCM zueznuo Xnet, neigram više igre online zbog pinga koji je svima ooogroman, a na mojoj vezi u COD2 je oko 80

Usput gubim interes za igranje svega ostaloga i općenito kompjuter je upaljen samo da bi trosio električnu energiju i da bi ja otišao na internet gledati samo 3 foruma...

znači totalno ga ne iskorištavam, osim toga, čak ništa nisam zapržio sa novom pržilicom koju sam kupio prije tjedan dana, nijedan DVD...

Jednostavno sam se razočarao u kompjutere...
ili ću zamjeniti svoj komp sutra za HP NX6125 ( ali zao mi je LCD monitora) ili cu gledati da prodam cijeli komp i te novce stedim do kraja ljeta pa onda kupim nesta sto se moze bolje naci ili dok me ne uhvati kompofobia...

neznam... razočaran sam... Svi samo vade novce iz vaših đepova ili đepova vaših staraca, prave nove igre, koji k, bolja grafika, bolje ovo ono, stvarno očaj!
Xedni je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2006., 10:51   #88
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Fleks
LoL. Ja nesmijem ni počet računat kolko me kostala konfa

2.8c - 0kn
d865gbf - 0kn
mema 1 gb - 0kn
160gb samsung - 0kn
120gb barica - 0kn
DVD Pekac - 0kn
DVD rom - 0kn
i Sad najskuplja stvar 930bf - cca 1800kn
t300 - 150kn
ladica eksterna - 200kn
Napajanje i ostale điđe miđe za stisavanje PCa kupljene u linksu max 1500kn u 2 godine. MAX !
I da 6800LE također links 1328kn
VF 700cu - 150kn (ak se dobro sjecam) - MENTAL
Mozda sam neso zaboravi. Alu biti oko 3000kn u 2 godine. Prije nisam potrosio ni lipe osim na LG 774FT prije 5-6 godina.

Da me svaka komponenta kosta vise od 0kn imo bi jos uvjek tulca.
Fleks malo te hebe matematika, ovo je ipak više od 3000
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno