|
![]() |
#61 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sirko SSG-540p Ipak smanji se u zadnji čas projekt na recimo 40 komada po šasiji i ostal si sa 200 diskova koje nekam moraš utopiti i samo ih pustiš van kroz nekog distributera s kojim inače surađuješ ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
I to je ok, sve dok su stvarno novi i nekorišteni, dapače, dobra prilika da i mi mali korisnici dođemo do dobrih diskova. Problem su ove krivotvorine, rabljeni koji su prodaju kao novi jer očito postoji način i da netko drugi osim Seagatea resetira SMART. Na koncu, nisu ni rabljeni kuga koju treba pošto poto izbjegavati, uz 100% ispravnost i dobru cijenu, zašto ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
I auto od 200.000km može biti 100% ispravan i imati dobru cijenu. Samo… koliko dugo će biti ispravan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Lijevo, Toshiba P300 (još dok su 3TB modeli bili CMR), desno novi IronWolf 4TB koji je počeo umirati prvi dan (ponašao se puno gore nego ovih 10-tak realociranih sektora na slici). Toshiba umirovljena prije godinu i nešto nakon 24/7 radnog staža u DIY serveriću i sad se povremeno koristi za offline backup. Nisam tokario plattere a ni podmazivao aktuator ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo na brzinu sam bacio račun...ako uzmemo u obzir da je prosječna veličina diska za CHIA mining bila 10TB, smanjenje netspacea u odnosu na vrhunac otpustilo je oko 2 milijuna diskova nazad na tržište...to je jako puno diskova i nije čudno da se neko polakomio za parsto milijuna dolara zarade |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Nakon povrata Exos-a kupio Ironwolf Pro. Pod napomenu sam stavio da zelim disk iz 2024., pa sam takav i dobio (10/24, prema provjeri novi je sa 0 sati rada a naljepnica je standardna kao sto ima original). Ovaj radi, nadam se da nece zezati... Kada se pokrene nije toliko glasan ali je nervozan, na dodir se osjeti koliko jako prenosi vibracije dalje. Ako je NAS na podu, tisi je u odnosu na druge povrsine. U radu rostilja kao Archive (5900okr) i Barracuda (5400okr). Definitivno po mojim mjerilima nije za dnevni boravak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|