|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bijah jučer u Trstu. Pam u centru Il Giulia. Market ogroman, u njemu ni 20 ljudi. Parking 1,1 EUR/h. Nakon toga sam otišao u Il. Bistricu u Hoffer i Spar. Par primjera: - Barilla 0,5kg 0,99 EUR. U Sparu 1,35 EUR, kod nas trenutno u Kauflandu na akciji 0,99 EUR - Rio Mare, tuna u masl. ulju, 14x80g - 14,99 EUR. U Hofferu nešto preko 16 EUR. Račun: https://ibb.co/MSTG5s2
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Malo gledajući SLO račune oni imaju A i B stopu. A stopa je 9,5% B stopa je 22,00 % Od silnih artikala mali postotak sam uzeo s B stopom. Dakle hrana i još neke potrepštine su na A stopi tj. 9%. Gledajući Kauflandov račun mi imamo C na 25% E na 5% F na 0% I od artikala je cuga na 25% (sok i vino) dok je kruh i povrće na 5%. U Slo sokovi su na 9,5%. Uglavnom naši nas deru. Gamad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Pa to ti nije ništa novo. Znači prirodni sokovi su kod nas 30 ili 40 % skuplji nego u EU, bio je neki dan u jutarnjem listu članak o tome. Ja naručujem sa Amazon.de, 100 % sok (ne nektar) od naranče ili jabuke košta obično oko 1,50 eura sa uključenim pdvom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
Nisam pratio. Samo sam vidio da je recimo onaj Lidlov biljni liker cca 6,50 € dok je kod na cca 5.20 €.
![]() |
#65 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
https://amzn.eu/d/g8kisDp Ovo je neki fancy alnatura nešto. https://www.amazon.de/dp/B00F7IHBIE/..._1QtZygVk5eYXs Meni je ovaj bolji od alnature Pfanner Orange Juice (1 x 2 L) - 100% Orange - Rich in Vitamin C - Fruit Drink without Added Sugar Računajte ako imate namještene ponavljajuće narudžbe da to ide još - 15% dolje Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Još jedna preporuka ![]() Direktno prešani sokovi iz špara (imaju rok mjesec-dva i stoje u frižideru u plastičnim bocama od litre) su mi odlični, svakako bolji od koncentrata. Ima sličnih sokova u lidlu i konzumu čini mi se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
49%winner
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Pa dm ima svoju marku, bio sok, 100% voće, 1.70EUR. https://www.dm.hr/dmbio-eko-sok-od-j...447343021.html Ili nešto krivo gledam? Očekivao sam 30-50% manje cijene preko Amazona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Premium
|
Citiraj:
Ta Alnatura je skupa ko vrag za bilo što, jer je neka brand name bio marka. Ovo drugo je 2 litra za (€1.57 / l) incl. VAT |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Mi odemu u Famillu u Muggiai, prije smo znali ići do Tedesca (Dolina) i u ipercoop u toriu. Većinom su to lavazza koja je obično 7-8€ za 1kg, tune, pašte, mutti... U zadnje vrijeme sa otkantao brillu i kupujem neku paštu u plavkasto ljubičastom pakiranju i baš mi je fina (pogledam koja je kada dođem doma). Doduše, sve rijeđe idemo, neda mi se voziti ni tih uru vremena. ![]() A ovo što se tiče kvalitete pašte, kako je netko već napisao, lošija pašta se raspadne a ostane neskuhana...ove kvalitetnije se daju skuhat bez da se skroz raspadnu. A okus kao okus, meni sve isto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
Jedno vrijeme sam kupovao paštu u Eurospinu. Sva se raspadala pa sam odustao. U principu, u Eurospin više ni ne ulazim jer im je većina stvari žnj kvalitete.
![]() |
#77 |
49%winner
|
U eurospinu sam bio jednom kad se otvorio u mom selu, zajebo se sa 4-5 proizvoda (neki random namazi, sir, salame, tako nesto), odustao. Nesto kao Tedi, ali za hranu...
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam kad si zadnji put jeo, ali Lidlov sladoled se jako jako pokvario. I dalje je super u usporedbi sa Ledom, ali ni sjena onoga što je bio prije. Eurospin sam probao neki sladoled jogurt šumsko voće, i bio je jako dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Prvoklasni Krkan
|
Voiello je ta marka pašte koju kupujem i baš je OK, mislim da je na akcijama uredno jeftinija od barile. EDIT: LOL, sada vidim da je to izgleda neka barilina podmarka... dakle očito isto sranje, drugo pakovanje. ![]() A one gotove umake uzmem Tigullio, ima puno okusa i isto su mi OK, bolji od barilinih, e samo ne znam da li su jeftiniji, ali mislim da jesu. @Colop: espin je hit or miss, neki njihovi sladoledi imaju ne znam kako da opišem, ali brašnastu teksturu, kao da ima neke sićušne mrvice u sebi i to nam doma ne paše. Neki njihovi su mi OK. A lidlovi su mi generalno svi koje sam probao OK, ne jedem ja toga sada ne znam kako puno i moram priznati da nisam osjetio taj pad kvalitete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
U eurospinu sabija grah i sve podvrste bilo konzervirano ili suho
![]() |
#82 |
Premium
|
Koliko god se to činilo čudno, meni Lidl ima slab izbor sladoleda. Knauf je puno bolji po tom pitanju. U Lidlu mi je najbolja ona kopija Vienette i to verzija od vanilije. U Eurospinu je isto ok taj sladoled dok je u Plodinama neka poljska verzija koja je koma. I još na kutiji je bijela, a kada otvoriš ono žuta vanilija. Već sam pogled na tu žutu boju ti je zgadi. U tal. Lidlu je izbor sladoleda veći.
![]() |
#83 |
Prvoklasni Krkan
|
U plodinama nema više šanse da ikada kupim sladoled. Em je taj njihov vj nešto najgore što sam probao, a drugo, rekao bih da imaju loše hladnjače jer svaki put taj sladoled bude pun leda i izvana i još gore iznutra. Znači da je vj više puta odleđen i zaleđen...ne znam ni koliko je to higijenski/zdravstveno dobro. A za lidl se slažem i ja da ima zapravo jako mali izbor jer se sve vrti oko vanilije i čokse samo u razno raznim kombinacijama, ali njihov onaj rum sa grožđicama mi je odličan. Šteta jer ga u ponudi imaju valjda 1 godišnje, ako i toliko više. ![]() @Dragster: Slažem se, ma ima još toga što valja u espinu, nije tamo sve loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Premium
|
![]() |
#85 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja pak sladolede najviše kupujem u lidlu, jer baš ti okusi koji su kod njih dobri nam najviše pašu. Premium čoksa, salted karamel, sorbeti limun i ribizl, to je to. S tim da ova dva zadnja sorbeta rijetko imaju, ali iste te drži i kaufland pod svojom robnom markom. Odličan je i limun iz talijanskog tjedna u malom pakiranju, ali i njega rijetko ima. Izuzev njih odlični su torterie macaron sladoledi kojih ima u konzumu i kauflandu. Ledo, sačuvaj Bože spominjat uopće u kontekstu dobrog sladoleda
![]() |
#86 |
49%winner
|
Kad smo kod sladoleda, zna li netko tko drzi magnum sladolede u kantici? https://www.kroger.com/p/magnum-doub.../0007756700184 Prije ih je drzao Stanic, sad vec dva ljeta nista, nemaju... Znaci znao sam pojesti dvije te kantice od 400g na dan ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Bili prošli tjedan u Brežicama. Niš spektakularno. Cijene komi kod nas. Nešto jeftinije, nešto skuplje. Suhe salame, špek i pršute ne kupujem jer imam svoje domaće. Zimnicu imam isto svoju. Povrće i voće je skuplje u Slo nego kod nas. A susjed mi ima voćarnu s kvalitetnom robom. Meso je kod nas isto jeftinije. Šunku i sir kupujem kod nas kad mii zatreba. Na kraju smo kupili nešto sokova koji su malo jeftiniji, kilu Nutele i to smo se zaje...i. Platili u Hoferu 6,99e, a u Lidlu je bila 6,50e. To je jedina stvar koja je jeftina. Tak da sam sav jadan otišel do kuma u Kapele na gemišt.
![]() |
#88 | |
Premium
|
Citiraj:
@xlr, Plodine su ovo ljeto imale taj magnum u kutijici Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Eurospin mi ima super majonezu, na pola puta između zvijezde i thomya. Zvjezda puni po loše kopiranom thomyu, ali meni paše. Neki čokoladni slatkiši su odlični za cijenu. Pasirana rajčica super, pogotovo kad bude 3x200 na akciji. WC papir im je ok cijena za ono što se dobije. Sve ostalo, više puta se razočarao, pogotovo za mesne i mliječne proizvode. Svježe voće i povrće skuplje od ostalih a ništa bolje. Bio nedavno u mađarskoj, ušao u špar i tesco. Sve osim pića (pivo, hell i gazirano) previsoke cijene čak i u usporedbi s nama.
![]() |
#90 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Eurospin mi je li la, bi par puta, ulvoi opar dpobrih stvari (sirevi, al samo neki), ostale meh ili loše. Što se slatkiša tie, Hoferov Choceur brand meni ima odlične slatkiše, iako smo uglavnom na sladoledu što se slatkog tiče :zubo: nakupujem sladoleda i čokolade za kuhanje (za magic shell) i to nam je najčešći desert ![]() Šteta što mi IT nije bliže, samo zbog sireva tjestenina i pasata. A i ovaj sorbet od limuna mi je odličan bio: https://www.sorbissimo.com/en/home-sorbissimo-eng/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|