Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2025., 18:15   #61
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Iz iskustva, vlastitog i od frendova:
Pobrini se odmah za obradu špaleta. Većina firmi ti to ne radi nego moraš sam ganjati okolo. Kod mene nisu puno oštetili, ali kako imam termofasadu svejedno smo dali naknadno profi obraditi, oko prozora sad imam onaj kao tanki okvir, ali je fasada navučena i nema curenja vode i sl. kao što se zna dogoditi kad krpaju svakako.
Radi zvučne izolacije odi na 3 stakla, osjeti se.
Vjerojatno ćeš morati uzeti i punjeno plinom, na tome dignu malo cijenu, ne znači ti ništa za toplinsku (ionako iscuri kroz x godina), ali kako su meni objasnili - ne da se ovima u tvornici raditi bez punjenja
Pitaj ako ideš na 3 stakla ako imaš kakva veća vrata da ti stave dobre pante.
Stolarija s 3 stakla je stvarno teška, a znaju ušparati pa staviti neke obične pante
Da, ako ti zidovi nisu nešto nećeš dobiti puno na toplinskoj izolaciji, ali računa da će ti stolarija trajati godinama, a nekad kasnije možda i kakvu izolaciju nabaciš.
Prouči i pitaj ekipu (ako znaju, a ima ih koji ne znaju) kako se podešavaju panti i brtvljenje, da znaš sam kasnije po potrebi pritegnuti ili otpustiti.
Provjeri sve nakon ugradnje, a prije nego majstori odu kako se otvara, da nigdje ne struže ili pušta.
Odi obavezno pogledaj negdje taj profil koji misliš uzeti da vidiš koliko je debeo i kako to izgleda. Najprije zbog WAF faktora, a onda i da ti se ne smanji prozor, bolji okviri su deblji i širi i ostane ti manje stakla nego s drvenim okvirima. Imaju svi proizvođači i tanjih, elegantnijih profila.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 18:52   #62
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ekipa koja ima vanjske venecijanere na prozorima, dali su jako glasni pri vjetru? Kakva su vam općenito iskustva?
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2025., 19:03   #63
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Probat cu pitati ponudu za obradu kod te iste pvc firme jer suradjuju sa jednim likom koji im samo to radi, plus klupcice se jos neckam ici na kamen ili one basic metalne. Za estetiku mi se hebe, kuca nece izgledati nista ljepse.

Da da, taj plin je prevara samo takva s obzirom da nestane za x godina, ali neka ga.

Profil u presjeku uzme oko 110ak mm (stok+krilo) sto mi je na dimenziju prozora sasvim ok jer su otvori ooogromni.

Dvokrilni prozor + balkonska vrata me izadju 1900 eura (2800x2500mm). Rang cijene kod drugih je 1800-2100. Imam ponude samo za Deceuninck elegant i Gealan s8000, ali Gealan ima dvije brtve. Sve ostalo je ocito samo skuplje jer smo trazili ekonomicniju kvalitetniju stolariju, ne najjeftiniju.

Tnx za info! Zena ce sve approvati, to je u mom slucaju jednostavno
Staro 15.05.2025., 21:52   #64
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Rolete uzimaš? Ili škure?
S klupicama imaš praktički izbor kamen, Alu obojene ili plastične.
Ima neka caka s roletama, ovisno o ugradnji prozora i klupicama možda se roleta na prozoru ne spušta skroz dolje da lijepo zatvori pa provjeri i pripazi i na to.
Staro 15.05.2025., 22:03   #65
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Rolete, da. Provjerit cu, nisam stekao dojam da se zbog neceg ne mogu spustiti do kraja. Kod alu klupcice se kod montaze urezuje nesto u profil i sve skupa klikne s klupcicom u jednu cjelinu, pa se zbilja nadam da tu nema nekih ogranicenja za roletu. Ali bilo bi sranje da se ne moze spustiti do kraja
Staro 15.05.2025., 22:30   #66
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Ma rolete se spuštaju do kraja, ali ovisno o kombinaciji s okvirom prozora, klupica dođe malo ispod donjeg graničnika roleta jer se nekako klikne dolje odispod u štok, teško opisati.... Kamen to obično zatvori bolje pa roleta legne skroz na njega i fino zadihta. Nije neka greda, ali imaš 2cm dolje lufta i vidi se svjetlo odispod ako ti baš sunce tuče tamo
Rolete znaš da imaš vanjske i unutarnje.
Alu rolete uzmeš naravno, ne plastične
Komarnike obavezno ako si na lokaciji imalo izloženoj komarcima
Ja sam imao relativno niske prozore na nekim prostorijama (bile škure originalno) pa sam išao na vanjske rolete da čim više stakla i svjetla imam.
Imam staklenu stijenu 3x2.20m prema terasi, podijeljena je na dvije rolete... onda nisam razmišljao, ali sada da radim, uzeo bi rolete na motor jer su ove dosta teške
Staro 15.05.2025., 22:57   #67
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Aaa kuzim, vjerojatno jer kamen ima svoju debljinu/visinu, a alu klupcica je kao neka kadica. A sto ne bi skinuo granicnike, hmm...

Nemam opciju za motor, nemam struju u blizini. Bit ce to ok za prozore/vrata. Za stijenu cu svakako razmisliti o tome te kako bi mogao dovuci struju do pozicije. Imam junction box od klime jako blizu pa... Al otom potom, ostatak kuce bude dosao na red
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno