|
![]() |
#62 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Stvarno mislim, iako me malo brinu priče o pouzdanosti + loše iskustvo sa tim jednim diskom. S druge strane, u 15-ak godina koliko imam razne varijante PC-a nikad mi se nije desilo da mi disk crkne nakon nekog vremena, uvijek je ili bio neispravan u početku, ili je radio pouzdana godinama Prvi raid mi je bio sa čuvenom IBM serijom koja je navodno naveliko crkavala, a ja još opalio raid 0 i nikad problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma nemam sve na DVD-ima, samo ono važno, a toga je ipak daleko manje ![]() Npr, samo Age of Conan zauzima skoro 30 GB, a imam i skoro 2000 videospotova, prosječno su 60-70MB veliki pa računaj (sortirani po godinama, backupiraju se tek kad se određene godine skupi dovoljno za popuniti DVD ![]() Zadnje izmijenjeno od: segregator. 03.07.2008. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Performanse u RAID polju
Ovak, kupio sam 2 wd-a 640gb, spoio sam ih u raid 0 .... znaci usao sam u config naveo polje itd. e ali kad sam instalirao vistu nisam nikakav driver ubacio...... a neznam dali sam trebao? (a nisam niti znao gdje) Isto tako dok se komp boota, mi stalno izlistava i pokazuje koji je raid spojen i dali zelim uc u njegov config pa to traje skoro 1 min prije nego sto pocne ulazit u windowse.... Jer to znaci da nes nisam dobro napravio ili ? plz pomagajte evo i rezultat sa hd tacha ...... dali bi to trebalo biti to? cudan mi je jedino ovaj graf..... kao da malo previse varira ili je to normalno ![]() Free Image Hosting by ImageBam.com Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 15.11.2008. u 05:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To sa očitavanjem je normalno - nakon MB BIOS-a ide BIOS RAID kontrolera i tek onda diže OS. Budući da se radi o Visti, vjerojatno ti je prilikom testa zasmetao super fetch, indexing ili neki drugi servis.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
Pitao sam jer sam citao da se treba driver za raid i to sa floppya kojeg nemam instalirat tijekom instalacije samog OS-a .... pa mi nije bilo jasno jel to u redu ili nije iako mi ocitava raid u visti.... tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
EMP moderator
|
Kad je Vista u pitanju, ne mora biti isključivo floppy, može i USB memory stick/disk, CD/DVD i drugo. Bitno da je driver za Vistu, a ne neki drugi OS.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
a kaj ak nisam instalirao taj driver? Jer sad mi sve normalno radi, a i stvarno je dosta brzi prijenos podataka... Dali je taj driver bas nuzan, i dali ga mogu sada instalirat dok je vista vec gore, ili bi morao sa instalacijom viste .... mada ja tu upciju nisam niti vidio dok sam ju instaliravao |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
EMP moderator
|
Da je nužan, ti ne bi mogao instalirati Windowse. Ovako je Vista stavila neke svoje drivere i zato ti radi. Ako budeš htio staviti nove, preporučam napraviti image odnosno backup Windowsa nekim od za to namijenjenih programa (Acronis True Image, Norton Ghost i drugi). Opciju nisi vidio jer je sakrivena iza advanced tipke (mislim da se tako zove).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Performanse u RAID polju
Baš gledam Sa_Stilom-ov test njegova dva velociraptora 300gb u raid0 polju i usporedio ih sa svoja dva, i ovo su rezultati: Sa_Stilom-ov: ![]() Moj: ![]() Pitao sam ga kako to da su tolike razlike, a diskovi su gotovo identični, na što mi je on rekao kako je stvar u stripe sizeu raid polja. Meni je 128kb, a njemu 4kb. Nikad se prije nisam zamarao sa tim detaljem, međutim išao sam istraživati i izgleda da taj "detalj" u biti mnogo znači... Evo za početak jedan mali copy/paste sa Anandtecha: Citiraj:
Po tome ispada da je bolje staviti stripe size na min. 1024kb? Jer, koji je to danas file s kojim baratate, a da je manji od 1mb? Prosječna mp3-ca je 4mb. Neki čak misle da postoji formula za optimalni stripe size, međutim ona je trenutno nemoguća jer nam fali krucijalni podatak - prosječna veličina najčešće upotrebljavanih (accessed) fileova. Kada bi se ta informacija znala, i recimo da iznosi 2.6MB, onda (ako imate dva diska) postavimo stripe size na 1800kb (ili za svaki slučaj malo manje) i tako smo sigurni da će oba diska ravnomjerno i najbrže obrađivati te fileove jer će podijeliti 2.6mb na dva dijela i raspodijeliti ih na oba diska... Zanima me što mislite o ovome? Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 04.12.2008. u 19:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ma, koda je bitno koliko je, bitno je da dela :-) Čim brže, tim bolje :P ![]()
![]() |
#79 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Sa 4kB ces uvijek dobiti najbolje reze u sintetici ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Guest
|
Iako je meni malo cudna krivulja. Mozda sam samo poludio ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Takva su moja iskustva i svi benchevi su mi pokazivali tako. No to uopce nemora bit i nije pravi odraz performansi, jer se cluster size bira uglavnom po namjeni i zadaci diskova. Na jeftilen onboard kontrolerima ne...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 05.12.2008. u 01:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Guest
|
Napravi image, prenesi na neki prijenosni disk, posudi ga od nekog, promjeni cluster size i vrati podatke za "minutu". |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Zato jer su sintetike koje se mahom koriste u vecini slucajeva smece (HDtach i slicni). Da bi testirao neki disk, moras ga testno opteretiti onim s cime ces ga i inace opteretiti. Zato se u pravilu koristi IOmeter. Samo neki (i to dobri) kontroleri to mogu.
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Ovo sa cluster size nisam siguran, mislim da se te finese mogu podešavati iz BIOSa, ali nemoj me držat za riječ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da, malo se treba igrat sa Iometer-om prije nego proradi kak spada ... treba prekinut onu njegovu pripremu (u biti stvara neki fajl, koji se s vremenom povecava, ovisno o velicini diska te je njegova stvarna velicina na disku poprilicno skromna). Kada ga se ponovno pokrene trebao bi ti moc vrtit testove kao od sale (potrebno je prije toga odabrat/profilirat sve one podopcije, kako bi se dobio sto bolji uvid u specificnom podrucju rada diska). Napomena: zna se cesto desit da su rezultati nekonzistentni (razliciti rezultati za istu konfiguraciju/profil), pa je u tom slucaju potrebno ponavljat vise puta mjerenje ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|