Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.08.2006., 09:50   #61
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ne znam otkud bi poceo, toliko me misli (sto sokantnih sto iznenadjujucih) zapljusnulo Moje misljenje: imam osjecaj da je mod tu zbog moddanja, a ne zbog nekog "viseg" razloga. Npr. poboljsanje funkcionalnosti necega, podizanje estetskog dojma. Cista (neukusna) shminka. To nisam nikad volio Npr. zeleni ventovi, crvena neonka, pa odnekud opet plava Sto se tice rupa za protok ovo ti je otprilike kao da ti navuku vrecu na glavu i izbuse 2-3 rupice Izrezi cijelu rupu, imas 8cm grillova u Chipoteci za par kuna i zgodnih i prakticnih metalnih mrezica protiv prasine u Bauhausu (isto za par kuna). Cini mi se da ti se buka dodatno povecala, a nemas potrebe za tim. Uvijek je bolje manje vecih i tisih coolera. Dakle, 2x80mm nema smisla, ako se mogao rasporedit jedan Sharkoon 140mm na stratesko mjesto Npr. to mi nije jasno ni kod athinog plexi kucista. Hrpetina 80mm ventova... cemu? Nadalje; napajanje - shrotex. Imas sad zbilja jeftinih a kvalitetnih napajanja. Enermax u Linksu za 160kn. Plexi, neonka i ova dva ventica su te kostali vjerojatno koliko i to napajanje. Kuzis sto ti hocu reci? Bolje mod ili upgrade napraviti zbog funkcionalnosti i zbog podizanja kvalitete samog kompa, nego ulagati u shminku Sto se tice kablova... ne trebas bacati lovu na glupe, debele i krute rounded kablove. Flat kablovi (obicni) su dosta zahvalni za skrivanje. Tanki su i moze ih se lako sprovesti uz bridove kucista, dok su rounded prilicno nezgrapni.
Šteta da nemam kameru da poslikam svoju kantu mislim da bi se i tebi i blozeru svidjela (s obzirom na to što ima na linku u sigu jer ja imam takvo) inače slažem se s tobom glede šminke...

Mada ja tvornički imam plexi na stranici ne pada mi na pamet stavljati neonku u kantu mada imam za to predviđene rupe već napravljene tvornički na kanti...
Pa zar da mi treba jedan još dodatni potrošač koji nepotrebno cica struju iz napajanja?

Ja mislim da je potrebno što manje ventova je moguće, a da obavlja funkciju i ja imam 3 komada (+PSU) iako ih na moje kućište stane 7...
Staro 15.08.2006., 11:20   #62
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja isto potvrđujem da se ide kablovi mogu "roundat"

imam par komada napravljenih i 2 komada skršena, samo zato jer nisam imao živaca za njih pa sam išao brzo...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.08.2006., 11:55   #63
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
@SuperUknown ma znam..To napajanje si pikiram več dva tijedna..Ali su mi došli dodatni troškovi .. kupio sam si 7300Gt ( - 600kn) , otkrio sam da se grije ko svinja , novo hladjenje i termalna pasta ( - 100kn)..
U srijedu ču prodati rame pa kupujem enermax 300W . I onda sam švorc
Pa moram čekati da prodam BT,mrežnu..i stvari iz thread mojeg u prodaji..
I onda če opet biti para za modd..
Vratimoi se bitnome
Hvala svima na savjetima.Pogotovo matesoniku koji se potrudio i napravio "tutorial".
Imam još jedno pitanje . a kak bi bilo da izvadim one maske za optičke uređaje ( imam samo jedan skroz dole) i gornja tri izvadim.. pa da tamo strpam neki vent? Samo da napomenem tišina mi nije bitna..
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 21:36   #64
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
nemoj... bolje stavi taj vent koji ti je iznad proca tam otraga... a napravi zracni tunel od coolera za proc na one rupe na bocnoj...mozes od cijevi za kanalizaciju... ak cijev pofarbas nebu cak ni lose zgledalo...

estetika---svidja mi se. shlampavost je kolko mi se cini namjerna i u sluzbi je izgleda. pofarbaj i znutra, mozda kao graffiti??
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2006., 23:06   #65
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Super ideja Mat..Ali ču onda na taj "tunel" staviti još jedan cooler.. Samo koj? I na koju stranu da ga okrenem, da upuhuje, ili ispuhuje?
Sutra kupujem nvo napajanje Ener 300W i hlađđenje za ovu zvjer iz siga
Pa opet nemam para za pleksi. Ali či sutra ubodnom izrezati iz bočne stranice kvadar . Pa ču staviti slike na kaj če to (ne)ličiti. Samo da pitam zašto su kablovi loše složeni..? Šta nema protoka dobrog?
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2006., 00:40   #66
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
vent na tunelu mora puhati u istom smjeru kao i onaj na procu

kabeli--koshmar. sve pocupaj, zatim povezi ide kabele. probaj ih oblikovat da stoje sto blize desnoj strani casea. zatim pospajaj naponske kabele diskova i ostalog (ne i maticne). maticnu spojish kako ti vec najbolje pase. glavno da oko proca i napajanja ima prostora. one sitne kabele (od fronte, usba i sl) zaguraj kamo god mozes... i kabele od napajanja mozes omotati u izolirku, bit ce ljepsi i kruci, a time pogodniji za oblikovanje...

edit: pogle ovdje kod mene, ruzno i sareno ali protok odlican...
http://img230.imageshack.us/img230/8445/p62100677cv.jpg

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 16.08.2006. u 00:53.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno