|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma nebi se složio sa tobom piydek, jer da ti kažem da odeš sad igrat originalni HL, zar bi ti se svidjela ona grafika? meni osobno nebi, i to je jedini razlog redizajniranja igara.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Half-life je nova igra. Iskreno sam se nasmijao kad sam na listi predloženih vidio igre poput HL i Discworlda. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
I cisto za referencu, igram se od doba C64/Amige500/286ice. Hexen/Heretic su kao stare igre, a Discworld nova? Iz kojeg si se razloga nasmijao, s obzirom da je Heretic izdan negdje 94-te, a Hexen/Discworld 95te? Ako to nisu stare igre, onda definiraj izraz ponovo...
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 23.06.2012. u 14:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
|
Pa to ja govorim, ali ne kuži on, ili pak obožava gledat piksele veličine nokta ![]() Jedino čemu služi pravo redizaniranje igara je bolja grafika, ništa drugo, jer to i je poanta, da se zadrži ona kvaliteta igre/priče ali naravno sa ljepšim izgledom/efektima/rezom. Ne vidim na koji način to uništava ugođaj stare igre? objasni piydek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Za one kojima komp služi samo za njavu i dripanje po forumu ![]() http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33988013 http://www.wcsaga.com/ Citiraj:
![]() |
![]() |
#67 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Te stare igre se prvenstveno igraju radi nostalgije, tj. igraju ih ljudi koji su ih igrali i prije dosta godina. Ako to upakiraš u ljepšu grafiku onda si totalno promjenio igru i tu više nema ni n od nostalgije jer baš ta pikselasta grafika je obilježje da je nešto staro. Ko voli nek izvoli ali meni to spada u svetogrđe, stare igre ne treba dirat i ne znam ni jedan remake koji je bolji od originala zato što je upakiran u ljepšu grafiku. Eventualno smatram OK da se neke starije igre optmiziraju za moderne OS-ove da bi uopće mogle raditi. P.S. Evo jedan dobar sajt: http://www.bestoldgames.net/eng/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kako W.Digital kaže, jedina legitimna svrha remakeova za mene je optimizacija za nove OSove. To je to. Ostalo je svetogrđe. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Bah, previse generaliziranja. Jos ispada kako sve stare igre izgledaju tako jer je to tvorac tako zamislio a ne da se radi o limitaciji tadasnje tehnologije. Osobno ne padam na grafiku, jos uvijek mi je najbolja igra ikada originalni Operation Flashpoint a ARMA 2 jedva tu i tamo pokrenem, ali sad da je bilo kakav remake sa modernijim izgledom "svetogrdje", to mi je malo smijesno. Npr cak i da mogu natjerati Roketze da mi prorade u dosboxu, svakako bih preferirao remake sa boljom grafikom, animacijama i podrskom za visoke rezolucije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Svetogrđe bi bilo kad bi oni koji rade remake rekli da je on bolji od originala i slični bullshit, ali i sami naglase da je to REMAKE, za one nostalgičare koji istu stvar žele, samo estetski dotjeranu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#72 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Ne znam koji bog vas muči, ali igrajući MI1/2 original i remake u full HD-u, podjednako sam se nauživao. Kod originala je dio gušta bilo što igram prvi put i onaj "wow" efekt otkrivanja svega, a kod remakea je dio gusta bio "whoooaaa kako su fino nacrtali sve" i odlično masterirana muzika. Ovo što se dotiče autentičnosti, cjelovitosti i integriteta... jel vi igrate igre ili političke igre? ![]() Anyway, čini mi se taman da se povučem iz teme prije nego se pretvori u svinjac. ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Guest
|
SOF , NOLF, godina 2000 -2001, još malo će se tražit "redizajn" skyrima ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Sto se mene tice NFS. U2 i Vice City.... Doduse evo nekakav mod za GTA IV koji vraca Vice City u zivot, jos ga nisam isprobao ali izgleda odlicno....
![]() |
#81 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
ja osobno zelim novi baldurs gate 3 u kojem lik ne krece od xy levela nego od 1, svedno koja dnd pravila, moze i 3.5 (ili novija ako je sta izaslo odkad nisam uopce u doticaju) od remakeova bi zelio: nfs2:se, sports car gt u koji mogu novi auti, to je ionako svejedno, star wars: alliance - jedina afaik igra u kojoj se moze dozivjeti dogfight od vise stotina letjelica odjednom. elite i za kraj SYNDICATE! a ne ovo smece sto su sad izdali pod tim imenom ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Premium
|
Citiraj:
Također, gadi mi se kad vidim što se radi pod isprikom tih "HD" izdanja i sl. Recimo, onaj screenshot Baldur's gatea II iz "enhanced" izdanja koje će doći - dignuta rezolucija, što se bez problema moglo modom riješiti na "običnom" BG2 i dodan faking bloom. Eto ti - HD izdanje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Banned
|
Citiraj:
Poslije HD-a vjerovatno slijede 3D remejkovi i sl. nebuloze, ovisi što će biti u trendu. Osobno sam probao igrati neke stare igre u HD-u, npr. HOMM3 sa HD modom, to jednostavno nije to. Probat ću taj navikani remejkani Monkey Island, čisto da se malo prisjetim starih dana i da vidim na šta liči. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#85 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Ako ste već toliko protiv remake-a STAROG na NOVO, zašto ste i vi onda staru opremu (na kojoj se igralo prije 10-15 godina) zamjenili sa današnjom ? Tehnologija i tehnika idu naprijed, i sigurno nikome osim vama dvojici nije užitak igrati neku igru na kojoj još i vidiš piksele na full hd monitoru ![]() geez
![]() |
![]() |
#86 | |
Banned
|
Citiraj:
Znači sad sa tom novom tehnologijom treba pokvarit i ono što je prije valjalo? Staro je staro i takvo treba ostati, a proizvođačima je lakše staru igru upakirati u ljepši proizvod nego ispočetka raditi novu igru, zato se i rade remejkovi, da se još malo izmuze pare od nove djece. To što ti briješ na neke divlje reze je zato što si jučer počeo igrati igre i misliš da sve mora imati 1920x1080 da bi bilo igrivo. Uz to je naravno potrebna najmodernija grafička od 3500 kn, logitech miš od 700 kn i tipkovnica od 900 kn i onda si kao neki gejmer. Industrija igara je ošla u nekom destom smjeru i to je jedna stvar, ali izvlačit stare naslove i njih oživljavat je ništa drugo nego svetogrđe i komercijalizacija. Sva sreća pa se to ne radi tako često nego se tu i tamo usere neki vintage naslov. Me to. ![]() Zadnje izmijenjeno od: W.Digital. 24.06.2012. u 19:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Guest
|
ja volim vidjet piksele na 24" HD monitoru. |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Da rezimiram: Igra je za mene cjelovito iskustvo. Kad kažem "cjelovito", mislim na to da se gameplay, grafika, zvuk, interface i sve što čini igru slaže u jednu cjelinu i cjeloviti doživljaj igre. Mijenjanje ikojeg elementa je mijenjanje cjelokupnog doživljaja. Ako je igra dobra, tada ju nema potrebe mijenjati. Zato remakeovi za mene nemaju smisla, točno onako kako dobru igru nema smisla mijenjati. Uz to, ima mi i nešto neprimjereno i falsificirajuće u nabrijavanju tih igara nekom modernom grafikom i sl. Nešto što gubi iz vida duh vremena i kontekst u kojem su te igre nastale i u kojem funkcioniraju. Uz to, treba vjerojatno napomenuti da oni koji su rasli na igrama s kraja 80ih i početka 90ih sigurno puno apstraktnije misle o igrama nego playstation generacije. U ono vrijeme dobra mehanika igre, kompleksnost i sl., bili su ono primarno. Rudimentarna grafika, 8bitni zvuk i sl. bili su tu samo zato da osjetilno predoče ono što je centralno - sama igra iza svoje osjetilne pojavnosti, njezina mehanika, interaktivnost, gameplay, unutarnja logika i kompleksnost. Ako si tako rastao, tako promatrajući igre, tada takvom čovjeku sasvim sigurno niti danas neće smetati pixeli, kao što ga neće niti impresionirati super grafika. Ova novija generacija igrača je dijametralno suprotna: vrlo neosjetljiva na loš gameplay, slabu interaktivnost igre i sl., a jako osjetljiva na rezoluciju tekstura i slične stvari. Sve ovo skupa jako lijepo reflektira i temeljite promjene u industriji igara, kako je W.Digital već rekao. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
tipa, ja sam do prošle godine volio odigrat si malo Death Rally i uopće ne bi škodilo kad bi se igri stavila nova grafika, osim što bi još više ljudi počelo igrat da se stare igre redizajniraju (bar što se grafike tiće), više bi ljudi navalilo opet na te igre, i ne ne vidim što je tu loše, i nije igra uništena kao što ti kažeš, grafika nije toliko važna kao gameplay, ali ako se može ide se na bolje I recimo u pravu si što se tiće nove generacije igrača, većini je danas bitna samo grafika, ali to su oni koji su započeli prije 2-3 godine, oni koji igraju već 10-15 godina, malo drugačije razmišljaju Pogledaj samo koliko ljudi još igra CS, i sumnjam da bi im smetalo da se igra malo grafički polijepša ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Xulos :)
|
Red alert 2 ![]() ![]()
|
|
Oglas
|