Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.06.2012., 13:06   #61
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma nebi se složio sa tobom piydek, jer da ti kažem da odeš sad igrat originalni HL, zar bi ti se svidjela ona grafika? meni osobno nebi, i to je jedini razlog redizajniranja igara..
Staro 23.06.2012., 13:36   #62
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Ma nebi se složio sa tobom piydek, jer da ti kažem da odeš sad igrat originalni HL, zar bi ti se svidjela ona grafika? meni osobno nebi, i to je jedini razlog redizajniranja igara..
Majstore, trenutno igram Master of orion, Doom/Heretic/Hexen redovno zaigram. Ponovno prolazim prvi Gabriel Knight, nedavno odigrao prvi Alone in the dark i Betrayal at Krondor itd. itd. Sve odreda super grafika, primjerena vremenu u kojem su igre nastale. Mijenjanje toga je mijenjanje izvornog integralnog iskustva.

Half-life je nova igra. Iskreno sam se nasmijao kad sam na listi predloženih vidio igre poput HL i Discworlda.
piydek je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 14:29   #63
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor piydek Pregled postova
Evo vidiš, meni je još uvijek puno bolji, primjereniji i ljupkiji original. Ima grafiku koja je primjerena tom vremenu i tipu gameplaya i cijela stvar je autentična. Remake je potpuno bezveze i nepotreban.
Kako kome. Meni je bio fenomenalan, posebno kad vidim kako je to sve trebalo izgledati, ali je bilo limitirano tadasnjom tehnologijom. Ti kao da zelis reci da je svaki remake bezveze jer je original bolji primjereniji i ljupkiji... U MI serijalu, remake je nista drugo do original sa svim kvalitetama, i grafikom od koje slinis jos vise nego u doba kad je original bio top of the pops dostignuce hand drawn avantura.

I cisto za referencu, igram se od doba C64/Amige500/286ice.

Citiraj:
Majstore, trenutno igram Master of orion, Doom/Heretic/Hexen redovno zaigram. Half-life je nova igra. Iskreno sam se nasmijao kad sam na listi predloženih vidio igre poput HL i Discworlda.
Hexen/Heretic su kao stare igre, a Discworld nova? Iz kojeg si se razloga nasmijao, s obzirom da je Heretic izdan negdje 94-te, a Hexen/Discworld 95te? Ako to nisu stare igre, onda definiraj izraz ponovo...

Zadnje izmijenjeno od: zwer. 23.06.2012. u 14:35.
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 14:50   #64
xsabaras
Premium
Moj komp

xsabaras's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Stare igre ni na koji način ne ovise o "boljoj grafici", a još manje o fizici i sl. "stara grafika", kako kažeš, je dio samih tih igara. Mijenjati ju znači mijenjati cijelu stvar. A fizika pogotovo. Time fundamentalno zadireš u gameplay i mehaniku igre. Sve skupa besmislice.

Baš zato što su bile odlične igre ih ni na koji način ne treba mijenjati. Ne mogu vjerovati da generacija koja je igrala igre u drugoj polovici 80ih toliko pati na grafiku da im je nepodnošljivo gledati manje boja ili pixelastiju grafiku. To bih očekivao od klinaca koji su rasli sa Playstationom.

Evo vidiš, meni je još uvijek puno bolji, primjereniji i ljupkiji original. Ima grafiku koja je primjerena tom vremenu i tipu gameplaya i cijela stvar je autentična. Remake je potpuno bezveze i nepotreban.
Dobrim dijelom se slažem, ali zar nebi onda bilo puno bolje te igre i sad igrati na identičnim platformama na kojima su i izašle i identičnim tv/monitorima i periferijom? Defininitivno nije isti osjećaj te iste igre igrati preko emulatora na ultra lcd monitorima i bežičnim miševima, hi-fi sustavu, svijetlećim tipkovnicama itd.
xsabaras je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 14:55   #65
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Pa to ja govorim, ali ne kuži on, ili pak obožava gledat piksele veličine nokta

Jedino čemu služi pravo redizaniranje igara je bolja grafika, ništa drugo, jer to i je poanta, da se zadrži ona kvaliteta igre/priče ali naravno sa ljepšim izgledom/efektima/rezom.

Ne vidim na koji način to uništava ugođaj stare igre? objasni piydek
Staro 23.06.2012., 15:32   #66
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Za one kojima komp služi samo za njavu i dripanje po forumu

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33988013

http://www.wcsaga.com/

Citiraj:
At long last, the day has finally arrived! It has been ten years to the day that the Wing Commander Saga project was officially founded. Through this time, Saga has evolved through a host of iterations, with sometimes frustrating twists and turns and several brick walls. However, we believe that Wing Commander Saga would not be what it is today without the lessons we have learned from each one of those experiences, and we are very excited to finally share the results with you.

On many occasions, we have referred to Wing Commander Saga: The Darkest Dawn as a labor of love. That is truly what it has been for us. Many years ago, Chris Roberts and his team at Origin ignited our imaginations with their innovative, blockbuster Wing Commander series. Our hope has always been that with Wing Commander Saga, we could recapture that excitement and magic to some degree and share it with all of you. Our ten year development process has certainly taught us even more respect for just how innovative and brilliant Chris Roberts and his team are. Our development of Wing Commander Saga: The Darkest Dawn is meant as an homage to them and what they achieved, and we would like to thank them and EA, who holds the intellectual property for Wing Commander. We would also like to thank all the sites who have generously offered to provide mirrors for Saga.

If Wing Commander Saga: The Darkest Dawn is your introduction to the Wing Commander universe, you owe it to yourself to try the source material that inspired us. Several of the original Wing Commander games are available at gog.com, so make sure to show your support for the actual creators of Wing Commander by going and purchasing some copies! You won't regret it. Especially make sure to pick up a copy of Wing Commander III, since the story of Wing Commander Saga: The Darkest Dawn was written to coincide with the events of that game.

Today we are only launching the PC vesion. The Linux and Mac versions will be available soon. We just need to port the launcher to OSX and Linux and run some tests.

For help troubleshooting known issues click here to visit our forums. We'd also love to here your thoughts about the game, so feel free to join us there!

So, without further ado, we are pleased to present you with Wing Commander Saga: The Darkest Dawn. It's humanity's most desperate hour, a desperate struggle for survival against impossible odds, and you've got a front row seat.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 16:25   #67
W.Digital
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Jedino čemu služi pravo redizaniranje igara je bolja grafika, ništa drugo, jer to i je poanta, da se zadrži ona kvaliteta igre/priče ali naravno sa ljepšim izgledom/efektima/rezom.
I onda si ubio sve.

Te stare igre se prvenstveno igraju radi nostalgije, tj. igraju ih ljudi koji su ih igrali i prije dosta godina.

Ako to upakiraš u ljepšu grafiku onda si totalno promjenio igru i tu više nema ni n od nostalgije jer baš ta pikselasta grafika je obilježje da je nešto staro.

Ko voli nek izvoli ali meni to spada u svetogrđe, stare igre ne treba dirat i ne znam ni jedan remake koji je bolji od originala zato što je upakiran u ljepšu grafiku.

Eventualno smatram OK da se neke starije igre optmiziraju za moderne OS-ove da bi uopće mogle raditi.

P.S. Evo jedan dobar sajt: http://www.bestoldgames.net/eng/
W.Digital je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 17:09   #68
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Hexen/Heretic su kao stare igre, a Discworld nova? Iz kojeg si se razloga nasmijao, s obzirom da je Heretic izdan negdje 94-te, a Hexen/Discworld 95te? Ako to nisu stare igre, onda definiraj izraz ponovo...
Jebate, treba ti crtati sve. 3D grafika je od tada otišla izuzetno puno naprijed. Ručno crtana 2D ništa - samo je rezolucija bolja i više je boja.

Citiraj:
Autor xsabaras Pregled postova
Dobrim dijelom se slažem, ali zar nebi onda bilo puno bolje te igre i sad igrati na identičnim platformama na kojima su i izašle i identičnim tv/monitorima i periferijom? Defininitivno nije isti osjećaj te iste igre igrati preko emulatora na ultra lcd monitorima i bežičnim miševima, hi-fi sustavu, svijetlećim tipkovnicama itd.
Svakako. Zato i imam još C64 i Amige, a planiram sklepati i neku bolju 486-icu sa pripadnim monitorom i svim ostalim, za staviti DOS gore i igrati stare PC igre.

Citiraj:
Pa to ja govorim, ali ne kuži on, ili pak obožava gledat piksele veličine nokta

Ne vidim na koji način to uništava ugođaj stare igre? objasni piydek
Igra je za mene cjeloviti doživljaj. Grafika nije samo grafika, nije samo površni vizual koji je odvojiv od ostatka igre. Grafika, zvuk i sl. što se čini da se može odvojiti od gameplay mehanike, jednako kao i pripadna atmosfera - meni je to sve dio jednog nerazdvojnog i nerazlučivog paketa. Ako se uzme ikoja komponenta i promijeni - za mene je to promijenjena igra (čak i ako se samo grafika mijenja) sa promijenjenim feelingom, atmosferom, sa elementom novog vremena koji ne pripada vremenu u kojem je igra izašla itd. Ukratko, igra mi postaje neautentična i cjelovitost i integritet igre su mi uništeni.

Kako W.Digital kaže, jedina legitimna svrha remakeova za mene je optimizacija za nove OSove. To je to. Ostalo je svetogrđe.
Staro 23.06.2012., 17:40   #69
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Bah, previse generaliziranja. Jos ispada kako sve stare igre izgledaju tako jer je to tvorac tako zamislio a ne da se radi o limitaciji tadasnje tehnologije. Osobno ne padam na grafiku, jos uvijek mi je najbolja igra ikada originalni Operation Flashpoint a ARMA 2 jedva tu i tamo pokrenem, ali sad da je bilo kakav remake sa modernijim izgledom "svetogrdje", to mi je malo smijesno. Npr cak i da mogu natjerati Roketze da mi prorade u dosboxu, svakako bih preferirao remake sa boljom grafikom, animacijama i podrskom za visoke rezolucije.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 17:44   #70
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Kako W.Digital kaže, jedina legitimna svrha remakeova za mene je optimizacija za nove OSove. To je to. Ostalo je svetogrđe.
Svetogrđe bi bilo kad bi oni koji rade remake rekli da je on bolji od originala i slični bullshit, ali i sami naglase da je to REMAKE, za one nostalgičare koji istu stvar žele, samo estetski dotjeranu

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 18:24   #71
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Soldier od Fortune 1 i 2 - a za dvojku bi i film trebalo snimiti, ta priča mi je nešto najbolje ikada.
Half-Life 1 - u biti, ona Black Mesa se kao radi, od 2004
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2012., 18:37   #72
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Igra je za mene cjeloviti doživljaj. Grafika nije samo grafika, nije samo površni vizual koji je odvojiv od ostatka igre. Grafika, zvuk i sl. što se čini da se može odvojiti od gameplay mehanike, jednako kao i pripadna atmosfera - meni je to sve dio jednog nerazdvojnog i nerazlučivog paketa. Ako se uzme ikoja komponenta i promijeni - za mene je to promijenjena igra (čak i ako se samo grafika mijenja) sa promijenjenim feelingom, atmosferom, sa elementom novog vremena koji ne pripada vremenu u kojem je igra izašla itd. Ukratko, igra mi postaje neautentična i cjelovitost i integritet igre su mi uništeni.
Ovo je postalo kao hi-fi tema gdje se cjevaš sa gramofonom svađa sa digital-age guyem sa CDima ili SACD-ima oko toga šta je bolje u čemu moš više uživat, da bi na kraju obojica zaboravili da je važna glazba.

Ne znam koji bog vas muči, ali igrajući MI1/2 original i remake u full HD-u, podjednako sam se nauživao. Kod originala je dio gušta bilo što igram prvi put i onaj "wow" efekt otkrivanja svega, a kod remakea je dio gusta bio "whoooaaa kako su fino nacrtali sve" i odlično masterirana muzika.

Ovo što se dotiče autentičnosti, cjelovitosti i integriteta... jel vi igrate igre ili političke igre?

Anyway, čini mi se taman da se povučem iz teme prije nego se pretvori u svinjac.
Staro 24.06.2012., 04:07   #73
mislavgray
Registered User
Moj komp

mislavgray's Avatar

Datum registracije: May 2011
Remake blade runnera, fahrenheita/indigo prophecy-a definitivno, te recimo resident evil 1-2-3
mislavgray je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 10:29   #74
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Serious Sam i Serious Sam HD.

Naravno da bi radije igrao HD jer je - HD
A gotovo sve ostalo je isto.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 11:57   #75
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
No One Lives Forever
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 12:00   #76
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
No One Lives Forever
potpis, NOLF je bio zakon
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 12:22   #77
ivan77
Guest

SOF , NOLF, godina 2000 -2001, još malo će se tražit "redizajn" skyrima
  Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 13:05   #78
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
UT na novom Unreal Enginu, al baš da je isti ko original samo grafički ljepši.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 14:01   #79
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Sto se mene tice NFS. U2 i Vice City....

Doduse evo nekakav mod za GTA IV koji vraca Vice City u zivot, jos ga nisam isprobao ali izgleda odlicno....

Staro 24.06.2012., 14:21   #80
W.Digital
Banned
Moj komp

Neki su očito fulali poantu topica ili su se rodili 1998. pa su im 'stare' igre Vice City, Far Cry, NFS:U2 i sl. :facepalm:
Stvarno ne znam šta bi tu trebalo remejkat...
Staro 24.06.2012., 14:41   #81
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor eko1 Pregled postova
Kad smo kod igrica tamo negdje dvedesetih je bila neka igra u kojoj ti kontroliraš robota i nadograđuješ ga i nakon toga bar mislim s njim se boriš protiv drugih
jel mislis na battle tech?

ja osobno zelim novi baldurs gate 3 u kojem lik ne krece od xy levela nego od 1, svedno koja dnd pravila, moze i 3.5 (ili novija ako je sta izaslo odkad nisam uopce u doticaju)

od remakeova bi zelio:
nfs2:se,
sports car gt u koji mogu novi auti, to je ionako svejedno,
star wars: alliance - jedina afaik igra u kojoj se moze dozivjeti dogfight od vise stotina letjelica odjednom.
elite

i za kraj SYNDICATE! a ne ovo smece sto su sad izdali pod tim imenom

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 15:00   #82
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Citiraj:
Autor W.Digital Pregled postova
Neki su očito fulali poantu topica ili su se rodili 1998. pa su im 'stare' igre Vice City, Far Cry, NFS:U2 i sl. :facepalm:
Stvarno ne znam šta bi tu trebalo remejkat...
Istina. A pitanje je također - je li nešto poput remakea uopće moguće? Ili se uvijek radi o novoj igri, čim se nešto izmijeni, čak i ako je "samo" grafika i zvuk. Da ne govorim o izmjenama ili dodacima koji na ikoji način diraju u gameplay i mehaniku igre. I ako je stvar bila dobra, čemu onda uopće remake? Čini mi se da je to jednostavno stvar next-gen klinaca koji ne mogu podnijeti pixele (koliko god se dičili da igraju od doba C64/A500/286).

Također, gadi mi se kad vidim što se radi pod isprikom tih "HD" izdanja i sl. Recimo, onaj screenshot Baldur's gatea II iz "enhanced" izdanja koje će doći - dignuta rezolucija, što se bez problema moglo modom riješiti na "običnom" BG2 i dodan faking bloom. Eto ti - HD izdanje.

Staro 24.06.2012., 15:15   #83
W.Digital
Banned
Moj komp

Citiraj:
Čini mi se da je to jednostavno stvar next-gen klinaca koji ne mogu podnijeti pixele (koliko god se dičili da igraju od doba C64/A500/286).
Mislim da si pogodio srž, ide se na novu publiku preko stare slave, 'stari' igrači će se rijetko prikloniti HD remejkovima.
Poslije HD-a vjerovatno slijede 3D remejkovi i sl. nebuloze, ovisi što će biti u trendu.

Osobno sam probao igrati neke stare igre u HD-u, npr. HOMM3 sa HD modom, to jednostavno nije to.

Probat ću taj navikani remejkani Monkey Island, čisto da se malo prisjetim starih dana i da vidim na šta liči.
Staro 24.06.2012., 15:45   #84
ivan77
Guest

Citiraj:
Mislim da si pogodio srž, ide se na novu publiku preko stare slave, 'stari' igrači će se rijetko prikloniti HD remejkovima.
Poslije HD-a vjerovatno slijede 3D remejkovi i sl. nebuloze, ovisi što će biti u trendu.

Osobno sam probao igrati neke stare igre u HD-u, npr. HOMM3 sa HD modom, to jednostavno nije to.

Probat ću taj navikani remejkani Monkey Island, čisto da se malo prisjetim starih dana i da vidim na šta liči.
drito to. "remake" NFS2? Remake trebaju ELITE , Privateer ...fale mi takve igre. Osjećaj open prostora je bio 10 x veći nego ove današnje "open space" igre. Hebeš HD , 1080p i ostale gluposti..osjećaj je ono što se traži.
  Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 17:02   #85
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
/cut
Citiraj:
/cut
Ako ste već toliko protiv remake-a STAROG na NOVO, zašto ste i vi onda staru opremu (na kojoj se igralo prije 10-15 godina) zamjenili sa današnjom ?

Tehnologija i tehnika idu naprijed, i sigurno nikome osim vama dvojici nije užitak igrati neku igru na kojoj još i vidiš piksele na full hd monitoru

geez

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

Staro 24.06.2012., 17:15   #86
W.Digital
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Ako ste već toliko protiv remake-a STAROG na NOVO, zašto ste i vi onda staru opremu (na kojoj se igralo prije 10-15 godina) zamjenili sa današnjom ?

Tehnologija i tehnika idu naprijed, i sigurno nikome osim vama dvojici nije užitak igrati neku igru na kojoj još i vidiš piksele na full hd monitoru

geez
lol, zamjenio sam staru opremu zato što mi nije primarno igrati igre na PC-u, i kakve veze ima razvoj tehnologije sa starim vintage igrama?
Znači sad sa tom novom tehnologijom treba pokvarit i ono što je prije valjalo?

Staro je staro i takvo treba ostati, a proizvođačima je lakše staru igru upakirati u ljepši proizvod nego ispočetka raditi novu igru, zato se i rade remejkovi, da se još malo izmuze pare od nove djece.

To što ti briješ na neke divlje reze je zato što si jučer počeo igrati igre i misliš da sve mora imati 1920x1080 da bi bilo igrivo.
Uz to je naravno potrebna najmodernija grafička od 3500 kn, logitech miš od 700 kn i tipkovnica od 900 kn i onda si kao neki gejmer.

Industrija igara je ošla u nekom destom smjeru i to je jedna stvar, ali izvlačit stare naslove i njih oživljavat je ništa drugo nego svetogrđe i komercijalizacija.

Sva sreća pa se to ne radi tako često nego se tu i tamo usere neki vintage naslov.

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
ja volim vidjet piksele na 24" HD monitoru.
Me to.

Zadnje izmijenjeno od: W.Digital. 24.06.2012. u 19:47.
Staro 24.06.2012., 17:16   #87
ivan77
Guest

ja volim vidjet piksele na 24" HD monitoru.
  Reply With Quote
Staro 24.06.2012., 17:22   #88
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Citiraj:
Da bih mogao igrati i nove igre? Osim toga, tko je rekao da sam zamijenio staru opremu za novu. Imam i jedno i drugo.

Citiraj:

geez
A vidim da je tebi nemoguće objasniti stajalište sa kojeg polazim i na kojem jesam. Jednako tako, vidim da baš i ne čitaš obrazloženja koja se postaju. Ne kažem da ih moraš ti za sebe prihvatiti, ali ne treba niti ponovno komentirati u ovom stilu oko nečega što je već razjašnjeno da postoji perspektiva iz koje ova tvoja logika naprosto ne vrijedi.

Da rezimiram: Igra je za mene cjelovito iskustvo. Kad kažem "cjelovito", mislim na to da se gameplay, grafika, zvuk, interface i sve što čini igru slaže u jednu cjelinu i cjeloviti doživljaj igre. Mijenjanje ikojeg elementa je mijenjanje cjelokupnog doživljaja. Ako je igra dobra, tada ju nema potrebe mijenjati. Zato remakeovi za mene nemaju smisla, točno onako kako dobru igru nema smisla mijenjati. Uz to, ima mi i nešto neprimjereno i falsificirajuće u nabrijavanju tih igara nekom modernom grafikom i sl. Nešto što gubi iz vida duh vremena i kontekst u kojem su te igre nastale i u kojem funkcioniraju.

Uz to, treba vjerojatno napomenuti da oni koji su rasli na igrama s kraja 80ih i početka 90ih sigurno puno apstraktnije misle o igrama nego playstation generacije. U ono vrijeme dobra mehanika igre, kompleksnost i sl., bili su ono primarno. Rudimentarna grafika, 8bitni zvuk i sl. bili su tu samo zato da osjetilno predoče ono što je centralno - sama igra iza svoje osjetilne pojavnosti, njezina mehanika, interaktivnost, gameplay, unutarnja logika i kompleksnost. Ako si tako rastao, tako promatrajući igre, tada takvom čovjeku sasvim sigurno niti danas neće smetati pixeli, kao što ga neće niti impresionirati super grafika.

Ova novija generacija igrača je dijametralno suprotna: vrlo neosjetljiva na loš gameplay, slabu interaktivnost igre i sl., a jako osjetljiva na rezoluciju tekstura i slične stvari. Sve ovo skupa jako lijepo reflektira i temeljite promjene u industriji igara, kako je W.Digital već rekao.
Staro 24.06.2012., 17:54   #89
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
Da bih mogao igrati i nove igre? Osim toga, tko je rekao da sam zamijenio staru opremu za novu. Imam i jedno i drugo.

A vidim da je tebi nemoguće objasniti stajalište sa kojeg polazim i na kojem jesam. Jednako tako, vidim da baš i ne čitaš obrazloženja koja se postaju. Ne kažem da ih moraš ti za sebe prihvatiti, ali ne treba niti ponovno komentirati u ovom stilu oko nečega što je već razjašnjeno da postoji perspektiva iz koje ova tvoja logika naprosto ne vrijedi.

Da rezimiram: Igra je za mene cjelovito iskustvo. Kad kažem "cjelovito", mislim na to da se gameplay, grafika, zvuk, interface i sve što čini igru slaže u jednu cjelinu i cjeloviti doživljaj igre. Mijenjanje ikojeg elementa je mijenjanje cjelokupnog doživljaja. Ako je igra dobra, tada ju nema potrebe mijenjati. Zato remakeovi za mene nemaju smisla, točno onako kako dobru igru nema smisla mijenjati. Uz to, ima mi i nešto neprimjereno i falsificirajuće u nabrijavanju tih igara nekom modernom grafikom i sl. Nešto što gubi iz vida duh vremena i kontekst u kojem su te igre nastale i u kojem funkcioniraju.

Uz to, treba vjerojatno napomenuti da oni koji su rasli na igrama s kraja
80ih i početka 90ih sigurno puno apstraktnije misle o igrama nego playstation generacije. U ono vrijeme dobra mehanika igre, kompleksnost i sl., bili su ono primarno. Rudimentarna grafika, 8bitni zvuk i sl. bili su tu samo zato da osjetilno predoče ono što je centralno - sama igra iza svoje osjetilne pojavnosti, njezina mehanika, interaktivnost, gameplay, unutarnja logika i kompleksnost. Ako si tako rastao, tako promatrajući igre, tada takvom čovjeku sasvim sigurno niti danas neće smetati pixeli, kao što ga neće niti impresionirati super grafika.

Ova novija generacija igrača je dijametralno suprotna: vrlo neosjetljiva na loš gameplay, slabu interaktivnost igre i sl., a jako osjetljiva na rezoluciju tekstura i slične stvari. Sve ovo skupa jako lijepo reflektira i temeljite promjene u industriji igara, kako je W.Digital već rekao.
Shvaćam ja šta ti govoriš bez brige, čitam postove, ali zato ne mislim da ako se na nekoj igri promijeni grafika ili zvuk da je to izmjena cijele igre, igru ne krasi grafika, već njen gameplay, ali zbog čega bi bilo loše tu grafiku dotjerati, to je stav onih koji bi rado vidjeli remakeove na tržištu

tipa, ja sam do prošle godine volio odigrat si malo Death Rally i uopće ne bi škodilo kad bi se igri stavila nova grafika, osim što bi još više ljudi počelo igrat

da se stare igre redizajniraju (bar što se grafike tiće), više bi ljudi navalilo opet na te igre, i ne ne vidim što je tu loše, i nije igra uništena kao što ti kažeš, grafika nije toliko važna kao gameplay, ali ako se može ide se na bolje

I recimo u pravu si što se tiće nove generacije igrača, većini je danas bitna samo grafika, ali to su oni koji su započeli prije 2-3 godine, oni koji igraju već 10-15 godina, malo drugačije razmišljaju

Pogledaj samo koliko ljudi još igra CS, i sumnjam da bi im smetalo da se igra malo grafički polijepša

Staro 24.06.2012., 18:17   #90
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Red alert 2 i dan danas ju znam piciti i jedina strategija koja valja

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge