Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2012., 11:23   #61
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Booger Pregled postova
Ma nabijem te ja malo na ...

Doma u Sk mi auto ostaje otključan u centru grada preko noći, po birtijama mi ostaju torbe i odjeća i nemam nikakvih problema. No međutim, u Zg mi otimaju odjeću sa mene i provaljuju u auto čim se okrenem. I ne, ne serem, dvaput mi provalili auto u Zg i jednom u Novalji, naravno, ekipa iz Zg.

Sry, al moram stat u obranu jer daleko je Sk još od Zg i sličnih gradova, ne da nema kretena, i da ti neće nitko ništa ukrast, al to je minimum minimuma s obzirom na neke druge gradove. To je jedan od razloga što još uvijek živim u Sk iako radim u Zg, izlazim u Zg....

Hvoje xyz, slobodno dođi u Sk za vikend, izaći ćemo van, pa ćeš vidjet ekipu koja tamo živi i kako živi.

NHF
slazem se s tobom.. jako sam se zacudio kad je spomenuo Požegu..
dosao kod mene frend iz zga preko vikenda i idemo mi izaci van.. i kaze on meni jel da ja skinem lancic (imao je nekakvo srebro) , kod nas u zg-u ti dodu s leda i otrgnu ti lancic s vrata i krenu bjezat.. ja gledam u njega i ne vjerujem
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2012., 21:17   #62
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
LOOOOOOL
trgaju lance s vrata
ma da , i prst ti otpile ak ponoci nosis prstenje
jedino ak taj frend zivi u kozari boku , onda moze bit da je tak

Sto se Požege tice , stariji na ovom forumu pamte (a sjecam se da je i na cafe.mobilu bilo)dobar dio pacijenata tj muljatora je dolazio bas iz Pozege , sjecam se da je maltene bio osnovan Požega klan sto se toga tice.

Sto se kupovine mobitela bez racuna/garancije tice , treba biti oprezan.Ja sam nedavno kupio mobitel nazivno gledano "bez icega", a mobitel nov u kutiji?
dobiven uz produzetak pretplate, tcom ima neku semu da na kucnu adresu hpexpresom salje mobitele.
Javio sam se tcomu, prvo su malo komplicirali trazili da dam ime na koje je produzena tcom pretplata (koje ja neznam), na kraju su mi dali kod za otkljucavanje mobitela i rekli da ga naravno pokriva 2godisnje jamstvo.
Da imam ikakav papir , nemam.

Po meni, najvise treba bit oprezan kad netko prodaje sami mobitel bez punjaca , ili ak je noviji s samo s punjacem ,bez iceg drugog.Ono mobitel star 2 mjeseca , a punjac neki neorginalni s ebaya(micro USB, danas su ionak svi isti).

booger
fala na pozivu, ak budem poslovno u Sisku javim se , natovaril bum se bižuterijom od glave do pete pa da vidimo belaja.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2012., 15:31   #63
Booger
Premium
Moj komp

Booger's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
LOOOOOOL
trgaju lance s vrata

booger
fala na pozivu, ak budem poslovno u Sisku javim se , natovaril bum se bižuterijom od glave do pete pa da vidimo belaja.
Samo daj, ne bu belaja, jedino pitomog ismijavanja

Što se tiče Kozari boka, znam i da u Dubravi nestaju lančići, bakicama na Tomislavovom trgu itd... kad smo se uvatili za lančiće.
Staro 03.10.2012., 19:23   #64
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
LOOOOOOL
trgaju lance s vrata
ma da , i prst ti otpile ak ponoci nosis prstenje
jedino ak taj frend zivi u kozari boku , onda moze bit da je tak
a sto bi ti lagao ? meni prijatelj rekao da su mu to pred ocima napravili nekom liku..
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2012., 19:37   #65
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
a di su tu ukradeni mobiteli i njihova kupovina???
Staro 03.10.2012., 21:18   #66
pimp
Premium

Datum registracije: Sep 2006
mozda netko nosi na lančiću mobitel pa mu tako ukrali...
Staro 04.10.2012., 11:44   #67
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
bravo, sjedi 5.
Staro 04.10.2012., 12:16   #68
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor pimp Pregled postova
mozda netko nosi na lančiću mobitel pa mu tako ukrali...
To samo Pimpovi nose
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2016., 16:41   #69
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Da dignem temu iz mrtvih, ženi na dočeku ukrali Lumiu 640 + novčanik + službeni telefon itd...iz torbe.

Dao policiji IMEI te Lumie i podnio kaznenu prijavu, uglavnom predivan prvi dan nove godine.

Šta se sad događa dalje? Jel oni to upće traže ili ne? (jer jebeš mobitel, bitni su dokumenti iz nočanika njezinog)...uglavnom oba mobitela su ugašena čim smo skontali da je bila marisana ujutro kad smo se probudili.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2016., 17:05   #70
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Da dignem temu iz mrtvih, ženi na dočeku ukrali Lumiu 640 + novčanik + službeni telefon itd...iz torbe.

Dao policiji IMEI te Lumie i podnio kaznenu prijavu, uglavnom predivan prvi dan nove godine.

Šta se sad događa dalje? Jel oni to upće traže ili ne? (jer jebeš mobitel, bitni su dokumenti iz nočanika njezinog)...uglavnom oba mobitela su ugašena čim smo skontali da je bila marisana ujutro kad smo se probudili.
Nista, cekas da policija odradi svoj posao. Ovisi tko je ukrao mobitel, ako je neki iskusni lopov onda je tvoj mobitel vec rastavljen u dijelove. Ali nikad ne znas, mozda ce lopov mobitel preprodat pa je veca sansa da ces ga dobit natrag ( naci ce ga kad netko stavi SIM karticu u njega ).
Lako za mobitel, ako su u novcaniku bile kartice od banke obavjesti ih da su ukradene, da nebi dobio jos jedno iznenadenje.
Sto se osobne iskaznice ( ako je bila u novcaniku ) tice, moras dati oglas u NN, onda cekas mjesec dana i tek onda mozes napravit novu. Nisam 100% siguran kako to tocno ide, pa pogledaj po stranicama MUP-a.

P.S. Nadam se da ce lopova naci i da ces dobit ukradeno natrag.

EDIT: Neka javi operatoru da joj blokira staru SIM karticu, dobit ce novu ( broj ce ostat isti ).
Oglas

Oglas
Staro 03.01.2016., 18:51   #71
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Već sam sve odmah ujutro odradio, blokirao pozive na pretplati, blokirao kartice od banke...

Mislim, đubre bi bar moglo vratiti dokumente..nek pošalje poštom pizda mu materina.
Staro 03.01.2016., 19:14   #72
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Već sam sve odmah ujutro odradio, blokirao pozive na pretplati, blokirao kartice od banke...

Mislim, đubre bi bar moglo vratiti dokumente..nek pošalje poštom pizda mu materina.
Da, to za dokumente je najveca gnjavaza.
Staro 04.01.2016., 12:32   #73
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ženi ukrali mobitel prije nekoliko mjeseci, samsung neki novi, a3 mislim, uredno prijavljen policiji ali nista dosad. Vjerujem da je rastavljen negdje.
Kal-EL je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 12:47   #74
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
I ja sam prijavio krađu Galaxy Note-a prije skoro 2 godine, ne vjerujem da ga je netko uzeo a da ga nije koristio.

Mislim da se policija ne trudi previše vratiti te stvari, samo moj dojam.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 13:13   #75
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
I ja sam prijavio krađu Galaxy Note-a prije skoro 2 godine, ne vjerujem da ga je netko uzeo a da ga nije koristio.

Mislim da se policija ne trudi previše vratiti te stvari, samo moj dojam.
Imao sam istu situaciju s prijavon negdje 2008./2009. Tada je N93i bio u pitanju. Rekli su da će raditi na tome, ali im nije prioritet jer su procjenili vrijednost na osnovu računa (a mob je kupljen u duty free shopu). Odmah je bilo jasno da ne trebam očekivati ikakvu pomoć s njihove strane. U međuvremenu sam putem svojih kontakata saznao gdje je bio i koliko ruku je prošao, ali u konačnici mu se izgubio svaki trag.

Suština je da te prijave nemaju nikakve svrhe osim ako je u pitanju iPhone (na kojem je uključen Find My iPhone). To je jedini slučaj za koji sam se uvjerio da poduzimaju nešto.
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 13:50   #76
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Koliko ja vidim problem je u ženama a ne u lopovima,samo onima koji imaju žene kradu mobitele, pa vi vidite oćete se ženit ili vam mob pruža dovoljno zadovoljstva
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 15:26   #77
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koliko znam, i Samsung ima svoju uslugu za nalaženje mobitela, a koliko znam i skoro svaki antivirus ima takvu funkciju.
Staro 04.01.2016., 15:31   #78
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
I bilokoji android i sve ostalo...
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 15:46   #79
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko znam, i Samsung ima svoju uslugu za nalaženje mobitela, a koliko znam i skoro svaki antivirus ima takvu funkciju.
Ima praktički svaki mob, ali to nije ni bitno. Činjenica je da se putem IMEI-a može naći bilo koji, a u Mupu očito ne smatraju da je svaki mob vrijedan traženja. Koji točno faktor određuje da li će ga tražiti još nije jasan (cijena očito nije bitna iako se službeno govori da je).
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 15:52   #80
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Žena je popušila 4 soma kuna vrijedan mobitel, na murji ni da bi odmahnuli rukom.
Jednostavno im se ne da ili imaju pametnijeg posla.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 15:52   #81
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Kod mene je problem bio sto je ukraden doslovno u dvoristu prilikom jedne obiteljske proslave.
Kad me inspektor pitao tko je zadnji sjedio za stolom, a ja odgovorio mama i baka od 90 godina bilo mi je jasno da ne trebam dalje ici
Kal-EL je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 15:53   #82
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

U mom slučaju nije samo mobitel, nego xyz stvari, daklem krađa. Lokacija mobitela bi im pomogla da nađu lopinu.
Staro 04.01.2016., 16:41   #83
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Čini se da sam ja jedan od rijetkih koji su u konačnici imali pozitivno iskustvo s ukradenim mobitelom. 2004. mi je ukradena Nokia 3100 koju sam imao tek par mjeseci. Isti dan sam otišao u policijsku postaju i prijavio krađu. Par mjeseci kasnije me netko zove na kućni telefon, predstavi se da je iz policije i pita jesam li doma. Rekoh da jesam i kaže mi da će mi kroz pola sata donijeti mobitel. I stvarno je bilo tako. Jest da sam u međuvremenu već morao nabaviti novi mobitel, a prijavu sam napravio reda radi ne očekivajući da ću ikada više vidjeti tu Nokiju, pa me baš ugodno iznenadilo kada sam je dobio nazad, tim više što je vrijednost mobitela bila nekih 1k kn.
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 17:02   #84
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Meni su ukrali Galaxy S4 prosle godine u desetom mjesecu.Otisao na policiju, napravio kaznenu prijavu, dao kutiju sa svim dokumentima.Uzeli su IMEI i jos nekoliko podataka (gdje sam bio, s kim, da li se pio alkohol, boja mobitela, da li ima kakvih ostecenja na uredjaju, na koliko procjenjujem uredjaj, etc.)
Mobitel je pronaden za manje od tjedan dana u Sunji kod nekog lika, koji ga je kupio od nekog treceg.Uglavnom, mobitel je vec bio prosao kroz tri para ruku.
Situacija je sljedeca, a to mi je receno od strane inspektora.
Dakle, oni su duzni zaprimiti vasu prijavu i to stoji, medutim; uopce se ni ne trude pokusati pronaci mobitele koji kostaju ispod 2000kn, otprilike.

Procedura, nakon uzimanja IMEI-a i potrebnih podataka je da oni proslijede podatke, uz zahtjev i nalog, operateru.Nakon toga (bez obzira da li je na mobitelu ukljucen GPS ili ne) se mobitel locira i pronade u kratkom roku (zbilja nisam siguran kako to tocno funkcionira, ali valjda mob na nekoj bazi i dalje odasilje signal).
Jos nesto mi je napomenuto nakon prijave.Dakle, postoji nekakav lanac 'crnih shopova' koji se bave otkupom 'vrucih uredjaja' (navodno je dosta prosireno, nalazi se u Zagrebu), i ako uredjaj tamo dospije sanse za povratak su skoro ravne nuli, jer se mobitel u vrlo kratkom periodu nalazi van granica RH i policija vise nije u nadleznosti.

To mi je sve receno od strane inspektora.

BTW, sve sto tamo kazete i oni napisu u zapisnik - ZAPAMTITE.Biti ce potrebno poslije na sudu, jer cete biti pozvani kao svjedok-ostecenik.

EDIT: Pitati ce vas da li prijavljujete kradu ili nestanak.Ako je ukraden, napomenite da ste dosli prijaviti kradu, a ne nestanak.Automatski se tome pristupa drugacije, jer imaju takve na piku.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 20:22   #85
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Mislim da se mobitel ipak mora upaliti da bi IMEI odradio svoje preko repetitora. Ugašen ne šalje ništa nigdje.
Staro 04.01.2016., 20:46   #86
back2quick
Banned

tek kad izvadiš obe baterije možeš bit siguran da ne šalje ništa nigdje.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 22:00   #87
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Da, to i lopine kazu. Nazalost po mene.
Staro 04.01.2016., 22:07   #88
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
tek kad izvadiš obe baterije možeš bit siguran da ne šalje ništa nigdje.
Obe baterije? Može neki info o tome?

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2016., 23:13   #89
back2quick
Banned

mala okrugla baterijica ko na matičnoj pc-a
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 12:13   #90
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Na kompovima su 2025 i 2032 baterije i dvije takve su ponekad veće od same ploče mobitela. Mobiteli imaju,ako uopce imaju,takozvane flash baterije i one budu zalemljene na plocu i nisu plug and play. Mislim da novije generacije ni nemaju takve baterije vec je sve u ploci trajno pohranjeno i ne odasilja nista bez glavne baterije...
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno