![]() |
Kupovina ukradenog mobitela
Ispricavam se ako nije pogodjen forum. Ovaj mi je izgledao najblizi temi.
Dakle, kupio sam kceri prije mjesec dana mobitel u ZG.u preko Njuskala Danas mi je dosla policija na vrata da je mob ukraden, sastavili zapisnik, uzeli mobitel, itd. Brine me ono sta mi je rekao policijac a to je da mogu snositi sankcije, tj. da sam trebao znati da je ukraden. Zanima me da li je tko imao ovakva iskustva? |
Pa ako si platio neku smješnu cifru u odnosu na realnu, trebao si znati.
Al živo sumnjam da ćeš imat problema pošto je riječ o manjoj novčanoj vrijednosti. |
Citiraj:
|
Ali uredjaj nije dosao sa nekakvim dokazom prethodne kupovine i posjedovanja uredjaja od strane prvog vlasnika,mozda kakav racun ?
|
Na njuškalu (i svim mogućim drugim oglasnicima) u zadnje vrijeme primjećujem da puno toga ne štima (najviše za aute) - kupiti nešto na takav način postaje velik rizik, a opet - nema se za novo, znam, jer i sam kupujem preko njuškala (ali sitnice oko 100kn) i nisam nikad bio zadovoljan (dobijem robu bez ambalaže, papira, itd itd...
@jucca: jesi to poštom uzeo ili ste se našli negdje? |
Citiraj:
Liku je ziv mobitel, ima jos par stvari sto prodaje, tako da vjerujem da je vec u stanici. Preko Njuskala, newsa, ebaya,... sam kupio skoro pola stvari sto posjedujem, samo dva puta me za.ebalo. valjda se i to mora ponekad desit :D BTW, racun i garancija nisu garancija. Evo, na ovom forumu sam uzeo graficku ima koja godina, uredno racun, garancija, ali falsificirano. |
Nisu garancija, ali bar možeš dokazati da si imao najbolju namjeru izbjeći kupovinu ukradene robe. To što je netko tebe zajebao s falsificiranim računom je drugi par opanaka, no bar bi se na nešto imao izvlačiti.
|
Citiraj:
Jesi prijavio slučaj u Prljavim trgovcima? |
Citiraj:
Mislim da si cak i ti sudjelovao u raspravi. |
Citiraj:
|
Ako roba ima vrijednost 1000 kn mogao bi snositi sankcije (teško ali se kod nas nikada ne zna), ako je cifra 999,99 kn za onu lipu ti nitko ništa ne može.
|
Nisi odgovorio na pitanje jesi li dobio račun s tim mobom?
|
Ma račun riješava masu problema.. kako možeš ukrast mob sa računom? Račun i kutija i papiri i onda imaš šta za reć policiji.. sigurno nisi dobio račun.
|
nisam dobio racun. rekao je da je kupljen vani, pa da ga zato nema.
Mob je placen 600kn, vrijedi mozda do 800-900kn Citiraj:
|
I vani se dobija račun za kupnju. Dapače, vani inzistiraju na tome da ti daju račun.
|
Citiraj:
EDIT Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ništa drugo dobro je vidjeti da policija radi svoj posao i da su u stanju vratit ukraden telefon.
Uvijek treba tražit račun, nema druge, pogotovo ako je veća cifra. |
ma neces nista snositi mislim da bi te bilo koji sudac sa pola mozga oslobodio bilo kakve umjesanosti...
|
Svaka čast svakome, ali mislim da većina ne čuva čak ni svoje račune za sve stvari posebice nakon par godina.
A to da je sumnjivo parsto kn ispod prosječne cijene - nije ništa sumnjivo. Propitaš par oglasa i ako malo ganjaš i uz malo sreće dobar dio stvari može platiti nešto jeftijije od traženog. Dosta toga kupim i prodam prek oglasa, nažalost i popušio sam par puta, no nisu se organi iskazali. |
Ti si kupio uredjaj "u dobroj volji" tako da se ne trebas bojati nikakvih sankcija.Jedino te mogu pozvati da im potvrdis od koje osobe si kupio uredjaj.
|
Kako su nasli mob uopce ?!
|
Prije tri godine kupio sam mobitel preko njuskala i isto tako dosla murja nakon mjesec dana da je telefon ukraden i zapljenila ga...Nemoras se bojati nece te optuziti ako nisi znao da je ukraden sto ce se vidjeti tokom istrage i naravno tvoje izjave.Iz skladista interevrope ukradeno ih je 100 kom. pa je istraga bila malo veca. Bio je uredno zapakiran sa potvđenom garanciom od t.coma, a i preuzeo sam ga kod covjeka doma tako da nisam nista posumnjao..Na razgovoru rekao sam policiji od koga sam ga kupio i tu je istraga o meni stala. Bitno je da ulove tipa koji ti je prodao mob i da potvrdi tvoju pricu.Kad je rijec o racunu, pa danas se 90% stvari kupljenih preko oglasa kupuje bez istog !! Lose u tome svemu je sto ces ostati bez love i telefona..U mom slucaju otisao sam da murja nezna ponovo kod tipa doma i dobio svoju lovu.. valjda zato jer se usro sveg toga, bila mu je premetacina i nasli su jos toga..Nikad me vise policija nije kontaktirala i neznam sta se dogodilo s tipom i telefonom.Imao sam srece u nesreci !!!
Citiraj:
U bilo koje doba dana i noci kad upalis mob negdje netko kontrolira i vidi da je novi korisnik usao u mrezu!!! |
Citiraj:
Svaki operater prema SIM kartici vidi koji je IMEI uređaja na koji je ta kartica spojena, i lijepo onda po IMEIu vide koji je broj, te onda jednostavna pretraga preko baznih stanica i sa sigurnoscu do 50ak metara utvrde lokaciju tog mobitela, ali to samo rade za mobitele skuplje od 1000kn ili na jaaaaaaaaaako inzistiranje nekoga ( frendu maznili Galaxy S i tek nakon sto je povuko koju stelu nasli ga tako, inace se rijetko zamarju s time jer treba dosta papirologije itd, ali je dobio mobitel nazad ) |
seriski broj = imei.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
za eu dobiješ posao u državnoj službi na mjestu sikjuriti experta :D
|
Citiraj:
Ajde jos jednom pročitaj boldano:fiju: To mozda drzi vodu na selu di su kuće udaljne 100m jedan od druge, ali u gradu di na 50m2 moze zivjet 500 ljudi to ne funkcionira. Uglavnom kako je netko napisao, preko IMEI-a dodju do broja, ako je broj registriran/pretplata lako dodju do imena. Ako nije, provrte zadnje pozive sa tog broja i nadju neki neki broj koji mogu povezat sa vlasnikom. Zovu tu osobu u stanicu i od njega saznaju čiji je to broj, di ta osoba zivi i sl. Uglavnom, danas se svaki ukraden mobitel moze pronać, naravno ako je ostao u RH i ako se koristi. |
Navodno su tako uhvatili Serenadera, čak je mjenjao SIM kartice, ali imao je isti mob pa su ga našli preko moba bez obzira što je promjenio broj/SIM.
Čak se usuđujem reći da u mobitele ugrađuju GPS kako bi lakše našli korisnika (potencijalnog mafijaša el) a ne zbog same funkcije GPS-a. @jucca: po meni bi trebao dobit lovu nazad bez obzira uhvatili tog prevaranta ili ne... -po ovome najbolje je onda kupit mob u mreži :/) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:43. |