Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2011., 10:51   #61
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Ok jel zna netko konkretno- dal da dam OIB na njuskalu il ne?mislim jasno necu moc prodavat nist onda , kaj da radim, "prodajem" predmet vrijedan 2300€ al jedan te isti vec 2 mjeseca, te stvako malo aute vrijedne 5-15tis € , to ne u svoje ime kaj je najgore :d ?

znaci tu su bitna dva pitanja , prvo dal ce Njuskalo i ostali oglasnici smjeti/htjeti davati podatke nadleznim institucijama, i drugo ako do tog i dodje , zar je oglas da prodajem naočale za 700kn dokaz da sam ih stvarno i prodao?
Ok malo rjesit iznajmljivanje , turisticke usluge jel , al ovo kad tu i tam prodajes nesto ajde molim te..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2011., 14:22   #62
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Nadrapat će neka prof. matematike. koja daje instrukcije ,jer , eto , po mišljenju , "inteligentnih hrvata" , pofesori "rade 4 sata na dan i imaju 4 mjeseca godišnjeg". I to uz popratni "medijski linč" u ovoj "zemlji (s)znanja".

Ne boj se , sustav je tako uređen kod nas da "Jozi koji švera televizore" nitko ne smeta. Sa druge strane treba sistematski zahebat svakog tko radi i živi od rada. I pomogućnosti to iskoristit u predizborne svrhe.
Budi iskren (vjerovatno spadaš u znanje kategoriju) i reci zar nije istina. Rade 5/7 dana u tjednu, s šturom satnicom, imaju mali M praznika uz to i solidne plaće. Stalno se bune, a sada im smeta i šta nemogu švercati znanjem. Nisan protiv toga da se ne zarađuje na crno () ali profe neka malo olade, besplatno školstvo neka rade s manjom plaćom...

Nego ovo je vjerovatno jedan u nizu zakona koji će se slabo provodit i uvet će još više administrativnih sranje, i pozdravljam svaki takav. Bog i Hrvati - šuti & pati
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2011., 16:29   #63
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Budi iskren (vjerovatno spadaš u znanje kategoriju) i reci zar nije istina. Rade 5/7 dana u tjednu, s šturom satnicom, imaju mali M praznika uz to i solidne plaće. Stalno se bune, a sada im smeta i šta nemogu švercati znanjem. Nisan protiv toga da se ne zarađuje na crno () ali profe neka malo olade, besplatno školstvo neka rade s manjom plaćom...
ne ..jedan moj član obitelji je profesor i znam da nema "malog milijuna praznika " a "solidna plaća" hahaha , moja prva na autopraoni 1996 kad sam kao klinac radio za dzeparac je bila veća od prosvjetarske..."stalno se bune"...jesi ti vidio politiku ministarstva prosvjete od 1994 do danas i pripadajuće ministre i kadar u tom resoru? "Zemlja znanja" zahvaljujući njima postaje "zemljom sranja"
  Reply With Quote
Staro 04.10.2011., 16:43   #64
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Što da vam kažem, jbg ga, onaj što zaradi manje od 100€/mj na instrukcijama će biti kažnjen, oporezovan, izopćen, sexualno zlostavljan i sl. a onaj koji propisuje da se svake godine mijenjaju svi udžbenici koji su sve skuplji, biti će poduzetnik godine.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 04.10.2011. u 21:58. Razlog: spam, nema veze sa temom...
housel je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2011., 17:00   #65
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ot: konkretno sto se tice instrukcija, problem se javlja kada sve vise profesora odrzi svoje predavanje na satu a 'za sve nejasnoce se ucenici/studenti mogu javiti poslje na taj i taj br. moba'.
A i trebamo biti svjesni da je doba kada je sat instrukcija bio 50kn daleko iza nas.

Ista stvar kao i sa doktorima, 'nemamo vremena bas sad za pregled ali popodne mozete doci u tu i tu privatnu ordinaciju'.

Nitko mi ne moze ovo osporiti jer govorim iz vlastitog iskustva.

Isto tako, kada netko otvori svoj obrt, to bi automatski trebalo znaciti (ako je osoba strucna i ima nekakav cilj koji ga vodi ka uspjehu), da ce se netko vise truditi i pokusati ulagati u svoj posao.
Dakle, samim time bi trebali dobiti kvalitetniju uslugu.

Ovo mi također nitko ne moze osporiti jer sam i sam vanredni student i zbog nemogucnosti pohađanja predavanja primoran sam ponekad uzimati dodatne instr., na svu srecu upoznao sam ljude koji drze svoj obrt i bave se iskljucivo davanjem instrukkcija i sasvim je druga prica od zivkanja bivsih profesora koji ce te doma nauciti samo određeni tip zadatka i uzeti 200kn dok popijes casu soka.

S kolegom housel-om se ne mogu sloziti vise, lakse je spicit krizni porez na nase place i kaznu nekom balavcu jer je imao joint u džepu da bi se mogao isplatiti pothvat managera godine i financirati nova nogometna nada nego valjano provesti neki zakon.

Uostalom zakoni u ovoj drzavi su za papke, pravi igraci su malo iznad.

Zadnje izmijenjeno od: bluefluid. 04.10.2011. u 17:14.
bluefluid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno