Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2010., 18:33   #61
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Koje H1 preporučate? Pretpostavljam isto Nightbreaker, Vision+, BlueVision?
Koliko su zapravo BlueVision slične Xenonskom svjetlu?

EDIT: ima li tko iskustva sa Phillipsovim EcoVision H1 žaruljama?

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 04.10.2010. u 23:00.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2010., 23:13   #62
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Ajd se vrati malo par postova pa pročitaj šta podrazumijeva tvornički xenon i onda razmisli zašto je to neophodno.
2 balasta i 2 žarulje ćeš ti dobiti na ebayu, to je 'nepotpuni' xenon, tkz. smeće.
Da, tvornički xenon je svemir tehnologija.
Ti čovječe stvarno nemaš pojma o ničem.
Tvornički xenoni imaju žarulju i balast koja radi na ISTOM principu ko i aftermarket xenoni, sjenilo je isto ko za halogenu žarulju, razlika je JEDINO što xenon far ima AUTOMATSKU nivelaciju visine snopa svjetla, to je ono što "obični" auti imaju u kabini za štelanje ručno.

I daj konačno uzmi riječnik u ruke i vidi definiciju tuninga i stylinga-ugradnja jačeg svjetla ti ne spada niti u jednu od tih kategorija, a što se tiče spominjanja seljaka, dokazao si da si stvarno klinac s kompleksima.

Ni blizu.
Sve te xenon efekt žarulje nemaju veze sa xenonom, nego im je balon ofarban u plavo, pa dobiš plavkasto svjetlo tj, nijansu.

I tko razmišlja o jačem svjetlu, neka ne stavlja one žarulje od 100w jer će se rastaliti konektori na žarulji, a vidio sam i rastaljenih kučišta farova, recimo Philipsove Rally žarulje su 100W
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2010., 23:15   #63
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Ti xenoni "brandirani" su čista pljačka...ljudi pa to nema ni razloga toliko koštat,2 balasta i 2 žarulje Neš ti filozofije,neš ti tehnološkog čuda...21 stoljeće.
To je tako kod Kineza, a kod stock Xenona mora obavezno biti i pranje farova, podešavanje snopa po visini u slučaju opterećenja stražnjeg dijela auta i nagiba ceste, a u zadnje vrijeme dosta njih ima i zakretanje u krivinama.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 06:29   #64
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Tvornički xenoni imaju žarulju i balast koja radi na ISTOM principu ko i aftermarket xenoni, sjenilo je isto ko za halogenu žarulju, razlika je JEDINO što xenon far ima AUTOMATSKU nivelaciju visine snopa svjetla, to je ono što "obični" auti imaju u kabini za štelanje ručno.

I daj konačno uzmi riječnik u ruke i vidi definiciju tuninga i stylinga-ugradnja jačeg svjetla ti ne spada niti u jednu od tih kategorija, a što se tiče spominjanja seljaka, dokazao si da si stvarno klinac s kompleksima.
Ako je netko kompleksaš to je ekipa s tim kinskim ksenonima.
Pitat ću te kad naletiš na šleper koji ih je ugradio.
Ta sranja treba promptno počet kažnjavat, kraj priče.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 09:00   #65
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ja ću samo napomenut jedno, probajte s xenonima bez TUV certifikata (preko 6000K) otić u SLO ili nekud u EU... (jeste vidli kojeg turista bilo gdje da je imal nestandardna svjetla??? - niste, nisam niti ja a živim na granici) Imat ćete ravno 5 min da vratite normane žarulje, u protivnom najmanje što vas može zadesit je vučna služba preko granice....
Ne govorim da je tako sa svakim autom koji ima ksenon al ima takvih slučajeva kad se policajci zainate i možeš se slikat...
Ja sam naletil baš na pacijente, auto je bil passat 2005 godina, farovi s čistim staklom i xenon 6000k u leći, ugrađeno kak se spada. Sva sreća što sam imal kutiju od xenona u prtljažniku i tuv certifikat u njoj...
Staro 05.10.2010., 09:30   #66
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
@swarm... prouči malo ovaj link, detaljnije su objašnjene +xx% halogenke i "blue" klasa.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 11:51   #67
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ja sam redovito u Sloveniji sa svojih 8000K čajna xenonima i tak već 3 godine, nikad me nitko nije pitao za njih, ok imam leće
Staro 05.10.2010., 13:17   #68
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
@swarm... prouči malo ovaj link, detaljnije su objašnjene +xx% halogenke i "blue" klasa.
Hvala na konstruktivnom linku, saznao sam sve što me zanimalo
Ne rajcam se na "blue" klasu ili čajna Xenon, samo me informativno zanimalo.
Definitivno neću uzeti BlueVision, bijela svjetlost FTW

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 13:34   #69
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

generalno gledaj osram nightrbeaker (+50), philips visionplus (+50) i xtreme power (+80) i sad od boscha kaj dolazi/došlo je kod nas +90.
Staro 05.10.2010., 13:46   #70
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ajme kud je ova tema otišla. Mene zanima ista stvar. Sve što sam vidio je nekoliko konkretnih odgovora. Ostalo samo prepucavanja i svađanja.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2010., 14:04   #71
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Extrem Powera mislim da nema u H1 izvedbi jedino, ostalih ima
Staro 05.10.2010., 15:52   #72
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Kinesko smeće i original se razlikuju ko nebo i zemlja.
Poredaj 100 auta jedan do drugog sa različitim xenonima i svatko će skužiti na kojem autu je smeće po 500 kn kakvo imaš i ti.
Toliko o tome.

Citiraj:
U kojem se to rječniku spominju riječi tuning i styling?
Vjerovatno neki interni rječnik seljo-tjunera.
Ali uglavnom i jedan i drugi pojam spadaju pod veću kategoriju - tkz. seljoberstvo, a to je i kineski xenon.

Citiraj:

Ni blizu.
Sve te xenon efekt žarulje nemaju veze sa xenonom, nego im je balon ofarban u plavo, pa dobiš plavkasto svjetlo tj, nijansu.
BlueVision nisu ni napravljene da budu imitiraju xenon, to je obična žarulja samo drugačijeg intenziteta, jasnije osvjetljava od obične i svakako je bolji izbor i kineskog xenona.

Citiraj:
Ja sam redovito u Sloveniji sa svojih 8000K čajna xenonima i tak već 3 godine, nikad me nitko nije pitao za njih, ok imam leće
Ti sa tim svojim smećem ne možeš voziti ni u hr, a kamoli u sloveniji.
Ovo kažu na našem tehničkom:

Citiraj:
Ako je vlasnik kupio ksenonske žarulje čija boja (temperatura boje) prelazi više od 6000 K, onda takva svjetla iz bijele prelaze u plavičastu boju i tehnički pregled treba odbiti.
Ali ipak smo mi balkan gdje je dovoljno dati 50 kn da te pusti taman imao disko reflektore u farovima.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 16:14   #73
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
@khm - samo jedna opaska - biberiš tu za svašta a očito i sam nemaš pojma o 99% propisa vezanih za ovu temu. Slažem se s tobom samo u tome da sam protiv trpanja tih čajna gluposti na aute i zasljepljivanju drugih vozila s istima. Ali u ostalome, daj se skuliraj malo i informiraj.
Phillips blue vision i sve žarulje slične njima NE PROLAZE na tehničkom pregledu. Uzalud to što su dostupne za legalnu KUPNJU u hr, ali su NELEGALNE na cesti i svaki prometni policajac vas može kazniti masnom kaznom zbog njih i još poslati na izvanredni tehnički koji onda nećete proći i idu tablice dolje i odjava itd itd, sto problema uglavnom.
A to što većina likova ovdje piše da se vozi sa 8000k xenonima i sl. picabocama, to je samo i isključivo sreća istih što nisu prošli tako kako sam opisao, i da me netko ne bi probao demantirati, ekipa, tako stoji u zakonu i u propisima (pisanima) djelatnika na stanicama za tehnički pregled (za neupućene radim za osiguranje i stanica za tp mi je preko ceste i svaki dan sam tamo u nekakvim razgovorima o propisima i zakonima).
I još samo jedna opaska, svi, ali baš svi xenon aftermarket setovi za ugradnju se proizvode u kini. I bosch također. Tako da spika o kvalitetnijem setu i onom čajna iz metroa usto pada u vodu jer je to sve isti k.

Za sve koji žele kvalitetniju žarulju u h4 i bolje svjetlo noću, neka kupe nešto iz phillips night vision serije ili osram ili neki drugi renomirani proizvođač i to je sve što se po tom pitanju može kvalitetno i bolje učiniti ako se ne žele mijenjati farovi, a da je legalno po zakonu.
Staro 05.10.2010., 16:23   #74
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa meni je na stp-u djeltnik i sam preporučio nightbreaker... svaku regu sam došao sa drugim setom renomiranih +50/80 h7, testirano na 0 položaju nikad apsolutno nikakvih problema.
Staro 05.10.2010., 16:32   #75
khm
Banned

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
biberiš tu za svašta a očito i sam nemaš pojma o 99% propisa vezanih za ovu temu.
Pa daj me prosvijetli.

Citiraj:
Phillips blue vision i sve žarulje slične njima NE PROLAZE na tehničkom pregledu. Uzalud to što su dostupne za legalnu KUPNJU u hr, ali su NELEGALNE na cesti i svaki prometni policajac vas može kazniti masnom kaznom zbog njih i još poslati na izvanredni tehnički koji onda nećete proći i idu tablice dolje i odjava itd itd, sto problema uglavnom.
Kad napišeš ovakvu glupost onda ju i potkrijepi.
Zbog čega ne prolaze na tehničkom i zbog čega te policajac može kazniti?
BlueVision su naime žarulje koje svjetle BIJELIM svjetlom (!), 4000K ako se ne varam, iako se zovu blue vision one nisu plave.
Znači, zbog čega možeš dobit kaznu?

Citiraj:
A to što većina likova ovdje piše da se vozi sa 8000k xenonima i sl. picabocama, to je samo i isključivo sreća istih što nisu prošli tako kako sam opisao, i da me netko ne bi probao demantirati, ekipa, tako stoji u zakonu i u propisima (pisanima) djelatnika na stanicama za tehnički pregled (za neupućene radim za osiguranje i stanica za tp mi je preko ceste i svaki dan sam tamo u nekakvim razgovorima o propisima i zakonima).
No shit Sherlock, pa to sam i ja napisao post prije tebe, na tehničkom dozvoljavaju max. 6000K.

Citiraj:
I još samo jedna opaska, svi, ali baš svi xenon aftermarket setovi za ugradnju se proizvode u kini. I bosch također. Tako da spika o kvalitetnijem setu i onom čajna iz metroa usto pada u vodu jer je to sve isti k.
To svi znamo, i jedna opaska za tebe, Bosch ne proizvodi xenon, to je kopija.
Staro 05.10.2010., 16:32   #76
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
pa meni je na stp-u djeltnik i sam preporučio nightbreaker... svaku regu sam došao sa drugim setom renomiranih +50/80 h7, testirano na 0 položaju nikad apsolutno nikakvih problema.
Pa to je ok, night breaker su klasične white light žarulje
Zabranjene su blue vision i sl.
Staro 05.10.2010., 16:34   #77
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma da, skužio sam te... samo kažem da od strane tehničke osobe (koliko je ista kompetentna sad više-manje) je također preporuka uzeti kvalitetniju žarulju i to je to što možeš za svoj klasični far napraviti, tj. izvući maksimum.
Staro 05.10.2010., 16:43   #78
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

@khm - evo citiram frenda s tehničkog - ako vozilo nema tvornički ugrađene xenone, on vizualno procjenjuje da li je svjetlosni snop plavičast ili nije - ako je, vozilo je tehnički neispravno. A blue vision daje blago plavičasti snop, bez obzira što je deklariran na 4000k, ne varaš se, ali praksa je drukčija, tako mi on kaže koji svaki dan pregleda desetke vozila.
Znam za bosch, imam i mail iz bosch.hr, zato sam ga namjerno i spomenuo.
Staro 05.10.2010., 16:51   #79
khm
Banned

Vidio sam aute sa Blue Vision i to je potpuno bijelo svjetlo, tu nema plavog, možemo slobodno googlat slike ili evo nek se javi netko ko ima tu žarulju.

Zar stvarno misliš da bi firma kao Philips proizvodila nešto što je zabranjeno stavit na auto?
Pa takvi 'lijevi' proizvodi dolaze samo iz Kine, a ne iz tvornice Philipsa.

EDIT:
Evo sa drugog foruma:
Citiraj:
Ja imam Phillips Blue Vision H7 na autu oko 3 mj. Baš sam pogledao danas sjenila i sve mi se čini OK. Ne znam možda treba još vremena da ih sjebe?!

Inače svijetle potpuno bijelo, baš OK, prvo sam bio montirao samo jednu Blue Vision a jednu ostavio serijsku da vidim razliku.
Staro 05.10.2010., 17:05   #80
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ma da, žarulja daje bijelo svjetlo, zato se zove BLUE vision, a stakleni balon nije proziran, nego plavi.
I da, sa plavim halogenkama možeš pasti na tehničkom, jer se upravo radi o subjektivnoj ocjeni ovog na tehničkom, dok ne nabave spektrometre hahahahaha

Daj si još jedamput pogledaj razliku u konstrukciji "obične" xenon žarulje i npr originalne D2S-ISTE su, razlika je u grlu.

Btw, ne znači ti niš kvalitetnija žarulja ak je sjenilo oksidiralo ili pregorilo, najčešće iznad same žarulje.

Ako ima još ovakvih ko khm, a koji imaju fobiju od xenona a da nisu vidjeli niti xenon žarulju, da bi dobili bolje svjetlo, najčešće treba promijeniti cijeli far, ak je auto stariji, a tu opet dolazimo do zamjenskih farova koji su 2-3 puta jeftiniji od originalnih, nemaju homologacije i možda se radi kineske kvalitete sami od sebe zapale hehehe
Staro 05.10.2010., 17:16   #81
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ma da, žarulja daje bijelo svjetlo, zato se zove BLUE vision, a stakleni balon nije proziran, nego plavi.
Philips BlueVision svijetli bijelo a ne plavo. Sad ti misli što god hoćeš.
U staklo je dodan plavi filtar. Daju bijelu svjetlost i nema govora o plavoj svjetlosti na tim žaruljama. Imao ih pa znam o čemu pričam.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Zabranjene su blue vision i sl.
Notorna glupost. Philips Blue Vision ne svijetli plavo, te je posve legalna žarulja.
4000K nije plava svjetlost.

http://img129.imageshack.us/img129/3...bojapw7re8.jpg

Zabranjene su žarulje koje svijetle plavo, u principu sve iznad 6000K je ilegalno.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.10.2010. u 17:25.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2010., 17:18   #82
khm
Banned

Citiraj:
:facepalm:
Naziv je marketing, ali to je neka malo teža filozofija za tebe.
BV daju bijelu svjetlost, ali ti valjda znaš bolje od ljudi koji to imaju na autima, đizs...

Citiraj:
Ako ima još ovakvih ko khm, a koji imaju fobiju od xenona a da nisu vidjeli niti xenon žarulju, da bi dobili bolje svjetlo, najčešće treba promijeniti cijeli far, ak je auto stariji, a tu opet dolazimo do zamjenskih farova koji su 2-3 puta jeftiniji od originalnih, nemaju homologacije i možda se radi kineske kvalitete sami od sebe zapale hehehe
Ja nemam fobiju od xenona, nego od seljo-tjunera koji to stavljaju na auto, i da, nisam vidio xeneon žarulju ali svaki dan se mimoilazim s mulcima koji blješte na sve strane.
Staro 05.10.2010., 18:38   #83
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Svatko svog konja hvali...
Baš me zanima koliko njih nema "xenon wanabee" a hvale ih i uvjeravaju u istu kvalitetu originala.

Čisto iz subjektivne stvari, čini mi se usporedba kao iphona i kopije iphona, no možda sam to samo ja
Staro 05.10.2010., 18:53   #84
khm
Banned

Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Čisto iz subjektivne stvari, čini mi se usporedba kao iphona i kopije iphona, no možda sam to samo ja
Usporedba je i dobra i nije dobra.
Iako su isti drlog ovaj sa kineskim iPhonom ne smeta nikome dok kineski xenon direktno ugrožava druge ljude u prometu.
To je posebno izraženo preko noći dok pada kiša, možeš slobodno žmirit dok tupson prolazi pokraj tebe i obasjava cestu, dođe ti na isto jer ništa ne vidiš, a da ne spominjem ako se vozi iza tebe, redovno moram nagnuti centralni retrovizor.
Staro 05.10.2010., 19:19   #85
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
evo malo real life testa, sparkam se danas, i iza mene dolazi tip sa xarom picasso, sparkira se iza mene, dakle pola metra od mog auta a china xenon mi blješti u retrovizor, dakle na pola metra od mene, ne 10 metara ne 20 metara, nego već i sa pola metra - naravno nema leće

inače sve žarulje koje daju plavu svjetlost su zabranjene, i na tehničkom bi trebali rušiti zbog toga, naravno praksa i teorija se kod nas razlikuju, i to za cijelih 100-200 kuna
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 00:57   #86
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
generalno gledaj osram nightrbeaker (+50), philips visionplus (+50) i xtreme power (+80) i sad od boscha kaj dolazi/došlo je kod nas +90.
Vozim Hyundai Atos, godište 2007. Baš sam si danas sa Molydon-a naručio dva komada Philips Vision Plus - 150 kn - nešto su sitno jeftnije od Night Breakera, ali ipak sam odlučio te uzeti, važno (mi je) da ne pregore brzo i da su 50W... Usput, syss, jel daju te Visionke Plus potpuno bijelu svjetlost, jel se isplati svakako to promjeniti? Usput, koliko su tebi trajale? Jedva čekam da mi dođu i da ih isprobam, ali imam neki loš predosjećaj da snop neće biti puno "bjeliji" od standradnih "žutih" halogenki?
Staro 17.10.2010., 01:47   #87
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Vozim Hyundai Atos, godište 2007. Baš sam si danas sa Molydon-a naručio dva komada Philips Vision Plus - 150 kn - nešto su sitno jeftnije od Night Breakera, ali ipak sam odlučio te uzeti, važno (mi je) da ne pregore brzo i da su 50W...
I to je dobra žarulja. No valjda misliš 55W a ne 50W

Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Usput, syss, jel daju te Visionke Plus potpuno bijelu svjetlost, jel se isplati svakako to promjeniti? Usput, koliko su tebi trajale? Jedva čekam da mi dođu i da ih isprobam, ali imam neki loš predosjećaj da snop neće biti puno "bjeliji" od standradnih "žutih" halogenki?
Vision Plus su 3500K žarulje i još uvijek ostaju u tom žućkastom polju spektra. Iako su standardne halogenke 3200K

Ako hoćeš bijelu svijetlost uzmi ili Philips BlueVision ili Osram Cool Blue 4000K žarulje.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 01:58   #88
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
I to je dobra žarulja. No valjda misliš 55W a ne 50W

Vision Plus su 3500K žarulje i još uvijek ostaju u tom žućkastom polju spektra. Iako su standardne halogenke 3200K

Ako hoćeš bijelu svijetlost uzmi ili Philips BlueVision ili Osram Cool Blue 4000K žarulje.
Da, mislio sam na 50W...hoću bijeliju svjetlost što je više moguće (ne onu plavkastu - to mi je seljački i loše izgledaju ti snopovi)... Na koliko Kelvina je Night Breaker? Usput, kolike su snage BlueVision i Cool Blue, nadam se da nisu puno preko 50W - tj. da ne pregore brzo?
Staro 17.10.2010., 02:05   #89
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imaš link na blue/white žarulje stranicu prije pa prouči.. koju god da uzmeš 50+ nemoj očekivat od nje više od godine-godine i po, pogotovo ako ti se automatski svjetla pale.

nemreš i ovce i novce... ako hoćeš white onda philips x3m.

upravo sam podučio jednog vg/sk vozača sa xenona u reflektorima na audiju 80... on xenon sa kilometar vidiš da je koma, ja odmah duga duga (nitko ispred mene) i tak smo si mi udarali u mozgove dok se nismo mimoišli... vjerujem da je on lošije prošao
Staro 17.10.2010., 02:08   #90
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Opet ti 50W. Nije 50W nego je 55W

Osram night Breaker je isto 55W 3500K.
Osram CoolBlue i Philips BlueVision su 4000K. I ne to nije nikakva plava svjetlost već posve bijela. Plava postaje tek nakon kakvih 5000-6000K
http://img129.imageshack.us/img129/3...bojapw7re8.jpg

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti