|
![]() |
#61 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Koje H1 preporučate? Pretpostavljam isto Nightbreaker, Vision+, BlueVision? Koliko su zapravo BlueVision slične Xenonskom svjetlu? EDIT: ima li tko iskustva sa Phillipsovim EcoVision H1 žaruljama?
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 04.10.2010. u 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ti čovječe stvarno nemaš pojma o ničem. Tvornički xenoni imaju žarulju i balast koja radi na ISTOM principu ko i aftermarket xenoni, sjenilo je isto ko za halogenu žarulju, razlika je JEDINO što xenon far ima AUTOMATSKU nivelaciju visine snopa svjetla, to je ono što "obični" auti imaju u kabini za štelanje ručno. I daj konačno uzmi riječnik u ruke i vidi definiciju tuninga i stylinga-ugradnja jačeg svjetla ti ne spada niti u jednu od tih kategorija, a što se tiče spominjanja seljaka, dokazao si da si stvarno klinac s kompleksima. Koliko su zapravo BlueVision slične Xenonskom svjetlu? Ni blizu. Sve te xenon efekt žarulje nemaju veze sa xenonom, nego im je balon ofarban u plavo, pa dobiš plavkasto svjetlo tj, nijansu. I tko razmišlja o jačem svjetlu, neka ne stavlja one žarulje od 100w jer će se rastaliti konektori na žarulji, a vidio sam i rastaljenih kučišta farova, recimo Philipsove Rally žarulje su 100W |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je tako kod Kineza, a kod stock Xenona mora obavezno biti i pranje farova, podešavanje snopa po visini u slučaju opterećenja stražnjeg dijela auta i nagiba ceste, a u zadnje vrijeme dosta njih ima i zakretanje u krivinama.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Pitat ću te kad naletiš na šleper koji ih je ugradio. Ta sranja treba promptno počet kažnjavat, kraj priče.
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja ću samo napomenut jedno, probajte s xenonima bez TUV certifikata (preko 6000K) otić u SLO ili nekud u EU... (jeste vidli kojeg turista bilo gdje da je imal nestandardna svjetla??? - niste, nisam niti ja a živim na granici) Imat ćete ravno 5 min da vratite normane žarulje, u protivnom najmanje što vas može zadesit je vučna služba preko granice.... Ne govorim da je tako sa svakim autom koji ima ksenon al ima takvih slučajeva kad se policajci zainate i možeš se slikat... Ja sam naletil baš na pacijente, auto je bil passat 2005 godina, farovi s čistim staklom i xenon 6000k u leći, ugrađeno kak se spada. Sva sreća što sam imal kutiju od xenona u prtljažniku i tuv certifikat u njoj...
![]() |
#68 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Ne rajcam se na "blue" klasu ili čajna Xenon, samo me informativno zanimalo. Definitivno neću uzeti BlueVision, bijela svjetlost FTW ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ajme kud je ova tema otišla. Mene zanima ista stvar. Sve što sam vidio je nekoliko konkretnih odgovora. Ostalo samo prepucavanja i svađanja.
![]() |
#72 | |||||
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Poredaj 100 auta jedan do drugog sa različitim xenonima i svatko će skužiti na kojem autu je smeće po 500 kn kakvo imaš i ti. Toliko o tome. Citiraj:
![]() Vjerovatno neki interni rječnik seljo-tjunera. Ali uglavnom i jedan i drugi pojam spadaju pod veću kategoriju - tkz. seljoberstvo, a to je i kineski xenon. Citiraj:
Citiraj:
Ovo kažu na našem tehničkom: Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
@khm - samo jedna opaska - biberiš tu za svašta a očito i sam nemaš pojma o 99% propisa vezanih za ovu temu. Slažem se s tobom samo u tome da sam protiv trpanja tih čajna gluposti na aute i zasljepljivanju drugih vozila s istima. Ali u ostalome, daj se skuliraj malo i informiraj. Phillips blue vision i sve žarulje slične njima NE PROLAZE na tehničkom pregledu. Uzalud to što su dostupne za legalnu KUPNJU u hr, ali su NELEGALNE na cesti i svaki prometni policajac vas može kazniti masnom kaznom zbog njih i još poslati na izvanredni tehnički koji onda nećete proći i idu tablice dolje i odjava itd itd, sto problema uglavnom. A to što većina likova ovdje piše da se vozi sa 8000k xenonima i sl. picabocama, to je samo i isključivo sreća istih što nisu prošli tako kako sam opisao, i da me netko ne bi probao demantirati, ekipa, tako stoji u zakonu i u propisima (pisanima) djelatnika na stanicama za tehnički pregled (za neupućene radim za osiguranje i stanica za tp mi je preko ceste i svaki dan sam tamo u nekakvim razgovorima o propisima i zakonima). I još samo jedna opaska, svi, ali baš svi xenon aftermarket setovi za ugradnju se proizvode u kini. I bosch također. Tako da spika o kvalitetnijem setu i onom čajna iz metroa usto pada u vodu jer je to sve isti k. Za sve koji žele kvalitetniju žarulju u h4 i bolje svjetlo noću, neka kupe nešto iz phillips night vision serije ili osram ili neki drugi renomirani proizvođač i to je sve što se po tom pitanju može kvalitetno i bolje učiniti ako se ne žele mijenjati farovi, a da je legalno po zakonu.
![]() |
#75 | ||||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Zbog čega ne prolaze na tehničkom i zbog čega te policajac može kazniti? BlueVision su naime žarulje koje svjetle BIJELIM svjetlom (!), 4000K ako se ne varam, iako se zovu blue vision one nisu plave. Znači, zbog čega možeš dobit kaznu? Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
gadget freak
|
![]() |
#77 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma da, skužio sam te... samo kažem da od strane tehničke osobe (koliko je ista kompetentna sad više-manje) je također preporuka uzeti kvalitetniju žarulju i to je to što možeš za svoj klasični far napraviti, tj. izvući maksimum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
gadget freak
|
@khm - evo citiram frenda s tehničkog - ako vozilo nema tvornički ugrađene xenone, on vizualno procjenjuje da li je svjetlosni snop plavičast ili nije - ako je, vozilo je tehnički neispravno. A blue vision daje blago plavičasti snop, bez obzira što je deklariran na 4000k, ne varaš se, ali praksa je drukčija, tako mi on kaže koji svaki dan pregleda desetke vozila. Znam za bosch, imam i mail iz bosch.hr, zato sam ga namjerno i spomenuo.
![]() |
#79 | |
Banned
|
Vidio sam aute sa Blue Vision i to je potpuno bijelo svjetlo, tu nema plavog, možemo slobodno googlat slike ili evo nek se javi netko ko ima tu žarulju. Zar stvarno misliš da bi firma kao Philips proizvodila nešto što je zabranjeno stavit na auto? Pa takvi 'lijevi' proizvodi dolaze samo iz Kine, a ne iz tvornice Philipsa. EDIT: Evo sa drugog foruma: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ma da, žarulja daje bijelo svjetlo, zato se zove BLUE vision, a stakleni balon nije proziran, nego plavi. I da, sa plavim halogenkama možeš pasti na tehničkom, jer se upravo radi o subjektivnoj ocjeni ovog na tehničkom, dok ne nabave spektrometre hahahahaha Daj si još jedamput pogledaj razliku u konstrukciji "obične" xenon žarulje i npr originalne D2S-ISTE su, razlika je u grlu. Btw, ne znači ti niš kvalitetnija žarulja ak je sjenilo oksidiralo ili pregorilo, najčešće iznad same žarulje. Ako ima još ovakvih ko khm, a koji imaju fobiju od xenona a da nisu vidjeli niti xenon žarulju, da bi dobili bolje svjetlo, najčešće treba promijeniti cijeli far, ak je auto stariji, a tu opet dolazimo do zamjenskih farova koji su 2-3 puta jeftiniji od originalnih, nemaju homologacije i možda se radi kineske kvalitete sami od sebe zapale hehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Moderator
|
Citiraj:
U staklo je dodan plavi filtar. Daju bijelu svjetlost i nema govora o plavoj svjetlosti na tim žaruljama. Imao ih pa znam o čemu pričam. Notorna glupost. Philips Blue Vision ne svijetli plavo, te je posve legalna žarulja. 4000K nije plava svjetlost. http://img129.imageshack.us/img129/3...bojapw7re8.jpg Zabranjene su žarulje koje svijetle plavo, u principu sve iznad 6000K je ilegalno.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.10.2010. u 17:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Banned
|
Citiraj:
Naziv je marketing, ali to je neka malo teža filozofija za tebe. BV daju bijelu svjetlost, ali ti valjda znaš bolje od ljudi koji to imaju na autima, đizs... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Svatko svog konja hvali... Baš me zanima koliko njih nema "xenon wanabee" a hvale ih i uvjeravaju u istu kvalitetu originala. Čisto iz subjektivne stvari, čini mi se usporedba kao iphona i kopije iphona, no možda sam to samo ja ![]()
![]() |
#84 | |
Banned
|
Citiraj:
Iako su isti drlog ovaj sa kineskim iPhonom ne smeta nikome dok kineski xenon direktno ugrožava druge ljude u prometu. To je posebno izraženo preko noći dok pada kiša, možeš slobodno žmirit dok tupson prolazi pokraj tebe i obasjava cestu, dođe ti na isto jer ništa ne vidiš, a da ne spominjem ako se vozi iza tebe, redovno moram nagnuti centralni retrovizor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
evo malo real life testa, sparkam se danas, i iza mene dolazi tip sa xarom picasso, sparkira se iza mene, dakle pola metra od mog auta a china xenon mi blješti u retrovizor, dakle na pola metra od mene, ne 10 metara ne 20 metara, nego već i sa pola metra - naravno nema leće inače sve žarulje koje daju plavu svjetlost su zabranjene, i na tehničkom bi trebali rušiti zbog toga, naravno praksa i teorija se kod nas razlikuju, i to za cijelih 100-200 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#87 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ako hoćeš bijelu svijetlost uzmi ili Philips BlueVision ili Osram Cool Blue 4000K žarulje.
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Da, mislio sam na 50W...hoću bijeliju svjetlost što je više moguće (ne onu plavkastu - to mi je seljački i loše izgledaju ti snopovi)... Na koliko Kelvina je Night Breaker? Usput, kolike su snage BlueVision i Cool Blue, nadam se da nisu puno preko 50W - tj. da ne pregore brzo?
![]() |
#89 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
imaš link na blue/white žarulje stranicu prije pa prouči.. koju god da uzmeš 50+ nemoj očekivat od nje više od godine-godine i po, pogotovo ako ti se automatski svjetla pale. nemreš i ovce i novce... ako hoćeš white onda philips x3m. upravo sam podučio jednog vg/sk vozača sa xenona u reflektorima na audiju 80... on xenon sa kilometar vidiš da je koma, ja odmah duga duga (nitko ispred mene) i tak smo si mi udarali u mozgove dok se nismo mimoišli... vjerujem da je on lošije prošao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Moderator
|
Opet ti 50W. Nije 50W nego je 55W ![]() Osram night Breaker je isto 55W 3500K. Osram CoolBlue i Philips BlueVision su 4000K. I ne to nije nikakva plava svjetlost već posve bijela. Plava postaje tek nakon kakvih 5000-6000K http://img129.imageshack.us/img129/3...bojapw7re8.jpg
![]() |
|
|