|
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Kupio onaj Beljski Cabernet Sauvignon. Al' ću ga s guštom ovih dana otvoriti. BTW, vrhunski je i dođe 55kn (sniženo sa 70). Kolega mi se pohvalio da je jučer pio Južnoafrički Shiraz. Ne znam tko je proizvođač, ali kaže da je super.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Orahovacki Silvanac zeleni...nektar za dusu i tijelo ![]() Bubba zna o cemu pricam...a mozda i ne zna nakon par litri vise ![]() Kutjevacka Grasevina je meni osobno prosjecna, izreklamirana i razvikana, ima masa boljih Grasevina za pravit gemiste od te fensi bocice s toboze vrhunsko-kvalitetnim-uebermegavinom. Traminac Kutjevacki je vec druga prica, ali je potreban oprez jer nakon 3-4 butelje doslovce obnevidim i dolazim do stadija pucanja filma ![]() Cacinacka domaca vulgaris noja...vino za oslijepiti od metilnog alkohola i idealno za razbijanje s ekipom uz karte i pecenog janjca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
Slažem se za Orahovački Silvanac, a što se Graše tiče - trenutno mi je Beljska bez premca (ako govorimo o kvalitetnim, do 40kn/butelja). Vrhunskih nisam dovoljno kušao da mogu dati pravi sud. A, Traminac preporučam Iločki. Doduše, osobno nisam ljubitelj slatkih vina. BTW, svako vino, osim zagorskih i međimurskih kiseliša (za salatu pravit'), šteta je mješati sa mineralnom. Što se ovih pomenutih tiče - jednom prilikom sam probao čisto međimursko domaće - komentar je bio da to ne smiju držati u plastičnim bocama jer bi izgrizlo dno. Jbt, mislim da bi bolje bilo da sam se Kiska napio. ![]()
![]() |
#65 |
3.14zda ®
|
Dok sam bio na FER-u u ZG dudlali smo kao guske Sibenski Babic, danas nemam pojma kakvo je to vince, ali onda je bilo jedno od boljih seljackih crnjaka. Pojam groblja tada su bila cedevita vina iz prasaka po raznim socalled vinotekama/vinarijama po Novom ZG. Zviznemo nas 3-4 karnister od 5L toga buckurisa i drugi dan nitko ne zna kako smo kuci u stan dosli, a cak niti kiseli kupus na menzi u Cvjetnom nije pomagao da ubije glavobolju sto dovoljno govori o kemiji od cega su ti drlozi sacinjeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Isse, koji ste likovi, looolčina. Suze mi pošle od smijeha ![]()
![]() |
#67 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#70 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() ![]() Uglavnom, jucer sam pokusao opet piti Pinot sivi iz Feravina Fericanci i isti je kao i svi ostali...odvratni. Ja ne kuzim zasto, ali te Pinote ja nikako ne mogu savladati bez glavobolje i zgaravice. Fuj. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Ne znam, meni su Pinoti jedna od finijih vina, bas sam nedavno probao neko domace od prijateljovog kolege iz firme, i bilo je odlicno, nit prekiselo, nit preslatko. A glavobolju i zgaravicu nemam ni od jednog vina, tako da mozda i nisam bas najobjektivniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
|
Niti ja se ne vodim nagradama, nego vlasititim nepcem, ali ova Beljska je stvarno vrhunska. Danas kupio Iločki vrhunski Traminac na akciji - sa 90 i kusur kuna skinuli na 71 (opet u Konzumu). Nisam ljubitelj slatkih vina, ali ovo ću s guštom popiti ![]() Što se Pinota tiče - ni ja ih baš ne mirišem previše, ali o ukusima se ne raspravlja.
![]() |
#73 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
P.S. Ne kuzim vas par ovdje koji se toliko opijate da se ne sjecate gdje ste bili. Pa to je preglupost, bit je u tome da se proveselite,da se lijepo osjecate i da posljedica sutradan nema, a ne da sutradan ne znate gdje ste bili i da se osjecate kao zgazeni. Onda ostanite doma, i tako znate da niste bili nigdje i bog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
kola ide s vinom kada se radi o lošijim vinima...tipa ribar..venus itd... sinoc sam popil finu litricu Merlota - Goriška brda..Slovenija...22kn u vrutku ![]() da se u konzumu naći Vranec berba 2002/3 Makedonija, butelja košta cca 35kn. gato negro...mislim da je vino iz Čilea butelja 40kn u vrutku zadnje me jako oduševilo jedno naše crno vino isto butelja, cca 80kn ali se nemrem sjetiti kako se zvalo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Krauthaker mi jebio dobar dok nisam Zdjelarevića probao....to su jedina dva vina od kojih se ne osjecam pregaženjo sljedeće jutro ![]() Vrbnik je kult,s time da ja vino uzimam u samom Vrbniku a ne ove poluproizvode u dučanima(to je s imported grožđem iz Iloka,kutjeva itd....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
|
Bio jučer u svatovima. Pazi izbor vina: Crno: Frankovka Feravino, Plavac Skaramuča, Dingač Potomje i Rose Plenković Bijelo: Graševina vrhunska Kutjevo, Rajnski Rizling Enjingi, Pinot sivi Krauthaker, Traminac Đakovo Sve butelje, of course. Što je lijepo popit' dvije butelje Dingača... milina ![]() A danas k'o curica - niti p od nekih posljedica.
![]() |
#79 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#81 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
prije nekih sat vremna popio plavac tomic koji mi je bio onako li-la i dvije boce plavca zlatana koji mi je malo bolje sjeo uz prsut i sir ![]() ![]() sad bas gledam po netu i vidim da boca kosta oko 150 kn. nisam neki znalac vina al eto posao je takav da cesto dobijem koju bocu i hvala bogu ispijem. cak sam poceo i skupljat malo te butelje
![]() |
#82 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jucer sam se malo oblijal... ![]() prvo nekih 5-6 gemišti u guru-u u čk nakon gemišti još 3 vodke i u povratku u vž dvije pivice ![]() danas ni m od mamurnosti ![]() prekjucer sam se malo opil nekog vina iz belja (mislim da je pisalo bijelo stolno vino ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() mi bi se trebali najti i napiti posteno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Šibenski babić je dobra stvar, ali primoštenski je prava stvar, iz onih čuvenih ograđenih vinograda koji se vide sa magistrale. Neviđeno! Bio je jedan engleski kritičar u hr prije nekih 6 miseci i reka: "U hrvatskoj možete platiti jako puno novaca za vino i uživati, zato što je zbilja vrhunsko. Ako platite samo malo manje, dobit ćete običnu pišalinu!" Kako mi džep ne dopušta egzibicije preko 40kn litra (taman za kutjevačku graševinu ako je ima), in pivo veritas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
|
Bio sam u Bosni ovaj vikend. Pila se domaća hercegovačka Blatina (ne, nisam bio u Hercegovini, ali lik tamo nabavlja vino). Moram priznati - izuzetno dobro i pitko. Fora je što je vino, premda je domaće, buteljirano (bez etikete) i u podrumu na manje-više idealnoj temperaturi.
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
prekjucer sam "degustiral" plješevičko bijelo, ulovila me besparica pa smo to uzeli mogu reci da mi je to zasad najbolje jeftinjara vino (13kn po litri) za gemište. jutro poslije se pol večeri nisam mogel sjetiti, al bar me glava nije bolela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Juče sam na humanitarnom happeningu "mladi za mlade" popio(s dva frenda) cca 10ak ak butelja Vrbničke Žlahtine,neznam čija je,ima na glagoljici natpis,crna etiketa.....danas čist mozak ko suza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
Kako je lijepo ubiti se od Iločkog vrhunskog Traminca... Iako nisam ljubitelj slatkih vina, ovo je bilo posebno iskustvo. Preporuka!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|