|
![]() |
#61 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Moja preporuka je Lumix LZ8 (Panasonic). 8 megapixela, 5x optički zoom, optička stabilizacija, napajaju ga 2xAA baterije. Jedino što nije baš lijep, ali to mi ne igra ulogu. Našao sam ga za 799kn prije godinu dana negdje i otada je svaka fotka užitak. Kupio 4 punjive baterije, 2-3 SD kartice (4-8GB) i peglaj. Rokne 300+ fotki sa jednim setom baterija dok drugi čeka u rezervi. Samo ne znam drži li ga itko ![]()
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
samo jednu zanimljivost koju sam otkrio kod Kodaka M1033,baterija traje jako dugo,nikada mi se nije ispraznila...nikada ga nisam punio na punjač,nikada ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koji fotoaparat do 1000kn ?
Gledao sam more fotića i mogu reći da sam pored tih gomilu fotića samo zbunjen. Jer neznam koji bi bio najbolji za tu cifru do 1000kn, uglavnom treba imati optički 6x naviše, 5x mi je nekak premalo jer bi bila namjena kako među 4 zida tako za po vani u prirodi. Gledao sam nove gledao sam polovne, svašta sam vidio samo znam da nebi nešto preglomazno kak oni profesionalni jer onda treba posebno to tegljiti, a to neodlazi u obzir. Najdeblje kaj može biti je otprilike onaj kak je Canon SX120IS/SX130IS. Treba imati punjive baterije, usb kabel i tak. Molio bih preporuku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...arat+do+1000kn http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=62883&page=7 i ima još valjda 10 tema na istu foru!
![]() |
#65 |
Premium
|
ok, nisam vidio temu ona druga tema ima zadnji post prije 2 godine otad se sigurno puno toga promijenilo, neka moderator prebaci ovu temu na zajedničku uglavnom za oko mi je zapela ova tri fotića, možete mi reći nešto više o njima ? u hgspotu su slijedeće cijene to su otprilike iste cijene kao u drugim shopovima Canon powershot sx120is .... 854kn Olympus D-720 .... 951kn Olympus VR-310 ....952kn i koja je razlika između sx120is i sx130is, osim u optičkom zoomu 10x i 12.5x ? Zadnje izmijenjeno od: DANCI. 18.02.2012. u 00:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
|
canon sx 130 is ima i hd snimanje te jos par poboljsanih stvari. Definitivno preporuka za doticnog ako mozes malo prosiriti budzet. Inace probaj pogledati da li ima negdje Sony dsc-w570, on bi trebao biti negdje oko 1000 a ima sasvim solidne karakteristike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
Zaboravio sam javiti kaj sam kupio, uglavnom ništa od ovoga nisam uzeo. Jer kad sam našao Fujifilm s2950 i pogledao ga uživo odmah sam zaboravio da trebam kompakt ! ![]() Znači pao je Fujifilm s2950 slike radi vrlo dobro i veliki plus je taj kaj ima optičko tražilo što većina 99% fotića nema do 1500kn to je posebno bitno kada slikate po vani u prirodi u podne, jer tada u ekran nevidite baš "ništa" kao ni na ekran od mobitela pa vam ostane jedino to optičko tražilo. Fotić me koštao u svijet medija 1399kn, starom se isto dopalo pa je dodao pare. ovo je link da vidite kako radi slike http://flickrhivemind.net/Tags/finep...50/Interesting kratak review Fujifilm s2950 nije velik kao DSLR još je "daleko" od njega i po veličini i po težini vidio i usporedio uživo, on je samo u debljini veći od kompakta, dok širina i visina približno kao i klasični kompakt. Odlično leži u ruci, nije težak s baterijama, ni glomazan, odmah u pakovanju dobijete 4GB karticu i jednokratne baterije 4xAA. Idu i punjive i jednokratne baterije tako da nema nikakvih frka. Imate vezicu koja ide oko vrata kao kod DSLR-a. Blic je isto tako odličan isprobao bio u sobi 4x4m kada je bila večer i posve ugašena rasvijeta znači čista noć, i kad sam sliko dijagonalno kroz sobu bio sam se začudio kak su još vrlodobro ispale slike. Ima i manualno podešavanje opcija po volji i ima naš balkanski meni jezik i upute. Optički zoom radi s HD video, al se čuje malo motorčić kada zoomirate pa sad dal vam to smeta ili ne u smislu ubacite svoju neku mjuzu prilikom obrade videa, onda vam nebi trebalo smetati. I moram priznati da me neodoljivo posjeća na DSLR ! ![]() http://www.fujifilm.com/products/dig...pecifications/ uglavnom kako sam se nagledao hrpetinu review kroz dva tijedna iskreno za preporuku mogu preporučiti za buduće kupce kompakte -do 1000kn Canon sx120 is (nema HD) -do 1500kn Canon sx130 is (720 HD) -ako vam nesmeta veličina i bitno vam je optičko tražilo radi slikanje po vani onda svakako Fujifilm s2950 (720 HD) Sva tri po meni rade još najbolje slike u tom cijenovnom razredu do 1500kn u ovome trenutku, naravno nakon što sam se nagledao hrpetinu review i načitao se na hrpetinu foruma što na hr i što na stranome. Sad se vjerojatno pitate kolika je razlika u sliki između canona i Fujifilm tih dvaju modela, mogu reći da je neznatna. Samo je stvar kaj je canon manji od Fujifilm u debljini, dok je kod Fujifilm veliki plus pored ekrana i taj dodatak kaj ima optičko tražilo i naravno neodoljivo posjeća na DSLR i kvaliteta je doista na visokom nivou uopće neškripa niti ništa. Nadam se da sam budućim kupcima ovime olakšao kupnju. ![]() Zadnje izmijenjeno od: DANCI. 04.03.2012. u 03:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
Ajde, super da si zadovoljan, ali moram te razočarati, ti nemaš na njemu optičko tražilo, ti imaš EVF ili ti ga Electronic ViewFinder = mali ekran u tražilu, iskreno imao sam ga priliku koristiti i to nije nikakva prednost nad običnim LCD-om, jedino možda u situacijama gdje je svijetlost prejaka (sunce po ljeti) pa je EVF dobar je r je ipak u sijenu tražila!
![]() |
#69 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() htio sam reći da si upravu to da to nije pravo optičko tražilo i dobro da si me ispravio da me nebi netko krivo shvatio No da je baš beskoristan kako bi neki to protumačili nebi se složio baš sam bio jedan dan isprobavao kad je bilo prekrasno vrijeme u podne na jarunu. Tada je ko za inat jako sijalo sunce i naravno teško vidio na ovaj veliki ekran, dok na to "optičko" tražilo tj. EVF vidio još predobro i nije bilo nikakvih problema. Tako da nakoncu svakako nebih se htio odreći jer on više pomaže nego odmaže. Meni je bio prvenstveno prioritet da mogu po vani kad je jako sunce slikati, a bez ikakvog dodatnog pomagala kao taj EVF/optičko tražilo je čisto mučenje. I uostalom zato i jesam uzeo i takav optički zoom od 18x jer mi onaj klasični od 4-10x nebi nikako odgovarao zbog toga što znam slikati i s 50 m udaljenosti kada se nemogu približiti tom objektu zbog nekakve prepreke. U svakom slučaju ima veliki plus i posve sam zadovoljan snjime i svakako ga preproučujem, ako nekome takav odgovara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Ma, kako kažem, super da si ti zadovoljan sa njime i vjerujem (jer tako sam i ja) da ćeš vrlo brzo, ako ćeš se naravno družiti sa tim fotićem puno, gledati neki DSLR ![]() Do tada rokaj s ovime!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Brzinsko jedno. Jefitni "fotići", cijenom oko 500 kn, predpostavljam da se nema što biratu posebno? Sve je to kinezija, eventualno gledati veličinu mem. kartice i garanciju ![]() Ako je baš nekto u toku sa tom jeftinjarijom, zahvaljujem unaprijed ![]()
![]() |
#73 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/digitalni-foto...__120?&q=Canon Neki hvale i Canon A480 nekad je imao cijenu nekih 700-800kn ak se nevaram, sad ga imaš do 400kn. Probaj uzeti neki od A800, A1200 naviše ovisno o parama, i ja sam upočetku se ograničio 800-1000kn pa sam završio na cifri od 1400kn i nežalim ni lipe za svoj Fujifilm s2950 ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
jakšimaš
Datum registracije: Dec 2006
|
sta kazes na ovo? http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1
![]() |
#77 |
Banned