|
![]() |
#61 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo i ja sam napravio i zadovoljan sam.
![]() |
#62 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo slike, malo su mutne ali vidi se. 1. Koja je to točno kartica ? 2.Dali se može modati i u šta ? Malo sam pretraživao pa negdje je info da je to Audigy 5.1, na drugom mjestu sam našao da je dio kompleta Platinum serije, a spominje si i čisti Audigy 1 mada mi to nije baš jasno. Obratiti pozornost na onaj bijeli konektor u ljevom gornjem ćošku na zadnjoj slici koji sam po slikama našao isključivo na Audigy2 karticama a ova to nije tako da sve skupa još više zbunjuje. Konektori su svi pozlaćeni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
isprobano na Audigy2SE .radi i osjetna je razlika u zvuku! čišči zvuk i "puniji" bas Citiraj:
malo guglanja i dobiš : http://www.axiontech.com/prdt.php?item=9796 CREATIVE LABS SB0090/SB0230, AUDIGY , AUDIGY CHIP, 24BIT/ 96KHZ DAC, SB1394 PORT, FIREWIRE znači čista punokrvna Audigy a u readme-ju za drivere piše: This pack of drivers and softwares turns into X-Fi Xtreme Audio, the following models of Creative soundcards, based on the P17 chipset: - Audigy Value - Audigy SE / Audigy 2 SE - Audigy LS - Live! 24-bit dal bi išlo na tvoju?a treba probati...
![]() |
#64 |
Banned
|
Zašto onda ona slika sa linka ne odgovara mojoj slici ? Nema onog bijelog konektora, tranzistor ljevo od chipa stoji vodoravno a moj okomito, kondezatora ima manje i drugačije su posloženi nego na mojoj... U čemu je uopće razlika između ""punokrvne Audigy"" i X-Fi Xtreme Audio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
ispravak ,izgleda da imaš ipak ovu platinum ex verziju. http://www.fcenter.ru/products.shtml...oper=22152:::: stranica na ruskom valjda.slike se podudaraju,bar koliko sam pogledal razlika - izgleda jedino u drajverima! probaj staviti,ak radi imaš x-fi extreme ![]() ali prvo probaj staviti audigy 2/4 driver.
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 12.03.2009. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Banned
|
Jep, slike su identične, raspored kondezatora je u potpunosti isti. Ok, znači to je Audigy Platinum eX, zašto da onda stavljam driver od audigy 2/4 ? Inače sam stavljao Audigy Platinum eX/gamer/mp3 drivere i to radi no koja je razlika sad između Audigy Platinum eX i X-fi extreme ? btw: koliko to vrijedi tu na tržnici ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Hvala dečki! Upravo sam instalirao drivere koje je Valg post-ao i sve radi fenomalno. Osjeti se razlika u zvuku na običnom 128kb mp3-u! O igricama i filmovima (5.1) da ne govorim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
jel vi imate kontrole za pojacavanje svakog kanala u windowsima?? recimo, on-board imam realtek HD audio, i mogu ukljuciti na playback sve zive kanale, 10 kontrola imam (front, center, rear ovo ono), sve sto ocu ![]() Na X-fi extreme (audigy SE modana s drajverom) nema nista; wave, master i jos dvije kontrole, nesto radim krivo ili??? Nadam se da kuzite sto pisem, ili stavim screenshot? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako može par pitanjca prije nego napravim mod: 1. Jel treba prvo maknut sve stare drivere i stari softver prije instalacije novog? 2. Kad stavim nove drivere, jel treba stavljat i softver od x-fi extreme audio, il će kartica radit sa starim softverom? 3. AKo stvar ne funkcionira nakon moddanja (makar sumnjam da neće), jel moguće sve vratiti na normalu? Odnosno jel postoji šansa da kartica prdne? Možda su pitanja glupa, ali od viška glava ne boli. Pa kad dobijem odgovor, vjerojatno danas/sutra ide mod, pa javim kako je kod mene. LP, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
1. da 2. stavljas modane drivere od x-fi tako da ti nista vise ne treba 3. ne, ako nebu radilo a 95% da hoce, mozes vratiti sve na staro nema nikakvih problema |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
u borbi protiv sna
|
Evo da javim i svoje dojmove. Mod radi otprve, s time da sam još malo prosurfao za novju verziju modanih drivera od onih za koje je Valg stavio linkove, al su više manje isti, razlikuju se u par sasvim nebitnih stvarčica. Stari softver i drivere sam morao tako maknuti da sam ubacio instalacijski CD od AudgySE, odabrao install drivera i komponenata, i onda kad se installer digo, rekao mu remove all - jer preko add/remove iz control panela ne miče sve sa sistema. Prvo da kažem da imam spojene Creative T6060 5.1 zvučnike na ovu kartušu, i dosad sam s njom manje više bio zadovoljan, isto kao i sa zvučnicima. Druga stvar, subwoofer(*) mi je jednostavno prejak u odnosu na satelite - možda je to samo do mojeg modela, ili do konfuguracije moje sobe (dio je u pločicama, ostalo sve puno drvo - police,krevet,ormari,stolovi...) pa bass jednostavno rezonira unutar moje sobe. Sa zvukom koji se dobije sam sad još više zadovoljan nego dosad,no da svima bude priča jasna, da možda malo napišem što se gubi, a što dobiva sa instalacijom modanih drivera. Gubi se CT System volume mixer i svi oni lijepi prozorčići i softver koji je došao sa AudgySE. Daklem, nema više Time Scalinga, SVM, Karaoke fora, mixera umjesto onog ugrađenog od vindouza, mogućnosti namještanja glasnoće svakog od satelita (ostali samo prednji lijevi i desni, i to samo u određenoj verziji), a od softvera - Media Source, Media Player, Wave Studio, Diagnostics, itd. Svega toga više NEMA. Dobiva se definitivno bolji zvuk, topliji, ujednačeniji, precizniji usudio bih se reći. Dobiva se i softverski podržan EAX 4.0, te u principu EAX efekti koji su manje više isti kao i u prethodnim driverima. CMSS je također manje više isti, možda mrvicu bolji. Možda(**) najveći dobitak jest X-Fi Crystalizer s kojim se dobiva nešto veća dinamika kod reproduciranja glazbe. Sve u svemu, ako barem pola navedenih stvari gore kod obične AUdigySE niste ni koristili, onda vam svakako preporučam instalaciju moddanih drivera. (**)-> X-Fi Crystalizer me od svega najviše zanimao - jel stvarno moguće da se softverski može dinamika tako dobro dić da stvari stvarno zvuče bolje? Subjektivno - i da i ne. Nepobitno je da se uključivanjem istog dobiva "neka nova dimenzija" , ali to dosta ovisi koju vrstu glazbe reproducirate. Naime, evo cijelo jutro se igram s time, pa bih rekao da sam se potrudio provući čim više različite glazbe kroz nju. Dojmovi su mi podijeljeni. Naime, Crystalizer s pokazao kao zgodna stvar kad slušate neke mp3-ce sa live koncerata, pogotovo koji su malo slabije kvalitete, ili lošije snimljeni - s crystalizerom doslovce budete kao na tom koncertu, tako da mi se slušanje Gotan Projecta i Justice-a jaako dopalo. Kod preproduciranih elektronskih komada glazbe, crystalizer nije previše utjecao na ukupni dojam - što u biti potvrđuje da to čak i solidno funkcionira. Jer kod novijih stvari producenti u današnjim studijima imaju neograničenu slobodu, pa npr. Mstrkrft, Royksopp, Lady GaGa ![]() Ono što me najviše i najugodnije iznenadilo jesu stare snimke, i stare stvari koje nemaju toliku dinamiku u samom zvuku. Jednostavno - tu crystalizer pokazuje svoju punu snagu, tako da mi se slušanje Marleya, The Cure, Yazoo, Shirley Bassey, The Human Leaguea... pokazalo kao potpuno novim i lijepim slušnim doživljajem. ![]() (*)->što se mog subwoofera tiče (na podu ispod stola,odmaknut od zida i rubova stola više od 20cm), na daljinskom, naravno osim glasnoće postoji i potenciometar za bass. Otkad imam ove zvučnike, bas prilikom svakodnevnog slušanja nikad nisam stavljao iznad 4 (ide od 0-10),obično bi bio na 3. Tweakanjem glasnoće subwoofera, crossover frekvencije i stavljanjem spužve u bass otvor na samom subwooferu, dobio sam zadovoljavajući zvuk. Nakon stavljanja moddanih drivera, bas osjetno više radi, pa je možda malo i glasniji nego prije. To nije toliko i bitno, ali zato kad uključite crystalizer - razvlačenjem dinamike nepobitno nabrijavate i bass - tako da kad imam uključen crystalizer, spužvu u subwooferu, i na potenciometru bass na 2, kad pojačam preko pola, soba mi se već onda preveč trese, tako da samo zbog svih tih stvari, crystalizer ne uključujem osim kad izričito ne želim, a na potenciometru bass sad ne stavljam iznad 2, jer nema potrebe/smisla, pogotovo jer bassa ima sasvim dovoljno. Dal bi ovo nazvao problemom, ili ne, stvarno neznam. Nek mi se javi netko na PM tko ima iste zvučnike dal je takva stvar i kod njega, odnosno, možda je netko malo drukčije tweakao stvari pa funkcioniraju bolje. Uff jesam ga izdrobio...a sad fino kod bake na gulaš za ručak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Još ako koristiš winamp, dodaj si ovaj addon: Audio Burst System 2.10 ![]() Pa onda testaj, pa iznesi dojmove... Najbolja 3MB za winamp. Radi na svim verzijama, al preporučam 2.91 od "klasičnih" verzija, a od novih 5.2xxx ili 5.3xxx, jer su novije/starije verzije petice prebugovite i trome. Trebalo mi je skoro mjesec dana da nađem uzrok da je winamp 5.5xxx uzrok krckanja zvučnika: - Micao sam drivere, stavljeo nove kablove na 5.1 sustav, mjenjao pasivne komponente tipa kondezatora i dioda na wooferu etc... Uglavnom sva zajebancija zbog novog winapma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bilo bi zanimljivo vidjeti ima li razlike u reprodukciji glazbe/filmova opterećenju/rasterećenju proca između modanih audigySE@X-fiAudio i jedne Extreme Music/Gamer i titanium kartice. Kolika je onda razlika,pošto je ovo gore šta mi radimo softmod,na starijem audioprocesoru. A tu je i low latency ASIO 2.0 driver započet tek na xtreme gamer/music karticama. Hoću reći,zvuči li isto i opterećuje li jednako ova moddana u xfi, kao i prava xfi (gamer,music,titanium,elite pro) ? Ne znam da su ove čak i modane sposobne za HW DAC 24/192, sve je SW i to najviše čak i za stereo 24/96. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=289376 Inozemna minirasprava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
u borbi protiv sna
|
Citiraj:
Bilo bi dobro kad bi još netko isprobao i Divoom zvučnike (direktna kopija logitecha, koji s podacima na papiru uzgledaju impresivno) da vidimo kako tamo stvari stoje i onda imamo pravu formulu za besty buy PC zvuka. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ovako jedno brzopotezno imam ove 2 zvucne na raspolaganju pa me interesira koja je bolja tj. koju se vise isplati ostaviti Creative Sound Blaster Live 24bit - SB0410 ili Creative Audigy SE - SB0570 thnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja svoju modao. Sve ok proslo, ali nekako mi je zvuk losiji nego na Terratec MKII USB externoj kartusi. Pogotovo srednji tonovi ko da ih nema, a bas je na ovoj stvarno prenaglasen. Ova kartica je ko za napravljena za one koje zele samo da udara zanemarujuci kvalitetu. Nego, ima li ovih drivera za Windows 7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
u borbi protiv sna
|
I moj glas za Audigy SE jer je novija, osim toga, ja imam identičan model ove SE, i mod mi radi bez beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
u borbi protiv sna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
nisam niti instaliravao defaultne drivere da vidim kako je sa defaultnima... bio sam prije dosta vremena imao audigy SE sa defaultnim driverima, ali tko bi se jos toga sjetio... ![]() uglavnom, citao sam da sad radi i onaj alchemy pa bi trebao dobiti EAX na visti... cim mi stigne ploca i instaliram vistu moram to probat jer mi je EAX jako falio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Jel to radi na Sound Blaster Audigy 4? ova sa slike: http://www.pacificgeek.com/productim...61000000-2.jpg Uglavnom se spominje Sound Blaster Audigy SE. planiram kupiti u vemilu tu karticu (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22242) pa bih htio biti siguran da je to ta na kojoj ce taj mod raditi. koja je od te dvije kartice bolja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Taman odradjen 'mod' Audigy SE u X-Fi Extreme Audio. Originalne drivere nisam ni instalirao, nego unaprijed pripremio ove za modding, instalacija je isla glatko, a kartica je nakon restarta X-Fi Extreme Audio. ![]() Obradovalo me sto driveri ne gutaju 50MB ili slicno, i sto nema tona beskorisnih aplikacija koje dodju uz drivere, kao sto je to bio slucaj na staroj Live!-ici. Prvi dojmovi: ostriji zvuk, kristalno jasan, ali i manje basova nego sa starom lajvicom. To mi bas i ne odgovara zbog zvucnika koji inace imaju manjak basa. Poigrao sam se sa postavkama dok nisam dobio zeljeni zvuk, ali je trebalo dosta vremena. ![]() Ono sto je sranje je Crystalizer, ono je totalno govno, kao i nekakav 3D XMSS, dobijem samo distorziju zvuka kad ga upalim. Sranje. Na kraju pitanje: kako se prebacuje izmedju modova, u Console Launcheru imam samo "Entertainment Mode"? Ili nije moguce odabrati nista drugo? Da li radi EAX nakon modanja ili se moraju imati origigi driveri? Ne bih ga ni koristio, ali me svejedno zanima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
jeli to sada znači da ne treba kupovati X-Fi kartice jer sa sa ovim Audigy se dobije ista kvaliteta zvuka kao na X-Fi ili je to samo zbog drivera, da ima više opcija i zato jer su x-fi bolji driveri? ako sam nekaj preskočio a piše već u ovoj temi oprostite mi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne treba kupovati X-Fi Xtreme AUDIO kartice zato što su identicne Audigy SE kartici, pa s malom modifikacijom drivera se dobije Xtreme Audio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|