Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2008., 19:32   #61
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp

BraBUS's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
@Tovar Muš2 - ne zasluzujes ti niti jedan od ta dva moba...dobro kakve ti to usporedbe radis? ..za tebe ocito nije nokia, vec iphone. dakle, kupi si iphone i nece te razocarati.

..iphone: jednostavnije surfanje netom, bolji ekran, touchscreen, vrhunski zvuk u slusalicama, wow efekt

nokia: kamera i video, mala reza ekrana pa i same uslikane fotke ne izgledaju oštro, loša kvaliteta zvuka u slusalicama, vrhunske 3d igrice...uglavnom nokia sve ima..jedino joj fali touchscreen da bi bila recimo savrsena.

.........
kad bi malom djetetu dao da bira izmedju ta dva moba,,sigurno bi izabrao iphone..jer mob je fora...nesto sasvim novo u mobilnom svijetu.
stoga ihone nije samo šminka, nego iza njega se krije vrhunski touchscreen!

Zadnje izmijenjeno od: BraBUS. 06.10.2008. u 19:44.
BraBUS je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:01   #62
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Eto, zanima me misljenje SAMO onih koji imaju Iphone 3g, jer izgleda da ga mogu relativno jeftino nabaviti (citajte. novi, otkljucani za 1700kn s postarinom). Znaci, koje su prednosti i mane tog mobitela, citao sam neke review-e po netu, al zelim cuti i od vas osobno.

Hvala
Flikoman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2008., 23:07   #63
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ovako, ja ga imam.

nedostaci: tihi zvucnik (zaboravi da ces pustati mjuzu dok cugas s ekipom na klupici ili tako nesto), bluetooth, nemogucnost stavljanja melodije za zvono i SMS koju ti hoces, imas 15-20 ponudenih, nema izvjesca za SMSove, ima program koji to popravi, nemogucnost radenja foldera za slike ako nemas Mac OS i iPhoto, kamera od samo 2 MP

prednosti: visoka kvaliteta izrade, ogroman ekran i njegova kvaliteta, MacOS koji naprosto rula, brzima OSa, citavo sucelje, MXtube (direktno ti skida s youtuba film na mobitel), appstore (direktno s neta ti skida aplikacije za mobitel, ima ih mali milion besplatnih)

sve u svemo, ja sam prezadovoljan, samo da je zvucnik bolji. ostali nedostaci mi ne smetaju. iPhone ima taj faktor kod sebe kad ga primis u ruku da ga ne zelis vise pustiti, pa koliko god ima nedostataka.

p.s. inace nisam apple fan :P pc all the way.

e da, bio sam "ponosan" vlasnik n95 i HTCa prije ovog.
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2008., 08:03   #64
Flikoman
Guest
Moj komp

Hvala na odgovoru.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 22:11   #65
Tovar Muš2
istrijan
Moj komp

Tovar Muš2's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor BraBUS Pregled postova
@Tovar Muš2 - ne zasluzujes ti niti jedan od ta dva moba...dobro kakve ti to usporedbe radis?
Usporedbe koje sam našao po netu...
Citiraj:
a još kad topic pokrene osoba koja nema pojma od mobitela i treba mu "pravi" mobitel, ono, lol...
Zato ga je i pokrenula. Možda mu stvarno treba "pravi" mobitel.

Imam Nokiu 6280, služi me 2 godine ko bombon, ali sad je crko zvučnik, tako da ne čujem ni jedan k..., gasi se sam svako malo, baterija se istroši u dva dana, mp3ice kad slušam preko mikorofna šume, al ga šume ...
N 95 8GB u tarifi 60 sa 18000 bodova dođe 1800 kn.
Da li ima nečeg novog oko dolaska iPhone-a, kolika bi mu mogla bit cijena?

Zadnje izmijenjeno od: Tovar Muš2. 18.10.2008. u 22:25.
Tovar Muš2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2008., 14:36   #66
stavros01
Premium
Moj komp

stavros01's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Uzmes fino NOKIU E71 il pricekas N85 i tih problema nemas a karticu od 8gb lako dokupis(e71)
Staro 23.10.2008., 13:32   #67
Tovar Muš2
istrijan
Moj komp

Tovar Muš2's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kako slušat muziku na N95 8GB? Ubacio sam 100ak mp3ica na memoriju. Kad stisnem music player ne nađe mi ništa. Idem na osvježi, ali brojka otane na 0 nađenih (i to nakon 10 min skeniranja). Muzika mi je u memorija->Muzika->Folderi pjevača.

Za ostalo, mobitel je fantazija.
Staro 26.10.2008., 00:27   #68
trixx
Premium
Moj komp

iphone iz SAD-a

moj prijatelj sredinom 11. mjeseca ide u SAD,pa mi je dosla ideja da mi tam kupi iphone,pa me zanima kolko je tam cijena Iphonea u ducanima i kaj bi sve trebo napravit da iphone radi na ovoj nasoj mrezi

hvala
trixx je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2008., 00:52   #69
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Mislim da je tamo puno jeftiniji, samo ne znam da li se dobiva samo s pretplatom ili ne....ne znam samo da li se može još odlokati 3G (s v2 softverom) - ako ne, uskoro će se moći ......
denied je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2008., 10:14   #70
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
kupuje se iskljucivo putem pretplate i mora se hardwareski otkljucavati (nekim dodatkom za sim karticu) sto i nije bas preporucljivo (gubi se signal ponekad).

jedino da ti nabavi polovni classic, ima ih za malo para i gotovo pa isti je kao 3G.

ako te jos nesto zanima, pitaj.
SrKi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.10.2008., 12:46   #71
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Uskoro i Ajfon kod nas legalnim putem , cak ima tu i neko odbrojavanja :

http://www.t-mobile.hr/iphone/default.asp
Router je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2008., 13:07   #72
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Uskoro i Ajfon kod nas legalnim putem , cak ima tu i neko odbrojavanja :

http://www.t-mobile.hr/iphone/default.asp

Je, vele vako:
Citiraj:
Od petka, 7. studenog, moći će se kupiti u T-Centrima u Zagrebu (Cvjetni trg), Splitu, Rijeci i u Osijeku, a u ostalih pedesetak T-Centara u tjednu nakon toga.

Cijene iPhonea u Hrvatskoj bit će objavljene tek sljedeći tjedan. Maria Zesch iz T-Mobilea najavila je da će se iPhone nuditi uz tarifni model koji će omogućavati povoljan podatkovni pristup.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2008., 14:15   #73
Beastoz
PC mašinerija
Moj komp

Beastoz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Talking

iphone košta samo 1200 kn pa mislim ono o cemu ces uopce razmisljat trcim odma sedmoga da si kupim jedan primjerak
Beastoz je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2008., 14:24   #74
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Beastoz Pregled postova
iphone košta samo 1200 kn pa mislim ono o cemu ces uopce razmisljat trcim odma sedmoga da si kupim jedan primjerak
1200kn ali na kojoj tarifi ? vidjeti cemo kad sluzbeno se cijene objave .
Staro 31.10.2008., 23:31   #75
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Mislim da je tarifa nekih 250 kn/ mjesec.. I onda nakon 4 mjeseca možeš smanjit tarifu na min 60 kn/mjesec.. valjda je to još uvijek tako...
Ma čekat ćemo da dođe Iphone na Tele2 ili Tomato... LOL,,
CsH_58 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2008., 23:36   #76
Router
Hejter

Ja sam cuo da bi na tarifi 150 kostao 2000kn , ali da ga obavezno treba rezervirati sto prije preko neta , jer je navala poprilicna i prednost daju onima koji ce uzimati na vece tarife ( jer bolje ga je dati nekome za 1kn na 24mj. tarifa 700 nego za 2000 i 24x150 ) . Moze se jos uvijek smanjiti naravno , nakon tri placena racuna ti ga skinuo sa 150 na recimo 60 .
Staro 01.11.2008., 00:13   #77
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Mislim da mi to tlačenje sa T-mobile-om nije potrebno i da ću pričekati SE X1, već ga ima za 650 €.. :P
CsH_58 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 00:34   #78
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Staro 01.11.2008., 00:39   #79
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 03:09   #80
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
prejako...
ma ja sam prije bio za iphone ali sam totalno ohladio. bolje je uzet Samsung i900 Omnia
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 13:59   #81
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
i ja se bio zapalio za iphone ali kad sam ga vidio uzivo naglo se ohladio. beze stvar. radje kupit nokiu n95 nego ovo.
Staro 02.11.2008., 22:00   #82
maax
Registered User
Moj komp

maax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Cool

U principu se ne slazem sa nikime od Vas.
Nokia aka "TOP MODEL" N95 u svim svojim inkarnacijama je škripavi, spori, plastični mobitel koji niti u kojem slucaju ne zasluzuje price tag koji ima. Us sve svoje SW prednosti. Po mojem mišljenju E51 je daleko bolji mobitel od N95 u svoj njegovoj "slavi". Sorry ljudi ali je tako.

Apple iPhone je mala slatka i primamljiva cigla. Efekt o kojem se prica, taj "WOW efekt", je jako interesantno napravljena stvar. Jer unatoc nedostacima vecina korisnika mu ih je spremna oprostiti. Jednostavno je tako. Da nokia izbaci mobitel na trziste, takvih karakteristika, mogla bi se oprostiti sa svojim imidžem. Tko im je kriv sto nisu imali petlje biti trendsetteri...

Poanta je da ekipa koja ima para za iPhone, u principu si moze priustiti i drugi telefon da popuni njegove mane....

A sada sto se svih vas tice o pila mobitelima, pogledajte Samsung i8510 (iNNOV8), pa onda mozemo nastaviti ovu raspravu revijalnim tonom, s obzirom da je to trenutacno najbolje i najtpotpunije rijesenje sto se SmartPhonova tice uopce.

Krizanci PDA/MOBITELA nisu toliko(trenutacno) interesantni, ali granice su sve tanje i tanje...

jos malo pa cemo i sa netbookom moci normalno pricati sa okolinom... u principu sa skypeom vec i mozemo... samo nek se jos hotspotovi prosire i da vidimo onda dalje...

maax
...these lines are dedicated to all the enthusiasts out there, to whom I can give an answer, whether a gamer's notebook exists, with these words: "If you want a computer for gaming, buy yourself a Gameboy or a Playstation..."
maax je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2008., 22:55   #83
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
mislim da ce nokia odgovorit 5800 XpressMusic-om mobiteli u kategoriji touchsreen, gps i slicnih stvari il mozda nes drugo sprema.
a taj samsung mi se cini premocnim na prvi pogled.
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2008., 23:23   #84
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ovo kandidira za najaci post na forumu
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 10:03   #85
Beastoz
PC mašinerija
Moj komp

Beastoz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Question

da li tko zna kako se i koliko plača internet za iphone
Beastoz je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 10:12   #86
Router
Hejter

Citiraj:
Autor maax Pregled postova
U principu se ne slazem sa nikime od Vas.
Nokia aka "TOP MODEL" N95 u svim svojim inkarnacijama je škripavi, spori, plastični mobitel koji niti u kojem slucaju ne zasluzuje price tag koji ima. Us sve svoje SW prednosti. Po mojem mišljenju E51 je daleko bolji mobitel od N95 u svoj njegovoj "slavi". Sorry ljudi ali je tako.
Ne , nije tako , e51 i n95 se po meni ne mogu usporedjivati nikako jer niti su mobiteli iste serije , niti us namijenjeni istoj publici , niti su slicne vrijednosti , a davno su prosla vremena da se dva aparata usporedjuju samo zato jer su mobiteli . A za e51 je netko tu na forumu napisao i da se guli , i da skripi , i da maska ne lezi kak treba , i da ima bugova .

Ali zato za Iphone imam slicno misljenje , vaznije je sto ce drugi misliti kad te vise sto taj gizmo moze , nego sto on tebi zapravo moze .
Staro 03.11.2008., 10:36   #87
maax
Registered User
Moj komp

maax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Najjaci telefoni serije su namjenjeni svim korisnicima, zato i jesu na vrhu same ponude proizvođača, jer se pretpostavlja da ce biti u stanju podjednako zadovoljiti sve tipove korisnika, ukoliko se odluče na taj uređaj. Sto znači da je N95 ponuđen svim tehnološko osvještenim pojedincima, bez obzira na, u ovom slučaju, zanimanje.

Stoga vjerujem da je taj model podbacio zbog navedenih nedostataka i mislim da je to nedopustivo.

E51 prvenstveno poslovni telefon, usudio bi se reci da se stoga i N95 i E51 preklapaju u dosta širokom području namjene uređaja.

Stoga tvoj stav da sam ih usporedio samo zato jer su "telefoni", nije na mjestu.

Imao sam priliku biti vlasnik sva tri uređaja, pa još k svemu, pričam iz iskustva. Moje iskustvo je navedeno i kao takvo je subjektivno.

Ako si imao prilike koristiti stari iPhone koji skripi (ne znam za ove nove plasticne), onda je to rijetka iznimka, ali onda barem imas na cemu temeljiti misljenje.

m.
...these lines are dedicated to all the enthusiasts out there, to whom I can give an answer, whether a gamer's notebook exists, with these words: "If you want a computer for gaming, buy yourself a Gameboy or a Playstation..."
maax je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 10:45   #88
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ja i dalje ne mogu prožvakati da ne mogu nekom poslati file preko bluetootha..jednostavno me to ubija i jedina je zapreka prema kupnji iphona mms se da srediti koliko sam skužio.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 10:54   #89
Router
Hejter

E51 i N95 se bas i ne preklapaju - navise zbog cijene , i to pokusavam prokazati , moze biti n95 namijenjen svima koji su t-t osvjesteni ali njegova cijena u startu je sigurno mnoge odmah odbila jer za kupiti ga trebaju novceki a ne poznavanje i pracenje tehnologija ,a i N95 ima puno vece multimedijalne sposobnosti od E51 , zatim je puno vise trendy uredjaj zbog slidea jer i dalje ima ljudi koji samo gledaju kakav je 'oblik uredjaja .
N95 da je podbacio - ne bi rekao , mozda se ljudi puno zale na nedostatke na tom mobu , ali opet ima ga hrpa ljudi , bez obzira na cijenu koja je u pocetku bila stvarno poprilicna , ali sad je vec puno niza i dostupnija . Takodjer N95 je poprilicno lagano prodati , jer vecina koji ce i biti zainteresirani za taj mob znaju sve kaj on ima , a za recimo e51 mozes ocekivati pitanja poput : Ima li to kameru i bluetooth
Ja uvijek pricam iz iskustva I takodjer sam subjektivan .
Staro 03.11.2008., 11:15   #90
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
ja i dalje ne mogu prožvakati da ne mogu nekom poslati file preko bluetootha..jednostavno me to ubija i jedina je zapreka prema kupnji iphona mms se da srediti koliko sam skužio.
I to se može riješiti.

http://www.pdaaccessories.net/produc...822&pda=iPhone

ili još bolje

http://justanotheriphoneblog.com/wor...tooth-adapter/
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke