|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Pa čini se da ovo je final sample . Naime u reviewu BFG 6800 GT BIOS je čak stariji od PAŠKEVOG tj . 05.40.02.07.00 E sad sam se odlučio - 6800 Ultra STIŽEM . |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
|
Paške je super prošao - ima najnoviji bios , čak i bolji model . Mislim da su ovo final producti . Ovo je PNY 6800 GT - RETAIL http://www.gamers-depot.com/hardware...y/6800gt/2.jpg A ovo je BFg 6800 GT - RETAIL http://www.hardocp.com/images/articl...mqEz_1_4_l.jpg Pa ja ću definitivno kupiti 6800 Ultra . Živio WC-Mil , ovaj Ve-Mil !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
|
Citiraj:
pretragom sam ustvrdio da je vrlo vjerojatno RETAIL i final product.Samo mi nije ajsno ovo-Kako an karticu od gotovo 5000kn može biti preskupa kutija od cca 3kn?I ja ćću definitivno uzeti ultru-još kako je Golden sample, malo gore clock i eto je na Extreme frekvenciji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
|
HAHAHAHAHHAHA
E dr.Fiksi. Nemaju ih više na lageru jer sam je ja rezervirao i za sat vremena ću već uplatiti novac i to će u Rijeku stići za dan-dva. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA , sorry , ali trebao si biti brži. No imaš ih za 5000Kn u drugim dućanima . Baš sam super prošao - ja sam je dobio za 3700 Kn . HAHAHAHAHHAHAHAHA .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
|
Re: HAHAHAHAHHAHA
Citiraj:
![]() Braća po ultri! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
Ma kad im dolaze retail modeli ? Kolika će biti cijena ( vjerovatno veća ) ? Da i dođu - na netu sam gledao da gainward ima expertool koji updata drivere i bios preko interneta . |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
|
Citiraj:
Dok tebi dođe u Rijeku, ja ću možda već ovdje imati kutiju i sve! To mi je jako bitno za takav proizvod...zvao sam ve-mil i kažu da će vrlo vjerojatno imati to do kraja tjedna, dakle strpljenje se isplati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Da se mene pita ja to nikad nebi dao jer dati oko 2500 - 3000 kn za grafu to nemoze niko pametan (uto se ne računaju oni koji imaju para na bacanje)
![]() |
#70 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Re: Re: HAHAHAHAHHAHA
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#71 | |
|
Citiraj:
![]() Svatko nek radi po svojim parama i željama, a ako ti pare dopuštaju želje, tim bolje.Neću ja sad gladovat zbog te kartice... Činjenica je da svaka roba ima svoga kupca, pa tako i te kartice idu vrlo dobro, vjerovao ili ne.Naravno, u globalnom aspektu vrlo je malo onih koji kupe tako nešto, ali kad izračunaš to ti je puno ljudi.Dakle, ja znam da to nije best buy kartica, to je kartica koja daje najviše. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
|
Re: Re: Re: HAHAHAHAHHAHA
Citiraj:
![]() Strpljenje se isplati...ali treba imati granicu! I da, kad se ta karta zavrti, tj kad zasvira u 1600x1200 FULL +AA, onda mislim da to neće biti niti bitno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Dr. Fiksi - ja NISAM popušio
Evo malo sam kopao po forumima i našao sam tipa koji je jučer kupio Gainward 6800 GT Golden Sample retail . Naime napisao mi je da ima stariji Bios od onoga što ga ima Paške , a čak mu je i verzija slabija.Negdje sam čitao da su bulk kartice malo bolje od običnih retail - bilo je slučajeva do 20 %( ako su final producti - a ova je 1000 % ) jer one obično idu prvo za reviewe pa se ljudi prema njima odlučuju na kupnju te serije kartica . Tako da razjasnimo ova kartica je FINAL SAMPLE , ima čak noviji BIOS od nekih RETAIL kartica , a možda je i malo bolja od RETAIL KARTICA. No dr.fiksi nema brige - ako budeš imao stariji BIOS imaš expertool na gainwardovim stranicama preko kojeg možeš skinuti zadnji BIOS . Ja mislim da nijedan nije popušio - oba dva ćemo imati najjače grafičke u Hrvata , a sad što češ ti još čekati možda i do 2 tjedna ( ne vjeruj što ti kažu u WC-milu - ne ovisi o njima) i dati 200 kuna za kutiju od 3 kune tvoja odluka. Ako želiš kutiju onda čekaj , ali meni se uopće ne islpati čekati . Ako želiš sliku grafičke onog tipa - Gainward 6800 GT Golden Sample RETAIL evo mu emaila - malo su prevelike slike da ih tu stavljam harry larkins |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
|
Re: Dr. Fiksi - ja NISAM popušio
Citiraj:
![]() nema problema.Sve dok ona radi, i don't care.Živjela ULTRA i svi Hrvati što je imaju ![]() ![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
Tako je , živjeli mi i naše ultre. ![]() Evo , danas sam tek uplatio tj. moj frend. Trebala bi stići za dan-dva , a čak možda i danas. ![]() Kad je dobijem prvo što ću učiniti ću postat BIOS verziju na ovaj forum ; šteta što neću moći poslati sliku - fotić mi je kod nekog prijatelja. ![]() Mislim da je na početku neću previše forsirati . Enhanced mod je 430/1100 , a ja ću je staviti na 430/1200 znači skoro EXTREME. Memoriju mogu clockat bez straha jer je to GDDR3 memorija , hladnjak ju hladi ( za razliku od onih x800 koje ne pokrivaju memoriju ) , a i specificirana je na 1200 MHz znači tvornički je underclockana . Čitao sam da su neki clockali na 460 / 1300 , ali je za početak dosta i 430 / 1200 . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
Evo uskoro dobivam grafičku i sad me zanima kako najbolji način spajanja napajanja s grafičkom . Imam Codegen 480W , a 12V rail je 20A znači više nego dovoljno . Nego evo slike u kojoj sam naveo 2 primjera kako spojiti pa vas molim mišljenja !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Re: Re: Re: Re: HAHAHAHAHHAHA
Citiraj:
![]() |
![]() |
#78 | |
|
Re: Re: Re: Re: Re: HAHAHAHAHHAHA
Citiraj:
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
|
Dosta filozofiranja ajde nek mi neko odgovori na pitanje s vrha stranice - kako pravilno spojiti 6800 ultra na molexe . Imate i sliku gore u atachmentu da ne bi zaboravili . |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Enermax 430 triple fan - 460 W NEMOJ jerbo nema SATA napajanje ( trebat će ti prije nego što misliš. 6800 spoj na POSEBAN I S NIČIM DIJELJEN molex. HDD/CD/DVD ext. spoji kako te volja, ali karticuje najbolje posebno spojiti jerbo čupa užasno puno struje. Ako nabavljaš Ultru - možeš i 2 molexa s iste žice. Samo svakako nabavi - NOVO NAPAJANJE ![]() BTW. Tagan ( meni osobno najdraže napajanje ) košta 980 Kn u Linksu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
|
Trenutno ne planiram kupiti novo napajanje pa mi recite koji je bolji način da spojim : primjer 1 ili 2 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
|
Citiraj:
WARNING-kod napajanja, UZMI NOVO! Ali kako je, možda bolje primjer 1.Naravno, ne uzimaj me za riječ, ali i tako ćeš morati isprobati.Ali planiraj ubrzo kupiti novo napajanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Premium
|
Ma ne s****e mi da moram kupiti novo napajanje. Naravno da ću ga kupiti , ali koji je bolji način da spojim grafičku dok ga ne kupim . I samo da znate u Bugu je napajanje ocijenjeno kao vrlo dobro . I samo se malo razlikuje od Enermaxa ili Anteca jedino po cijeni . I molim vas da pogledate u Bugu pa onda sudite napajanje. Vi samo gledate ime , znam ime je važno , ali ako pogledate koju recenziju onda shvatite da je ovo dotično napajanje u nečem i bolje od nabrijanog Anteca. A sad tko još bude komentirao da mi treba novo napajanje srušit ću mu tu jadnu baraku . ![]() Na kraju koji je bolji način : primjer 1 ili primjer 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
|
Citiraj:
![]() Već sam dao vote za 1. način...(pročitaj prethodnu)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Razlog je jednostavan: kod 3D igara će potegnuti podosta snage iz napajanja. To bi miglo prouzročiti probleme s hardom i ROM-om ukoliko su na istoj žici. Ako baš nemaš dosta molexa - spoji VGA i ROM. CD/DVD ROM-ovi su manje osjetljivi od HDD-a na takove stvari. U svakom slučaju ( po 4. put ) - stavi grafulju na zasebno ako je ikako moguće .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
|
Mi Hrvati smo stvarno zajeban narod . Znači ja vama sa 14 godina moram objašnjavati da ste vi u krivu . E pa gledajte evo citata s manuala : Supply power to the BFG card. Each connector REQUIRES its own power cable. This cable may share power with another device such as a hard drive or CD/DVD-ROM drive, however you CANNOT split the power from one power supply cable between the two connectors on the graphics card . Znači koliko ja razumjem primjer 1 je potpuno u redu , a to potvrđujem citatom ![]() If you have two available 4-pin peripheral power connectors (not on the same cable) you may plug each directly into the connectors on the right edge of your BFG card. Ako vam ni to nije dovoljno možete skinuti cijeli manual s BFG ovih stranica .Evo još jednom slike pa da se sami uvjerite. Sad sam prolistao Bug i usporedio Tagan 480W i Codegen 480W. Tagan SAMO pobjeđuje u 2 kategorije odstupanje od 12V što je važnija kategorija i u broju napajanja diskova što i nije toliko važno , a samo da znate ima oko petnestak kategorija . U svemu drugome GUBI. Mislim da je to izvrstan rezultat s obzirom da Codegen košta 300 Kn , a tagan 900 Kn . Znači - ne gledajte samo ime nego pogledajte i malo recenzije u Bugu pa ćete vidjeti da je to super napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Administrator
|
Valter, molim te nemoj. BUG je proglasio Codegen boljim napajanjem od Tagana u svim kategorijama osim u dvije? Ajme što sve nečemo čuti. BUG je odjednom postao sinonim za preporuku nečega i to još napajanja? Daj molim te...napravi s tim BUG-om znaš što. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Ekspert iz sjene ...
|
Valtere - dijete milo. Ako ti još uvijek vjeruješ u Djeda mraza/Božićnjaka i BUG. ti samo daj. Ja govorim iz iskustva svog i ostalih power usera i entuzijasta. Ako ti je Codegen super napajanje - uživaj i nemoj me zamarati. Ako ne vjeruješ da je netko složio bolje od tebe kako spojiti VGA i ostale komponente na PSU - složi kak te volja. Ali mi nemoj dolazit cvilit za savijet i onda drobit gluposti - jerbo je BUG tak rekao ![]() Uči se na greškama - kaj se mene tiće, slobodno uči i na svojim ..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|