|
![]() |
#842 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() U idle se neće ventilator ni pokrenuti, 100% provjereno, napajanje je naprosto fenomenalno po pitanju svega pa tako i tišine.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
a šta je sa ovim jačim modelima?? mislim više W ali nisu KM oznake... ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
To je zasad jedino napajanje (uz 750KM) koje je dizjanirano na totalno drugačiji način od ostalih napajanja. Malo ukucaj u google seasonic x-650 x-750, pročitaj pokoji review i bit će ti jasno ![]() Ukratko razlog zašto je tiho je taj jer je iskoristivost takvog načina transformacije napona vrlo velika u usporedbi sa "konvencionalnim" načinima, te samim time se manje grije, a manje grijanje=manja potreba za ventilacijom ![]()
![]() |
![]() |
#845 |
Premium
|
ok, to je to kaj tražim očito... sad me još samo muči kaj vama se vent ne vrti ali ni nemate x2 grafe... pa brijem da bi se kod mene ipak vrtilo... hmm... a znam da kad sve ovo poštekam da mora vuči struje... bum vidio za taj 750 ak nije preskup, ak je onda bum uzeo taj 650 pa kud pooklo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
Premium
|
Citiraj:
a napajanje mi stoji dolje i vent prema gore okrenut, kad naslonim ruku na njega onda se još pojača ta buka kak vuče kroz prste... tak da, on je krivac... a pošto je pod garom napajanje neda mi se otvarat ga i brikat zice od venta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Onda ok, jer sam pretpostavio da gejmas kada bolja polovica spava ... tada vent na toj dvoglavoj aždaji mora proraditi punim plucima =) Ovako nikom nis ... premda sam se ja porjesavao svih ventova na komponentama i jedino su diskovi ostali, te usis i ispuh koji su na nekih 400 RPM ... Mogu komotno reci da ne razaznajem da li komp radi ili ne ... jedino power LED-ica sprijeda ga odaje, nista drugo ... milina za usi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Premium
|
ma kad gejmam onda me uopce ne dira kolko se dere... samo jučer baš, 1 u noći, tišina oko mene i gledam kantu i skužim da se stvarno dere bezveze... danas sve ventove potišao na najtiše kaj sam uspio i opet ista jačina buke...a jedino napajanje ne mogu samo tak stišati... a ovak, sad, u ovo doba nije ni bitno kad mi mjuza svira pa se ne kuži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Preporodit ces se ... ![]() Kosta tih soma krznenih, ali kada treba radi vrlo kvalitetno, neprimjetno i hladno ... stvarno spada u sam vrh AC/DC konverzije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
je li moguce da chieftec 550W nije dovoljan za upogoniti moju konfiguraciju ? (oc,anu) od kad sam uzeo 5850 imam problema sa OCanjem, proc mi poteze 300-400mhz manje nego prije , a i tad imam problema sa stabilnosti... dodajte na ovu moju konfiguraciju i 5 120mm ventilatora sa ledicama, 2 sata hd.a |
![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Banned
|
Morao bi držati iako nije baš da puca od snage,koliko se sjećam u rangu Fortrona 400W PNF,sad jel tako stabilan i tvoj primjerak ili nije,pitanje. Imao sam prilike tri ugraditi,doduše sa 9800GT grafama i sličnima,nijednim led-om,ne znam koliko to igra ulogu u potrošnji baš,i 1 hdd standardno. Možda je na izdisaju ali kvragu 300W daje valjda na 12V,mora doteći. Pa da i povuče 250-270W u loadu tvoja konfa,ne znam na koju foru ali eto,da povuče kažem,moguće možda,opet ima lufta sigurno. Moguće da je problem sa stabilnosti i softverske prirode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Napajanje za mali freenas server
Radim mali server za freenas sa plocom d510 koje ima pasivno hladjenje i na njega ce ici mali SSD disk sa OS+data. Takodjer ce biti spojen i jedan HDD koji nece biti primarno u funkciji pa ce on biti izgasen nakon cca 10min. Kako kod nas nema za kupiti picoPSU zanima me neko jako tiho napajanje koje bi bilo dobro jer ce taj dio biti u spavacoj sobi. Ako ce trebati, putem PCI Sata adaptera cu dodati jos koji disk ali oni ce biti u posebnom ormaricu sa svojim napajanjem i povezani samo sata cablom do adaptera. Primarna je tisina jer cu sve sto skidam stavljati na ssd a ako treba bacit cu na HDDove.Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Može preporuka modularnog napajanja za konfu iz siga. Budžet: Pa recimo da bi se dalo rastegnuti za HX520 (cca 800kn), ali bi bilo lijepo ako bi se mogla i koja kuna uštediti. Zanima me vaše mišljenje o modelima od Sharkoona i Scythe-a. Sharkoon 600W Sharkoon 500W Scythe 550W Scythe 450W Naravno otvoren sam i za druge prijedloge, hvala.
![]() |
#857 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
450W Scythe ti je i više no dovoljan no nadam se da znaš da ćeš kod njega ionako koristit gotovo sve kablove pa bez veze bacaš pare na modularnost.
![]() |
#858 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Znam ali je ovaj LC katastrofa. Nakon 3 mjeseca korištenja već je prozujao. Totalno iritantno a kad već planiram uzeti drugo napajanje želim ići na modularno. Hvala na odgovoru.
![]() |
#860 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Napajanje za 200-250kn max
Trebam preporuku za napajanje 200-250kn. Tražim na tržnici, ali nema, a uskoro ću ga trebati. Do te cijene nalazim samo LC u Linksu, CoolerMaster u ADM-u... Koje od ta 2 uzeti? Ili preporuka nekog trećeg, a da nije iz webshop only dućana? A može i dogovor preko PM za kupovinu nekog vašeg PSU-a sa garancijom ![]() EDIT: Doink me podsjetio. Konfa ništa specijalno, E3200, Biostar G31, 2x1Gb ram, 160GB sata disk, neka slabija grafa koja ne treba posebno napajanje.
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 01.04.2010. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#863 |
Banned
|
Koji coolermaster je u igri?420W?Thermal master? http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...859&kateg=0613 Držati će tu konfu bez problema. Razmisli i o Redwing xilenceu,250kn,čisto solidno. http://www.protis.hr/ProductDetails....edWing-Edition http://www.protis.hr/ProductDetails....edWing-Edition Zadnje izmijenjeno od: thedream. 02.04.2010. u 09:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
|
![]() |
#865 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#866 |
|
![]() |
#867 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
|
VX550 je bučniji od VX-a 450, osobno sam imao VX550W i mogu reći da se ne radi baš o nekoj nepodnošljivoj buci, pogotovo dok napajanje nije opterećeno jako. Kako se ipak radi o novom napajanju za dobru cijenu ja bih ipak zanemario činjenicu da se radi o malo bučnijem ventu jer dobivaš jako i kvalitetno napajanje za čitavih 100kn nižu cijenu od one u trgovini a ako si dobar pregovarač možda prođeš još jeftinije, tko zna ![]()
![]() |
#870 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nebuš ga čuo na toj konfi. Meni je počel brujat tek s dvije 8800gts. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|