|
![]() |
#841 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
da si noob sam si potvrdio s bug-om i mješanjem overcloka intela i amd-a Uostalom tko ti garantira da ako imaš apsolutno isti hardwer da ćeš uspjeti dobiti isti rezultat?? evo malog primjera: http://www.pcekspert.com/articles/690-1.html isti hardwer ali različiti rezultati?? po tvom bi trebali imati svi isti rezultat? ja tebi nisam govorio da si neki mali čovječuljak niti ti kenjam nešto, samo sam ti na lijep način pokušao reći da u nečem griješiš čim ti proc ne ide na iste/slične frekvencije kao kod prijašnjeg vlasnika pa molim te da se probaš suzdržati od takvih komentara... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Guest
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Na 4 ide sa 1.5 i nest sitno Imas dobru ploču a ne ono Asrock g...o kao ja pa bi ga trebao moci dici bez problema |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#844 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
mislio sam 3.8 ghz za 0-24 rad...u pitanju je bio stari 955 sa C2 revizijom...drzao sam ga ja na 3.6 ghz ali sa podizanjem HT-a ploce a ne podizanjem mnozitelja proca jer samo sa podizanjem mnozitelja proc nije htio radit na 3.6 da ga hebes.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Na ASRock A785GXH/128 uredno clockao i X2 3600+ i Phenom II X2 550 BE. Nikakvih problema, 550 BE tri dana vrtio sve igre na 3.7, nikakvih rušenja. Jedino kaj ploča po difoltu krivo podesi napon za 550 BE-umjesto 1.2x stavi 1.3x (ne sjećam se točno) pa treba pripazit na to.
![]() |
#846 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Istina...meni isto tako radi cijelo vrijeme. Orthos i Prime95 nekad vrti nekoliko sati i ne ruši se, a nekad se znao srušit za manje od 20 minuta. Inače sve ok, temperature mi trenutno ne prelaze 50 stupnjeva na 100% zauzeća procesora i ventilator na AC freezeru je na 1600 rpm-a. Igre mi se ne ruše i sve normalno radi, jedino GTA 4 zeza žešće (na trenutak igra prodiše i glatko ide pa onda šteka jooj), a COD 4 i 6 MP mi na nekim mapama tako zašteka da se cijeli komp zaledi i moram resetirat. ![]() To me tako nervira da bi najrađe strgo komp. ![]()
![]() |
#847 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam MBO Asrock 785GXH/128 i na njoj procesore X3 435 koji je radio bez ikakvih problema na 3.5GHz pa onda Phenom II X2 550BE i 555BE koji su radili bez ikakvih problema na 3.8GHz bez rušenja i super stabilno na naponu cca 1.425V + nešto undervolta od strane MBO i nikada nikakvih problema. Ovu MBO sam platio 600Kn+ dok ova dolje cca 900KN ![]() Onda sada na novoj Asrok 890GXExtreme3 proc 555BE radio super stabilno na 3.8GHz ispod 1,45V sa 1.52V sam digao proc na 4.1GHz, sad je gore Semprom140 koji super radi na 3.4GHz na 1.352V tako da o insinuacijama da su Asrock MBO "njesra,shrot i sl." bezveze i neutemeljene dakako ima pojedinih problema sa pojedinim serijama i primjercima ali koji ih proizvođać nema i to sa dosta skupljim MBO ipak je to sestrinska firma Asusa koji nije ništa bolji od navedene osim što je dosta skuplji u toj klasi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Imho 1.500 v je čisto ok, ako imaš adekvatno hlađenje. E sad, hoćeš li mu s tin potezom smanjit vijek trajanja sa 10 godina na 2 godine, mislim da nikome pretjerano nije bitno, za 2, 3 godine ćemo svi bit na nekom drugom procesoru... Moj 550BE ide do 4.0 sa 1.500 v samo nije ni tad stabilan za 3D, pa san ga držao na 3,8 GHz pri 1,4200 v. Al kako je došlo ljeto, smanjio sam lijepo na 3500 Mhz pri 1,310 što je +0,25 veći napon od defaulta i boli me k, nema smisla da mi "gori" cijelo kućište radi 200, 300 MHz više koje ionako ne osjetim, pogotovo ne u igrama jer iman HD3850 ![]() Glede ASRock...glupo je reć da je smeće. To je mid-end ploča i to je to, kao šta ne govorimo da je ATI 4770 smeće, tako je glupo reć da je ASRock smeće, nudi ono šta nudi za ok cijenu, kome ne treba više ili nema novaca za više, ASRock je čisto ok...
![]() |
#849 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() 2Jeltz> a biostar umjesto 1.25 za X3 720 stavi 1,125 il tak neš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Guest
Datum registracije: Nov 2009
|
Evo, ovo je neki max za normalan rad koji sam uspio izvuc. Na 3.8 buta u windoze ali se i odmah potom srusi zbog temperature. Da imam bolje hladjenje od ove Katane 3, vjerojatno bi isao na 4 ghz, mozda i vise. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
a koja je to temperatura, jesi uspio pogledat? mislim da katana 3 nebi trebala imat nikakvih problema s tim procesorom na 3.8ghz
![]() |
#852 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
To ti je prakticki defoltna voltaža, ako baš želiš još MHz-a probaj još voltaže nakljukat, eventualno do 1.5v da vidiš koliko ide, mada neznam kako ti katane nemoze drzati temp...?
![]() |
#854 |
muimerP
|
Onda ili je loše sjeo, ili nešto neštima. Ako ja sa Big Typhoonom nemam problema nikakvih, niti sa x4 b45- na 3.9 na 1.5v vrtim 3dmark, a na 1.375v stabilno na 3.6GHz, i tempama u Prime95 oko 55 stupnjeva.
![]() |
#856 |
Guest
|
Uh, evo sam maloprije rastavio hladnjak i imao sto vidjet. Naime, izmedju venta i hladnjaka se stvorio sloj prljavstine otprilike centimetar debljine. Vent je upuhivao zrak samo da tog sloja. Kao da sam pasivac imao. Sad je sve cisto i upravo vrtim everest ultimate-ov stress (na default taktu). Temp ne prelazi 40 stupnjeva. Idem probati ponovo na 3.7 dignuti, pa postam rezu ako prodje 3d mark. mali edit: 3.8 Upravo tipkam ovo na 3.8 drugi edit: link link2 cini se stabilan na 3.7 pri 1.499 V, ali na 3.8 ne zeli radit kako treba, everest javlja hardware failure Zadnje izmijenjeno od: Gorstak. 10.05.2010. u 10:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
To je poprilično dobar clock ali mislim da ti netreba više od 3,6GHz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Guest
|
ma ja samo za potrebe bencha dizem taktove, inace uvijek radi na stock voltazi i taktu...kako proc, tako i grafa i ram i sve ostalo...lijepo je znati da moze i koliko moze, ali za 24/7 zbilja nema osjetne razlike, mozda koji fps u igrama, ali to mi ionako nista ne znaci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
bok ljudi. koja je normalna votaza za x4 630? jer je bilo u biosu namjesteno na 1.4, a to mi se puno cini... ja sam smanjio na 1.35 i kloknuo ga na 3200 mhz i stabilan je. ali mi pak everest ocitava 1.42V, nije valjda da MBO tolko overvolta? MBO je ASRock M3A770DE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Guest
|
oko 1.3 V je default voltaza, njuskalo...ne kuzim kako moze biti biti visa, ako si tek ubacio proc? Mozda bi trebao napraviti apdejt biosa, ako su krivo unijeli podatke u taj koji imas? Ako nitko nije prckao po biosu prije tebe, onda mi se to cini logicno...A ja htjedoh pitati gdje mogu nabaviti starije verzije ati/amd overdrive-a? Ova nova verzija ne zeli raditi na mom, sad vec zastarjelom chipsetu, a stara je radila bez greske, pa bih ju htio ponovo nabaviti i instalirati... edit: nasao na guru3d, i digao jos malo proc http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1188413 Apsolutni max za moje hladjenje edit2: kupio CM Hyper 212 plus i ovo je rezultat. Ploca iz nekog razloga blokira kad prijedjem 300 FSB, moram poslat mejl njima, da vidim jel se da ucinit sto u svezi toga. Zadnje izmijenjeno od: Gorstak. 24.05.2010. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo i ja otključao svoju Heku. Namjeravam još uzeti Hyper 212 i još malo to podignuti. Cijenio bih i prijedlog nekog drugog hladnajka do 300 kn i naravno još koji savjet u vezi OC-a.
![]() |
#862 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Slobodno spustiš taj napon dosta niže. Meni radi na 2600 (default) na 1,15V. Na 3200 mu je dosta 1,31, ali nisam previše isprobavao kad ga držim na defaultu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Evo ovako, kupio sam scythe mugena 2 i testira temperture, al mi se čine prevelike, a ljudi na netu baš i ne testiraju hladnjake na AMD-ovim platformama nego na i7 i i5-icama, valjda jer se više griju i podnose veće temp, pa ja nemogu usporedit sa svojim. Na 3,2 GHz 1,33V= idle -44,45 stupnjeva load -oko 58 stupnjeva Na 3,8 GHz 1,4V = idle -46 stupnjeva load- oko 61do62 stupnja Sa stock hladnjakom bi u prime 95 temp skočile na 63 u roku 5 sekundi pa bi ugasia. Temp u sobi je oko 23, pa me sad zanima pošto je za ovaj procesor deklarirano max temp 62 stupnja jesu li ove moje temp previsoke za ovako jedan močan hladnjak? Jel možda loše prijanja,ili loša pasta ili šta ja znam šta al sam nekako očekiva da će temp biti niže. E i pozdrav svima inače ja sam novi, pratim već godinama al ništa ne pišem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Torrent freek
|
Ovisi ti o masu faktora, prvenstveno treba pazit na te testove, jer se odvijaju uglavnom na stolu, prečesto i u klimatiziranim uvjetima, pa rezultati takvih testova u praksi i nisu baš upotrebljivi. Dalje, Mugen 2 je prije nekakav BB, neka mega moćan hladnjak, naime ima dosta jačih i moćnijih Šta se prakse tiče, iman dotični cooler na 550BE procesoru koji je pretvoren u X4 i radi na 3500 MHz pri 1,360 v. Na samom kućištu iman 120mm upuha i 120mm ispuha. Idle temp mi je cirka 44, load je cirka 60, u sobi je cirka 25 sa tedencijom rasta (ljeti bude i 35 ![]()
![]() |
#866 |
muimerP
|
Evo ja imam x3 435 , kojemu je defolt 1.425v, sada sam malo testirao kakve su temp kad je "otkljucan" x4 b35. U bios-u sam puknuo 1.325v, a u win-u je 1.318v idle, a 1.328v load, temp je idle 28C , load 48 na 600rpm-a. Kada ugasim vent na Typhoon-u onda temp bude 65c sto je fkt zvijerski. propuh u kucistu nije neki, ali dotok zraka je drito kroz bocnu stranicu... Ja sam fkt. zadovoljan sa ovim procom, hladan je ko špricer, a trenutno evo konfa iz moj komp trosi 60w, dok je idle 53w...sto je stvarno uber cool. ![]() ![]() Uf, inace evo na 1.185v je stabilan na defolt frekvi, ma milina ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 05.06.2010. u 02:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Evo tu piše max temp 62 stupnja, neznam otkud tebi 71 iako bi mi pasalo da je tako ![]() http://products.amd.com/en-ca/Deskto...il.aspx?id=532 |
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Torrent freek
|
Hmmmm, 62°C ![]() Pari mi premalo, da je 62 uistini 62 mislim da bi masovno bio pomor AMDovih modela. Ljeti bez problema CPU dosegne 62 pogotovo nama koji nismo klimatizirani ![]()
![]() |
#869 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005