Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2016., 00:33   #811
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
Pozdrav..

Redmi Note 3 Pro kupljen preko tinydeal.. može li mi netko reći mogu li očekivati automatski update na miui 8 (i kada) ili najbolje da sam flešam 8icu. Obzirom da je ovo izgleda neki njihov ROM.

I gubim li s njihove strane jamstvo u slučaju samo flešanja? Bez roota.. jer daju 24 mj.jamstvo (slanje u chinu).
Tnx
Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
Bilo bi lakše da si napisao koji sad ROM imaš gore... iako, vrlo je lako moguće da je gore sad neki njihov tampered rom i ne budeš dobio OTA za to.
Ma mislio sam ovaj screenshot stavit i zaboravio...

http://imgur.com/a/2AOxD
NeooS je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 08:42   #812
Matex
Premium

Matex's Avatar

Datum registracije: May 2014
Imas njihov kuhani rom i za njega nemas update, trebas ubacit Global stable ili dev pa ces imat update.

Sent from my Redmi Note 3
Matex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2016., 09:23   #813
mitra
Premium

mitra's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
@mitra, jel to auto ili manual postavke? Kak se hdr ponasa na xiaomiju?
Automatic prolazio pored te scene pa reko da uslikam i drito iz djepa vadim mob i uzimam fotografiju jer kao malo je kompliciranija zbog sunca u pozadini. Tek kad sam na komp prebacio sam vidio da i nije ni losa fotka, preko moba dok gledam djeluje tamnije.
I hdr je na auto modu i iskreno neznam sta da ocekujem od njega.
Staro 01.11.2016., 11:18   #814
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ovaj Xiaomi Mi4 je očajan na više razina.
Nažalost sam primoran koristiti ga zadnjih tjedan dana dok mi je S7E na servisu.

GPS je očajan, evo me u ZGu i korištenje mapsa za navigaciju je bolno, poziciniranje traje predugo i često je neprecizno.
Kamera uopće ne radi - otišao autofokus. Nema 4G, a i ima problema sa proximity senzorom.
Ajd baterija nije loša barem ali nije niti nešto posebno dobra.
Imaš neispravan Mi4, nosi i njega na servis, nemoš pričat o telefonu da je očajan ako je pokvaren.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 13:20   #815
Sunbriel
Guest

Ja kažem kako S7 košta soma kuna više, meni Tvrdi odgovara kako S7 Edge košta malo više od soma kuna više. Ko je tu lud

Uglavnom, uživajte u svojim mobitelima, ko voli nek izvoli, itd. itd. Dok god meni moj Redmi 3S radi dobro sa mojim korištenjem, gladi bradu. Morat ću samo downloadati više RAMa uskoro, jer MIUI je ko rupa bez dna
  Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 13:24   #816
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Sunbriel Pregled postova
Uglavnom, uživajte u svojim mobitelima, ko voli nek izvoli, itd. itd. Dok god meni moj Redmi 3S radi dobro sa mojim korištenjem, gladi bradu. Morat ću samo downloadati više RAMa uskoro, jer MIUI je ko rupa bez dna
Kolegice, da bi reč rekel. Točka na I. svi imamo različite afinitete i potrebe. I sve je to u redu dok se ne krene nametati nečije mišljenje kao jedino ispravno i točno. Onda se ide na mali predah
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 13:24   #817
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ovaj Xiaomi Mi4 je očajan na više razina.
Nažalost sam primoran koristiti ga zadnjih tjedan dana dok mi je S7E na servisu.

GPS je očajan, evo me u ZGu i korištenje mapsa za navigaciju je bolno, poziciniranje traje predugo i često je neprecizno.
Kamera uopće ne radi - otišao autofokus. Nema 4G, a i ima problema sa proximity senzorom.
Ajd baterija nije loša barem ali nije niti nešto posebno dobra.
Zanimljivo, imam taj isti Mi4 već više od godinu dana i radi bez ikakvih problema. Nema 4G ili ne radi? Velika razlika.
Inače, cura ima Mi3 (prije toga bio kod mene) i taj radi kao sat već više od 2 godine. Brat ima Mi4i koji također radi bez najmanjeg problema. Valjda sam rođen pod sretnom zvijezdom.. Shvati(te) da "jedna lasta ne čini proljeće" i ako nekome jedan primjerak nekog uređaja ne radi, ne znači da je taj brend kompletno nekvalitetan. Osobno nikad ne bih iskrcao gomilu love na neki "brand" telefon jer mi se ne baca lova na nešto što ne donosi toliku razliku u (ne)kvaliteti. Btw koristim iPhone 6 kao službeni (kojeg sam dobio bez da sam tražio) i nikako mi nije jasno tko može dati toliko love za taj uređaj. Ali to ne znači da su smeće i sl. Svatko ima svoje veselje, meni npr neće biti problem za sljedećeg kineza iskrcati 300-400€. Ako ništa, to temeljim na vlastitom iskustvu. Jednom kada se opečem - tražit ću nešto drugo..

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 01.11.2016. u 13:30.
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 13:54   #818
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Nema 4G ili ne radi? Velika razlika.
Tako je, ja kad sam uzimao svoj Mi4 mogao sam birati između LTE verzije (4G) ili one neke WCDMA koja nema 4G.
Lako moguće da ima tu verziju, a što se tiče ovih ostalih problema, možda se mogu riješiti drugim rom-om, ako ne, onda je telefon jednostavno hardverski neispravan.
Staro 01.11.2016., 15:45   #819
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
imart je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 15:59   #820
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Xiaomiju se baš i ne žuri u US, a zašto i bi?
Samo Kini i indija imaju koliko ono zajedno cca 2.5 mlrd ljudi, a mobiteli im se prodaju kao vruće kifle i sve što proizvedu razgrabi se u par minuta.
Nijednoj firmi u takvom položaju ne bi se baš žurilo van
Pogotovo na tako zaštićena tržišta kao US ili EU, hrpetine zakona, propisa, Ameri (Apple) tužakaju koga stignu za patente,...
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2016., 16:21   #821
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Pogotovo na tako zaštićena tržišta kao US ili EU, hrpetine zakona, propisa, Ameri (Apple) tužakaju koga stignu za patente,...
Di je problem ako je to uspio OnePlus koji je 100x manja kompanija osnovana prije 2-3 godine?
Uredno preko svog službenog sajta prodaju po cijeloj Europi i US, i reći da to jedan Xiaomi (koji spada u 3 najveća svjetska proizvođača) ne može je komično.
Normalno da oni imaju i sada profita i to im vjerovatno nije potrebno, ali to samo znači i da ih boli ona stvar za korisnike.

Zadnje izmijenjeno od: panasonic. 01.11.2016. u 16:27.
Staro 01.11.2016., 16:59   #822
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Kolega, smiri strasti, izgleda da ne čitaš s razumijevanjem, ali nigdje nisam napisao da "ne mogu", samo da nemaju interesa
A ako i imaju (na što aludira gornji post), onda im se ne žuri - ne bi se niti ja žurio na njihovom mjestu, lakše sjediti doma u Kini i musti dok ide
Staro 01.11.2016., 17:18   #823
panasonic
Banned

Pa napisao si da ne mogu čim aludiraš na nekakva zahtjevna tržišta, propise, zakone i tužakanja za patente, a ja samo skrećem pažnju na oneplus koji s time očito nema problema.
Tako da ipak ti trebaš čitati s razumijevanjem.

Zašto Xiaomi još nije krenuo na EU tržišta, to samo oni znaju, a ja jedino znam da sigurno neću uplatiti par stotina eura nekom Đeki Čenu na aliexpressu.
Fino nek otvore svoj službeni ured u EU i nek šalju telefone iz Nizozemske, Belgije, voteva, i onda znaš kome plaćaš i s kime komuniciraš i znaš da je taj netko odgovoran za tvoj telefon dok traje jamstvo.
OnePlus je izašao iz te faze "kineskog telefona" kad je to napravio, Xiaomi još nije.
Staro 01.11.2016., 18:48   #824
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
ti moraš slati u Kinu, zejebavat se sa izvozom, pa onda ti mob dođe sa servisa i onda plati opet PDV za što si ga već platio...onda se pak sere po državi.
je, pa nego po kome nego po državi, koja je okrenuta od pojedinca i od '01. godine je sama sebi svrha. Tjerajući ga na plaćanje PDV dva, tri puta za istu stvar, angažiranje špeditera, tri upravna postupka, jedan carinski, popunjavanje barem pet formulara i upisivanje se u najmanje deset očevidnika. Sve to samo za poslati Xiaomija na servis.
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 18:55   #825
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Baš vam se čudim ove zadnje 2-3 stranice.

Neki sa svojom standardnom retorikom pa me to baš ni ne iznenađuje previše, ali ovi šta nikad nisu imali i neće imat kineza...

Moje prvo iskustvo s kinezima je bilo horor, ali sad imam Xiaomia iz Hangara18 sa jamstvom u njihovom servisu. I još k tome mi Redmi 3 pro 3/32 radi ko urica bez ikakvih problema ljuje3puta:

Sorry, ali pola vas nema pojma o čemu priča. Mislim pri tome i na "za" i na "protiv" grupu.

Imao sam u vlasništvu sve brandove i jedino me stari iphone 4 nije u potpunosti razočarao za razliku od svih ostalih. Xiaomia imam niti 6 mjeseci i mogu reći da je za sada na drugom mjestu. Rano je još možda , ali to je moje iskustvo.

Mana mu je možda to šta ta kamera nije savršena, ali nije ništa gora od bilo koje kamere iz ISTOG cjenovnog ranga. Amen.
Staro 01.11.2016., 19:02   #826
panasonic
Banned

Citiraj:
Sorry, ali pola vas nema pojma o čemu priča. Mislim pri tome i na "za" i na "protiv" grupu.
Pa dobro, zato si ti ovdje da nam sve razjasniš.
I što si na kraju rekao, a da već nije rečeno 100 puta?
Imaš Xiaomi, imao si i druge telefone, zadovoljan si i blabla.
Kupuj i dalje što želiš i pusti druge da kritiziraju s razlogom neki telefon, puno mi je draže čitati opravdane kritike nego razne hvalospjeve.
Staro 01.11.2016., 19:13   #827
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Podrška ti je ono kad stručan tim kompanije koja je napravila hardver, uredno pravi i softver pa znaš kad dobiješ updejt da taj updejt nešto znači i znaš da je cijeli telefon stabilan i ispitan.
Xiaomi ne poznaje nikakvu podršku, evo ti je gore čovjek koji radi na njihovom razvoju romova sve rekao o optimiziranju i ispravljanju bugova.
Pa imaš dev,beta i stable ROMove. Biraš šta očeš. Stable je stable i ja nisam imao problema sa njime.

A koliko mi je poznato,Xiaomi je jedan od proizvođača koji najdulje pruža podršku za svoj hardware. Evo Mi3 dobio MIUI8(MM) isto kad i svi ostali. Sad mi objansi ko 6.godišnjem djetetu...kako je to neuredno rađenje softwera?
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 19:49   #828
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Jel koristite Mi Cloud za backup?
Pokušao sam već par puta i svaki put ide jako sporo, nevezano da li je mob na net povezan preko wifi ili 4G. Jel to samo meni ili je inače tako sporo do neupotrebljivosti?
Ajde za backup poruka ili call history, ali za slike/video nikad dočekati.
Staro 01.11.2016., 20:01   #829
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Jel koristite Mi Cloud za backup?
Pokušao sam već par puta i svaki put ide jako sporo, nevezano da li je mob na net povezan preko wifi ili 4G. Jel to samo meni ili je inače tako sporo do neupotrebljivosti?
Ajde za backup poruka ili call history, ali za slike/video nikad dočekati.
Koristio. Oko 100-160 KB/s je upload. Osim te činjenice, zaključio sam i kako više vjerujem zapadnim cloud mufljuzima, pa sam prešao na Mega.nz za backup fotki.
Bandwitha raspoloživog koliko god možeš poslati. Nakraju sam završio na 250 GB paketu za neki sitniš eura mjesečno.
Radi savršeno. Barem dok ga opet ne uhapse i odvedu.
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2016., 20:37   #830
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Pa dobro, zato si ti ovdje da nam sve razjasniš.
I što si na kraju rekao, a da već nije rečeno 100 puta?
Imaš Xiaomi, imao si i druge telefone, zadovoljan si i blabla.
Kupuj i dalje što želiš i pusti druge da kritiziraju s razlogom neki telefon, puno mi je draže čitati opravdane kritike nego razne hvalospjeve.
Nije bitno šta je tebi draže jer ne postoji ova tema zbog tebe pa da ocjenjuješ relevantnost postova.
Na kraju sam rekao isto što i ti... da je opravdana kritika u redu, a da je pisanje sranja o firmi zato što je ti jedan aparat ne radi kak se spada ili uopće nisi niti imao taj mob - bezveze.
Stvar je u tome što se počelo opet sa usporedbama sa Samsungom 7 (!?) i pljuvanjem po cijelom brandu jer je netko imao jedan primjerak neispravan.

Kritika s moje strane na telefon je : nema HR jezik u službenom global romu, MIUI se čini dosta "težak" - zauzima puno prostora i ima možda malo previše opcija za podešavanje da bi ti recimo notifikacije radile kak se spada, kamera (odnosno software) kvalitetom ne prati ostatak ugrađenog hardwarea.

Dobro : kamera je solidna s obzirom na cijenu uređaja - aparati A brandova sa takvim hardwareom koštaju bar 1000 kn više, nemam asolutno nikakvih problema sa bilo kojim funkcionalnosti uređaja i baterija mu je predobra te mi minimalno traje 2 puna dana sa dvije kartice , uključenim 4g, WLAN i GPS-om . Ne treba mi stalno GPS al ga zaboravim ugasit i baterija i dalje drži dovoljno dugo.

Najbitinje od svega pokazao se natprosječno dobar mobitel. Na zadnjih par stranica se piše u tonu da Xiaomi nije baš dobar izbor što mi se čini prestrogo i nepravedno. Žao mi je ako nekoga iritira moja opservacija al valjda imam pravo na nju.
Staro 01.11.2016., 20:40   #831
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Koristio. Oko 100-160 KB/s je upload. Osim te činjenice, zaključio sam i kako više vjerujem zapadnim cloud mufljuzima, pa sam prešao na Mega.nz za backup fotki.
Bandwitha raspoloživog koliko god možeš poslati. Nakraju sam završio na 250 GB paketu za neki sitniš eura mjesečno.
Radi savršeno. Barem dok ga opet ne uhapse i odvedu.
wOOt? Imam tonu stvari tmao i backupe par mobova
Staro 01.11.2016., 20:51   #832
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Pa imaš dev,beta i stable ROMove. Biraš šta očeš. Stable je stable i ja nisam imao problema sa njime.

A koliko mi je poznato,Xiaomi je jedan od proizvođača koji najdulje pruža podršku za svoj hardware. Evo Mi3 dobio MIUI8(MM) isto kad i svi ostali. Sad mi objansi ko 6.godišnjem djetetu...kako je to neuredno rađenje softwera?
Pa dobro, stable nisam probao, možda je malo ispeglaniji, ali ja sam zapravo i kupio Mi4 najviše radi xiaomi.eu zajednice.
Svidjelo mi se što su updejtovi svakog petka, što su preveli sve na naš jezik (držim uvijek HR jezik na mobitelu) i što su kao dotjerali softver te prvi ponudli MIUI8 i Android 6.0.
Kasnije sam se susreo sa dosta problema jer ti tjedni updjetovi isprave 2 stvari, a pogoršaju 3, pa sam već lagano umoran od svih tih romova, updejtova, factory resetiranja itd.
I nije bitno koliko dugo dobivaš podršku za telefon, nego je bitno da je ta podrška bez greške i da sve radi kako spada, Mi3 nemam pa ne znam kako se ponaša na MM.

Citiraj:
Nije bitno šta je tebi draže jer ne postoji ova tema zbog tebe pa da ocjenjuješ relevantnost postova.
Upravo ti to radiš kad si uletio u temu sa rečenicom "pola vas nema pojma o čemu priča".
Spusti se na zemlju, nisi jedini koji ima Xiaomi i koji je koristio i druge telefone.
Staro 01.11.2016., 20:57   #833
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
I nije bitno koliko dugo dobivaš podršku za telefon, nego je bitno da je ta podrška bez greške i da sve radi kako spada, Mi3 nemam pa ne znam kako se ponaša na MM.
Sad me prosvijetli,koji je to telefon imao sve apdejtove bez greške? Da ga kupim,jer sa većinom nisam imao bezgrešna iskustva

Sad ti mogu nabrojati kiksove apdejta s Appleom(skoro svaki update),Samsungom,dovraga i s Nexusom(4.4.1 Zvuk je ošo uqrc i čekalo se dobra 2 mj za fix),LGom i Nokijom(spinning cogs) iz prve ruke.

Eh zaboravio sam Sony,kojem još dan danas ne radi WiFi kak spada na 6.0.X na poštenoj brzini sa pojedinim routerima...nade u ispravak nema pa se koriste DNSet programi il prčka po postavkama u Root-u

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 01.11.2016. u 21:05.
Staro 01.11.2016., 21:05   #834
panasonic
Banned

Citiraj:
Sad me prosvijetli,koji je to telefon imao sve apdejtove bez greške? Da ga kupim,jer sa većinom nisam imao bezgrešna iskustva
Ne znam, nisam imao sve telefone na svijetu, znam da je meni bitnije stabilnost nego noviji android.
Bolje ostati na 5.0 i da sve radi nego ići na 6.0 pa imati problema, samo to ističem.

Citiraj:
Eh zaboravio sam Sony,kojem još dan danas ne radi WiFi kak spada na 6.0.X na poštenoj brzini sa pojedinim routerima...nade u ispravak nema pa se koriste DNSet programi il prčka po postavkama u Root-u
Bravo, upravo si pogodio i moj najveći problem s Mi4 koji na androidu 6.0 baš ima taj problem (ZTE router).
3 mjeseca sam koristio taj šugavi DNSet program dok nisam na netu našao postavke za router i u njemu poisključivao neke stvari.
Bio sam i prodavao mobitel u to vrijeme jer mi se više nije dalo zezati s tim problemom, ali sam eto riješio problem prije prodaje.
Staro 01.11.2016., 21:08   #835
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Ali to je ispravljeno sa noivm MIUI.

Znači možemo slobodno zaključiti da Xiaomi ima support u rangu sa svim ostalim flagship mobitelima na planeti,samo useri prebrzo instaliraju novi OS koji još ima bugove,kako na Samsungu tako i na Xiaomiju?
Staro 01.11.2016., 21:11   #836
panasonic
Banned

Citiraj:
Ali to je ispravljeno sa noivm MIUI.
Sorry ali nije niti se to može ispraviti, jednostavno je wifi užasno spor i ima lag, barem kad je uparen sa mojim ZTE routerom, jedino rješenje je isključivati neke IPv6 protokole u samom routeru.

Citiraj:
Znači možemo slobodno zaključiti da Xiaomi ima support u rangu sa svim ostalim flagship mobitelima na planeti,samo useri prebrzo instaliraju novi OS koji još ima bugove,kako na Samsungu tako i na Xiaomiju?
Možemo.
Staro 02.11.2016., 00:15   #837
Sunbriel
Guest

Citiraj:
Pa dobro, stable nisam probao, možda je malo ispeglaniji, ali ja sam zapravo i kupio Mi4 najviše radi xiaomi.eu zajednice.
Zašto točno ne flashaš stable ROM sa xiaomi.eu?

Sent from my Redmi 3S
  Reply With Quote
Staro 02.11.2016., 15:14   #838
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Jutros skoro zakasnio na posao. Imam alarm složen da ide svaki dan pon-pet. Kod isključivanja 31.10. MIUI pita da li treba isključiti sve ili samo za 1.11.
Odaberem samo taj dan i naravno, niti jutros više nema alarma, a uključen je. Bravo xiaomi
Još od P910 nisam imao smartphone koji nije barem jednom zajebo alarm :mad:
Staro 02.11.2016., 16:51   #839
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imam isto tako podešen alarm i nisam do sada imao problema (zadnji EU dev ROM). No ja imam staru Nokiu C3 koja mi služi kao dodatna budilica, baš zbog ovakvih stvari
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2016., 21:34   #840
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Jutros skoro zakasnio na posao. Imam alarm složen da ide svaki dan pon-pet. Kod isključivanja 31.10. MIUI pita da li treba isključiti sve ili samo za 1.11.
Odaberem samo taj dan i naravno, niti jutros više nema alarma, a uključen je. Bravo xiaomi
Još od P910 nisam imao smartphone koji nije barem jednom zajebo alarm :mad:
tak sam ja zduvao dok se sat mijenjao.. znaci sat se trebao promjeniti sa 3 ujutro nazad na 2 ujutro... e , ja sam imao alarm navinut za 10 do 3... i jebamipas vec je bilo vraceno za sat vremena unatrag i nije mi zvonio alarm kad je trebao....
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno