Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.10.2016., 15:28   #781
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Lupetaš po običaju, Mi5 je daleko od bilo kakvog bestbuya, to je telefon naručen iz kine, bez podrške i servisa.
Čak bi rekao da će ga prije kupiti baš oni koji imaju novca na bacanje jer se igraju s narudžbama telefona iz kine koji nemaju garanciju.
To je ludost, davati 2500 kn tako na slijepo.
Da lupetanje....Kako naslijepo? Mob se kupuje od renomiranog kineskog proizvođača (nije "nonname") nakon recenzija. Servis ima samo se treba slati u Kinu (120kn troška) i čekati...ali čeka se i kad se kod naših jadnika pošalje na servis...

Citiraj:
Xiaomi se treba držati telefona do 1000-1500 kn, ne možeš nabacat skupe spec. u telefon i reći da ti sad imaš flagship, flagshipov softver mora biti ispeglan do najmanjeg detalja, to ovi u Xiaomiju ne poznaju jer za njih Europa kao kontinent ne postoji, o čemu onda više pričati?
2500 je puno manje od love kolko koštaju Samsungovi flahshipovi..softver radi bez problema...lupetaš o problemima koje ni sam nisi iskusio..meni sve radi odlično...Za mob sam dao 1100 kn svega 100 kn manje nego za Samsung J3 koji mi krepava...i jebe me svaki dan...već sam lud od toga što nisam napravio da radi kolko tolko ok....Nitko ne kaže da Edge nije bolji mob ali to niej opcija za nekog ko nema tolko para a želi nešto približno tome. Kažem, jedino di S7 pere Mi5s je kamera. Točka.

Citiraj:
Autor Sunbriel Pregled postova
Ja se slažem da je davati 2500kn za kineza koji nema garu ni servis (ako se grosso ne računa?) ludost. I za to definitivno moraš imati viška novca na raspolaganju, jer pljunut toliki novac odjednom rijetko tko može. Radije si onda čovjek uzme S7 sa njuške za soma kn više sa garom i sa 1000 svjetlosnih godina boljom softverskom podrškom.
Ima garu. Imaaaaaa. Dobio sam godinu dana na TopOne. Jedino se čeka nakon što se pošalje nazad u Kinu. Brat je imao valjda 30ak kineza i niti jednog nije morao slati nazad. S7 edge košta malo više od soma kuna više.
Citiraj:
Xiaomi ima super entry-level modele sa jako dobrih hardwerom za male novce. Ali softver je uvijek bio i vjerojatno će još dugo biti - govno. A to nema nikakve veze sa "nepostojanjem" Europe kao kontinenta. Isti softver koristimo i mi i Kinezi, jer tako i tako je naš "EU ROM" ustvari kineski očišćen od kineskog smeća.
ahahaha pa MIUI je ispeglana i malo modificirana verzija onog što trpaju na Samsunge...meni radi bez beda....Nije savršen ali radi dobro.

Pa dao sam primjer gore. Kupio sam za istu paru Note 3 pro i Samsung J3. PA samo pogledom i bez da se pali mob je jeasno koji je mob apsolutno smeće. Samsung.

Možete se samo moliti da šaomi ili huaveji ne naprave mob od 7 somova kuna jel onda baj baj samsungić.

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 31.10.2016. u 15:34.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 15:30   #782
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni je smijesno spominjati software od Xiaomia u losem kontekstu, a onda u istom kontekstu stavljati to samsungu kao plus? Xiaomi ima fluidniji launcher od TW-a. A isti ima i hrpu opcija da ga podesis kako ti srce zeli.

Da li ima bugova? Uvijek se istih nadje. Kod svakoga.
S druge strane Samsung ima uzasan memory management, lag i jos hrpu problema. Za duplo do 3x vecu cijenu. Hardware prakticki isti.

Kamera ako nekome igra veliku ulogu, onda stvarno treba izbjegavati Xiaomi mobitele, jer tu stvarno nisu u rangu ni OP3 mobitela, kamo li tek jednog S7/G5 gdje taj dvojac briljira.

Garanciju i jamstvo u hrvatskoj objesite macku o rep. Nekad prodje odlicno, nekad katastrofalno. Lutrija. A ako i prodje, opet se ceka na mobitel jako dugo. Ja jedan problem imao sa xiaomi mobitelom (honorbuy), isti se rijesio na nacin da sam u 3 tjedna od slanja mobitela dobio novi mobitel. Ako je to uzasan support, bas me zanima kako to rjesavaju ovi 'strucnjaci' iz agram/system/itd. servisa?
Staro 31.10.2016., 15:40   #783
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
svaki mob koji nema garanciju ostvarivu sljedeci dan da ga odnesem u servis ne vrijedi ni 250kn, a kamoli 2500kn. Da ga saljem u Kinu?!

dajte da vidimo tko je slao na garanciju mob u kinu koliko je dugo trajalo da go dobijes nazad?
jedini kinez koji sam uzeo je bio oneplus one i to svjesno ako mi nesto krepa da ga mogu baciti u kantu.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 16:18   #784
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
I dalje je to kinez bez podrške sa softverom punim bugova
Al si ga se prosro. Ti ocito ne pratis zbivanja pa ti je slucajno promaknula kvaliteta zadnjih samsungovih uredaja i softvera. Isto to vrijedi i za ostale vece proizvodace. Lg npr.

Rekao bih da nisi koristio uredaje tih "premium" brandova jer koliko vidim nisi upoznat s time da ama bas svaki proizvodac kiksa i ne radi update cesto koliko bi trebao. Pa i jebena jabuka je izdala update gdje su ubijali svoje mobitele...

A jamstvo mozes okacit macku o rep. X puta sam dozivio odjeb od sluzbenog servisa pod izgovorom da "to ne ulazi u jamstvo, da ovo, da ono". Sve to ovisi o sreci i kako te potrefi.

Pa ti sad lamataj o softveru i podrsci
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 16:23   #785
Tvrdi
Sremium
Moj komp

@Mileni..ja bi rekao da je samsungov memory management katastrofa..imam doma dva tableta i taj jadni J3 mob i na sva tri hrpu slobodne meme i opet me jebe da nema mjesta za instalaciju appova i onda čistim keš i radim čuda da proradi..ali ondaradi samo na neko vrijeme...Pa rađe bi kupio ajfon nego to samsung sranje..tabltee sam dobio prek firme povoljno i za produljenje pretplate a J3 je bio praktički poklon...
Staro 31.10.2016., 16:33   #786
vorda22
Guest

Citiraj:
Lupetaš po običaju, Mi5 je daleko od bilo kakvog bestbuya, to je telefon naručen iz kine, bez podrške i servisa.
Čak bi rekao da će ga prije kupiti baš oni koji imaju novca na bacanje jer se igraju s narudžbama telefona iz kine koji nemaju garanciju.
To je ludost, davati 2500 kn tako na slijepo.

Xiaomi se treba držati telefona do 1000-1500 kn, ne možeš nabacat skupe spec. u telefon i reći da ti sad imaš flagship, flagshipov softver mora biti ispeglan do najmanjeg detalja, to ovi u Xiaomiju ne poznaju jer za njih Europa kao kontinent ne postoji, o čemu onda više pričati?

I da, P8 je 100x bolja kupnja jer taj telefon zaista i postoji na ovom tržištu, imaš podršku i servis, a softver mu izrađuje firma koja je i napravila telefon.
Uopće nema veze kad je izašao kad je svejedno bolji telefon, a još je jeftiniji.
LOL

Sent from my Mi Max using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 16:35   #787
vorda22
Guest

Citiraj:
Beating the dead horse. Na to se svela ova tema.

Ja se slažem da je davati 2500kn za kineza koji nema garu ni servis (ako se grosso ne računa?) ludost. I za to definitivno moraš imati viška novca na raspolaganju, jer pljunut toliki novac odjednom rijetko tko može. Radije si onda čovjek uzme S7 sa njuške za soma kn više sa garom i sa 1000 svjetlosnih godina boljom softverskom podrškom.

Xiaomi ima super entry-level modele sa jako dobrih hardwerom za male novce. Ali softver je uvijek bio i vjerojatno će još dugo biti - govno. A to nema nikakve veze sa "nepostojanjem" Europe kao kontinenta. Isti softver koristimo i mi i Kinezi, jer tako i tako je naš "EU ROM" ustvari kineski očišćen od kineskog smeća.

Možda je nekome ok dati 2500kn za kineza bez gare, ali molim vas nemojte ga uspoređivati sa brendiranim flagshipovima jer jednostavno nisu u istoj kategoriji, upravo zbog lošeg softvera/loše softverske podrške. Netko je gore rekao kako se nada da će kroz update Xiaomi popraviti kvalitetu kamere. Sorry to disappoint you, ali Xiaomi nikad ne popravlja bitne buggove ili poboljšava softver na bitan način.

Sent from my Redmi 3S
nemam apsolutno nikakvih problema sa romom na mi maxu. koristio sam i xiaomi.eu i sad rr baziran na cm13. isto tako nisam imao nikakvih problema na redmi note 2 mobu, osim kaj se baterija trosila.

Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 16:49   #788
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Al si ga se prosro. Ti ocito ne pratis zbivanja pa ti je slucajno promaknula kvaliteta zadnjih samsungovih uredaja i softvera. Isto to vrijedi i za ostale vece proizvodace. Lg npr.

Rekao bih da nisi koristio uredaje tih "premium" brandova jer koliko vidim nisi upoznat s time da ama bas svaki proizvodac kiksa i ne radi update cesto koliko bi trebao. Pa i jebena jabuka je izdala update gdje su ubijali svoje mobitele...

A jamstvo mozes okacit macku o rep. X puta sam dozivio odjeb od sluzbenog servisa pod izgovorom da "to ne ulazi u jamstvo, da ovo, da ono". Sve to ovisi o sreci i kako te potrefi.

Pa ti sad lamataj o softveru i podrsci
nego jesi kada rjesavao samsung uredjaje na garanciju i da je trajalo duze od par dana? ili iphone?

da, potpuno jednako vremena treba ko slati mob u Kinu.

MI5S je odlican mob ovako na papiru, ali kako je netko pisao dok se sluzbeno ne okrenu zapadnom trzistu ( a ima sigurno dobrih razloga zasto vec nisu) a tu ima puno stvari koje moraju zadovoljiti po pitanju standarda, zracenja, itd itd. ne hvala.

Huawei je ipak stari igrac i etablirana firma na svjetskom trzistu.
Staro 31.10.2016., 16:54   #789
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
nego jesi kada rjesavao samsung uredjaje na garanciju i da je trajalo duze od par dana? ili iphone?

Jesam ako baš želiš znati:
Galaxy S I9000 krepala matična - 32 dana
Xperia z3 compact, krepa ekran - 40ak dana
Galaxy S3 mini, matična - 20ak dana, i šta je najbolje, doša jednako sjeban.
LG G2 bad flash (znači, samo trebalo preflešati) - 8 dana.
I kolegi s posla LG G4 za kraj, krepala matična - 45 dana ravno.
Staro 31.10.2016., 17:01   #790
vorda22
Guest

Citiraj:

MI5S je odlican mob ovako na papiru, ali kako je netko pisao dok se sluzbeno ne okrenu zapadnom trzistu ( a ima sigurno dobrih razloga zasto vec nisu) a tu ima puno stvari koje moraju zadovoljiti po pitanju standarda, zracenja, itd itd. ne hvala.

Huawei je ipak stari igrac i etablirana firma na svjetskom trzistu.
ja radim rendgen sa mi maxom. uopce ne trebam uputnicu...

Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 17:16   #791
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Da lupetanje....Kako naslijepo? Mob se kupuje od renomiranog kineskog proizvođača (nije "nonname") nakon recenzija. Servis ima samo se treba slati u Kinu (120kn troška) i čekati...ali čeka se i kad se kod naših jadnika pošalje na servis...

2500 je puno manje od love kolko koštaju Samsungovi flahshipovi..softver radi bez problema...lupetaš o problemima koje ni sam nisi iskusio..meni sve radi odlično...Za mob sam dao 1100 kn svega 100 kn manje nego za Samsung J3 koji mi krepava...i jebe me svaki dan...već sam lud od toga što nisam napravio da radi kolko tolko ok....Nitko ne kaže da Edge nije bolji mob ali to niej opcija za nekog ko nema tolko para a želi nešto približno tome. Kažem, jedino di S7 pere Mi5s je kamera. Točka.

Ima garu. Imaaaaaa. Dobio sam godinu dana na TopOne. Jedino se čeka nakon što se pošalje nazad u Kinu. Brat je imao valjda 30ak kineza i niti jednog nije morao slati nazad. S7 edge košta malo više od soma kuna više.

ahahaha pa MIUI je ispeglana i malo modificirana verzija onog što trpaju na Samsunge...meni radi bez beda....Nije savršen ali radi dobro.

Pa dao sam primjer gore. Kupio sam za istu paru Note 3 pro i Samsung J3. PA samo pogledom i bez da se pali mob je jeasno koji je mob apsolutno smeće. Samsung.

Možete se samo moliti da šaomi ili huaveji ne naprave mob od 7 somova kuna jel onda baj baj samsungić.

Jep, nestat ce sa scene
Malo ste previse zabrijali cini se meni, no evo mojih 2 centa...
Sasvim je jasno zasto npr. Xiaomi nema mobitel od 7k kn, ako nije evo odgovora - nitko ga nebi kupova pokraj svih renomiranih brendova koji su godinama na svjetskoj sceni i dokazali su svoje ime (manje vise)... Svaka cast Xiaomiu i slicnima koji se probijaju i rade na tome da budu konkurentni te uzmu svoj dio kolaca, al do toga imaju jos posla. IMHO takvi "kineski" brandovi se prvenstveno kupuju jer nude odlican bang-for-buck. I sam sam ima Xiaomiev mob u proslosti (Mi3) i radija je (vecinom) bez greske, no bilo je nekih musica i sitnih bugova koji su kvarili sveukupan dojam. Danas je to vjerojatno manje izrazeno ali svejedno mislim da nisu na razini velikih brandova (HTC, Samsung, LG itd...). Cura mi ima Mi4c i konstantno ima nekih problema, em sa baterijom (pokazuje krivo stanje, pa se ugasi kao da je prazan, stavi ga puniti 5min onda odjednom ima 50% i sl.), em sa softwareom (razni glitchevi, autobrightness malo radi pa opet ne radi), em sa pregrijavanjem itd... U nekoliko navrata sam joj instalira posljednji stable build (trenutno je na Miui8), ali skoro svi problemi su i dalje prisutni. Daleko od toga da su Samsung, LG i ostala ekipa imuni na to, no kad pricamo o skupim flagshipovima ipak su ispeglaniji nego budget mobiteli od 150-200e nebitno o kojem proizvodjacu pricamo. Upravo to je jos jedna stavka koja me malo smeta kod Xiaomia tj. MIUI-a, vidis taj OS na jednom mobitelu od npr. 150e - vidija si sve. Nema nekih ekskluzivnih featura kod skupljih mobitela, osim naravno par trivijalnih opcija (poput swajpanja po fingerprint sezsoru i sl.) koje ne triba ni spominjati kao bitne, ili se varam...?

Ove izjave da je TW i dalje lagav i bugiran, iskreno ne znam odakle to vadite. Dali ste uopce imali u rukama neku od zadnjih generacija Galaxy-a (S7, S7e)? Moj S7 radi savrseno glatko i bez ikakvih trzavica i bugova, a bas sam picajzla po tom pitanju... ako see i pojavi neki trzaj, obicno se dogodi u 3rd party aplikacijama poput Opere ili Fejsbuka, ali i to nije ucestalo. Evo, neka kolega Brko (koji takodjer ima S7) kaze drugacije ako ja lazem. Sto se tice zadnjeg updatea i navodnih bootloopa, evo prvi put cujem za to na ovom threadu... Imam najnoviji software i nikakav bootloop niti battery drain nisam jos iskusija. Mozda sam ja u manjini . Nuff said...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 31.10.2016. u 18:29.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 17:28   #792
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Neću ništa više govoriti na ovu temu. Sa Tvrdim ne treba uopće išta pregovarati. Robin Hood Da je po njegovom, nitko nebi imao iPhona i Samsungove flagshipove jer Tvrdi tvrdi tvrdnje da su oni neisplativi. Pa nek Tvrdi tvrdi i dalje. Skupio je 50% postova po hračkanju i omalovažavanju 2 NAJJAČA svjetska brenda trenutno po pitanju prodanih mobitela. A S7 i iP7 je vidio na TVu a pljuje po njima konstantno, dok samsungu sudi po pretpotopnim tabletima i entry level mobitelu.

Stoga, svaka rasprava je suvišna.

Ostali imaju svoje argumente i iskustva. No, imam ih i ja. Moj je taj da nedam više od 100 eura za nekaj kaj nema EU garanciju. I bok. Puca mi kaj ćete kupovati niti se trebate opravdavati za to. 2500 nisam nikad dao za mob, a i kad bi davao, nebi to dao za Šijaomija.

Tu jedino priznajem ako se šalje u Italiju i da pri povratku nema plaćanja PDVa. Koliko znam Grosso je jedini za sada jel tako?

No, 100 ljudi 100 ćudi.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 17:59   #793
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Jesam ako baš želiš znati:
Galaxy S I9000 krepala matična - 32 dana
Xperia z3 compact, krepa ekran - 40ak dana
Galaxy S3 mini, matična - 20ak dana, i šta je najbolje, doša jednako sjeban.
LG G2 bad flash (znači, samo trebalo preflešati) - 8 dana.
I kolegi s posla LG G4 za kraj, krepala matična - 45 dana ravno.
ti si onda fakat specijalac bez srece

no cak i uz takva vremena servisiranja je i dalje brze nego slanje i vracanje iz kine pa jos obrada tamo koju rade valjda child abuse labour klinci od 12 godina.
Staro 31.10.2016., 18:00   #794
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@gabre - jesam, i trajalo je. Jedino sto sam brzo uspio dobit nazad je g2 sa servisa, i to samo zato jer sam imao debelu vezu.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 18:15   #795
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Neću ništa više govoriti na ovu temu. Sa Tvrdim ne treba uopće išta pregovarati. Robin Hood Da je po njegovom, nitko nebi imao iPhona i Samsungove flagshipove jer Tvrdi tvrdi tvrdnje da su oni neisplativi. Pa nek Tvrdi tvrdi i dalje. Skupio je 50% postova po hračkanju i omalovažavanju 2 NAJJAČA svjetska brenda trenutno po pitanju prodanih mobitela. A S7 i iP7 je vidio na TVu a pljuje po njima konstantno, dok samsungu sudi po pretpotopnim tabletima i entry level mobitelu.

Stoga, svaka rasprava je suvišna.

Ostali imaju svoje argumente i iskustva. No, imam ih i ja. Moj je taj da nedam više od 100 eura za nekaj kaj nema EU garanciju. I bok. Puca mi kaj ćete kupovati niti se trebate opravdavati za to. 2500 nisam nikad dao za mob, a i kad bi davao, nebi to dao za Šijaomija.

Tu jedino priznajem ako se šalje u Italiju i da pri povratku nema plaćanja PDVa. Koliko znam Grosso je jedini za sada jel tako?

No, 100 ljudi 100 ćudi.
a sumnjivo je malo ak koristis sve te neke jace mobove, da je najbitnija garancija. kaj su tak rikavali?

Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 18:21   #796
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Sve i jedna elektronička naprava može riknuti. Tako da niti jedan uređaj na to nije imun. Apropo tome, volim imati garanciju. Kako na blender od 120 kuna, tako i na mobitel koji košta 20x više.

Kao što rekoh, sve je to divno i krasno kad sve štima i kad rikne nekom drugom. A onda kad rikne tebi i ti moraš slati u Kinu, zejebavat se sa izvozom, pa onda ti mob dođe sa servisa i onda plati opet PDV za što si ga već platio...onda se pak sere po državi.

Tako da, sve ima svoje. Kod takvih cijena, hoću garanciju u HR ili EU. Sve ostalo je doviđenja.

Otišli smo u OT. Manimo garancije, Xiaomi su tema. Poanta priče je softver koji nije do kraja popeglan kak se spada i činjenica stoji da bi se Xiaomi treba okrenuti svijetu. A kad se okrene, nebude Redmi koštal više 200 nego 300+ eura.
Staro 31.10.2016., 18:30   #797
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Sve i jedna elektronička naprava može riknuti. Tako da niti jedan uređaj na to nije imun. Apropo tome, volim imati garanciju. Kako na blender od 120 kuna, tako i na mobitel koji košta 20x više.

Kao što rekoh, sve je to divno i krasno kad sve štima i kad rikne nekom drugom. A onda kad rikne tebi i ti moraš slati u Kinu, zejebavat se sa izvozom, pa onda ti mob dođe sa servisa i onda plati opet PDV za što si ga već platio...onda se pak sere po državi.

Tako da, sve ima svoje. Kod takvih cijena, hoću garanciju u HR ili EU. Sve ostalo je doviđenja.

Otišli smo u OT. Manimo garancije, Xiaomi su tema. Poanta priče je softver koji nije do kraja popeglan kak se spada i činjenica stoji da bi se Xiaomi treba okrenuti svijetu. A kad se okrene, nebude Redmi koštal više 200 nego 300+ eura.
Potpis ko kuca...
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 18:33   #798
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

E sa i to za cijenu 100% stoji

Jednom kad ti kinezi, ukljucujuci i oneplus pocnu imati servisnu mrezu i prodaju, cijene nece biti ni blizu kakve su sada.
Polako ali sigurno se penju.
Pa vec danas imaju modela koji kostaju ko pojedine motorole, cak i htc10 je danas na snizenju za 550Us, A za 50-100$ razlike su talvi telefoni ipak pametnija kupnja. Pogotovo motorole G serija.
Staro 31.10.2016., 18:35   #799
vorda22
Guest

Citiraj:

ma meni bi veci bed bio slati ak crkne ekran ili tak nest, tak da mi ne kopaju po mobu ja se pomirim da ukoliko crkne, mozda bi slao, moda bi probao sam popravljat kod frenda koji se tim bavi

Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 18:49   #800
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Mmmmda... kao da nam Google ne kopa po mobu

Ali eto, dobar primjer je Lenovo. Mobiteli su bili po 500-700 kn izvana. Došli kod nas, op-cap klik-klak i eto ih preko soma.
Ok, i dalje je to pristupačna cijena za nezahtjevnog korisnika, ali...

No dobro. Zasjenili smo @mitra i njegovu novu igračku sa glupostima
Staro 31.10.2016., 18:56   #801
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Pokusavam otkljucat bootloader od Redmi 3s Prime ima neki tutorijal?
Inace uzeo ga danas jako dobar za "male" pare...
na global sam stable 8.0.3.0 pokusavam stavit eu.rom ali jeli nemogu ?help
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 19:41   #802
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Ja dolazim iz sony tabora, tak da znam sta je sranje od softwarea, pali kameru 5 sekundi, svaki treci put sliku opali pa se crasha itd itd itd.
Tako da je smijesna spika o ispeglanosti softwarea kod zvucnih imena. Sad imam s7, nagruvan sa bloatwareom za popizdit, a nesmijem staviti drugi rom jer ode gara momentalno.
vex je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 19:41   #803
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
nije xiaomi ni X što je bio u početku
naglasak na jeftine a kvalitetne uređaje, kvalitetom odskakao od drugih kineza tada, pričam o 2014-oj na 2015-tu
njih je digao MIUI 5 puno (malo i 6) a ostalo je teško njesra
o optitmiziranju i ispravljanju prijavljenih bugova da i ne govorim
teško da će ikad oni službeno u Europu, jako teško (bla, bla, kršenje prava ovog, onog...)
njima je glavna zarada Indija i ine zemlje

a što se tiče garancije preko top one, postoji kakva takva ali postoji
mogu navesti primjer frenda koji je uzeo mi5 3/64 GB verziju
imao je problem sa prijemom mobilne mreže
probali flešati drugi ROM, sve živo i neživo ali nismo uspjeli
vratili mob top one, i dobio je novi
istina, trajalo je sve ukupno oko mjesec i pol ali je dobio novi mob (za poštarinu ga pitam)
dal mu se posrećilo, ne znam, možda i je ali čovjek uživa sada u mobu
Staro 31.10.2016., 20:27   #804
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
.
Jesi ti normalan čovjek?

možeš li definirati podršku?

Citiraj:
ti si onda fakat specijalac bez srece
Nije specijalac već mi se na pola njegovih uređaja događala ista stvar,samo dodaj ekran na z3C 2 puta,Matična na SGN jednom i jendom port za charging...to je čisto normalno bilo za te telefone i nikakve specijalne postorjbe i (ne)sreća nije bila potrebna. Događalo se i ti feleri sa ekranima kod Sonya i matičnama na Sammyu su dobro dokumentirani kroz bližu povijest.

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 31.10.2016. u 20:33.
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 20:42   #805
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Jesi ti normalan čovjek?

možeš li definirati podršku?
Podrška ti je ono kad stručan tim kompanije koja je napravila hardver, uredno pravi i softver pa znaš kad dobiješ updejt da taj updejt nešto znači i znaš da je cijeli telefon stabilan i ispitan.
Xiaomi ne poznaje nikakvu podršku, evo ti je gore čovjek koji radi na njihovom razvoju romova sve rekao o optimiziranju i ispravljanju bugova.

Ali mislim da smo to sve već rezimirali, tko voli nek izvoli, ja sam kupio Mi4 i realno sam zadovoljan telefonom nakon 7 mjeseci korištenja.
Kupio sam ga prije svega zato što je koštao samo 200 eura pa sam se upustio u tu avanturu.
Ali to je to što se tiče kupovine kineza s moje strane jer sam uvidio dosta bugova, tjedni updejtovi ništa ne donose, a ako mi sutra crkne mislim da sam popušio pare.
Ali dobro, bio je jeftin i za sad radi ok pa sam zadovoljan, ali kad vidim da se spominje xiaomi za 2500 kn dobijem napadaj smijeha.

P.S. da normalan sam.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 20:56   #806
mitra
Premium

mitra's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Svatko ima pravo na svoje mišljenje i to moramo poštovati molim vas nemojte se prepirati, evo vam jedan kajić da se smirite, fotka je uslikana u zahtjevnom momentu dok je sunce zalazilo iza brda :P

Staro 31.10.2016., 22:04   #807
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor mitra Pregled postova
Svatko ima pravo na svoje mišljenje i to moramo poštovati molim vas nemojte se prepirati, evo vam jedan kajić da se smirite, fotka je uslikana u zahtjevnom momentu dok je sunce zalazilo iza brda :P

@mitra, jel to auto ili manual postavke? Kak se hdr ponasa na xiaomiju?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2016., 22:25   #808
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Kad sam spominjao šaomija ili huaveija od "7 tisuća kuna" mislio sam na to da će taj ubijati konkurenciju. To računam po tome što trenutno postižu sa modelima puno niže cjenovne klase. O tome se radi. Sad, ako budu imali u hr servis onda će biti pravi hit. Koliko mi je poznato huavei već ima servis u hr. Politika je glavni razlog zašto njihove aute i mobove nemamo jače zastupljenima u EU.

@Brko - Imo sam S7 vulgaris 3 tjedna doma a tableti su novije gen. Super je S7 samo nisu svi dali 5kn ko ti, za njega. J3 sam spomenuo jel košta ko moj note 3 pro a dva je koplja slabiji u svakom pogledu.

btw danas sam u elipsu probao ove nove huaveije ...i onaj 6inchni...brutalni su ali im još nisu cijenu definirali

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 31.10.2016. u 22:34.
Staro 01.11.2016., 00:00   #809
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ovaj Xiaomi Mi4 je očajan na više razina.
Nažalost sam primoran koristiti ga zadnjih tjedan dana dok mi je S7E na servisu.

GPS je očajan, evo me u ZGu i korištenje mapsa za navigaciju je bolno, poziciniranje traje predugo i često je neprecizno.
Kamera uopće ne radi - otišao autofokus. Nema 4G, a i ima problema sa proximity senzorom.
Ajd baterija nije loša barem ali nije niti nešto posebno dobra.
Staro 01.11.2016., 00:31   #810
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
jesi siguran da imaš original?
ima puno kopija.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge