|
![]() |
#812 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Po 100-ti put...kupi plocu s intel chipsetom, recimo 965 i PCI IDE kontroler i amen, taj PCI IDE kontroler ce u masi slucajeva brze raditi nego integrirana rjesenja ovih drljavih chipseta koji imaju 2 IDE kontrolera integrirana...intel pocevsi od i915P nema 2 IDE kontrolera, vec samo 1 i ostalo SATA. Ja sam recimo s plocom dobio onaj Serilell (Abit) koji mi omogucava spajanje paralelnih uredjaja na SATA vezu, ustekas ga na paralelni disk i spojis na SATA i tako ga i BIOS prepoznaje, samo treba napajanje za taj preklopnik, isto kao i za floppy ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#813 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako po pitanju opremljenosti, pa tako i po pitanju overclockabilnosti, jako slične ploče (jedina veća razlika je u regulaciji napona - koja je kod DS3 6-ero fazna, dok je kod Abitice, 4-ero fazna). |
![]() |
![]() |
#816 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
#817 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#818 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
imam neku tualatin maticnu i ima neki cudan utor za grafu jel neko zna mozda sta je to agp pci express il neko trece smece....???? |
![]() |
![]() |
#820 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() enivej, na plocama za tulce se jedino moze naci AGP ili AGP Pro kao sto je rekao antrax, a ako nema toga onda ti ostaje samo PCI... kakav cudan utor? daj tocan model ploce pa da malo proguglam ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#822 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
MBO za q6600 i 8800 GTX
EDIT pls nek neko nekaj napise jer bi meni to trebalo do sutra popodne oko 10 jer tad idem od doma to kupit Znam da ima puno tema otvorenih gdje se doslovno trazi MBO za ovaj proc i ovu grafu ali vecina trazi mbo za clock itd a meni treba nekaj drugo Slazem frendu konfu i u planu je Q6600 8800 GTX i 2 gige nekog rama bilo kojeg Meni bi trebala preporuka za maticnu sto jeftiniju a da to sve uredno ganja Znaci od maticne se trazi: -da je sto jeftinija al moze bit do nekih 800 kn (nadam se da ima neka ok do ove cijene) -da moze uredno poganjat ove gore komponente bez da maticna gusi cijelokupni sistem, znaci netrazi se clockabilnost nego samo da to uredno sve radi na default -pozeljno bi bilo da ima dodatne opreme tipa sve kablove tak da se nemora kupovat ako moze wifi, pozeljno i ako bi bilo kaj s Tv Tunerom -da je kolko tolko kvalitetna da nekrepa za godinu dana razmisljao sam o P5B ili tako necem i da MBO mora bit od asusa jer u ducanu di uzimam imaju samo asus Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 11.12.2007. u 01:38. |
![]() |
![]() |
#825 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
#826 |
Premium
|
a nis odo ja u ducan uzecu neku p5b jer mi se ploca cini ok jos cu malo popricatr s prodavacem da vidim kaj on kaze ovaj model kaj si napisao jolka nemaju al imaju P5nD2 i P5ND2 SE budem vidio jos tamo dal se isplati kaj od toga hvala |
![]() |
![]() |
#827 |
.
|
Uh, nemoj baš P5B, ima dosta izražen vdrop, a to u kombinaciji sa quadom i nije sjajna kombinacija. Jel dolazi u obzir Abit? Ili Asusova P5K SE. |
![]() |
![]() |
#828 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
p5k ili p5kc ako ces nadogradivat na ddr3 jednog dana ili p5k-e wifi ako te pale gadgeti na ploci sve oko 900-1000kn i ono, clovek, de ne skrtari, maticna je osnova svakog kompa, imas 8800gtx i quad proc i ti sparas na ploci... zbilja svasta
#829 |
.
|
Ploče do ~800kn ![]() Btw, @antrax - nakon igranja s onim tvojim Xilenceima samo ''ostao bez'' Abitice ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Premium
|
ma znam ja kad sebi uzimam nikad nejdem na tak lose al ovom covjeku stvarno treba mbo samo da sve to moze pokrenut bez gusenja i bez da je preopterecena evo odlucio sam ipak da cu uzet u Hg spotu jer cu rade dat 500 kn vise i nemat problema ak ce mi kojim slucajem zatrebat garancija evo pa pogledajte tamo kaj ima dal valja ova: MBO ABIT, s. 775, AB9 Quad GT, i965, BUS 1066 MHz |
![]() |
![]() |
#833 |
.
|
Za tu lovu, i iz dotične trgovine, nema bolje ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#835 |
Registered User
|
Htio bih se svima zahvaliti na pomoći. ![]() Komp je proradio iz prve s novom P5E i ak niš drugo, nemam problema za neminovnu zamjenu procesora. ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja ti preporučam ovu zverku, nečeš ložalit stari, pozz MB GIGABYTE 965P-DS4, s775, i965, Core 2 Duo ready, FSB 1066/800/533MHz, 8xSerial ATA II, SATA RAID, 1xUDMA100, 2PCI, 3PCI-E x 1, 2PCI-E x 16, 4DDR II (Dual channel 800/677/533 MHz), 8-channel Intel High Definition audio, SPDIF out (coax. & optical), Giga CJENA: 1,196.75 Kn u Nitelu A možeš potražit i čovjeka po kojem je nick Branx on ti ima povoljne cjene, pozz |
|
![]() |
![]() |
#837 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#838 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
matična za budućnost?
ne biste vjerovali, još jedna moja tema. ![]() vjerojatno sam već mnogima dosadan, al kad sam znatiželjan, pa kaj mogu... planiram si uzet proc C2D E6750, a uz njega neku matičnu koja uz DDR2 podržava DDR3, te još pokoju tehnologiju koja će se tek za koju godinu rasplamsati... u prijevodu, uzimam matičnu na kojoj mogu nadograđivati komp i za 2 godine s novom memorijom, ali i jačim procesorom ako bude potrebno... cijena mi nije na prvom mjestu, već sama opremljenost matične i kvaliteta...ne tražim sad neki overkill za 200-300 eura, već neku solidnu matičnu spremnu za budućnost... gledao sam Gigabyteovu P35C DS3R...što mislite o njoj? ima li kakva isplativija u rangu do 200€? |
![]() |
![]() |
#839 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja sam otvorio jednu takvu temu koja je bila previše (jer ih je več bilo takvih) i sad još i ti. malo upotrebi tražilicu. za donekle pristupačnu cijenu imaš Gigabyte P35C-DS3R (~750kn) i Asus P5KC(~930kn). i jedna i druga su dobar izbor samo što je ova asusova malo bolja za klokanje i tak. i naravno, i jedna i druga podržavaju ddr3(imaju 2 utora) |
![]() |
![]() |
#840 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|