|
![]() |
#83461 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ima par godina sam po savjetu iz ove teme presao na https://plexiclick.de/en Po meni puno bolje rjesenje od raznih lijepljenja ili cicaka. Lako se skida i vraca tablica i ne vidi se okvir (crni plexiclick na crnom/sivom autu se prakticki ne vidi, pretpostavljam da se prozirni na bijelom takoder ne vidi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#83462 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ubi me lupanje tablica na gepeku. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83463 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ovo je napravljeno da nema ničega osim ČIČAK kukice na auto i ČIČAK trakice na tablicu. To se zove PAR. Tako čičak funkcionira. I onda se njih dvoje..sljube, jel ![]() I tesko ih je razdvojit no ide. Ono što JAKO TEŠKO ide je skinut ČIČAK kukice sa auto branika (jer sa druge strane cicka je, ljepilo, jel)
![]() |
![]() |
#83464 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() To je problem onda. Vjerojatno će se i čičak razjebat ako skinem tablicu 3-5 puta godišnje. Kupiti ću ove gore "plastične", pa da se nađe. Tako je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83466 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Moj Suzuki je iz salona dosao sa nekim gumenim i ljepljivim crnim plastelinom s cime su mi zastitili navojne rupe i dijelom fiksirali nosac tablice od vibracija. Nedavno sam presao na minimalisticne plasticne nosace i otkrio taj plastelin. Ugl jako pomaze kod lupanja, a odlican je jer se ne susi i moze opet iskoristiti pa sam ga pustio na kutevima neka drzi i novi nosac. Kad se ugrije postane meksi, zalijepi se na plastike/lim i drzi cak i kad se ohladi. Kao neki powerfix za vanjske uvjete. Zna netko kakva je to smjesa, mozda bi je kupio i koristio u druge svrhe?
![]() |
![]() |
#83468 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83470 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
https://altigiri.hr/produkt/magneti-za-tablice-set/ edit a možda ti i velcro čičak okej za skidanje https://altigiri.hr/produkt/cicak-trake-set/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83471 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Kvaliteta no-name je sasvim u redu, kod mene drži membranu ispod oplate vrata preko 5 godina i nema nikakvih naznaka da bi popustilo. Znatno skuplja i bolja Henkel varijanta je naziva Teroson/Terostat VII. Teroson 142216 je u obliku koji se uobičajeno koristi.
![]() |
![]() |
#83472 | |
|
Citiraj:
V2, one su za HR i DE tablice (EU standard) https://plexiclick.de/en (skrolaj do kraja, btw dzabe je dostava) V3 (za austrijske tablice) ne pase za nase jer su austrijske mrvu vece dimenzijama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83474 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nekoliko puta sam to spominjao u temi. Elektrifikacija u razvijenim zemljama je samo izvoz CO2 i ostalog zagađenja u zemlje trećeg avijeta, ne i smanjenje globalnog zagađenja. Kao što i jeftina tehnologija zahtjeva da to neki Kinez sklapa za šaku riže i EV traže da djeca kopaju u rudnicima za što jeftinije baterije…dodatno, ako steuju ne dobivaju iz nuklearki, i dalje je zagađenje na makro razini značajno..
![]() |
#83475 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83476 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Obrnuto je
![]() |
![]() |
#83477 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#83479 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() ![]() Citiraj:
Kad bi bilo tako jednostavno svi novi auti bi bili EV.. Sve kaj je rekao je diskutabilno, cisto lobiranje za javnost.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83480 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kaj onda nisi kupio EV? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. Jučer u 16:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83482 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Svejedno, svako malo mi padne na pamet da kupim Renault 5, imam kucu, garazu, ne vozim se vise puno al me pogled na cjenik brzo ohladi. 35000 eura za gradski auto je ipak previse za prosjecnog seronju ko ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83483 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83485 | |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Kod nas su preskupi EV, u Njemačkoj idu i 20% niže rekao bi. Ajde, valjda poticaji kompenziraju tu razliku u cijeni, bez njih nema smisla kupovina kod nas. Nedavno mi bivši školski kolega (klasični nerd, not that there's anything wrong with that) pokazuje svoju e-Mokku. Ima dvoje djece, ima i Bmw-a starog desetak godina kojeg nikako više ne pali kako kaže, nema kuću ali ima garažu pa ko da i ima... ne mogu reći da me to nije zagolicalo jer sam trenutno u nabavi drugog vozila za obitelj, do nekih 20k eura. E sad, moj mindset prosječnog vlaja mi mi teško dopušta išta osim svetog trojstva sa full opremom. Prevedeno: +250k km na satu. ![]() Ta e-Mokka mi je inače izgledala sasvim solidno a nije ni preskupa u DE kao polovna sa minimalnom kilometražom što vidim. Ali opet, kad u auto rađeno na ICE platformi samo ubace baterije i elektro motor... i to mi je nekako bezveze. Pa se dogodi da sa baterijom od 50ak kWh nemaš realnog dometa ni 250km a to je kurčina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83486 | ||
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
ID.3 - sa poticajima ispadne ispod 20.000 eur (52 KWh baterija, 170ks, Start oprema) Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83487 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
često se spominje tempomat.. probao sam tako vozit na našim autocestama, i nekako ne paše.. pri obilaženju dodaš gas i kad pustiš on ga opet vrati na zadanu brzinu, to stoji.. ali cijeli taj osjećaj vožnje mi je nekako onak mlak.. i zašto tempomat na 120, a ne na 130? koja je razlika u potrošnji baterije? nije nekad bitan ni domet, bitno je brzo doći.. koliko dometa ima na 140? 120 umjesto 150 na sat vremena je 30km vožnje, pa ti vidi.. onda ni ne moraš autocestom, za električne je stara cesta dušu dala.. em manje smetaš na autocesti em ti je domet veći |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83488 |
The mighty pirate
|
Jedno od čudovišta iz glave sultana od Bruneja je došlo na aukciju https://www.historics.co.uk/auction/...pp=96&pn=1&g=1 Bacite pogled i na ostale aute iz iste aukcije, zanimljivo je kud su cijene nekih klasika otišle.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|