|
![]() |
#83342 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Moja pretpostavka - navika hrvata i povjerenje u VW asortiman iako su se nakon Dieselgate fijaska uvukli u kaos interno. Pad u kvaliteti izrade se najbolje vidi na primjeru Golfa 7 > Golf 8. Kolega s posla je imao službenu 7-icu 2.0 TDI karavan sa IQ paketom opreme i to bio fakat fin auto, kvaliteta unutrašnjosti je bila , usudio bih se reći u rangu C-klase W205 (a negdje i bolja). Sad ima Golfa 8 1.5 eTSI karavan i majko mila koje je to plastično govno, glavno da ima 100 različitih postavki za ambijetalno osvjetljenje. Drugi kolega pak već 3 godine vozi Octaviu Kombi 1.5 Tsi. Osobno mi se čak više sviđa nego Golf 8-ica ali probleme koje je imao s njom (većinom električne prirode ili jednostavno lošija kvaliteta izrade pojedinih komponenti, dijelom krivnja auta , a dijelom lokalnog servisa) - ne hvala. Da se Renault našao na listi me ne čudi ni najmanje jer ako usporedimo sa ostalima , Renault je većinom jeftiniji a u zadnjih 10 godina su se dosta digli kvalitetom i praktički za normalne novce dobiješ normalan auto. E sad za koreance neću komentirati jer fakat neznam niti su me ikad previše privlačili ali japance...a gle što imaš od japanaca na tržištu? Praktički samo Toyotu i Mazdu. Toyote su većinom hibridi pogotovo ako želiš nešto više od osnovnog paketa opreme a samim time i skuplji u odnosu na konkurenciju a Mazda puca na "luksuz". 3-jke još možeš dobit za normalne novce al to su iznutra mali auti, ja sam se iznenadio kad sam sjeo u jednu kolko je mojoj guzici od 100kg bilo sve na knap. 6-ica / CX-5 su recimo bolji za tak nekaj ali opet - cjenovno su skuplji u nabavci a kad ih ideš prodavat dobit ćeš manje nego za nešto iz VW asortimana. Takvo smo tržište. Citiraj:
2.0 TDI? Da, definitivno. Benzinci? Nebih baš bio siguran u to da ti Turbo mlinci će 15 godina izdržati po principu "toči i vozi". Pa čak i njemci izbjegavaju VW u širokom luku osim ako nisu flotna vozila koje firma plaća jer je održavanje skupo plus kvaliteta je pala i "shit happens".
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83343 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Došao novi iX3. Ne sviđa mi se od sprijeda. Volio bih da su bubrezi širi, a niži. https://www.index.hr/auto/clanak/fot...a/2706883.aspx
![]() |
#83344 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sad izgledaju ko zubi glodavaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#83345 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zovu ih 'dabrovi zubi'. Ok, nije glodavac nego sisavac, ali ima zube kao oni. Kako god okrenem, kupiti ga neću - 'em mi se ne sviđa, 'em je EV. Petrolhead forever.
![]() |
#83346 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Susjed uzeo novu Daču Sandero Stepway za 17 000eu s nekim popustom Izvana izgleda čisto dopadljivo, iznutra sve plastično, iako izgleda dosta dobro, čvrsto, posebno instrument tabla. Došao je ma Hankook gumama 205/60/15. Motor 1.0 turbo, čisto fino ide. Jedino sam se iznenadio da je MPI, nije direktaš. Sjetih se onda da dolazi u LPG verziji pa zato. Pitam vlasnika kak to da nije uzeo LPG verziju za 400eu više, veči da ga je strah plina da bu explodirao. Šteta, čovjek 70+
![]() |
#83349 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kakav Dieselgate? Onaj ko kupi čađaru boli ga ona stvar kakvi su ispušni plinovi. I onda i sad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|