|
![]() |
#83342 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Moja pretpostavka - navika hrvata i povjerenje u VW asortiman iako su se nakon Dieselgate fijaska uvukli u kaos interno. Pad u kvaliteti izrade se najbolje vidi na primjeru Golfa 7 > Golf 8. Kolega s posla je imao službenu 7-icu 2.0 TDI karavan sa IQ paketom opreme i to bio fakat fin auto, kvaliteta unutrašnjosti je bila , usudio bih se reći u rangu C-klase W205 (a negdje i bolja). Sad ima Golfa 8 1.5 eTSI karavan i majko mila koje je to plastično govno, glavno da ima 100 različitih postavki za ambijetalno osvjetljenje. Drugi kolega pak već 3 godine vozi Octaviu Kombi 1.5 Tsi. Osobno mi se čak više sviđa nego Golf 8-ica ali probleme koje je imao s njom (većinom električne prirode ili jednostavno lošija kvaliteta izrade pojedinih komponenti, dijelom krivnja auta , a dijelom lokalnog servisa) - ne hvala. Da se Renault našao na listi me ne čudi ni najmanje jer ako usporedimo sa ostalima , Renault je većinom jeftiniji a u zadnjih 10 godina su se dosta digli kvalitetom i praktički za normalne novce dobiješ normalan auto. E sad za koreance neću komentirati jer fakat neznam niti su me ikad previše privlačili ali japance...a gle što imaš od japanaca na tržištu? Praktički samo Toyotu i Mazdu. Toyote su većinom hibridi pogotovo ako želiš nešto više od osnovnog paketa opreme a samim time i skuplji u odnosu na konkurenciju a Mazda puca na "luksuz". 3-jke još možeš dobit za normalne novce al to su iznutra mali auti, ja sam se iznenadio kad sam sjeo u jednu kolko je mojoj guzici od 100kg bilo sve na knap. 6-ica / CX-5 su recimo bolji za tak nekaj ali opet - cjenovno su skuplji u nabavci a kad ih ideš prodavat dobit ćeš manje nego za nešto iz VW asortimana. Takvo smo tržište. Citiraj:
2.0 TDI? Da, definitivno. Benzinci? Nebih baš bio siguran u to da ti Turbo mlinci će 15 godina izdržati po principu "toči i vozi". Pa čak i njemci izbjegavaju VW u širokom luku osim ako nisu flotna vozila koje firma plaća jer je održavanje skupo plus kvaliteta je pala i "shit happens".
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83343 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Došao novi iX3. Ne sviđa mi se od sprijeda. Volio bih da su bubrezi širi, a niži. https://www.index.hr/auto/clanak/fot...a/2706883.aspx
![]() |
#83344 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sad izgledaju ko zubi glodavaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#83345 |
Premium
|
Zovu ih 'dabrovi zubi'. Ok, nije glodavac nego sisavac, ali ima zube kao oni. Kako god okrenem, kupiti ga neću - 'em mi se ne sviđa, 'em je EV. Petrolhead forever.
![]() |
#83346 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Susjed uzeo novu Daču Sandero Stepway za 17 000eu s nekim popustom Izvana izgleda čisto dopadljivo, iznutra sve plastično, iako izgleda dosta dobro, čvrsto, posebno instrument tabla. Došao je ma Hankook gumama 205/60/15. Motor 1.0 turbo, čisto fino ide. Jedino sam se iznenadio da je MPI, nije direktaš. Sjetih se onda da dolazi u LPG verziji pa zato. Pitam vlasnika kak to da nije uzeo LPG verziju za 400eu više, veči da ga je strah plina da bu explodirao. Šteta, čovjek 70+
![]() |
#83350 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaš dobro koji ![]() https://svi-bremco.com/blog/the-harm...trogen-oxides/
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83351 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
BMW iX3: The Most Important New BMW... EVER?? The new iX3 is BMW’s future: Is it any good? Novi iX3 na skroz novoj platformi. Cijela platforma je čista EV platforma (kažu sve novo) nije kao do sada da na postojeću zakače bateriju i ostale komponente. Impresivno izgleda na papiru osim bi trebali poraditi dodatno na masi vozila. https://ev-database.org/car/3290/BMW-iX3-50-xDrive Zadnje izmijenjeno od: MIK. Jučer u 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83352 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jučer vozio Mečku GLS 2023. i meni nevjerojatno dokle je otišla tehnologija i udobnost. Ima taj valjda OLED ekran u visokoj rezoluciji sa vrhunskom grafikom i odličnim kamerama u svim smjerovima. E sad, jedna kamera je iz ptičje perspektive što je naravno nemoguće, vidiš si auto kao da slika dolazi iz drona ili satelita. Pretpostavljam da u stvari komponira slike u realnom vremenu svih kamera i onda nekako obradi kao da se gledaš iz ptičje perspektive u realnom vremenu u okolišu u kojem voziš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#83354 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#83355 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83356 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
2500km s Passatom od kupnje. 1. Mjesta ko u prici 2. 1.6 vs 2.0 neusporedivi, 2.0 je puno uglađeniji i tiši 3. DCC vrijedi svake kune 4. Treba blagu mapu 5. DSG ni do koljena 8hp po gradu/gužvi Jučer 4ero odraslih i pun gepek ZG-Šibenik i opterečenje se na gasu ozbiljno osjeti. Vožnja 130-160kmh 6.5l po boardu - s time da cajger laže skoro 10kmh na 160kmh pa vjv i board također
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. Jučer u 14:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83357 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Ja sam imao problema s bolovima u leđima i nogama u Passatu b8 nakon 200km bez stajanja. 2.0 highline. 185cm visine. Sjedala jako neudobna. Ostalo mi je bilo super ali udobnost je presudila pa nije ostao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83360 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
350km kao od šale, s tim da imam ozljedu donjih leđa prilično aktivnu, ne mogu sjediti dulje od pol sata u normalnom stolcu bez promjene položaja ili bez da ustanem
![]() |
![]() |
#83362 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Al ono što me užasno zivcira je desni retrovizor na kojem izgubiš jedno 3-4cm vidnog polja (ogledala) jer plastika od kućišta to blokira i imaš još manje preglednosti. Ne znam kak su to uspjeli sjebat, trebalo bi napraviti neki 3D printani dio da se to popravi. Druga stvar koja mi ide na živce su otvori klime koji mi se čine mali i pozicija otvora na centralnoj konzoli ispod tableta. Nemreš normalno namjestit da puše negdje drugdje, a ne u tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83363 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Monitor izgleda ko da ga je netko samo zakeljio tamo, tak velik je totalno u neskladu sa ostatkom interijera koji je ok. Rade bi kupio Kodiaka koji je taman toliko ruzan da izgleda ok kad se oko malo navikne za razliku od Cupre koja mi izgleda ko neki moderniji Kinez, malo too much agresivno za to kaj je. Stariji model mi bolje izgleda, sa ovim su malo pretjerali. Bio bi to solidan putni auto da ima 2.0tdi jer vidim i da dosta trosi na autoputu, barem 1.5 kaj sam gledao. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. Jučer u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83364 |
Premium
|
Jucer isao traziti SUV nasljednika za moga F11, pa sam naletio i na jednog E71, sa ovakvim N57 motorom kao kod mene, ali Euro5 verzija sa 245ps. Uglavnom, uzasno sam se razocarao koliko je taj X6 neudoban i trom auto. Racunao sam nekako da nece biti puno tromiji od mog F11, ali ispalo je na kraju da trenutno vozim raketu i da ce mu tesko biti naci zamjenu. Sto se tice boli u ledjima, i moja se stara ozljeda aktivirala i bilo je uzasno za voziti sada kad smo na godisnjem isli dole. Stalno sam se vrtio u sjedalu i trazio polozaj, a i stajali smo radi toga cesce nego inace. Sjedala sa lumbalnom potporom su mi izgleda nesto sto mora biti u slijedecem autu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83365 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo i nešto fotki od danas. Išao u nadi da ću upoznati nekog s istim autom da se skompamo, na kraju bio jedini. JDM festival pretjerivanja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U galeriji je 100+ koga zanima više https://postimg.cc/gallery/pmLKQtY Imao priliku vidjeti Toyotu Century V12 uživo. Svaka čast Maybachu, Bentleyu i Rollsu s njihovim LED-icama, zvjezdanim nebom i ogromnim ekranima. Kič Ovo je remek djelo, neupadljivo, a praktično. https://streamable.com/0c2wck
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83366 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83367 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#83368 |
Premium
|
@ivan Onome tko je odabrao pepermint-roza kombinaciju za auto treba zabraniti kupnju auta. Ovo je zločin nad autom i dobrim ukusom.
![]() |
#83369 |
Premium
|
Ovaj F11 je vec 6 godina kod mene i vec kad sam ga kupio sam bio pozalio sto nisam kupio neki SUV. Tako da je ova zamjena sada nevezana za bol u ledjima. Jednostavno zelim SUV i povisenu, pregledniju poziciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83370 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|