|
![]() |
#82621 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Master_Hrc je expert za korejske kadete ![]() Citiraj:
Video YT, FB grupe, tiktok, insta... itd... objasniš sve na engleskom kako kia ne prznaje jamstvo itd...da vidiš kak ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82622 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Pitao kolegu koji je samo Hyundai/Kia. On vozi 2.2 Kia čađaru od 200KS. Kaže “slobodno uzmi taj 2.2 dobar je. nemoj onaj slabiji 1.6” |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#82623 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82624 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() I ovaj 2.2 mi je na granici, a taj 1.6 ne mogu ni zamisliti u tolikom autu. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#82625 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82626 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Da si pravi gledao bi GLSa. ![]() A daj mi reci kaj će ti taj auto? Za jednom ili dva puta godišnje do "doma"? I sam si rekao da ga ne voziš. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82627 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82629 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82630 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Uzeli Conti ASC2 i ovo im je prva sezona. Zimi bile super a i sad po ovim vrućinama fino drže a ne pjevaju po zavojima.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#82631 |
Pod naletima kopita zla
|
Ok tri godine i je neki limit. Zena ti svaki dan ide od Zagreba do Samobora. Tak i moja ali obrtnuto, iz Smb u Zg. Madda je teza od clia. Ne znam. Mislim da je sve to tu max 2-3godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82632 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Razlog odbijanja je to što je otišel potrošni dio koji je pokriven 20k km ili 2g. Međutim, u pitanju je automatik koji je sastavni dio pogonskog sklopa vozila i na koji Kia daje svih 7 godina garancije, uključujući i lamelu. Iz Kia servisa na Žitnjaku (gdje je i KMAG) dobivam odgovor da je netko gadno zeznuo u komunikaciji i da je skraćena garancija samo za ručni menjač. DCT je uredno pokriven svih 7g ili 150k kilometra. Auto Žitvaj tvrdi da dijagnostika ne baca grešku ali su utvrdili da treba mijenjati set kvačila, potisni ležaj, zamašnjak i vilicu. Pošto nema greške u dijagnostici automatski se smatra da je mehaničko oštećenje koje je uzrokovao vlasnik. Popravak je 4170€. Dobivam screenshot interne komunikacije (kojoj ne bi smel imati pristup) da centar za garancije u Beogradu tvrdi da nisu dobili svu dokumentaciju i da podsjećaju da garancija na potrošne dijelove vredi 20k km/2g. Iz screenshota vidim da imaju ispravan VIN i da im stoji da je automatik u pitanju (zbog jednostavnosti ovog kuršlusa DCT zovem automatik) Svi (Auto Žitvaj, servis na Žitanjaku, odjel garancije) me upućuju da se javim direktno KMAG-u i da stvaram pritisak. Nemaju broj telefona, samo mail, svaki dan šaljem i pingam, nema odgovora iako dajem do znanja da sam spreman uzeti odvjetnika. Dodao u CC sve mailove koje sam javno našel od KMAG-a, uključjući i asistenticu CEO-a, voditelja garancije za Kia Adria grupaciju, i još par ljudi s nadom da će itko reagirati. Bez auta sam 4 tjedna. Vozil sam ga 4 tjedna. Timeline:
Dalje se spremam za kontaktiranje odvjetnika, prijetnju da ću javno iznijeti sve ovo + detalje.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. Jučer u 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82633 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Godinama se ljudi žale na njih i znamo da su smeće od firme. Očekivat da će priznat garanciju na uvezeni auto mi je bilo suludo od početka, ali ajde. Za sve postoji prvi put. I na kraju su ipak pokazali svoje pravo lice. Daj bože da ti poprave i priznaju garanciju, ali ćeš mjesecima biti bez auta. Potrošit ćeš hrpu živaca i vremena i kad slože auto ostat će gorak okus.
![]() |
#82636 |
Omicron Alpha resident
|
A gle, zbilja sam dosta dugo gledal koji auto i kaj da kupim, i iskreno mislil sam "pa neće me valjda posrati neka gadarija pa da imam posla s KMAG-om" jer sve drugo oko auta mi je super i baš sam bil sretan. Eto. Nažalost neke stvari nisam mogel pretpostaviti i procjeniti da budu ovakav problem, ali prije kupnje sam provjeril za garanciju i dobil sam info da KMAG priznaje garanciju na uvoz ako imam račune, i takav sam auto i tražil. Mjesecima. Amdejac - naravno da trebaju priznati garanciju. Tak im stoji pod jamstvenim uvjetima, nema tu ništa suludo. U suštini svega ovoga, zajeb je servisa jer nisu dobro ispunili PWA (Pre-warranty authorization) ali umesto da poprave zajeb stvar traje puno dulje nego ja ko kupac imam strpljenja. Svi su sad generali a bitka još nije ni završija. Jebiga. Ne znam kaj da napravim, nisam se stigel niti zaljubiti u auto kak spada, a škical sam Proceed GT još od 2022. godine. Da ga idem prodati vjerojatno bi završil na nuli, možda i zaradil par stotina eura, ali nažalost nemrem dobiti niti približno dobar auto ko ovaj za ispod 25k eura EDIT: @Paxton - privatni kupac. Prodavač je fakat zakon, evo i on mi pomaže da dojdem do Kia Europe nekako, čovjeku je žao i ajde, bar me nije otkantal ali takav sam dojam i dobil od njega pa sam zato i kupil na taj način auto. Pogotovo jer sam računal da tvorničku garanciju.
![]() |
#82637 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
šta košta 4170eura? set kvačila, potisni ležaj, zamašnjak i vilica? to si bar napisao da je otišlo.. kupovina novijeg auta sve manje i manje ima smisla lako je kupit auto, treba ga održavat kad nešto ode a otići će, jer mehanika.. mogao sam uzet giuliu qv, ali treba održavat.. ovako kad god šta ode, boli me kurac, riješi se i to je to.. a vozim se kvalitetno nadam se da će ti oni riješit a ne da ćeš morati platiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#82638 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ajde probaj kontaktirati Kiu Božić u Donjoj Stubici, možda ti mogu pomoći. Mi dok smo imali Kije smo ih samo tamo servisirali i ekipa je uvijek bila fer i korektna. Velim možda budu mogli nekak pomoći ili te uputiti nekome.
![]() |
![]() |
#82639 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82640 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
kakav god da je, odlazi kao i svaki drugi mjenjač koji je puno jeftiniji.. jer mehanika da ima 600-700Nm i vozi divlje, razumio bi.. ali izgleda da gradska vožnja ubija taj mjenjač, nešto se pisalo o tome, u tom stilu.. a košta ko suho zlato i još te jebu oko garancije.. suho kvačilo jel Common problems include hesitation or lag during acceleration from a standstill, shuddering or vibration during low-speed maneuvers, and premature clutch wear, especially in stop-and-go traffic. ai google rastura https://forum.kia-motors.pl/en/viewtopic.php?t=2096 it turned out that there was something wrong with the clutches in the DCT Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82641 |
Premium
|
Ovaj Santa Fe za koji sam gore pitao je isto sa DCT-om, jel tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#82642 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Uf...jebena situacija Je. Hyundai=KIA Možda oni imaju drugačiju verziju mjenjača. Ne znam dal postoji opće mokri DCT? DCT je isto kao i DSG, sam što DSG ima više verzija i neke su "mokre", koriste ulje za podmazivanje i hlađenje. Jedan od razloga zakaj nisam uzeo Sportage je i da imaju suhi mjenjač i ovi gore spomenuti problemi sa stop and go prometom |
![]() |
![]() |
![]() |
#82643 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vjerujem da je na 2.2 verziji drugačiji mjenjač u odnosu na ovoga problematičnog od Maria. @mario A da probaš u SLO ostvariti garanciju? Vidim da su ista grupa, ali mislim da bi vrijedilo probati. Ako niišta drugo, možda popravak ne bi bio 4k. Frend je imao nekih problema sa svojim radnim Citračem. U servisu u Sežani su mu popravak naplatili bar 5x manje nego po ponudi ovlaštenog kod nas.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. Danas u 07:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82644 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
KMAG je zajebavao ekipu koja je kupila nove KIA u Sloveniji oko garancije i ne priznavanja iste. A isti je uvoznik, vlasnik obje firme. Tak da ne znam, dal će mu to pomoći baš. Sada jedino pritiskati medijima da se pokrenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82645 |
Brat od Đon Vejna
|
Za Wagenov DQ500 zamošnjak je 400-500€, mehatronika 2000€ u ovlaštenom, lamele na mokrom dsg se i ne mijenjaju u pravilu....tisunac i 4000€.. Edit: plivajuci nije tako "jeftin" u ovlastenom
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. Danas u 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82646 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Za 4 soma kupim za Insigniju komplet motor s automatskom getribom. Da bi se ostvarila garancija od 4k eura to mora odobriti neki šef na visokom položaju, a ne šef poslovnice. Njima je to samo biznis i gledaju kak će zaradit. Zahebu te na servisu za filter od 7 eura.
![]() |
#82647 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82648 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Sto se tice tih mjenjaca. To je koliko sam bacio oko zajeb sa automatskim mjenjacem, ja vozim manualca koji uopce nije los, da se razumijemo bolji mi je bio u mazdi sa kracim hodom ali ono nelos je. Isto tako mi je frend prije 10ak godina na cacinom pasatu (steta sto nema uzlaznih naglasaka da taj pasat dovoljno naglasim), ako se ne varam 250 ks benzinac (valjda nisam omasio, nisam skolovala svabe) morao mijenjati dsg. Platio je onda 4 soma ojra u ovlastenom. Tako da ono kad se tako nesto dogodi onda je normalno a kad se dogodi na KIji/Hunjadiju onda je to korejski kramp. Je, kako da ne, percepcija je zanimljiva stvar. Sto se tice Marija, pa nije 4 soma mala stvar, i uopce ne sumnjam da ce to rijesiti kroz garanciju, pogotovo s obzirom da na cijeli mjenjac ide 7 godina. Treba ih samo stisnuti. Ocito su ti automatski cista lutrija, zato je IMO bitna garancija, jel barem imas neke sanse to izganjati. Uglavnom, drzim fige. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82649 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Konkretnije, ovaj moj je D7UF1, koji trpi jači moment: https://gearsmagazine.com/magazine/t...ndai-kia-dcts/
![]() |
![]() |
#82650 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Ak nekoga zanima. Neki dan potrošio prvi tank. Prosjek 10.3l više gradske vožnje, i neke kraće relacije do SN i nazad. tak sam nekaj i računao, da će mi u prosjeku trošiti 2l više |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|