|
![]() |
#77822 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa ako imas xenon farove, onda bez toga ne ide. Jel imas oznaku neku ili barem da poslikas kako izgleda pa ti netko moze reci o cemu se radi. Ovako nitko nema pojma o cemu pricas i mozemo samo nagadjati. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#77824 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77826 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav. Imam problema sa lokalnim iz kvarta šaračima auta. Stoga bi trebao preporuuku za kamere za nadzor, nekakve da mogu staviti u auto i neku da iz kuće kroz prozor snima dvorište. Ova kućna može i na strujnu utičnicu, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#77827 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Trajno oduzimanje vozačke, minimum 10 000€ kazne i tek onda na Goli Otok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77828 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77829 | |
Premium
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77830 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas na naplatnima u Županji naletio na mint bijelog fičeka s Austrijskim tablicama. Neka ženska ga vozila, reko hrabro ![]() Nego za Štefanje sam išao za Vu, danas se vraćao. Dakle koliko suicidalnih, malomnih, poluretardiranih ljudi po cesti to nije normalno. I sve balkan ekipa u švapskom kolima austrijskih, švapskih i zlovensklih tablica. Kod Popovače lik stane na zaustavnu i sa vozačeve strane čupa klinca van iz sjedalice, valjda da ide pišat. ![]() Malo dalje oko Novske drugo tele stane na zaustavnu al ono na crtu i mrtav hladan otvori vrata da izađe van iako mu prilaze u traci dva auta. Dobro pa je lijeva bila prazna pa se imaš di maknut. Da je bio šleper mislim da bi ga potisak zraka elegantno vratio u auto. Do županje još barem dva takva s piš pauzama u zaustavnoj. ![]() Danas na naplatnima na ulazu u ZG, lik se stane doslovce na 20m od izlazne rampe za Fast ENC, ne znam kako ga nitko nije pogodio. Kod rugvice drugo tele ide doslovno 80km/h u lijevoj i neće se peder maknut u desnu da ga jebeš. Kampira on i njegov čadžavi krampvagen u lijevoj 50km/h ispod ograničenja. Veli žena da bi u takvim situacijama najradije imala neki gumb u autu za lansiranje raketa ko James Bond ![]() ![]() ____________ Nego, laganini 150km/h tempomat i prst u uho većinu puta ZG-Županja pa prema Vinkovcima i Vukovaru. Od Zagreba do Nuštra laganini 20€ plina. Džabe ![]() ![]() ![]() Citiraj:
OK, što je rekao, da li je krepao starter ili balast? Xenon farovi imaju balast (koji služi kao pretvarač i stabilizator napona) i starter/ igniter koji samo daje inicijalni puls. Sad kod nekih vozila to dvoje je integrirano u jedan uređaj, kod nekih su odvojeni. Ovo što ti opisuješ je više kao problem balasta pred izdisajem. Imaš zamjenskih ovdje ako ne želiš dat pare za original.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 28.12.2024. u 19:18. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#77831 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kod nas sve vise vidjam razne peglice i zastave na cesti, mahom novije tablice. Ne znam jel to jedna osoba restaurira i stavlja na cestu ili je ljudima doslo podne od troskova na nov(ij)e aute pa su se dali u diy varijantu samoodrzavanja daily drivera za po gradu. U svakom slucaju, svaka im cast na entuzijazmu
![]() |
![]() |
#77833 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Al opet, jedno je vozikat ih po gradu a drugo otić na 500km put iz Graza u Županju il di je već išla. To je već avantura ![]() Baš sam nedavno pričao kak bi bilo fora složit fićeka za njenog starog jer je imao jednog prije rata. Složit ga i otić za Vu s njim. Kaže ona da bi umrla u njemu do Vukovara. Velim ne seri, pa ko klinka ste išli na more s fićekom pa si živa ![]()
![]() |
![]() |
#77834 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77835 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Ove godine se vraćam s ljetnog godišnjeg u Zagreb i na odmaralištu naletim na zeleni Renault 4 TL onaj sa auspuhom pored zadnjeg lijevog kotača. Vozi ga stariji bračni par iz Nizozemske. Te oldtimere može biti poprilična tlaka održavati. Kronično fali dijelova a ono što ima može biti poprilično skupo za nabaviti. Malo kome se da raditi s time danas pogotovo kada treba nešto improvizirati. Ti auti i kada su bili novi imali su neke probleme koje moderni auti nemaju. O pasivnoj i aktivnoj sigurnosti da ne pričam, nebo i zemlja. Svejedno ja bi jednoga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77836 |
Moderator
|
Al zamisli danas da ekipu pustiš u neku golu Škodu 105 umjesto opremljene Oktavije uzmeš im mobitele i daš im kartu od dva kvadrata i nek se snađu kak doć od točke A do točke B ![]() Klinci bi možda i izdržali vožnju, ukoliko ti ih socijalna ne bi oduzela zbog ugrožavanja života i nasiljem nad djecom jer nisu vezani u sjedalicama i već 12 sati slušaju iste tri kasete ![]()
![]() |
#77837 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77838 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Kad se sjetim, idemo na more s Golfom dvicom, koji je i dosta noviji od ovdje nabrojanih al nismo imali ni klime ni radija. Penjemo se već neko vrijeme, golfu sve teže i grije se lagano, a stari bez grča upali grijanje ![]() Il idemo sis i ja s bratićima na more, lagano nas 4 iza u autu, kakve sjedalice, kakvi bakarači ![]()
![]() |
#77839 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedna stavr je pohvalna. Mi, 40+, smo vozili razne krame (peglica, R4, Yugo,..) i na njima naučili voziti. ABS, klima, servo,.. - 0 bodova. I zato možemo bez problema sjesti u bilo koji auto i voziti ga odlično. Današnje generacije ne bi znale ni pokrenuti takav auto (paljenje peglice ručicom kod ručne kao ogledni model ![]()
![]() |
#77840 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
a mjenjač u 4orki, trabiju ili dijani?? ![]() nebi krenuli s mjesta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77841 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Radio sam redovni servis na F31, pa sam usput bacio oko na ostatak potrošnih dijelova. Zanimljivo, dok sam prije mjesec i pol stavljao zimski set, primjetio sam samo da su se raspali odbojnici na stražnjim amortizerima. Amortizeri su bili suhi. Sad je lijevi amortizer propišao. Gledao sam Sachs, Kayabu i Bilstein. Moram priznati da mi je KYB novost, a čujem da su ljudi dosta zadovoljni, pa sam na kraju naručio Kayabu. Osim amortizera, primjetio sam da su ramena pri kraju. To bih stavio Lemförder. Čuo sam da je to prva ugradnja, a navodno da "ostali" brzo odu ili škripe. Ima netko iskustva? ![]()
![]() |
#77842 |
Premium
|
Da, Kayaba i Lemförder su dobar izbor. Ne mislim da ces pogrijesti sa tim. Procitao sam negdje da Lemförder nije vise tako dobar kao prije, ali opet bolji nego ostatak ponude. Nego, na koliko km si sa F31 pa su ti vec krenula ulaganja oko ovjesa? Moj F11 je sad na 150kkm, pa jos uvijek nema naznaka da ce nesto trebati mijenjati uskoro. Eventualno ono moje, preventivno (citaj - iz puke dosade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77843 |
Brat od Đon Vejna
|
Ti kontroliraj zračne jastuke primarno od niveauregulirunga, da i kompresor poživi. Realno koliko sam se ja vozio po Njemačkoj, ne vidim razlog zašto ovjes ne bi preživio čitav životni vijek auta da budem iskren…
![]() |
#77844 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam se naučil voziti početkom devedesetih na Ladi karavan, zadnji pogon. Onda je još i bilo snijega pa staviš u gepek vreću cementa da malo stisne zadnji kraj, da manje pleše. Sava gume, čok potegneš na max kad kreneš pa ga smanjivaš kako se mašina zagrijava...pila je valjda 12-15 l na 100 km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77846 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kompresor promijenio prije 3 godine. Relej kompresora "zalijepio" i naravno da je tada auto vozila zena, pa je skuzila da nesto ne valja tek kada je postao propisno glasan i krenuo smrditi. Nije mu bilo spasa, pa sam kupio novi kompresor i relej i ugradio. Zracni jastuci zamjenjeni preventivno prije dvije godine jer sam skuzio da se kompresor pali svaki put kad otkljucam auto nakon par dana. Kad sam skinuo stare vidio sam da su vec bili porozni na pregibima, tako da im je vec bilo vrijeme ocito. F20 ima 20kkm manje, ali kao da cujem naprijed da nesto nije kako treba kad idem po rupama. Otici cu ovih dana na dizalicu i pregledati to. Moguce da samo umisljam, a u najgorem slucaju cu kupiti dva aksijalna i promijeniti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77847 | |
Bazinga
|
Citiraj:
2016. godište, 236k km. Jebiga, moj ne stoji u garaži ![]() Sve je prva ugradnja na njemu. Kak bi rekli naši, sve je utegnuto, ali na lijevoj strani sam vidio da je lagano napucala guma. Nema nimalo lufta, ali to je ovjes tako da ne mislim čekati dok ne pokaže luft i lupkanje. Dijelovi naručeni, sad se nadam da GLS neće dostaviti krajem siječnja ![]() Usput sam bacio oko i na remenicu radilice, ona je još zdrava.
![]() |
![]() |
#77850 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|